Dzisiaj jest 11 lip 2025, 20:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

wysyłałam kiedyś paczkę do Anglii...na poczcie obok mnie powiedzieli,że nie mają aktualnych druczków i poinstruowali jak poprawnie powinna być zapakowana paczka(sic!)i dali stary druczek-nie było wiadomo,czy przesyłka w ogóle"pójdzie"...resztę załatwiłam na poczcie głównej-oczywiście druczek okazał się być dobry,a to babranie się z paczką okazało się być zupełnie niepotrzebne...a wszystkie panie na poczcie wysłałabym na kurs szybkiego pisania na maszynie/klawiaturze :?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

xMDx pisze:
okazało się być zupełnie niepotrzebne...a wszystkie panie na poczcie wysłałabym na kurs szybkiego pisania na maszynie/klawiaturze :?

to klasyka :> Ale musze sie przyznac, ze niektore Panie do perfekcji
opanowaly szybka metode pisania na klawiaturze jednym palcem :>

Co do brakow na poczcie:
Niedawno w skrzynce zastalem awizo informujace, ze mam do odebrenia
list polecony w zwiazku z postepowaniem administracyjnym. Kurcze,
no wystrachalem sie, bo co to moglo by byc. Jak sie okazalo,
dostalem koszulki, o ktorych zapomnialem, ze zamawialem, a awizo
bylo takie, bo normalne druczki sie skonczyly.. hehehe..

pozdr.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

wniosek taki, ze na poczcie warto zatrudnic niepelnosprawne panie z jednym palcem 8)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ja parę razy w skrzynce znajdowałem awizo, mimo tego że ktoś był obecny w domu. jak się potem okazało, listonoszowi nie chciało się wspinac na czwarte piętro. Mógł jednak zwyczajnie zadzwonić domofonem, a ja nie robiąc problemów, zszedłbym do niego odebrać polecony list.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Ale widać, że listonosz leń i nie chcialo mu sie dzwonić :P

Ja niedawno sie uczieszyłem jak chciałem druczki na paczke - nie ma, czekają już od kilku dni na dostawe (!) no to poprosziłem i druczki na przelew - też nie ma :| A ja stałem niepotrzebnie 15 minut tylko poto żeby wziąć coś, czego nie ma... A jak chciałem wcześniej podejść to zrobiła mi awanture że musze być w kolejce :| Beznadzieja na tej naszej poczcie... Ale jak jestem na poczcie, to rozbawiają mnie nasiona do kupienia... na poczcie xD Ale jak już zdaje sie Viper wspomniał, można dostać tam dużo rozmaitych przedmiotów :D Nie ma to jak dorabiać na rzeczach, które raczej nie powinny być na poczcie :D Jedyna pozytywna rzecz to tabletki od bólu głowy, bo jak odczuje sie ból od kilku godzinnego krakania starszych pań, to można sobie zarzyć na miejscu :D Niedługo będzie można tam dostąć sprzęt AGD i RTV :lol:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Mojemu znajomemu przydazyła sie tak oto historyjaka na poczcie w Malborku.
Będąc tam na wakacyjnym wypoczynku, postanowił wysłać paczką swojemu dziadkowi przedmiot pamiątkowy zakupiony na zamku. Aby swe zamierzenie zrealizować udał się na najbliższą pocztę z przygotowaną wcześniej paczuszką. Odstał swoje w kolejce, a przy okienku, jak to zwykle na poczcie bywa, czekała na niego niespodzianka. Nie myślcie że dostał cos gratis, czy coś w tym rodzaju. Nic z tych rzeczy.
Poprostu nie przyjęto mu paczki, a tylko dlatego że w miejscu gdzie należy wpisac adres nadawcy, wpisał swój zgorzelecki adres. Pani stanowczo wytłumaczyła mu że to jest Malbork, a nie Zgorzelec i nie może on w takim wypadku wpisywać adresu zgorzeleckiego. Kolega zapytał co w takim razie ma zrobić, gdyż bardzo zależy mu na wysłaniu paczuszki? Pani za szybką odpowiedziała że chyba najlepszym rozwiązaniem byłby czasowy meldunek :lol: Dodać muszę że znajomy przebywał na zorganizowanym wyjeździe z zakładu pracy. Gdzie więc miał niby się zamedować? A co by było, gdyby paczka nie dotarła z jakichś względów (na poczcie wszystko jest możliwe) do adresata i została zwrócona pod adres nadawcy, pod którym to adresem nadawcy juz mogłoby nie być.
To jakaś chora paranoja :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Mam pytanko czy wam też listonosze przeglądają pocztę :?: Bo moja teściowa ma to nagminnie.
:twisted:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Nie spotkałem się z tym problemem. Wydaje mi sie małoprawdopodobny i myślę że jeżeli ktoś przgląda pocztę to robią to wścibscy sąsiedzi. Nie darzę naszej poczty szczególnym uczuciem, jak zapewne zauważyliście i gdy tylko mogę to kożystam z usług konkurencyjnych firm, ale nie myślę żeby ktoś z pocztowców robił sobie takie jajca.
U mnie ginie poczta ze skrzynki (mieszkam w bloku). Kilka razy zdarzyło mi się że idąc na zakupy zajżałem do skrzynki, stwiedrdziłem że jest tam przesyłka, nie wziąłem jej postanawiając , że zrobię to wracając. Niestety wracając już skrzynka była pusta. Podobne historie mieli też moi sąsiedzi. To dopiero śwństwo.
Winą listonosza jest natomiast sprawa, gdy obcy ludzie przynoszą moja pocztę, która dotarła pod zupełnie inny adres niż ten widniejący na kopercie. Nie dziwiłbym sie gdyby adres był nabazgrany i małoczytelny, we wszystkich tych przypadkach które mnie spotkały, zarówno imię i nazwiski, jak też adres były czytelne.
Na ulicy poniatowskiego, ciekawym zjawiskiem jest też pewna miła młoda pani, która z jakiejś firmy przychodzi z koszem na chleb pełnym przesyłek do nadania. Jak wszyscy staje wówczas w kolejce, a gdy przychodzi jej kolej blokuje okienko na dłuższy czas. W tym samym czasie inne (dwa pozostałe) okienka są nadal nieczynne, inni pracownicy krążą po poczie tu i tam nie zwracając najmniejszej uwagi na to co się dzieje, a ludzie stoją w kolejce.
Niedawno poczta wprowadziła nowe udogodnienie.
Dostałem list polecony. Niestety bedąc w pracy nie mogłem go odebrać, więc doręczyciel zostawił tzw. awizo. Po przyjściu z pracy postanowił iść na pocztę odebrać swoją przesyłkę i tu czekał na mmnie niespodzinka. pani oświadczyła mi że teraz to się odbiera polecone na drugi dzień po południu. Myślałem że mnie szlag trafi. Wyjaśniając pani powiedziałe że przesyłki tego typu odsyłane są na pocztę główną ( :?: :?: :?: ) i wracają właśnie dnia następnego po południu. Ale cyrk :!:
Swoją drogą, to myślę że przesyłki polecone są w większości przesyłkami ważnymi, na które ktoś specjalnie oczekuje i powinny być dostarczone jak najszybciej do rąk własnych adresata. Mógłby to naprzykład robić pan który trzy razy dziennie rozwozi paczi (też po południu), w godzinach popołudniowych kiedy większość adresatów wróciła już z pracy.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Mylisz się, ona dostaje te listy prosto do ręki.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

