Dzisiaj jest 10 lip 2025, 18:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1521 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 102  Następna
Autor Wiadomość
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Marcopollo pisze:
Gdyby policja stworzyła stronę na na której można zamieszczać tego typu wystepki to efekt byłby lepszy.

Pewnie tak. Mimo wszystko pajacow mozna zglaszac i bez szumu na forum

rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

- widzimy kompletny brak wyobraźni i zagrożenie dla chcących wyjechać ze starostwa -
tego kierowcy nie można nazwać łosiem (obrażamy łosia)

zdjęcie z dnia 12-06-2013
godzina 15:06
ul. Bohaterów II Armii Wojska Polskiego
nr rej pojazdu DZG 87SE
Ford Galaxy

rekrut
rekrut

Dr. Dre pisze:
http://www.donosiciel.pl ??? Po ilości wpisów sądzę że spokojnie można zarobić na reklamach na tej stronie. Alex pomyśl o tym. Zakładka lub strona DONOSICIEL może mieć więcej odwiedzin co http://www.zgorzelec.info
niedługo zacznie się awantura z pilnowaniem segregacji śmieci więc DONOSICIEL.PL tym bardziej zyska na popularności. Moja propozycja podziału tematycznego. PARKOWANIE, ZDRADY MAŁŻEŃSKIE, NIEPRZESTRZEGANIE SEGREGACJI ŚMIECI, ZIMNA PIZZA, WŁOS W ZUPIE, ZRANIONE SERCA, MECHANICY SAMOCHODOWI, BRUDNA WODA W KRANIE, PSIA KUPA, KRADZIEŻE NA DZIAŁKACH. :smt033

Nie masz nic do powiedzenia, to po co piszesz byle co?

rekrut
rekrut

Dr. Dre pisze:
aleksander pisze:
Siedzi
no to zdjęcia dowodzą wykonania niebezpiecznego manewru, a nie parkowania w niedozwolonym miejscu, raz przejechanie podwójnej ciągłej :grin:

Zdjęcia dowodzą właśnie nieprawidłowego parkowania, manewr nieprawidłowy również. Linia ciągła zabrania parkowania, no i zastawia/uniemożliwia wjazd lub wyjazd z miejsc parkingowych dla osób niepełnosprawnych, co jest również niedozwolone.

zinfoman
zinfoman

ikx pisze:
Dr. Dre pisze:
http://www.donosiciel.pl ??? Po ilości wpisów sądzę że spokojnie można zarobić na reklamach na tej stronie. Alex pomyśl o tym. Zakładka lub strona DONOSICIEL może mieć więcej odwiedzin co http://www.zgorzelec.info
niedługo zacznie się awantura z pilnowaniem segregacji śmieci więc DONOSICIEL.PL tym bardziej zyska na popularności. Moja propozycja podziału tematycznego. PARKOWANIE, ZDRADY MAŁŻEŃSKIE, NIEPRZESTRZEGANIE SEGREGACJI ŚMIECI, ZIMNA PIZZA, WŁOS W ZUPIE, ZRANIONE SERCA, MECHANICY SAMOCHODOWI, BRUDNA WODA W KRANIE, PSIA KUPA, KRADZIEŻE NA DZIAŁKACH. :smt033

dzięki za zacytowanie...
ikx pisze:
Zdjęcia dowodzą właśnie nieprawidłowego parkowania, manewr nieprawidłowy również. Linia ciągła zabrania parkowania, no i zastawia/uniemożliwia wjazd lub wyjazd z miejsc parkingowych dla osób niepełnosprawnych, co jest również niedozwolone.
spoko ale udowodnij na podstawie zdjęcia ( statycznego) że pojazd nie jest w ruchu. Mam nadzieje że zrozumiałeś. :smt033

rekrut
rekrut

Dr. Dre pisze:
ikx pisze:
Dr. Dre pisze:

dzięki za zacytowanie...
ikx pisze:
spoko ale udowodnij na podstawie zdjęcia ( statycznego) że pojazd nie jest w ruchu. Mam nadzieje że zrozumiałeś. :smt033

Mam nadzieję, że zrozumiesz, zabroniona jest jazda po pasie dla przeciwnego kierunku ruchu. Przeczytaj coś zanim bezmyślnie napiszesz.

zinfoman
zinfoman

ikx pisze:
zabroniona jest jazda po pasie dla przeciwnego kierunku ruchu
zgoda ale nie dowodzi to postoju. zrozumiałeś? niebezpieczny manewr, tylko, albo aż... :smt033

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Dr. Dre pisze:
no to zdjęcia dowodzą wykonania niebezpiecznego manewru, a nie parkowania w niedozwolonym miejscu

Uwazasz, ze blokowanie miejsc dla niepelnosprawnych jest OK?

Dr. Dre pisze:
ale udowodnij na podstawie zdjęcia ( statycznego) że pojazd nie jest w ruchu

A moze inaczej. Udowodnij na podstawie pierwszego zdjecia, ze pojazd jest w ruchu.

zinfoman
zinfoman

Gero pisze:
Uwazasz, ze blokowanie miejsc dla niepelnosprawnych jest OK?
na jakiej podstawie tak uważasz? Na pewno nie na podstawie moich wypowiedzi. Chcesz mi coś insynuować?
Gero pisze:
A moze inaczej. Udowodnij na podstawie pierwszego zdjecia, ze pojazd jest w ruchu.
To nie jest tak, że aby kogoś ukarać trzeba posiadać dowody na popełnienie np. wykroczenia? Czy może odwrotnie, czyli dowody na nie popełnienie tegoż wykroczenia? Idąc Twoim tokiem myślenia to mogę oskarżyć Ciebie o np. kradzież, a Ty masz obowiązek udowodnić że nie ukradłeś. To byłoby ciekawe. :smt044 Aby była jasność, wytłumaczę powoli ... :smt028 Jeśli w aucie jest kierowca i zrobisz Mu zdjęcie gdy nieprawidłowo parkuje to nie jest to dowód na złe parkowanie gdyż nie ma dowodu że stał. :smt084 Mógł w tym momencie jechać, a zdjęcie tego nie udowadnia. Matko jedyna to takie trudne?

