lukaszek pisze:
Skoro są tacy dobrzy to dlaczego nie grają w polskiej lidze np w prokomie co?
Dowiedz się dokładnie kto sponsoruje Nymburk, do tego dodaj sobie Puchar Uleb+dobry trener na ławce i masz odpowiedź dlaczego np. nie gra w Prokomie... Powiem Ci, że nie jedna Polska drużyna na szczeblu chciałaby mieć taki budżet jak Nymburk.
saso pisze:
A co może być dziwnego w tym ze ktoś ma mizerną wiedzę na temat czeskiej lidze z Nymburkiem włącznie. Zresztą co to za liga ?? Jeden zespół .
Spójrz kilka lat wstecz. Pod względem liczących się zespołów też nie było tak kolorowo.
saso pisze:
Oni, a przede wszystkim Kelati zaskoczyli prawie wszystkich, a czym może zaskoczyc ten starzejący się pomału gościu z Nymburka ?
Przypomnij sobie mecze ULEB, jak świetnie sobie radził Predrag Drobnjak - czy to młody zawodnik? Skoro mówisz o wieku zawodnika, popatrz na Adama Wójcika...
lukaszek pisze:
Jezeli juz zatrudniac czchów to zawodników pokroju jirzi welscha
saso pisze:
A skoro jeszcze jestem w temacie knedli to gdyby ktoś słyszał o zainteresowaniu Turowa Lubosem Bartonem z Joventutu to proszę o info.

Karol pisze:
Zawodnik grał w Olimpii Lubliana,w NBA w Bostonie ,Golden State Warrions,Cleweland,Milwaukee Bucks a ostatnio w Unicaja Malaga w Hiszpani.
Odpowiedź macie wyżej! Dlaczego kilku innych graczy,którzy występowali kilka sezonów w NBA, albo zaliczając dobre występy w dobrych europejskich zespołach nie grają w Polsce?? Duuuże wymagania finansowe - to jest bariera, która dzieli nas od czołowych drużyn Europejskich.
Co do Bartona - Joventut wygrał Puchar ULEB - uważasz, że po takim sukcesie Prokom by było na niego stać??Podałem Prokom, bo to najbogatszy klub PLK.
A Ty pytasz, czy ktoś wie o jego przenosinach do Zgorzelca... Coś tu z kimś nie tak... Piszmy o realnych opcjach...
lukaszek pisze:
A co do kibicowania znam tez takich ludzi ktorzy nie potrafią wymienic zawodników swojej druzyny ........:-)
Może tacy są i co?? Ale wspierają ich zawsze... Ale po finalnie nie budzą się nagle na forum i nie najeżdżają na swoich graczy!
lukaszek pisze:
A po drugie nigdy nie wysmieje transferu z bałkanów bo przynajmniej wiem co się po takim zawodniku spodziewac jezeli chodzi o wyszkolenie techniczne itp.
Zapewne też się nie śmiałeś jak Turów zatrudnił Petrovica, albo Kelatiego...Wielu kibiców zwalniało już ich po kilku meczach...
lukaszek pisze:
Ale co tam i tak własnie duzo ludzi przychodzi na mecze zeby sie pokazac, wylansowac,szczerzyc ząbki do zdjęcia.....A o koszu ma blade pojęcie.A gdzie były te tłumy w hali przy maratonskiej jak turów grał w IIlidze??????
lukaszek pisze:
A co do kibicowania to nie denerwuj mnie bo jak ja kibicowałem turowowi to wiekszosc kibiców dzisiejszych robiła w pieluchy jeszcze a o takich nazwiskach jak polis czy wlekliński mało osob wie.....Kibice za dychę,po sukcesach turowa w ostatnich dwóch latach nagle odezwała się w nich dusza kibica.....
Doskonale pamiętam Polisa! Odczep się od tych kibiców! Jakiś kompleks(wyższości??przyjęła się głupia teza, że kibic, który dłużej kibicuje jest tym prawdziwym kibicem, lepszym kibicem :/ shit prawda!!) Ot prawdziwy kibic, co po sezonie najeżdża zawodników bo air balla rzucali - brawo prawdziwy kibicu!! Kibice Przychodzą i kibicują, wpierają. Czepiaj się krawaciarzy, którzy się tylko szczerzą do obiektywu aparatu bądź kamery Polsatu. Zauważyłeś jak nie ma kamer to i o wiele mniej krawaciarzy? Kibic na to nie patrzy, przychodzi oglądać spotkanie, a że zrobią mu zdjęcie uśmiechniętego co widzisz w tym złego??Dla mnie nawet kibic, którzy kibicuje od jednego sezonu, ale daje z siebie wszystko, jest z drużyna na dobre i złe - to zyskuje miano Kibica. Kibic przyjdzie i wspiera swoich dopingiem. Krawaciarz nic z tych rzeczy. Ja pozwoliłem sobie zauważyć pewnego gościa. S.Ż- finały 7 mecz - ostatnie sekundy, gdzie los spotkania przesądzony , a ten niczym jakby to jego drużyna wygrała z szerokim uśmiechem siedzi. A wielu Kibiców dookoła ociera łzy z powodu przegranej... Coś tutaj nie tak...
jaro28 pisze:
Problem w tym..że rozmawiamy nie o tym czego chce Saso...tylko o ogórach...ten słyszał to ten tamto...powtarzam raz jeszcze...nie twierdzę, że z Sokolovskim to pewna sprawa...gadki na ten temat były...więc o tym rozmawiamy...
Dokładnie... Niektórzy wzięli za poważnie chyba pisanie o ogórkach, myśląc że takimi postami dostaną posadę scouta w Turowie

Ciągnął się przez pewien czas temat Donalda Copelanda, teraz nadszedł czas na Czechów... Czego się tak gorączkujecie, to jest czas ogórków, ale o których warto pisać

Cytuj:
Leończyk był na celowniku m.in. Śląska Wrocław i Turowa Zgorzelec, postanowił jednak rozwijać swoje koszykarskie umiejętności pod okiem znakomitego fachowca, jakim bez wątpienia jest Andrej Podkovyrov, nowy szkoleniowiec Czarnych.
ŹRÓDŁO Nie wiem, czy to prawda o zainteresowaniu Turowa... Ale gdyby wybrał Turów moim zdaniem bardziej by się rozwinął...
Pozdrawiam