Dzisiaj jest 10 lip 2025, 19:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 88  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

w czerwcu bedzie po sezonie nie bedzie takiego zainteresowania koszykowka temat hali trzeba rozwiazac teraz i moze zrobic referendum za odwolaniem rafalka ktory nic dobrego nia zrobil przez te pare tygodni a wrecz zaczyna niszczyc.

Tytuł:
obserwator
obserwator

do macplo007:
Chodzilo mi o to ze malo realne jest granie Turowa w Gorlitz. Wiem ze byly takie przypadki jak np Polpak. Chodzi mi o zagranice. Zreszte teraz sie wszystko wyjasnilo. To tak dla scislosci.

Ktos napisal ze klub dostawal od miasta 100000 za szkolenie mlodziezy. Niby to prawda. Ale tak na prawde Turow nie szkoli mlodziezy. Klub robi wielka łaske ze pozwala chlopakom trenowac. Wszystko funkcjonuje dzieki trenerom ktorzy chca cos robic. Turow powinien brac przyklad z Osy i zenskich zespolow zgorzeleckich.
Chodzi mi glownie o nie tworzenie niektorych grup wiekowych i marnowanie wielu talentow ktore sie przewinely i przepadly. Dosc powiedziec ze ostatnimi ktorzy zaistnieli byli podstarzali :grin: Edek Żak i Tomek Zabłocki. I niech mi ktos nie mowi ze po drodze przez te lata nie znalezli sie dobrzy zawodnicy bo to zwyczajne klamstwo.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

joro pisze:
Ktos napisal ze klub dostawal od miasta 100000 za szkolenie mlodziezy.

hm, nie tyle ktoś napisał, ile Pan Burmistrz powiedział - odsyłam do wywiadu z nim, bo tam on właśnie streścił historię stówek jakimi się klub z miastem wymienia, nie wiem o sprawie nic więcej i bazuje na jego słowach. W każdym razie jeżeli jest jak mówisz, to może miasto nie powinno placić klubowi za to, ze pozwala dzieciakom pod swoimi skrzydłami trenować? Nie wiem. Domyślam się tylko, ze dla dzieciaka, który ma korbę na punkcie koszykówki - możliwość trenowania pod skrzydłami drużyny z czołówki ekstraklasy, jaka by ona nie byla to już jest odjazd sam w sobie. Ile to jest warte w przeliczeniu na gotówkę? Pojęcia nie mam. Przy czym zgadzam się, ze dobrze byłoby gdyby klub wychowywał sobie zawodników a nie tylko kupował, przynajmniej takie jest moje prywatne, naiwne mniemanie. Zmusić klubu do tego niby nikt nie może, ale w zasadzie jeżeli miasto placi za to stówkę - czyli wcale nie mało, mogłoby sie pokusić o to aby na zasadzie "ja płacę - ja wymagam" coś z tego wynikało, he he niezła sytuacja - miasto płaci klubowi za to aby ten sobie zawodników wychowywał :)
w każdym razie póki co pierwszy poważny egzamin na swoim stołku, wg mnie Pan Burmistrz przegrał, zresztą może nie pierwszy, pierwszą porażką były wg mnie nominacje z głebokiego przekonania płynące, czyli jest już 0:2 tylko w meczu z kim? z mieszkańcami Zgorzelca?
ja nie mówię, że Pan Burmistrz powinien grac pod publiczkę, powinien i owszem umieć podejmować decyzje niepopularne tylko, ze póki co wg mnie on pokazuje, że tych decyzji niepopularnych nie tylko nie podejmuje ale nawet nie wie jak się do nich zabrać...
to samo się odnosi zresztą do decyzji popularnych...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Nie jest tragedią, że rafał mocno zastanawia się nad wydawanymi pieniędzmi z budżetu. Popularnośc koszykówki / nie wiadomo czy nie chwilowa/ nie stanowi usprawiedliwienia dla podejmowania watpliwych ekonomicznie inwestycji.
Tragedią jest natomiast to, ze on sam nie bardzo wie dlaczego to robi. Ktoś na tylnym siedzeniu w jego gabinecie mówi mu nie i on powtarza "nie", zapytany dlaczego wie tylko że "nie bo nie". I mimo całej sympatii do nowej władzy /tylko lokalnej !/uważam że jak nie zdejmą opasek z oczu to wyprowadzą Zgorzelec na mieliznę i tam wyprzedzą nas wszyscy.
Pierwszy okres zresztą i gminy i starostwa oceniam jako okres kolesiostwa i niechciejstwa.
Jednym z symptomów jest całkowity brak rozeznania w temacie hali sportowej i całego centrum sportowego.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

