Dzisiaj jest 11 lip 2025, 21:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

Obracamy się w sferze teorii, a jaka jest praktyka /od kuchni/? czy ktoś, kto wie, puści parę? bo ja nie wiem, więc jestem teoretyk :) zaletą forum jest anonimowość, więc może ktoś 'z branży' z niej skorzysta?
mnie się również nie podoba sytuacja, w której płacę więcej, bo prawo, procedury i ich stosowanie są niedoskonałe :(

Tytuł:
pismak
pismak

io

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 0:19 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP

W Zgorzelcu działa obecnie kilkanaście stacji oferujących paliwa w cenach zaliczonych do jednych z najniższych na Dolnym Śląsku, miasto nie posiada lokalizacji na nową stację paliw, ma mały budżet, nie stać go na ryzyko ponoszenia strat, a poza tym to pomysł nie jest niczym nowym. Takie są argumenty Burmistrza Rafała Gronicza w sprawie wybudowania stacji paliw należącej do spółki miejskiej. Nie została przeprowadzona żadna analiza rynku czy tym podobne badania dla sprawdzenia możliwości realizacji takiego zadania. Gronicz swoją odpowiedź opierał na innych miastach w Polsce, które mają inne uwarunkowania, potrzeby i budżety. Pełna treść pisma w załączniku.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

chyba coś Ci Alex "prowokacja" nie wyszła ;)

Tytuł:
VIP
VIP

Neo, to nie prowokacja, tylko naga prawda..

Nic dodać i nic ująć "w Zgorzelcu działa obecnie kilkanaście stacji oferujących paliwa w cenach zaliczonych do jednych z najniższych na Dolnym Śląsku".

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cóż, Gronicza, który w przeciągu okresu XII 2006 do II 2008 zarobił 161 643,90 zł., poruszając się przy tym swoim służbowym autkiem, chyba niezbyt interesują różnice w cenach paliwa oscylujące w granicach kilkunastu groszy na litrze, niestety, w tym wypadku na niekorzyść naszego regionu. Stać go na "niewiedzę" w tym temacie, wszak publiczna kasa szczodrą jest karmicielką. I tak dobrze, że w swojej odpowiedzi nie "błysnął" jednym ze swych "światłych" powiedzonek w stylu- "nie, bo nie"-, albo bardziej tematycznie- "nie stać ciebie, to nie tankuj" :smt028 :roll: :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Brak slow na argumenty Burmistrza. Ryzykowna inwestycje nie gwarantujaca zwrotu kosztow ?? Ja nie slyszalem o wlascicielu stacji benzynowej w Zgorzelcu ktory by klepal biede !!! W Zgorzelcu działa obecnie kilkanaście stacji oferujących paliwa w cenach zaliczonych do jednych z najniższych na Dolnym Śląsku ?? Prosze mi wymienic tych kilkanascie stacji !!! Od razu widac ze Pan nie wychyla nosa poza Zgorzelec !!! Prosze przetrzec oczy i sie rozejrzec !!!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

yayo_ok pisze:
Ryzykowna inwestycje nie gwarantujaca zwrotu kosztow

jest to dowód, ze inwestycje państwowe-samorządowe-itp są droższe i gorsze od prywatnych :D
c.b.d.o.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

yayo_ok pisze:
Ja nie slyszalem o wlascicielu stacji benzynowej w Zgorzelcu ktory by klepal biede !!!

Odpowiedz sobie na pytanie ilu jest właścicieli? Te kilkanaście stacji w Zgorzelcu, znajduje się w rękach trzech może czterech osób...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
Te kilkanaście stacji w Zgorzelcu, znajduje się w rękach trzech może czterech osób...

co nie znaczy wcale, że klepią biedę ;)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

tadam pisze:
co nie znaczy wcale, że klepią biedę ;)

:) wręcz odwrotnie :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

a ja dziękuję Panu Burmistrzowi i pierwszy raz będę mu za coś wdzięczny, tym razem za to, ze nie powstanie w mieście nowa stacja benzynowa, nie ważne z zyskiem dla miasta czy bez.
bo tak szczerze mówiąc czekałem kiedy Alex jeszcze podpowiesz burmistrzowi, że taka stacja benzynowa w miejscu dawnego przejścia granicznego np. dałaby miastu krocie.
moje hasło: STOP TANKSZTELOM W MIEŚCIE!

Tytuł:
VIP
VIP

neandertalski napisał:
Cytuj:
a ja dziękuję Panu Burmistrzowi i pierwszy raz będę mu za coś wdzięczny, tym razem za to, ze nie powstanie w mieście nowa stacja benzynowa, nie ważne z zyskiem dla miasta czy bez.

Nie zauważyłem deklaracji Rafała o zakazie powstawania kolejnych stacji - to po pierwsze. A po drugie to z tego co wiem kolejna stacja paliw ma powstać na tuż przy Kościele św. Jadwigi w centrum PLAZA Zgorzelec. To jak... jesteś mu nadal wdzięczny czy nie ? 8)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Jak widać jedyne co Gronicz potrafił do tej pory przeprowadzić od początku do końca to wyprzedaż miejskiego mienia zabudowanego i niezabudowanego.
Zapewne w wyborach samorządowych 2010r. wystąpi z hasłem: "Udało mi się sprzedać wszystko!!!". :smt111
Zabierał się za darmowy internet-nie wyszło, zabierał się za budowę hali-prawdopodobnie klapa, teraz rzucił w świat cudowną nowinę, że w miejsce zaniedbanych dotychczas parków miejskich powstanie coś zbliżonego do Edenu.
Cóż, nam wypada się jedynie cieszyć jego wizjami i faktem, że dostępujemy zaszczytu, że dzieli się nimi z nami, gawiedzią!!! :smt026
Wbrew pozorom nawet konieczność zwrotu przez miasto 3 mln. zł. pozyskanych ze środków unijnych na modernizację stadionu miejskiego, wydaje się nie być dla niego osobiście zbyt wielkim dramatem. Jak cudowny dar z niebios spłynął bowiem argument, który zapewne jeszcze długo będzie gościł w jego wypowiedziach, a mianowicie,.."chciałem i na pewno dokonałbym wszystkiego, czego wam naobiecywałem, ale cóż, trzy miliony musiałem oddać,.. to przez nich wszystko, takich owakich".
Na pytanie co z realizacją przyszłych projektów z założenia dofinansowanych przez UE odpowie:"miasto przez tych takich owakich dostało się na czarną listę, i choć wystąpiliśmy z cudownymi projektami, to ponieważ utraciliśmy wiarygodność, nie otrzymaliśmy środków na ich realizację".
Kononowicz powinien przyjechać do niego na praktykę... 8)

Tytuł:
pismak
pismak

-)

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 0:19 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.