poczta główna...upalny dzionek...stoję w kolejce...i nagle-polew,bo po drugiej stronie zauważyłam zeszyt z napisem LISTY DO ZAGRANICY :lol: :lol: :lol: rotfl...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

ad. Kasia.
Nie wiem jak wygląda praca na poczcie. Czy tam się pracuje na nocną zmianę np. przy sortowaniu listów? Jeżeli tak, to może wówczas takie jajca się dzieją. Ja osobiście przy odbiorze listu który nosi ślady otwierania z miejsca powiadomiłbym policję.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Ja kiedyś wysyłając list polecony na poczcie na Poniatowskiego (która to ma ten niepowtarzalny klimat minionej epoki z wstawkami komercji wspomnianymi wcześniej) wydrukowałem wcześniej potwierdzenie nadania ze strony poczty polskiej - jest takie coś i teoretycznie obowiązuje w każdej placówce pocztowej. Otóż pani na tej poczcie zrobiła wielkie oczy i powiedziała że "u nas to nie obowiązuje" i jedynie słuszną metodą jest wypełnienie blankietu potwierdzenia który leży przy okienku. :lol:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

tymi reorganizacjami w poczcie to chyba NIK powinien sie zajac,
przeciez to jest chore. Kiedys polecony mozna bylo odebrac
w srodku dnia nawet, potem dopiero pod koniec dnia (wszystko chodzi o ten sam dzien w ktorym zastalo sie awizo) a teraz, na nastepny dzien!?
Co to ma na celu, wkurzanie ludzi?

Kiedys listonosz trafial do mnie w pozniejszych godzinach,
teraz w porannych - pracuje, wiec mnie nie ma w domu. Od
dluzszego czasu mam juz same awizo.

eee.. i duzo innych, wkurza mnie ta poczta i tyle i robia
wszystko aby bylo gorzej.. palanty z tych prezesow..

pozdr.

Tytuł:
obserwator
obserwator

do mnie kobieta ostatnio przypiela sie ze paczka nie jest w szarym papierze i NIE MA SZNURKA. jak za krola Ćwieczka...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

petec pisze:
do mnie kobieta ostatnio przypiela sie ze paczka nie jest w szarym papierze i NIE MA SZNURKA. jak za krola Ćwieczka...

Też miałem kilka razy problem z brakującym sznurkiem. Urzędniczka z ul. Poniatowskiego poinformowała mnie, że sznurek jest konieczny jeśli ciężar paczki jest większy niż 5 kg. Niestety nie potrafiła mi wskazać jakiegoś punktu w regulaminie pocztowców, który odnosiłby się do sznurka.
Regulamin dostępny jest tutaj

Poza tym zgadzam się z niedostępnością kopert, druczków i odpowiednich opakowań do przesyłek. Niestety Polska to nie Niemcy (zajrzyjcie na pocztę w Görlitz). Od jakiegoś czasu nie mogę też dostać znaczków w kioskach Ruchu, czyżby wewnętrzne porozumienie między Pocztą a Ruchem?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.