Dzisiaj jest 10 lip 2025, 19:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Jeszcze nie opadly emocje po niedzielnych derbach a juz szykuje sie nam kolejne ciezkie spotkanie. Tym razem zawita do nas Stal. Zespol prowadzony przez naszego bylego trenera, w skladzie z Szawarskim i Ansleyem liczy na wysoka pozycje przed playoffami. Podtekstow na pewno brakowac nie bedzie.

Po serii 10 zwycestw przyszlo nam przelknac gorzka pigulke tym bardziej ze nasza gra pozostawiala wiele do zyczenia. Stal na pewno nie porzyjedzie do nas po najmniejszy wymiar kary. Juz spotkanie w Ostrowie bylo ciezki a zwyciestwo zawdzieczamy glownie dobrej postawie Roszyka z Koszarkiem i udanemu debiutowi Stimaca. Co ciekawe ten ostatni trafil wtedy 2 razy za 3. Od tej pory spudlowal 13 kolejnych rzutow z dystansu. Wlasciwie gdy do nas przychodzil to martwilismy sie o wszystko tylko nie o jego dyspozycje rzutowa. A okazuje sie ze choc zwierzakiem podkoszowym nie jest to jakos pod koszem sobie radzi za to celownik mu sie rozregulowal a nie na to chyba wszyscy liczyli. Zreszta sam zespol Stali te wyglada troche inaczej niz w naszym pierwszym spotkaniu. Za Johna thomasa pojawil sie Tony Akins i to na pewno zmiana na plus bo okazuje sie byc sprawnym rozgrywajacym a przy tym stwarza duze zagrozenie w ofensywie. Kolejnym zawodnikiem ktory nie gral w pierwszym meczu jest Nate Erdmann. A jego doswiadczenie moze okazac sie dla ostrowskiego zespolu bardfzo wazne. Wojtek Szawarski jest ostatnio w wysokiej formie a mecz z bylym zespolem na pewno zmobilizuje go dodatkowo. Jacek Krzykala doskonale uzupelnia sie z Akinsem na pozycji rozgrywajacego. A to wszystko sprawia ze Stal jest w tym sezonie zespolem groznym dla kazdego i pokonanie ich nawet na wlasnym parkiecie do latwych zadan nalezec nie bedzie. Turow nie moze pozwolic sobie na narzucenie ich stylu gry. To mialo miejsce we Wroclawiu gdy zagralismy pod dyktando Slaska.

Duzo Turowa w tym miesiacu w tv. Kolejna okazja zeby pokazac ze nasza gra jednak rozni sie od tego co prezentowalismy na poczatku rozgrywek. Kolejna okazja zeby niektorzy zawodnicy pokazali sie z lepszej strony. Tylko cholera te nasze spotkania ktore sa transmitowane jakos szczegolnie nam nie wychodza.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

n ona pewno Stal będzie ciężkim przeciwnikiem ale na pewno jest do pokonania jezeli Turów zagra w swoim stylu w ataku i w obronie jak zawsze najlepiej jak potrafi. to będzie ciekawy mecz z kilkoma podtekstami. szawar zagra przeciwko nam po 2 sezonach spędzonych w Zgorzelcu i Mike zwolnony, któy z rok na rok powtarza ze jest coraz lepszy :D

jednak mój typ to wygrana Turowa po ciekawym meczu

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Jeśli chodzi o ten mecz, to nasi są faworytem. Jednak w ostatniej kolejce kilku zawodniku Stali nie zagrało z powodu zatrucia pokarmowego. Nie wiadomo czy do siebie dojdą.
A w Stali zobaczymy Big Mika który będzie chciał udowodnić że jest jak wino itd. poza Michaelem z numerem 15 zobaczymy naszego byłego kapitana Wojtka Szawarskiego, który rzgrywa życiowy sezon(chyba)
Mój typ: +13 dla Turowa. Passa powróci i zacznie się w meczu ze Stalą ]:-> :smt026 :smt096
Do boju Czarno-Zieloni

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ten mecz bedzie wazny z conajmniej dwoch powodow. Po 1 - musimy wygrac by nie wpasc w jakis dolek mentalny, bo po meczu ze slaskiem jest niewatpliwie mala zwiecha, a po 2 - szykuja sie male przetasowania.

