Dzisiaj jest 10 lip 2025, 19:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 407 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 28  Następna
Autor Wiadomość
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Elo. Nie.

rekrut
rekrut

Bader Kara prawdopodobnie tam rekrutowała, dostałem e-maila od pewnej pani. Mullermilch to chyba w Leppersdorf.

rekrut
rekrut

Cześć, wiecie co się stało z Exact System, które było na rogu koło Śniadeckich? Przenieśli czy zlikwidowali? Wiem, że jest filia w Goerlitz ale potrzebuję to dla osoby, która raczej słabo z niemieckim, więc sama się tam nie dogada a ja niestety nie jestem na miejscu by jej pomóc.

pismak
pismak
Awatar użytkownika

w biurze w Goerlitz pracuje Polka, a przynajmniej tak bylo rok temu

rekrut
rekrut

Jakieś nowe info na temat Borbetu ktoś posiada?

rekrut
rekrut

Siedziba Exact'u jest w Goerlitz, Am Klinikum 7. Pracują tam praktycznie sami Polacy, podam nr bezpośrednio do polskiej rekruterki jeśli to miałoby pomóc: +48 725 256 386.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

z Fejsbuka
Obrazek

rekrut
rekrut

Kochani, czy jesteście w stanie podać mi adresy/telefony, pod którymi mogłabym się skontaktować z pośrednikiem pracy w Goerlitz, mówiącym po polsku? Wróciłam po 8 latach do rodzinnego miasta i "na gwałt" szukam pracy trochę lepiej płatnej od tych obecnie proponowanych w Zgorzelcu, chociażby sprzątania. Szukałam w internecie pod różnymi hasłami, ale totalnie nie potrafię znaleźć nic sensownego i aktualnego.

:cry:

rekrut
rekrut

Co do firmy Vegaconsult. Pracowalam tam dluzszy czas. To prawda, ze stawka wychodzi około 5 euro, a to dlatego ze pracuje sie za 8.80 brutto przy czym opłata za pokoj lub miejsce w pokoju (w moim wypadku pokoj w 8 osobowym mieszkaniu) plus dojazd do pracy wynosi okolo 250-300 euro. Ogolnie praca za mojej kadecji jeszcze byla w miare normalna, po okolo 8h dziennie 5 dni w tygodniu. W tej chwili chodza sluchy ze firma nasciagala tyle pracownikow ze nie wszyscy i nie zawsze sa w pracy. Nie maja ofert tylko na slodycze, jest tez praca na chlodni (okolice Lipska) i na wozki (rowniez) i na poczte (dosc ciezka praca dla mezczyzn). Generalnie nie moge ich polecic. Owszem, wyplaty byly na czas, ale cala reszta? Jeden wielki balagan. Kierownik moim zdaniem bardzo bierny, nie chcetny do dzialania, panie w biurze zgorzeleckim skladaja wielkie obietnice które okazuja sie niczym poza gadaniem, a z czasem wychodzi ich ogromna niekompetencja.

EDIT

I pracowalam tam po 01.01.2015 ;)

rekrut
rekrut

...ludzie !!!! nie bądźcie tacy naiwni !!! praca w fabrykach wszelkiego rodzaju w Goerlitz to Obozy Pracy !!! Polaków traktują tam jak najgorszy element,który trzeba deptać i zwalniać pod byle pretekstem . Praca jest w systemie akordowym i raczej dla młodych i silnych zarówno psychicznie jak i fizycznie osób.którym i tak po niedługim czasie siadają siły bądz psychika. Na stawkach również nie jest do końca rozliczana pensja mięsięczna,nie wspominając o mobbingu w miejscu pracy przez miejscowych kierowniczków z zawodówką w tle na młodych i ładnych Polkach itp.
Taka jest tam szara rzeczywistość - wybór należy do Was

obserwator
obserwator

megafaka pisze:
...ludzie !!!! nie bądźcie tacy naiwni !!! praca w fabrykach wszelkiego rodzaju w Goerlitz to Obozy Pracy !!! Polaków traktują tam jak najgorszy element,który trzeba deptać i zwalniać pod byle pretekstem . Praca jest w systemie akordowym i raczej dla młodych i silnych zarówno psychicznie jak i fizycznie osób.którym i tak po niedługim czasie siadają siły bądz psychika. Na stawkach również nie jest do końca rozliczana pensja mięsięczna,nie wspominając o mobbingu w miejscu pracy przez miejscowych kierowniczków z zawodówką w tle na młodych i ładnych Polkach itp.

to może wskażesz alternatywę z taką stawką godzinową ? chętnie odbuduje patriotyzm a jak na razie względy ekonomiczne nakazują inny wybór

obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

megafaka pisze:
...ludzie !!!! nie bądźcie tacy naiwni !!! praca w fabrykach wszelkiego rodzaju w Goerlitz to Obozy Pracy !!! Polaków traktują tam jak (...)nie wspominając o mobbingu w miejscu pracy przez miejscowych kierowniczków z zawodówką w tle na młodych i ładnych Polkach itp.

Z tego co mi wiadomo, to klimat wynika wyłącznie z tego, że Polacy sobie wzajemnie nóż w plecy wbijają, jakby byli Żydami pomiędzy których rzucono złotówkę.

rekrut
rekrut

oxo pisze:
Z tego co mi wiadomo, to klimat wynika wyłącznie z tego, że Polacy sobie wzajemnie nóż w plecy wbijają, jakby byli Żydami pomiędzy których rzucono złotówkę

Dobrze napisane :smt023
Polak to taki typ istoty, który chce udowodnić że jest najlepszy. Rywalizacja na zasadzie- ja nie zrobię?-to patrz. I w ten oto sposób pracodawca tworzy normy takie że trzeba zapier..... aż pot po pupie będzie ciekł albo nierealne do wykonania. No ale Polak potrafi.

rekrut
rekrut

Podobno ponowne przyjęcia są na "buty" w Goerlitz.

A co do tematu wyżej, niestety ale to prawda, Polak wpada do pracy i zaczyna świrować, wychodzić przed szereg itd., ja mam takich u siebie w pracy, bo oni podobno tak nauczeni, że w pracy trzeba zasuwać a kiedy pracy nie ma to nie mają co ze sobą zrobić i ich nosi i się wkurzają na Niemców, na wszystko - bo nie ma pracy bo to co zwykli pracownicy robią przez cały dzień oni odwalili w 4h. A potem się dziwić, że wymagania rosną, bo jeżeli ktoś daje radę to każdy może.

rekrut
rekrut

Witam

Szukam opinii o pracy w tartaku w Kodersdorfie, można tam popracować czy jest duża rotacja?
Dziękuje za informację

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 407 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 28  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.