Kaśka:
Z całym szacunkiem,...pozwolę sobie , mimo Twoich ślicznych postów, mieć własne zdanie na temat: Nikolaos Rusketos,...gwiazdor estrady, menadżer i społecznik rodem ze Zgorzelca!!!
Z żadnym z tych określeń nigdy się nie zgodzę.
O kilku tysiącach osób w amfiteatrze nie będę również wspominał,..zrobili to za mnie moi przedmówcy.
Co do organizowania imprez w Zgorzelcu,...Rusketos po prostu zarabiał pieniądze,...i już!!!
Pamiętam, jak kilka lat temu Nikosowi Starostwo Powiatowe w Zgorzelcu zleciło organizację nagłośnienia Dożynek o zasięgu wojewódzkim.
Sprytny nasz Rusketos po prostu,...podnajął firmę z głębi Polski, która to nagłośnienie "zmontowała".
I wszystko byłoby w porządku,..gdyby, jak to później próbowano zinterpretować,...nie zadziwiający w naszej strefie klimatycznej,..ulewny deszcz.
Nie zabezpieczone przewody namokły,...i nagłośnienie padło.
Wstyd, klapa i,..oczekiwanie na jakieś konkretne skutki prawne które w jasny sposób "odniosłyby się" do tak ewidentnego braku profesjonalizmu.
I wiesz jak to się skończyło???
Nikos zainkasował całą ustaloną wcześniej w umowie kwotę bez jakiejkolwiek kary finansowej za nie wywiązanie się z umowy.
Było to za rządów ówczesnej władzy,...władzy, która przyznała Rusketosowi ową odznakę Zasłużonego,...
Hmmm,..
(pisała o tym "wydarzeniu" jedna z lokalnych gazet,..ale żeby nie drażnić niepotrzebnie admina, nie wymienię tytułu,..

)
Co do braku władz miasta mających "uhonorować" rzekome zasługi Nikosa,...nie wiem czy przez nieuwagę, czy umyślnie, ale pominęłaś brak również i władz powiatu.
Chyba, że obecność Pacyniaka uznałaś za przedstawicielstwo Starostwa,..???
Prosiłbym Ciebie o uważniejsze analizowanie tego typu wystąpień jakie mieliśmy okazję ujrzeć w amfiteatrze,..mam na myśli wręczenie kwiatów i życzenia,..
Jeśli głębiej się zastanowisz nad obecnością akurat tych dwóch Panów o których wspominałaś i ich wystąpieniu przed zgromadzonymi tłumnie mieszkańcami miasta i okolic,..być może w przyszłości trudniej będzie Ciebie "złapać" na tak tanie socjotechniczne zagrywki.
bog180
Cytuj:
A po co tak daleko sięgać a co poza kryrtykanctwem zrobił dla miasta przekorny?
Cóż, odparuję tą złośliwość, złośliwością,..
Krytykuję czasem krytykanctwo takich jak Ty !!!
Pozdrawiam,..