Dzisiaj jest 12 lip 2025, 7:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
gaduła
gaduła

krzywuss pisze:
co z tego ze Copelnad mial ok.4-5 asyst na mecz? a widzieliscie mecze Polpharmy ? kazda akcja szla przez niego i stad te kilka "przypadkowych" asyst w kazdym meczu.
Haha... Czyli przez każdego rozgrywającego, który dostanie piłkę i poda zaliczając asystę, to dla Ciebie jest to przypadkowe? Proszę Cię... Skoro by był samolubem, nie miałby blisko 5 asyst w meczu! Takie liczby i tyle asyst nie bierze się przypadkiem!
krzywuss pisze:
a tak pol zartem, jesli kreca was takie typy jak Copeland, to polecam pod razwage niejakiego Isaak Austina - gral kiedys w Noteci, moze jeszcze jest w stanie cos zagrac... Tez niezly "talent", regularnie rzucal ponad 30pkt w meczu, a czesto ok 40pkt. Z Copelandem na boisku byliby "samowystarczalni" , 3 pozostalych graczy od podawania pilek z outu. Tylko nie wiem czy jedna pilka na boisku by im wystarczyla....
Żadne typy mnie nie kręcą... Przede wszystkim Copeland to młody i chcący coś osiągnąć zawodnik. Jako rezerwa za naprawdę jakąś mocną jedynkę pasowałby idealnie. Przegląd boiska posiada, szybki, dobra penetracja, do tego dobrze rzuca z każdej pozycji.
Podam taki przykład. Gdyby Gburović złożył propozycję w Turowie (gdyby nie było całej sytuacji z Kelatim!), to większość by piała, że taki zawodnik chce do Turowa... Tylko, nie wiem czy zauważyłeś, że Saso bierze zawodników, którzy chcą walczyć w każdym meczu, dawać z siebie wszystko, aby coś wywalczyć. Gburovic do takich nie należy. Podałem taki przykład, aby Ci oznajmić, że zawodnik, który nie ma bogatej przeszłości będzie robić wszystko, aby drużynie szło jak najlepiej, aby wygrywać, wypromować się jeszcze bardziej. I będzie robić wszystko, aby wkomponować się w zespół. W poprzednim sezonie wielu uważało, że jedna piłka dla Kelatiego i Logana, to zdecydowanie za mało - a jak wyszło, to każdy widział :) Taki przykład podałem, bo każdy widział co ten zawodnik potrafi. Pomimo "plastra" na sobie, rzuca trójki z 7 metrów z ręką obrońcy na nosie.

Będę bronił DC. Teraz nie widzicie, że Logan grając w Polpharmie miał taką samą sytuację jak DC, że musiał robić wszystko w drużynie... Po prostu, to kolejna "perełka" Medyków, którą Saso by doszlifował i zrobiłby drugiego Logana, którego znamy z Turowa ;) Nie nastawiałbym się tak na NIE co do tego zawodnika :) Jeżeli są jakieś rozmowy, a Saso widzi w nim potencjał, dobry charakter bez zastanowienia powinni po niego sięgnąć - powtórzę : na ławkę, jako zmiennik nie każdy klasowy zawodnik Ci przyjdzie 8) !! Ale to moje kiszaki ;) Tak podałem, to nazwisko zawodnika, bo uważam, że na zmiennika pasowałby idealnie.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

z tym Domercantem to ja zartowałem hehe;) a co do Copelanda to rzeczywiscie, nie patrzyłem na to z tej strony co powiedziałes wczesniej... jesli by go wsadzic w miejsce Andresa, to mielibysmy powazny obwód(pod warunkiem pozostania Logana i Kelatiego), zdjąłby troche z nich ciezar zdobywania punktów, i jakos mogłoby to funkcjonowac...Saso wszystko by poukładał jak trzeba.. zobaczymy jak to bedzie.. puki co, zmieniam zdanie co do DC, nie to zebym stał sie jego zwolennikiem ale zaciekawilo mnie takie rozwiązanie