No i mamy reklame na gazeta.pl:
http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35760,3857601.html
Super. Nie ma to jak zaczac sprawowanie urzedu od robienia bajzlu i proby zabierania ludziom jednej z nielicznych rozrywek w tym miescie.
Komentarze tez dobrze pokazuja co ludzie mysla o postepowaniu Rafala.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

bog180 pisze:
Nie jest tragedią, że rafał mocno zastanawia się nad wydawanymi pieniędzmi z budżetu.

Masz rację = burmistrz powinien zastanawiać się bardzo poważnie nad wydatkowaniem każdej złotówki z budżetu miasta - taka jest m. in. jego rola. Ale - zresztą bardzo poważne ale - niech się zastanawia w zaciszu swojego gabinetu, albo podczas meczy, którymi prawdopodobnie nie jest za bardzo zainteresowany. Jeżeli rzeczywiście z jego "analiz" wynikł problem dot. kwestii finansowych związanych z koszykówką w naszym mieście, to moim zdaniem powinien był przede wszystkim nastawić się na negocjacje z Klubem. A pierwszym krokiem negocjacji nie może być wywiad a rozmowa z partnerem. Narzędzie w postaci mediów może być wykorzystywane w późniejszym etapie rozmów. (polecam podstawy negocjacji dla Nowego Burmistrza – od Krążownika Zbożowego się tego prawdopodobnie nie dowie...)
Jakie z całej tej sytuacji wyniknęły wnioski:
1. Nowoburmistrzowskie zagranie przyniosło jemu samemu same problemy, stworzyło pewnie całkiem dużą grupę jego przeciwników - sam sobie zrobił źle;
2. O Zgorzelcu znów stało się głośno i niestety nie jest to promocja miasta .... przykro...
3. Kibice i klub dalej czują się nie pewnie – bo przecież nie wiadomo, czy znów Pan Burmistrz nie wpadnie na jakiś genialny pomysł, po jego dogłębnych analizach i czy znów nie wciągnie w to mediów... – bo nie ma to jak „dobry PR”
Nie przeczę, że sytuacja i problem jest trudny i nie jest proste odnalezienie jakiegoś racjonalnego rozwiązania, które usatysfakcjonowałoby wszystkich - ale sposób w jaki Pan Burmistrz rozpoczął rozwiązywanie tego problemu jest delikatnie mówiąc... dziecinny.
Niestety sprawdzają się moje najgorsze obawy, że zanim Nowy Burmistrz Bez Doświadczenia nauczy się funkcjonowania w nowych dla niego warunkach minie ok. 1 roku, a w tym czasie wszyscy odczujemy na własnej skórze wyniki jego błędnych decyzji .... :(
Mam tylko nadzieję, że się mylę – bo nie chcę powiedzieć „a nie mówiłam” i cieszyć się z tego, że miasto, w którym żyję podupada ... wolałabym powiedzieć – pomyliłam się – ten facet wziął się w garść, szybko się wszystkiego nauczył, jest niezłym strategiem i zagłosuję na niego w przyszłych wyborach... – niestety na razie nic na to nie wskazuje....

I jeszcze jedno - czy nowa hala czy rozbudowa.... – tu akurat myślę, że powinny zadecydować kwestie finansowe... A że zostały tylko te dwa rozwiązania – bo nie robienie nic z halą nie jest żadnym rozwiązaniem – należy przeprowadzić rzetelną analizę – studium wykonalności, ponieważ nie zawsze tańszym (w perspektywie wieloletniej) rozwiązaniem jest modernizacja i rozbudowa...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Gratuluje Panie burmistrzu , tą decyzją wyciągnięcia kasy od klubu na sam początek stracił pan parę tys. głosów. Strzelił pan sobie sam GOLA. Nic innego tylko pogratulować. Lekko się na początku pana kadencji Pan wychylił. Głęboko żałuję że na Pana głosowałem. Aż strach pomyśleć co będzie dalej.

Rafał Gronicz pisze:
temat hali jest tematem bardzo skomplikowanym – obecnie analizowany jest projekt techniczny rozbudowy Centrum Sportowo Rekreacyjnego oraz możliwości sfinansowania tej inwestycji. Jeżeli znajdą się środki z UE, to tak.