Nie ma co pisac i sie rozwlekac - turow gdy zagra swa normalna obrone to stal nie ma co szukac. po 2 kw bedzie po meczu. Ale trzeba odnalezc rytm z poprzednich meczow.

wierze ze bedzie ok :)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Ciekawe, co na nas Kowalczyk przyszykowal. Ja ze swojej strony jestem ciekaw, jak przyjma go zgorzeleccy kibice. Szawarski na pewno zostanie powiatany owacyjnie, byc moze na stojaco, ale Mike za te swoje teksty, to zapewne zostanie wygwizdany.

Powinnismy wygrac, ale najbardziej boje sie jednego - co sie stanie z zawodnikami, jesli przegramy? Dolek psychiczny? Oby teraz nie bylo passy z +10 na -10... E? Co ja gadam :) Wygramy, tylko trzeba Akinsa zatrzymac.

Slyszalem, ze ten ich Wenezuelczyk to niezly bysior, ale ma 15 kg nadwagi :] to taka mala dygresja. Poweszylem tu i tam i tyle sie dowiedzialem ciekawego :P

A cos mi sie o uszy obilo, ze ma byc jakis mecz kibicow - Turow vs Stal? to prawda? Grengo wiesz cos o tym?

Tytuł:
rekrut
rekrut

ten mecz trzeba wygrać a to dlatego że sląsk pewnei wygra w polpakiem i spadamy wtedy na 3 miejsce!! a na to sobie pozwolić raczej nie mogą nasi zawodnicy.

tylko zeby się nie skonczyło jak w tamtym sezonie bo bedzie tragedia:/

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

leszczu pisze:
tylko zeby się nie skonczyło jak w tamtym sezonie bo bedzie tragedia:/

Lepiej nie kracz bo wykraczesz. Śląsk jeszcze nie zaczął grać z Polpakiem a ty już wiesz, że wygrali. Dopuki piłka w grze wszystko jest możliwe. Ja mam nadzieje, że historia sie nie powtórzy z ostatnich 2 sezonów, kiedy to Stal wygrywała w Zgorzelcu, a my w Ostrowie.

+6 dla czarnozielonych

P :smt023 zdr :smt023 .

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Nadchodzi kolejny weekend, a razem znim kolejna kolejka DBE. Tym razem Turów podejmuje, Stal na własnym parkiecie. Mecz z tych ciekawszych, jak nie najciekawszych, które będą rozegrane w drugiej rundzie w Zgorzelcu. Pojedynek Offence vs Defense, który to już raz. W pierwszym spotkaniu obrona była górą. Jak będzie tym razem?
Turów rok 2007 rozpoczął od porażki z Asco Śląskiem. Tym samym przerwał swoją passe 10 zwycięstw z rzędu. Mecz ze Stalą zapowiada się ciekawe. Sam powrót Szawara, ciągnie mnie na Halę. A do tego trzeba dodać jeszcze Ansleya, który ze Zgorzelcem nie wiąże miłych wspomnień (my z nim też nie ). Kolejna porażka Turowa, może przyczynić się do lekkiego kryzysu. Mam nadzieje, że Saso wyciągnie wnioski z poprzedniej porażki i gładko (Czarni+15, Prokom+20) pokonamy Ostrowian. Napewno trzeba skupić się na Akinsie, bo to on wszystko napedza oraz na Erdmanie który jest strzelcem. Jestem ciekaw kto się nimi zajmię. Uważam że Petrović powinien skupić się na "uspokojeniu" Szawarskiego bo ten tez, napewno bedzie w gazie.
Teraźniejsza Stal, jest o wiele mocniejsza, niż ta za czasów Mookiego. W pierwszym meczu Stalówce zabrakło Akinsa do zwycięstwa. Przy odrobinie szczęścia, może nawet pokusić się o niespodziankę. Wszystko jednak obijać się będzie o obronę Turowa.
Tak jak pisał Morgoth, w tym miesiącu mamy trzy mecze w TV. Tym samy trzy szanse na udowodnienie swojej jakości gry. Pierwsza już za nami (zmarnowana). Oby ten mecz był coś w stylu meczu z Czarnymi
Co tu więcej pisać. Jak będzie? Przekonamy sie w niedziele ]:->
P.S P.S Ilu kibiców z Ostrowa zawita w Zgorzelcu? I wogóle gdzie będą siedzieć, stać skoro klub sprzedaje bilety na sektor D? O ile pamiętam, w zeszłym roku KK Stali zapełnił cały sektor D. Jak to będzie?
Aaa, zapomniał bym. Stal ostatnio nie grała. Powód: zatrucie pokarmowe. Może być, że Ostrowianie wcale nie siedzieli w WC, tylko na hali i szykowali coś specjalnego na Turów :P Cóż zobaczymy...
Peace