Tytuł:
obserwator
obserwator

Ja wcale nie umniejszam talentu i umiejętności Copelanda, po prostu zastanawiam się co mógłby wnieść do Turowa taki gracz, jak on. Problem w tym, że brakuje mi materiału (poza statystykami i jednym meczem z jego udziałem w Zgorzelcu) do pełnej i obiektywnej oceny tego zawodnika. Ale akurat w meczu w Zgorzelcu specjalnie nie błyszczał - "tylko" 15 pkt ;-), zero asyst, kilka wymuszonych fauli... Z tym "tylko" to żartuję, rzecz jasna. Ja zamiast zawodników wzięłabym z Polpharmy tego gościa, który odpowiada za wynajdywanie zawodników :)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

PrzecPolitWSpor pisze:
Będę bronił DC. Teraz nie widzicie, że Logan grając w Polpharmie miał taką samą sytuację jak DC, że musiał robić wszystko w drużynie...

No nie widzimy bo tak nie bylo. DC mial zupelnie inna sytuacje niz Logan gdy przyszedl do Polpharmy . W poprzednim sezonie cala ich gra byla ulozona pod DC i on byl ich pierwszoplanowa postacia. A Logan przychodzac do Popharmy byl jedynie uzupelnieniem wsparciem a nie zawodnikiem przez ktorego szla kazda akcja. Ot taka drobna roznica.

Zreszta porownywanie obu zawodnikow mija sie z celem. To dwaj rozni gracze rozne pozycje i rozne zadania na boisku. A i mozliwosci sie troche roznia nie mowiac juz o motoryce.

Alke tez nie uwazam go za zawodnika samolubnego on najnormalniej nie mial z kim grac.

Tytuł:
gaduła
gaduła

gregor-85 pisze:
puki co, zmieniam zdanie co do DC, nie to zebym stał sie jego zwolennikiem ale zaciekawilo mnie takie rozwiązanie
Kelati w swoich zagraniach jest do przewidzenia, penetracji aż takiej dobrej nie ma. Rzuty zza linii 6,25 to jego najmocniejsza broń, dlatego w NBA raczej miejsca nie znajdzie. Logan - bogaty repertuar zagrań. Szybki na nogach, dobra penetracja , czyli cechy identyczne jak Donald Copeland - nakreśliłem Ci mniej - więcej Azlo co by DC mógbły wnieść do Turowa:)? Taka trójca w składzie, to nie muszę mówić co by się działo z przeciwnikami :D.
Azlo pisze:
Ja wcale nie umniejszam talentu i umiejętności Copelanda, po prostu zastanawiam się co mógłby wnieść do Turowa taki gracz, jak on.
Po przepracowaniu od początku okresu przygotowawczego z drużyną na pewno tyle co David Logan.
Azlo pisze:
Problem w tym, że brakuje mi materiału (poza statystykami i jednym meczem z jego udziałem w Zgorzelcu) do pełnej i obiektywnej oceny tego zawodnika. Ale akurat w meczu w Zgorzelcu specjalnie nie błyszczał - "tylko" 15 pkt ;-) , zero asyst, kilka wymuszonych fauli...
Polecam ten mecz jak widać przed swoją publicznością przeciwko nam zagrał o wiele lepiej. 25 pkt (I runda) i 15 pkt (II runda) widać, że przeciwko najmocniejszej obronie w PLK jakoś sobie radził :)
Azlo pisze:
Ja zamiast zawodników wzięłabym z Polpharmy tego gościa, który odpowiada za wynajdywanie zawodników :)
Ja nie... Mają kogoś, kto ma "nosa" do zawodników. Tak jak Andrzej Kowalczyk. Ściąga niesamowitych graczy, ale co z tego jak nie umie ich odpowiednio wykorzystać.
My mamy Saso, który pojeździł po Europie i widział różnych zawodników, których by widział w swoim składzie, którzy pasują do jego koncepcji. W Polpharmie mają chyba gościa, który nagrywa jakieś strzelby i nic poza tym... Trenera tam nie mają. Zawodnicy grają swoje. Czyli sytuacja identyczna jak w Prokomie. Brak trenera, zawodnicy grają po prostu swoją koszykówkę.

