Dzisiaj jest 11 lip 2025, 20:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 561 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 38  Następna
Autor Wiadomość
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Ale chu..nia!!!

Kasy rzeczywiście chyba brak i to spory, skoro nie stać nas na lepszych zawodników.

rekrut
rekrut

nie hejtujcie mnie, ale finałowa rywalizacja stelmetu i Turowa pokazała (moim zdaniem) eyenga>j.p.p. jakieś takie większe zaangażowanie widziałem u eyengi. chociaż nie powiem, nie ucieszył mnie ten transfer, liczyłem na jakieś (większe) fajerwerki

obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

A ja wam powiem ze ciesze sie z tego transferu Christian jest mlodym koszykarzem z bogatym doswiadczeniem nie ma sie co oszukiwac na polskie realia nie znajdziemy mega gwiazdy z takim bagazem jak on mysle ze to bedzie dobry transfer i pokaze on na co go stac pamietajmy ze to mlody gracz a Turow dobrze wie jak wykorzystac takich graczy

pismak
pismak
Awatar użytkownika

zgc_qwerty pisze:
Z tym składem mamy awansować z grupy w Eurolidze?

hmmmm czy Ty naprawę wierzyłeś w wyjście z grupy Euroligowej ??
Jeżeli tak to gratuluje !!!!!!!!!!

Eyenga jest jaki jest, też z tego powodu nie jestem happy, ale moim zdaniem Kicia
go lepiej wykorzysta niż w poprzednim sezonie Uvalin ............. na polską ligę, a następnie
na Eurocup taki AirKongo wystarczy..............

Co do samej Euroligi to nawet jak my będziemy grali rok w rok, czy Stelmet to i tak nic nie ugramy....nie ma szans aby jakiś polski klub zrobił w najbliższym czasie budżet w wysokości conajmniej 16 mln pln czyli blisko 4 mln ojro !!!!!!!!! Ot to taka rzeczywistość niestety :)

rekrut
rekrut

biorąc pod uwagę obecną obsade skład musi się przedstawiać następująco:
TT/...
Chylu/Wiśnia/Karolak
CE/Kostrzewski
Dylu/Vlad/Kulig
Ivan/....

Jeżeli Vlad Damianem to 4 z naciskiem na 5 a Kostrzewski to 3 z naciskiem na 4 to nie CE nie ma zmiennika na poziomie. Potrzebujemy konkretne combo z nieprzeciętnymi umiejętnościami rozgrywania, rzucania i bronienia. Do tego rasowy center. chociaż myślę że mając Vlada i Damiana zrezygnujemy z typowej walczącej masywnej wieży na rzecz ich mobilności i sprowadzimy grajka na 1 i combo

chyba, że waldi ze spółką uważają ce za combo to wtedy du..a

Zmieniając temat: kupiłem koszulkę Mistrz Polski (nawet dwie dla siebie i dla żony). Po rozpakowaniu pozytywnie mnie zaskoczył jakość materiału (gramatura i struktura) oraz nadruków (grube, czytelne). Pomimo tak miłego zaskoczenia, mając w pamięci co sie działo z poprzednimi koszulkami, z obawami wrzuciłem je do pralki. I tu kolejne pozytywne rozczarowanie: koszulka nie zmieniła swoich rozmiarów, nadruki nie zostały zniszczone, kolor materiału pozostał normalny. Jedyny minus tej koszulki to minimalnie za wysoka cena. Myślę że 50 zł jest ona warta i te 9 zł na waciki jest niepotrzebne. Cena taka na pewno zwiększyłaby jej sprzedaż i byłaby adekwatna do proporcji jakości do ceny

Ostatnio zmieniony 04 sie 2014, 9:47 przez austin, łącznie zmieniany 1 raz

rekrut
rekrut

Transfer Eyengi jak najbardziej na plus. Zachwyty nad Hosleyem wybuchły po zwycięstwie w finałach nad niestety słabym wtedy Turowem, którego tak naprawdę nie miał kto kryć.
Prince miał ogromne problemy z Eyengą oprócz meczu numer 1.
Myślę że Rajkovic widział jakie problemy sprawia Eyenga naszym zawodnikom i już wtedy wiedział że taki zawodnik by mu pasował, poza tym zawodnicy też czuli jak ciężko przeciwko niemu się gra.

