Deczko Wkurzony
Cytuj:
Nasiąknąłeś już frazeologią i mentalnie wpasowałeś się w środowisko. Smrodku już nie poczujesz.
Właśnie o tym pisałem do Ciebie we wcześniejszych postach,..choć w sposób nieco bardziej zawoalowany (chyba za bardzo, jak dla Ciebie), ale widzę, ze preferujesz inny język, czego już wcześniej dałeś dowód.
Cytuj:
Czym w takim razie rządy Twojego protektora i jego protektorów (rozumiem, że są to te osoby, którym na sercu leży pomyślność regionu i interesują się polityką)różnią się od rządów poprzednika.
Protektora,...

wydaje mi się, że Twoja złośliwość sięga poziomu,..przedszkolaka.
Nie mam protektorów, natomiast Ty owszem.
Właśnie zarabiasz być może na łaskawe słowo, lub, być może małą premię??
Mnie stać na krytykę i to bez względu na to jaką opcję polityczną preferuję i kogo ona bezpośrednio dotyka. W tym również członków PO. (przejrzyj sobie moje posty)
Ty natomiast wiernie służysz tym, którzy napełniają Twoją miseczkę,..bez względu na to, skąd aktualnie są i co sobą przedstawiają!!!
Przykro mi, ale taka opinia krąży o Tobie.
Cytuj:
W czym Gronicz bije Fiedorowicza?
Chcesz porównać ośmioletni okres rządów do,..niespełna rocznego??? Żartowniś z Ciebie,..
Ale odpowiem Tobie,..na przykładzie tematu który tutaj ostatnio krąży.
Mam na myśli oczywiście Jakuby i udział w nich Dobrzyna, którego większość, w tym i ja, z niechęcią tam ujrzy.
Gronicz bez trudu mógłby, pomny przebiegu poprzednich Jakubów i roli jaką Maciuś pełnił w poprzedniej ekipie rządzącej, odsunąć go od uczestnictwa w festynie.
I zapewne zyskałby przy tym społeczną akceptację tego czynu.
I z całą pewnością tak właśnie postąpiłby Fiedorowicz!!!
Jak wiesz, poprzednie te imprezy były zmonopolizowane przez dobrzynową firmę cateringową i nikt z lokalnych właścicieli gastronomii nie miał szans w nich uczestniczyć.
W tym roku każdy chętny może wziąć w nich udział,...bez względu na polityczną przynależność.
Jakoś nikomu nie wpadło do głowy, że być może właśnie to jest przyczyną udziału Dobrzyna w festynie, czy też, jak kto woli, tworzenie obok, w miejscu dużo mniej atrakcyjnym własnej, niewielkiej imprezy.
I to jest właśnie odpowiedź na Twoje pytanie: w czym Gronicz bije Fiedorowicza!!!
Mam nadzieję, że ją dostrzegłeś???