Przed skompletowaniem składu dobrze żeby przedłużono kontrakt z naszym maserem. Naprawdę kawał wielkiej roboty wykonał. Martwi mnie wypowiedź kilkanaście postów wstecz, że niby nie zostanie, bo ma pewne problemy... Jednak kilkanaście postów temu pisali różne rzeczy... Saso już nie zobaczymy w ogóle w Zgorzelcu, albo Kelati W CSKA :)

Pozdrawiam

[ Dodano: Nie Cze 22, 2008 5:34 pm ]
Cytuj:
No nie widzimy bo tak nie bylo. DC mial zupelnie inna sytuacje niz Logan gdy przyszedl do Polpharmy . W poprzednim sezonie cala ich gra byla ulozona pod DC i on byl ich pierwszoplanowa postacia. A Logan przychodzac do Popharmy byl jedynie uzupelnieniem wsparciem a nie zawodnikiem przez ktorego szla kazda akcja. Ot taka drobna roznica.

Zreszta porownywanie obu zawodnikow mija sie z celem. To dwaj rozni gracze rozne pozycje i rozne zadania na boisku. A i mozliwosci sie troche roznia nie mowiac juz o motoryce.

Alke tez nie uwazam go za zawodnika samolubnego on najnormalniej nie mial z kim grac.
Pozycje wiadomo, że inne... Ale nie miałem do kogo innego porównać z Turowa. Z Andresem nie wypadałoby, bo tutaj znacznie się różnią obaj zawodnicy. Chodziło mi o to, że Logan i Copeland mieli podobne sytuacje w Polpharmie. Było kilku zawodników co ich wspierało w zdobywaniu punktów. W obecnym sezonie punkty dzieliły się między Copeland-Hall-Weeden. Za czasów Logana w Polpharmie wyglądało to troszeczkę inaczej. Porównywałem ich dlatego, że obu tych zawodników cechuje podobna gra. Wejścia pod kosz, rzuty z niesamowitych pozycji (w dodatku celne). Do tego reprezentowanie tego samego klubu. Klub ten widać ma taki sposób bycia. Ściągają 2-3 mocne ogniwa, a reszta tylko drobne uzupełnienia.
Cieszę się, że mamy takie same zdanie nt. jego gry. Czyli, że nie jest graczem samolubnym.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Cytuj:
Azlo napisał/a:
Ja zamiast zawodników wzięłabym z Polpharmy tego gościa, który odpowiada za wynajdywanie zawodników :)
Ja nie... Mają kogoś, kto ma "nosa" do zawodników. Tak jak Andrzej Kowalczyk. Ściąga niesamowitych graczy, ale co z tego jak nie umie ich odpowiednio wykorzystać.

No ale przecież nie napisałam, że zamieniłabym Saso na tego kogoś z Polpharmy. Nie jestem pewna, czy ten "ktoś" to Kowalczyk, czy raczej mają kogoś innego odpowiedzialnego za wynajdywanie zawodników, ale jeśli tak, to faktycznie facet powinien zająć się scoutingiem, a nie trenerką, bo mu to idzie o niebo lepiej. A tak, to bidny się namęczy, nakombinuje, nasprowadza perspektywicznych no-name'ów do stalówki, z których potem korzysta połowa polskiej ligi. Wiem, że Filipovski także ma "nosa", a na dodatek najczęściej udaje mu się wkomponować delikwenta do systemu i drużyny (z małymi wyjątkami w postaci grzejących ławę przez większość sezonu Skibniewskiego i Nany).

Co do naszego masażysty to nie wiem ile w tym prawdy ale słyszałam, że odejdzie, a powodem jest choroba dziecka i fakt, że w Zgorzelcu nie może ono liczyć na odpowiednią opiekę medyczną. (admin napisał 23 czerwca 2008: bzdura na kółkach, wszystkie dzieci Massiego są zdrowe.)

Zapewne do września sprawa się wyjaśni. Ja też z chęcią widziałabym go u nas w przyszłym sezonie. Facet jest niesamowity, po prostu czarodziej, skoro w ciągu 2 tygodni uruchomił do gry Logana z rzekomym złamaniem/pęknięciem kości ręki. Albo to co zrobił z kostką Rodriguez'a...