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Może na początek trochę faktów jeśli chodzi o Stal. Ostatni mecz rozegrali chłopcy z Ostrowa w starym 2006 roku z Polpakiem Świcie. wygrali ten mecz wysoko bo 77:66.
I tak:
Akins - 25pkt(6 za 3), 8 zbiórek,
Żurawski - 8 zbiórek, 5 asyst, 4 pkt,
Ansley - 6pkt, 5 zbiórek
no i mój ulubieniec...
Szawar - 24 pkt, 5 przechwytów, z drugiej strony... 5 strat, 5 fauli...

Ogólne staty Stali w tym meczu są takie sobie, 44% za 2, 41% za 3 i 71% osobiste... ale 31 zbiórek i 19 asyst i 12 przechwytów robi wrażenie... z drugiej strony 19 strat ...

No cóż ja osobiście wierze, że spokojnie wygramy ten mecz w niedzielę ale wcale łatwo nie będzie, zapomnijmy juz w końcu o tej porażce we Wrocku , bo nie można w nieskończoność wygrywać...Szkoda i mówi sie trudno... Śląsk był lepszy i nic tu nie zmienimy.

Teraz przed nami kolejny mecz(mecze) i zróbmy wszystko aby nasi zawodnicy poczuli się jak zawsze komfortowo we własnej hali(i nie tylko) bądźmy tym 6 zawodnikiem na parkiecie, pomóżmy rozegrać dobry mecz. I nie rozpominajmy w nieskończoność ostatniej porażki bo nic się takiego nie stało...
Mamy w końcu drużynę i trenerów z prawdziwego zdarzenia i chwała wszystkim za to !!!

Turów wygra mecz w niedzielę !!! Do boju , do boju !!!

Tytuł:
obserwator
obserwator

Kolejny mecz ze Stalowcami :D (można tak pisać, czy to obraźliwe?)

Lubie te mecze, bo lubie i szanuje zespół Stali, przeważnie im kibicuje, potrafią pozytywnie zaskoczyć (wygrane mecze z Prokomem w zeszłym sezonie, bardzo wtedy chciałem, żeby te drużyny spotkały się w PO) ale czasem się zacinają, grają przeciętnie, nie trafiają zza łuku. Mecz zapowiada się ciekawie, jak Turów to spotkanie przegra, to ja już nie chce, aby nasze spotkania był w TV, już wole pooglądać innych. Na mecz się wybieram, tak więc będe miał przyjemność obejrzeć tą "walke" na żywo.
Ciężko coś o naszej drużynie po ostatnim meczu powiedzieć, kilka elementów zawiodło, ale można było wygrać. O kryzysie nie ma mowy, tamten mecz to już przeszłość, należy wrócić do tej dalszej przeszłości i powrócić na właściwy tor, o zwycięstwach mowa oczywiście. Myśle, ze dla Saso rozpracowanie Stali to nic trudnego, ale może się to tylko tak wydawać, trójki, trójki, trójki. Każdy wie o tym, ze Stal naparza za trzy niemiłosiernie a mimo to nie wszyscy potrafią ją zatrzymać. Mam nadzieje, że nam sie to uda, bo w meczu ze Zniczem mieliśmy duże problemy z zatrzymaniem tego elementu gry. A co bedzie z naszą grą? Czy Urlep obnażył nasze słabe punty? Oby nie, bo pamiętny problem ze strefą ciągnął się jak toffi przez pierwsze mecze Turowa. Najbardziej ciekawi mnie Stimac w tym meczu... W swoim debiucie przeciwko Stali rzucił 10 punktów, w tym 2/2 za trzy. Ja mam pytanie jak on to zrobił, przy swoim wypychu piłki i rzucie płaskim jak deska do prasowania. Chyba na hali Stali spore wiatry były, znoszące piłki na kosz. Powtórzenia tego wyniku nawet się nie spodziewam, wogóle niczego się po nim nie spodziewam, jak dla mnie jest wzmocnieniem zerowym dla Turowa. Oby to się zmieniło, jak narazie jestem pesymistycznie nastawiony do tego zawodnika. Miło będzie zobaczyś starych znajomków, Szawarskiego i Ansleya. Ze strony tego pierwszego spodziewam się znacznie więcej, bo potrafi się zmobilizowć i zagrać bardzo dobry mecz. Mike'owi nie można zarzucić tego, że się mobilizuje, ale u niego mobilizacja, a możliwości kondycyjne to dwie różne rzeczy. W poprzednim meczu w Ostrowie ci zawodnicy zdobyli 11 i 10 punktów. Teraz stawiam na to, że Ansley zmęczy się po kilku długościach boiska (czyli tak gdzieś w drugiej kwarcie) a Szawar z Akinsem będą ciągnąć gre Stali. Choć napewno zobacze kilka ciekawych akcji ze strony Żurawskiego, z których tym razem nie będe się cieszył.
Ktoś gdzieś mówił o parze Ansley-Drobnjak jako najciekawszym pojedynku. Przecie to jest śmiech na Stali. Przy Dragisie zasuwjącym na pełnych obrotach, Ansley kondycyjnie nie ma szans. Takie moje zdanie.