Finały wygrała drużyna Turowa a nie JPP, (którego talentu jestem fanem:)

Największym plusem jest to że prawie nie zmieniamy składu z którym już zdążyliśmy się utożsamić.

Nie rozumiem krytyki Jaramaza, bo sprawni rozgrywający ok 2 metrów wzrostu to prawdziwa rzadkość i prawdziwy skarb, chłopak wygrał nam 6 mecz w wielkim stylu, nie zjadła go trema i myślę że ma ogromne predyspozycje do gry na najwyższym poziomie.

Nie skreślajmy Zigeranowica, chłop miał kontuzję i trenował na 40/50% bez obciążeń, to tak jakby długodystansowiec wykonywał niepełny trening a co niedziela miałby biegać z tymi co taki plan wykonują, nie realne żeby coś osiągnął.

Jeżeli Zigi poprawi motorykę + kondycję poprzez normalny program treningowy to jestem pewny że 15 min w meczu da radę przeciwko potężnym centrum w EL. Jeżeli dalej nie jest wyleczony to popełniamy błąd...

Widzę logikę w budowaniu składu przez Rajkovica, wszyscy mają biegać błyskawicznie z obrony od ataku bez głupich strat (nie możliwe przy niezgranym zespole) i "ciepać za trzy" - niby proste ale jak funkcjonuje to wręcz zabójcze dla przeciwnika.

Turów to drużyna i to jest naszą siłą, a nie pojedyncze nazwiska !!! - Miami miało Lebrona, który jest po prostu mega sportowcem a przegrało z drużyną z San Antonio, która ma swój własny wypracowany od lat sposób na grę zarówno w obronie jak i w ataku.

Pozdrawiam pozytywnie nastawionych i tych mniej bo sezon wszystko zweryfikuje, ale cieszy takie zainteresowanie kibiców w Zgorzelcu.

Na nowej hali będzie potrzeba jak najwięcej gardeł !!! Do zobaczenia w nowym domu !!!

obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Dla mnie to bardzie wyglada tak:
TT/.../Jaramaz
Wiśnia/Karolak/Chylu/Jaramaz
CE/Kostrzewski/Chylu/Jaramaz
Dylu/Vlad/Kostrzewski
Ivan/Kulig/Vlad

Zobaczymy w sparingach jak Kicia będzie nimi wszystkimi rotował ; ) bo oprócz Zigiego to każdy może grać na 2 różnych pozycjach ; p

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

No i w pizdu wylądował.

obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

http://www.ksturow.eu/aktualnosci/aktua ... ge-turowa/

potwierdzone
Napisali że uzupełnia skład czyli ze to koniec transferów ?

obserwator
obserwator

saviol22 pisze:
http://www.ksturow.eu/aktualnosci/aktualnosci/christian-eyenga-uzupelnia-sklad-pge-turowa/

potwierdzone
Napisali że uzupełnia skład czyli ze to koniec transferów ?
Raczej tak,pewnie Center i PG w trakcie sezonu.

rekrut
rekrut

Jakim cudem mając oficjalnie 10 zawodnikow sa osoby które myśla ze nastepne transfery beda w trakcie sezonu :smt021

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Takim cudem że mamy 11 zawodników ;) A ilu byś chciał?

rekrut
rekrut

Nie wierze, ze Ivan z takimi kolanami bedzie brany pod uwage Oo

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Oby udało się naszemu trenerowi przygotować Eyenge na wygrywanie w starciu z Hosleyem i Woodsem. :?

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Może i CE ma potencjał - pytanie, czy MR lepiej wykorzysta go, niż MU i czy w ogóle może się u nas rozwinąć...

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 561 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 38  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.