Ostatnio zmieniony 23 cze 2008, 11:30 przez Azlo, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
gaduła
gaduła

Azlo pisze:
No ale przecież nie napisałam, że zamieniłabym Saso na tego kogoś z Polpharmy.
Ja czegoś takiego nie napisałem żeby ich zamienić :/. Tylko napisałem odpowiedź na Twojego posta ;) Nie zrozumieliśmy się - sorki ;)
Kowalczyk - chodziło mi o trenera Ostrowian. Ma "nosa" do ściągnięcia. Jak zakończy trenerkę, może weźmie się za wybieranie zawodników jakiejś drużynie - na prawdę ściąga dobrych zawodników. A kto za to odpowiada w Polpharmie tego nie wiem.

Tytuł:
obserwator
obserwator

PrzecPolitWSpor - nie ma problemu ;)
Co do masera to ja pisałam ten wcześniejszy post sprzed kilku dni, ale pisałam także, że Saso zostanie, zatem mój informator okazał się całkiem wiarygodny ;)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Azlo pisze:
PrzecPolitWSpor - nie ma problemu ;)
Co do masera to ja pisałam ten wcześniejszy post sprzed kilku dni, ale pisałam także, że Saso zostanie, zatem mój informator okazał się całkiem wiarygodny ;)

powiem tak maser juz podpisał jako pierwszy zaraz po zakonczeniu sezonu i to jest 100 procentowa informacja pozdrawiam wszyskich

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Wie ktoś czy Boban też zostaje???

Tytuł:
obserwator
obserwator

Marek77 - i to byłaby jedna z najlepszych rzeczy, jaka mogła się zdarzyć. Taki maser to skarb. Mam nadzieję, że faktycznie w tej kwestii mój informator się myli.

Tytuł:
pismak
pismak

PGE Turów szuka graczy

Po tym, jak udało się po raz trzeci podpisać umowę z Saso Filipovskim, którego bardzo mocno kusiła Cibona Zagrzeb, przyszedł czas na rozpoczęcie budowania składu na nadchodzące rozgrywki.

Autem zgorzelczan w dwóch poprzednich sezonach było bardzo szybkie skompletowanie drużyny, która cechowała się niesamowitym zgraniem, bowiem przebywała ze sobą praktycznie najwcześniej ze wszystkich zespołów.

W niedzielę prezes PGE Turowa Piotr Waśniewski oraz Saso Filipovski wyjechali na Słowenię, gdzie zaczną pracę nad budowaniem nowego zespołu na nadchodzące rozgrywki. Kilku zawodników znajduje się na liście życzeń i jest już na celowniku wicemistrzów Polski.

Nie wiadomo jednak, jaki kierunek obiorą Waśniewski i Filipovski, ale o wszystkim zadecyduje ten drugi. Słoweński szkoleniowiec musi wybrać, czy chce posiadać w swoich szeregach młodych i perspektywicznych zawodników tuż po uniwersytecie, którym będzie się przyglądał podczas Ligi Letniej NBA w Las Vegas, czy będzie szukał ogranych i doświadczonych w Europie koszykarzy.

Należy mieć jednak na uwadze obowiązujące od nadchodzącego sezonu zasady odnośnie polskich koszykarzy, a także to, iż w związku z Eurobasket 2009, rozgrywki rozpoczną się wcześniej niż miało to miejsce dotychczas.

TO SIE ZACZYNA :)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Wiem , że sezon ogórkowy w pełni,że chodzą wszystkim różne myśli po głowie.Przeczytałem wszystkie do tej pory posty i muszę przyznać że bardzo mi spodobał pomysł z Rancikiem i Sokołowskim.Ci zawodnicy na naszą ligę byliby naprawdę bardzo wartościowi , również byłbym o ich grę spokojny w Uleb Cup.Natomiast Copeland?To nie jest rozgrywajek z którym moglibyśmy się bić o mistrza.Tak mi się wydaje.Saso pokazał że wie jak budować dobry zespół.Osobiście mam mu tylko trochę za złe , że nie wykorzystał do końca potencjału Hardinga Nany.To naprawdę dobry zawodnik , wcale nie gorszy od Lubo czy Marko Scekica,za mało dostawał minut.