Cóż można powiedzieć. Powiem to co zawsze:
Niech wygra lepszy. Oby był to Turów. :smt049

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Ja mam tylko nadzieję że w tym meczu powrócimy do swoej gry a na pewno wszystko będzie ok :grin:

A ja mam nadzieje ze to forum nie przerodzi sie w strone glowna portalu e-basket, ksiege gosci czy chat. A tak rozbudowane wypowiedzi powoduja ze rozmowa staje sie ciezka do rozwiniecia. Morgoth

Ostatnio zmieniony 14 sty 2007, 13:19 przez Fazuś, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

no to juz trochę czasu po meczu mogę wrazić kilka moich przemyśleń:
1) Turów ciagle nie gra do konca swojej koszykówki z 1.rundy gdzie jechali od zwycięstwa do zwyciestwa - troche gorzej wygląda obrona ale dalej uważam ze jest najlepsza w polsce i tylko troszkę sie poluzowała :p
2)z całym szacunkiem dla Thomasa, ale nie przypominam sobie zeby przed swiętami tak długo klepał piłke jak w dzisiejszym meczu i poprzednim - niestety zauwazyłęm ze on ma zapędy na kreowanie gry a rzucanie z wypracowanych pozycji przez kolegów idzie mu dużoooo lepiej niz jak sam długo kozłuje (dzisiaj 2/8 za 3)
3)w końcu Koszar pogral na pozycji rozgrywającego i porzyniosło to bardzo dobre skutki i chwile ciekawej koszykówki o której mówił Saso przed sezonem - dobrej obrony i szybkiej gry z kontr - u Andresa nie ma kontr wogóle :/
4)dlaczego te mecze są takie nudne ????? :/ wiem ze zaraz napisze kilka osób ze ważne wygrane i to mnie ciesdzy ze wygrywają ale z Prokomem i Czarnymi też wygrali i było mnóstwo ciekawych akcji - ja wole takie mecze :D

ps 5) zauwazyłem nowe uklady u dziewczyn - to chyba związane z tymi zapłatami zaczęły nowe ukłądy tanczyć :D

PEACE

Tytuł:
obserwator
obserwator

Na sam początek:

Ludzie! Telewizja przyjechała a tu Stimac na parkiecie! :\ Wg mnie gość jest porażka. Niektóre rzuty ma na poziomie niepełnossprawnego. Czasem aż śmiać mi się chciało.

Mecz ogólnie niezbyt mi się podobał, ale uznam go do tych na +, bo przecież wygrał Turów.
Sędziowie nieco odwalali maniane, ale już się zaczynam przyzwyczajać, bo to Polska...