Tytuł:
VIP
VIP

Zgadzam się z jednym: negocjacje nie powinny odbywać się poprzez media. Druga rzecz. Koszykówka, tak jak kiedyś boks, związana jest z KWB i siłą rozpędu z SLD /Szmajdziński na każdym meczu/. Pewne związane z tym układy nie mogą funkcjonować w nowej rzeczywistości, tylko nie można tego przestawiać nagle i o 180 stopni, bo skutki będą /są/ nieprzyjemne. To trzeba wiedzieć. Koszykówki Zgorzelec nie powinien się pozbywać, bo miasto jest przez to poznawane i kojarzone pozytywnie /to jeszcze nie promocja, ale dobry jej początek/. Najbardziej w artykule Gazety podoba mi się ten fragment:
Cytuj:
Zgorzelec na tym korzysta, gdyż Turów promuje miasto, które w Polsce znane jest przede wszystkim dzięki koszykówce - przyznaje Mirosław Fiedorowicz, były burmistrz Zgorzelca.
:grin:

Tytuł:
bombas3 pisze:
Koszykówka, tak jak kiedyś boks, związana jest z KWB i siłą rozpędu z SLD /Szmajdziński na każdym meczu/. Pewne związane z tym układy nie mogą funkcjonować w nowej rzeczywistości, tylko nie można tego przestawiać nagle i o 180 stopni, bo skutki będą /są/ nieprzyjemne. To trzeba wiedzieć. .

O co Ci właściwie chodzi w tym poście?
W jaki sposób koszykówka jest związana z SLD?
I dlatego Rafał Gronicz (Józef Kozłowski) nie chciał koszykówki w Zgorzelcu?

Zawsze są jakieś układy z tym że poprzednia władza faktycznie wspomagała sport w naszym mieście a nowa władza (też układy z domieszką poprzednich ) sport chce zniszczyć.

Tytuł:
VIP
VIP

Atomic, zadajesz pytanie:
Cytuj:
O co Ci właściwie chodzi w tym poście?
na które sam sobie za chwilę odpowiadasz:
Cytuj:
Zawsze są jakieś układy z tym że poprzednia władza faktycznie wspomagała sport w naszym mieście
:grin: :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

oho okazało się, ze znowu kumuchy są wszystkiemu winne...
Michale szacuneczek! czas zaPiSać się do PiSu
powodzenia

Tytuł:
pismak
pismak

bombas3 pisze:
Zgadzam się z jednym: negocjacje nie powinny odbywać się poprzez media. Druga rzecz. Koszykówka, tak jak kiedyś boks, związana jest z KWB i siłą rozpędu z SLD /Szmajdziński na każdym meczu/. Pewne związane z tym układy nie mogą funkcjonować w nowej rzeczywistości, tylko nie można tego przestawiać nagle i o 180 stopni, bo skutki będą /są/ nieprzyjemne.

To chyba oficjalne stanowisko rządowe.

Tytuł:
re Bombas3:

Przedstawiłeś swoją tezę, więc zadałem Ci proste i konkretne pytania dotyczące Twojej wypowiedzi na które mi nie odpowiedziałeś.

Czas postawić na młodych wykształconych ale nie na marionetki*
------------------------------------------------------------------------------
Marionetka jest lalką poruszaną od góry za pomocą nitek lub drucików zawieszonych na tzw. krzyżaku.

Tytuł:
VIP
VIP

Zmieniła się opcja polityczna, więc wiele spraw nowa ekipa może chcieć poukładać po nowemu /niekoniecznie po lepszemu/.
Stara ekipa dbała o tzw Sport Na Wysokim Poziomie /boks kiedyś, teraz koszykówka/.
Nowa ekipa może też chce dbać, ale po swojemu /na innych zasadach/.
Każdy gwałtowny zwrot niesie niebezpieczeństwo wypadnięcia z zakrętu.
Dlatego dobrze jest skręcać pomału, skupić się aby manewr wypadł jak najlepiej i najbezpieczniej a nie wołać: patrzcie na nas wszyscy: właśnie będziemy zakręcać.
Taka odpowiedź może być, Atomic, czy mam to jeszcze inaczej przedstawić? :smt111

Tytuł:
pismak
pismak

Je

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 23:51 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 88  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.