Tytuł:
pismak
pismak

Terminarz na sezon 2008/2009

Znany jest już terminarz na nadchodzące rozgrywki. PGE Turów Zgorzelec, pojedynkiem z AZS Koszalin, sezon zainauguruje na swoim parkiecie.

1. kolejka – 27-28.09.2008
PGE Turów Zgorzelec – AZS Koszalin

2. kolejka – 01.10.2008
Politechnika Poznań – PGE Turów Zgorzelec

3. kolejka – 04-05.10.2008
PGE Turów Zgorzelec – Basket Kwidzyn

4. kolejka – 08.10.2008
Polpak Świecie – PGE Turów Zgorzelec

5. kolejka – 11-12.10.2008
PGE Turów Zgorzelec – Prokom Trefl Sopot

6. kolejka – 18-19.10.2008
Energa Czarni Słupsk – PGE Turów Zgorzelec

7. kolejka – 25-26.10.2008
PGE Turów Zgorzelec – Sportino Inowrocław

8. kolejka – 02.11.2008
PGE Turów Zgorzelec – Atlas Ostrów Wlkp.

9. kolejka – 07-08.11.2008
Polpharma Starogard Gd. – PGE Turów Zgorzelec

10. kolejka – 11.11.2008
PGE Turów Zgorzelec – Znicz Jarosław

11. kolejka – 15-16.11.2008
Kotwica Kołobrzeg – PGE Turów Zgorzelec

12. kolejka – 19.11.2008
PGE Turów Zgorzelec – Anwil Włocławek

13. kolejka – 22-23.11.2008
Victoria Górnik Wałbrzych – PGE Turów Zgorzelec

14. kolejka – 29-30.11.2008
PGE Turów Zgorzelec – Polonia Warszawa

15. kolejka – 06-07.12.2008
ASCO Śląsk Wrocław – PGE Turów Zgorzelec

16. kolejka – 13-14.12.2008
AZS Koszalin - PGE Turów Zgorzelec

17. kolejka – 22.12.08/23.12.2008
PGE Turów Zgorzelec - Politechnika Poznań

18. kolejka – 27-28.12.2008
Basket Kwidzyn - PGE Turów Zgorzelec

19. kolejka – 03-04.01.2009
PGE Turów Zgorzelec - Polpak Świecie

20. kolejka – 10-11.01.2009
Prokom Trefl Sopot - PGE Turów Zgorzelec

21. kolejka - 17.01.2009
PGE Turów Zgorzelec - Energa Czarni Słupsk

22. kolejka - 21.01.2009
Sportino Inowrocław - PGE Turów Zgorzelec

23. kolejka - 24-25.01.2009
Atlas Stal Ostrów Wlkp. - PGE Turów Zgorzelec

24. kolejka – 31/01.01/02.2009
PGE Turów Zgorzelec - Polpharma Starogard Gd.

25. kolejka – 07-08.02.2009
Znicz Jarosław - PGE Turów Zgorzelec

26. kolejka – 14-15.02.2009
PGE Turów Zgorzelec - Kotwica Kołobrzeg

27. kolejka – 18.02.2009
Anwil Włocławek - PGE Turów Zgorzelec

28. kolejka – 21-22.02.2009
PGE Turów Zgorzelec - Victoria Górnik Wałbrzych

29. kolejka – 29/01.02/03.2009
Polonia Warszawa - PGE Turów Zgorzelec

30. kolejka – 07-08.03.09
PGE Turów Zgorzelec - ASCO Śląsk Wrocław

Mecz Gwiazd - 14-15.03.2009
Puchar Polski - 27-29.03.2009

zawsze byly derby w pierwszym meczu a teraz z koszalinem gramy :/

Tytuł:
rekrut
rekrut

pokemon15 pisze:
Wie ktoś czy Boban też zostaje???
jesat w pakiecie z saso

boban mitev zostaje tez w turowie :smt026

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.