W Filipovski's team podobała mi się gra:
Drobnjaka - za kilka rutynowych akcji, takich w jego stylu. Za trafioną trójke, warto zauważyć, że w tym elemencie gry Dragisa jest lepszy od Stimaca :krzeslo:
Najlepszy był gostek co siedzi za mną, krzyknął na całą pare: "Taaaaak ku*wa Drobnjak!"
Piłka wpadła, a ja mówie do siebie: "No! Drobnjak, a kto." Nie wspomne już o tym, że Ljubotine, Roszyka i Stimaca nazwał badziewiem i miękkimi chu*ami.
Koszarka - także pozytywnie ten mecz może zaliczyć (ciekawe czy była upojna noc przed meczem ;] jeżeli tak to oby takich więcej) Troszke sobie porozgrywał, troszke porzucał, trójka w ostatnich 2 sekundach 1 kwarty dająca prowadzenie. 5 asyst. Ogólnie podobał mi się mecz w jego wykonaniu.
Rodrigueza - po słabym początku sezonu, każdy kolejny mecz z Rodriguezem jest korzystny dla naszej drużyny. Wygrał pojedynek z Akinsem, rzucił 15 oczek, 1/5 za trzy nie skomentuje. No, ale tym razem tylko 1 strata :D 6/6 z osobówek.
Witka i Kelati zagrali przeciętnie, zabrakło skuteczności, mam nadzieje, ze to się zmieni. Petrović znów zagrał niedużo, znów szybkie faule i ława. Roszyk zagrał 15 minut, ale myśle, ze jego sytuacja zaczyna się zmieniać i nie ma co narzekać. No i zdobył całe 4 punkty :> To już dobrze wróży na przyszłość. Poza tym miał 1 blok (tak samo Drobny, Kelati, Witka i Ljubotina.. razem 5! Wow, tyle czap to jak na Turów dobry wynik) Nieznacznie przegraliśmy w zbiórkach, myśle, że w meczu nie było tego widać. 11/12 osobistych.

Stal. No, musze powiedzieć, że Szawarski zagrał tak jak się spodziewałem. Ależ mnie denerwowały te jego trójki! :D O niebo lepiej od Ansleya (ach ten wyrzut do Akinsa). Żurawski statystycznie zagrał dobrze, ale po chamsku. Akins to kolejny rozgrywający, który nie zagrał na swoim poziomie na Zgorzeleckiej hali (nie ma powodu do wstydu, jest zaraz obok Davisa i Hamiltona).

Mecz był bardzo chaotyczny, wiele zagrań "na pałe" albo ze zbyt dużą fantazją.

Pozdro dla oszołomów ze Stali. 300 za koszulke na rzecz WOŚP, brawa za gest ;-)
Pozycja lidera utrzymana. Następny Anwil :(

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Mecz był na conajmniej dobrym poziomie ! Sporo walki, ciakawych akcji, "zwrotów akcji".
Sędziowie wypaczyli wynik meczu ? To chyba na innym meczu byłem. Błędne gwizdki w 2 strony, ale nie to było przyczyną porażki Stalówki. Wynik trzymał Akins i Szawar, z dobrej strony pokazał się Keving - oby uczynił jeszcze progres. Szawar "pracować" pod koszem to umie :grin:

Turów coraz gorzej w obronie. Fakt zatrzymał ultraofensywną Stal na 63 punktach, ale są coraz większe dziury w tej obronie (vide obwód, trumna). Stimac - zero spod kosza, z obwodu, w obronie, zero deski; chyba to był jego łabędzi śpiew. Adios. Dobry mecz Roszyka - Krzysiek wreszcie się chyba się przełamał. Dobry mecz Koszarka i Andresa. Slobodan nie błyszczał, ale na ławce bym go zostawił. Cieszy, że jak Drobnjak siedział10min. na ławce to wynik na tym nie ucierpiał. Jednak stwierdzić muszę, że w ataku są "niedobory". Zmienić się to powinno do 15 lutego (okienko transferowe) - po dzisiejszej wypowiedzi Krygiera w to wierzę, bo jak się mówi sprawa już do tego "nabrzmiała" !

Brawo TURÓW ! Kolejna wygrana !

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
Ludzie! Telewizja przyjechała a tu Stimac na parkiecie!

Osłabiają mnie takie teksty!!! Zobaczcie sobie ludzie powtórki i to jak Stimać sie zachowuje i jak wypracowuje sobie akcje !!! A to że u niego z wykończeniem jest nie tak, to nie jego wina!!! Bo chłop dostaje piłki na nie czystych pozycjach, gdzie nie da sie nic zrobić , trzeba po prostu próbować rzucać...
Brawo Petrowić, to co dzisiaj robił na parkiecie to porostu poezja !!!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.