Dzisiaj jest 10 lip 2025, 16:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 329 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Smoluch!
Odczep się od Grunwaldu! Przypomnij sobie swoje przekręty w MDK-a! Mam wysłać info do Dyrektora?!

Ahoj! Kurde!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ahoj :

Cytuj:
Smoluch!
Odczep się od Grunwaldu! Przypomnij sobie swoje przekręty w MDK-a!

Przekręty w MDK-u???!!! :shock:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Mamy tu zdaje się odwieczny problem : czy klimat tworzą ludzie, czy klimat tworzy miejsce... Według mnie ludzie, przy niewielkim udziale miejsca. Nie ma zapotrzebowania najwyraźniej na ambitne, trudne w odbiorze filmy. Albo nikt nie potrafi takiego zapotrzebowania wykreować. Albo formuła dekaef-u jest zbyt przekombinowana jak na nasze zgorzeleckie warunki...:)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Ahoj:
Cytuj:
Smoluch!
Odczep się od Grunwaldu! Przypomnij sobie swoje przekręty w MDK-a! Mam wysłać info do Dyrektora?!

Wiesz co Ahoj, czuję się oszukana przez ciebie i wmanipulowana. Cały czas myślałam że na sercu leży ci dobro kina Poza i dlatego tak szczekasz w tym temacie. Z wieloma twoimi pogladami się zgadzałam a teraz tą jedną odpowiedzią do Smolucha otworzyłeś mi oczy, a mianowicie że tobie nie zależy na kreatywnej i konstruktywnej krytyce kina Poza ,tylko na podkopywaniu i celowym atakowaniu w celu wykluczemia jej z rynku. Twoja wcześniejsza wypowiedź pachnie niestety mi na skowyt i ujadanie konkurencji. Dla mnie to wszystko jest teraz jasne.
Cytuj:
Odczep się od Grunwaldu!
Chyba nerwy ci puściły :roll:

Tytuł:
pismak
pismak

krytyczny pisze:
(...) formuła dekaef-u jest zbyt przekombinowana jak na nasze zgorzeleckie warunki...:)

Może zawsze tak było. Poza swoją pierwotną rolą dekaef był również miejsce spotkań towarzyskich. Było to idealne miejsce aby spotkać znajomych w piątkowy wieczór. Czy byliśmy bardziej spragnieni ambitnego kina niż dzisiejsza młodzież? Nie sądzę. My przynajmniej mieliśmy szansę go poznania. Dziś króluje boxoffice :|
Prawdopodobnie PoZa będzie istniała do momentu kiedy Mariusz powie „dość” Wówczas niektórzy będą mieli motywację do podszkolenia swojego niemieckiego i uczęszczania do Apollo w Goerlitz ;) . Chyba, że będą na tyle mobilni żeby do dekaefu jeździć do Jeleniej Góry… mecze koszykówki już oglądamy w Libercu

[ Dodano: Wto Lut 19, 2008 8:30 am ]
Joasia pisze:
ujadanie konkurencji.

dla PoZy?? Gdzie?

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Menelopa:
Cytuj:
Poza swoją pierwotną rolą dekaef był również miejsce spotkań towarzyskich. Było to idealne miejsce aby spotkać znajomych w piątkowy wieczór. Czy byliśmy bardziej spragnieni ambitnego kina niż dzisiejsza młodzież? Nie sądzę. My przynajmniej mieliśmy szansę go poznania. Dziś króluje boxoffice

Zgadzam sie Z Tobą, wyjście do kina Poza to było coś więcej niż same ogladanie filmu. To była cała otoczka wokół tego. Ja pamietam jak zamieniałam się na dyżury, aby pójść do kina w piątek. To rzeczywiście były spotkania towarzyskie, po kinie wspólne wypady na piwo, rozmowy o kinie i wymiana kto co nowego już zobaczył czy słyszał i poleca. Towarzyszyło temu przegrywanie filmów na kasety vhs, tworzenie własnej kolekcji filmów. jeździlismy na festiwale filmowe np. do Łagowa ( nie tego naszego oczywiście :lol: ). Byliśmy spragnieni ambitnego kina, było łatwiej, bo cieszylismy sie każdym filmem wyświetlanym Jarmusha czy Petera Greenawaya. Teraz jest tak dużo chłamu w kinie że z wdzięcznością przyjełabym fakt gdyby dkf prezentował repertuar składający sie z perełek, których nie pokazuje się w komercyjnych kinach.
a co do cytatu:
Cytuj:
Joasia napisał/a:
ujadanie konkurencji.

dla PoZy?? Gdzie?

To takie moje przypuszcenie odnośnie wypowiedzi Ahoja co do Grunwaldu.
Cytuj:

Rózne myśli różnym ludzią po głowie sie krecą. :roll: Dziwna ta odpowiedź. Jakby Grunwald był nie do ruszenia. Ale to tylko moja osobista dywagacja :-?

Tytuł:
obserwator
obserwator

BŁAGAM , KOCHANY Achojku nic nikomy pary z ust na temat moich przekrętów w MDK to zniszczy moją karierę i życie osobiste ,proszę już zawsze będę pisał o tobie i twym piesku same miłe słowa .
Już na zawsze twój wierny Smoluch ! :smt049

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 25 lis 2012, 0:12 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Tuurek! Nie pogrążaj Mariusza, widzisz, że spiłował swoją kreację na tarce marazmu.

Ahoj!

Tytuł:
pismak
pismak

My tu gada, gadu o pierdołach a efektów nie ma. Na ostatnim piątkowym seansie było 5 osób czyli bez szału. A może by tak zrobić sobie koncert życzeń? Czy jest jakiś film, który chcielibyście tam zobaczyć?

Tytuł:
rekrut
rekrut

A i owszem. Ja chciałbym zobaczyć "Control" Antona Corbijna.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Maniek puści go nam, jak już dawno będzie na dvd i wszyscy go obejrzą. Nie licz na jego prężny instynkt promocyjny.

Ahojek!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 25 lis 2012, 0:14 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

A ja bym chętnie obejrzał : Brazil (w wersji reżyserksiej) - Giliama no i sprowadzono do Polski odrestaurowaną wersje Metropolis - Fritza Langa

Tytuł:
pismak
pismak

Co do Waszych propozycji to:
"Control" moze być najwcześniej 9 maja,
propozycję krytycznego są interesujące ale obawiam się, że jak nie przyjdziesz ze swoim towarzystwem, to będziesz sam siedział na sali :|

W tym tygodniu w kinie przerwa techniczna – film się urwał i w stercie kliszy szukamy drugiego końca ;-)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 329 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 22  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.