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Dr. Dre pisze:
Chcesz mi coś insynuować?

To po wynika z Twojej wypowiedzi.

Dr. Dre pisze:
a zdjęcie tego nie udowadnia

W 100% nie, ale wiele zdjec tutaj jest takich gdzie kierowcy nie widac, a samochod jest mocno wykadrowany i teroretycznie tez mogliby sie tlumaczyc ze akurat byli zmuszeni do ominiecia przeszkody na drodze, ktora przez bezczelnosc fotografujacego nie zostala sfotografowana.

Rozumiem, ze zakladasz, iz Aleks w temacie Akcja "Nie parkuj jak łoś !!!" robil zdjecia samochodom przejezdzajacym i akurat trafil na goscia, ktory sobie tylko przejechal obok miejsc dla niepelnosprawnych. Tym bardziej, iz wszyscy wiemy, ze calymi dniami wystaje przez okno z aparatem.

Wiec ja akurat na podstawie zdjecia jestem w stanie uwierzyc, ze samochod sie tam zatrzymal i stal tam w momencie zrobienia mu zdjecia, co tak naprawde moze potwierdzic jedynie Aleks, jak i w przypadku innych fotografii, co do ktorych mozna miec watpliwosci - ich autorzy.

Jakos nie stanales w obronie np tej fotografii Obrazek przeciez ktos mogl po prostu wyjezdzac z parkingu i zaslania go slupek albo jest wielkosci kalorytera i nie wystaje mu glowa nad zaglowek.

zinfoman
zinfoman

Człowieku ja nie staje w niczyjej obronie. Tylko aby akcja była skuteczna koniecznie musi być widać że pojazd STOI. Albo jak w tym przypadku kierujący ma otwarte drzwi albo widać że na miejscu kierującego nie ma kierującego. Zrozumiałeś w końcu intencję? SKUTECZNIE a nie na hura jak to zwykle w Polszy bywa. Inną kwestia jest intensywność kablowania. W jednym wątku kablujecie a w innym narzekacie na SM. Dla mnie to sprzeczność. U innych widzicie, a u siebie wszechogarniająca pomroczność moralna.
Gero pisze:
To po wynika z Twojej wypowiedzi.
to Twoja tylko ocena. Ja uważam tylko że aby kablować trzeba to robić skutecznie. :smt079 ha ha ha ha

zinfoman
zinfoman

Dr. Dre pisze:
w tym przypadku kierujący ma otwarte drzwi
upsss nie o to auto tu chodzi... a polo w mojej ocenie wyjeżdża z miejsca parkingowego, bo nie widać czy na miejscu kierującego nie ma kierującego. Więc ten donoś można sobie w tyłek wsadzić. Kierowca powie że wyjeżdżał, a nie stał. Gdyby to na mnie trafiło podałbym Cię do sądu o spore odszkodowanie. Na drodze cywilnej. :smt033

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Dr. Dre pisze:
Więc ten donoś można sobie w tyłek wsadzić. Kierowca powie że wyjeżdżał, a nie stał.

Rozumiem, ze w Twoim rozumowaniu zeznanie swiadka nie ma znaczenia. Brawo.

Dr. Dre pisze:
Gdyby to na mnie trafiło podałbym Cię do sądu o spore odszkodowanie. Na drodze cywilnej. :smt033

j/w

zinfoman
zinfoman

Gero pisze:
Dr. Dre pisze:
Więc ten donoś można sobie w tyłek wsadzić. Kierowca powie że wyjeżdżał, a nie stał.

Rozumiem, ze w Twoim rozumowaniu zeznanie świadka nie ma znaczenia. Brawo.

Czekałem na to: Ma i jestem przekonany, że w przypadku nieprzyjęcia mandatu policja będzie musiała zgłosić się do Aleksandra o Twoje dane osobowe. Aleksander takowych nie posiada więc aby być skutecznym podawajcie swoje dane osobowe pod zdjęciami :smt033 albo ukorz się w końcu i przyznaj mi rację :smt058, że łatwiej będzie jak wykonasz zdjęcie tak, aby było widać, że nie ma kierującego w samochodzie. :smt028 Albo inny dowód że auto STOI. Jakie? wymyśl sam.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Dr. Dre pisze:
lbo ukorz się w końcu i przyznaj mi rację
Chetnie Ci przyznam racje tylko ja najpierw musisz miec.

Dr. Dre pisze:
że łatwiej będzie jak wykonasz zdjęcie tak, aby było widać, że nie ma kierującego w samochodzie
tutaj masz racje :D, bedzie latwiej to fakt, co nie znaczy jednak, ze w tym (VW Polo) czy innym przypadku zeznanie swiadka pozostanie obojetne.

Kilku pajacow juz osobiscie zglosilem i tak jak pisalem wczesniej mozna to zrobic bez wrzucania tego na forum.

Poza tym jesli juz
Dr. Dre pisze:
policja będzie musiała zgłosić się do Aleksandra
wydaje mi sie, ze osoba takie dane osobowe poda skoro bierze udzial w akcji.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1521 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 102  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.