Dzisiaj jest 11 lip 2025, 22:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1714 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 115  Następna
Autor Wiadomość
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

SeaBlade pisze:
A tymczasem Stelmet urządza sobie już drugi trening przed finałem. AZS - po prostu tragedia w tych 2-meczach - zero walki, przestraszeni jak dzieci we mgle, oni chyba nie wierzą, że są w półfinale. 7 miejsce jak najbardziej zasłużone.
Jeżeli przejdziemy Anwil to czekać nas będzie wypoczęty Stelmet po 3 meczach.

Może i trening, ale to, że Stelmet drugi raz w tej serii traci 80 punktów napawa mnie optymizmem.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Hakunamakatek pisze:
Dalej twierdzisz że nie grali rewelacyjnie?

Przepraszam, ale chyba nie przeczytałeś właściwie mojego tekstu więc jeszcze raz:
grengo pisze:
Na pewno był to jeden z lepszych, o ile nie najlepszy, mecz Anwilu w tym sezonie

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Na brzytwie piszą, że frasun ma sezon z głowy - uszkodzone wiązadła - i szubi dubi nie zagra w G3 - nastawiają się na brąz - jakby tego wszystkiego było mało jest podejrzenie, że szubi nie wystąpi równiecz w meczu o brąz :shock: konkretnie musiał zgruzować palucha + jeszcze gra na własne życzenie musiała pogorszyć kontuzję.

Jeżeli to wszystko się sprawdzi, to jutro zagrają trzema PL i można podejrzewać, że zakończymy rywalizację 3:0 8)

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jeżeli nasi zawodnicy już wypoczęli po wyczerpujących treningach.... :grin: to myślę że jutro powinniśmy zakończyć serię półfinałową i szykować się na walkę o złoto.

Ale ja w tym poście nie o tym. Zaczyna się sezon ogórkowy, a więc to co wprost uwielbiam. Nie chcę pisać o jakiś super transferach bo o tym za wcześnie, ale zbrojenie się na przyszłość. Większość klubów z czołówki (Anwil - Sokołowski, Prokom- Ponitka, Trefl - Michalak, Stelmet- Matczak) podpisuje wieloletnie kontrakty z myślą o przyszłości i myślę że my też powinniśmy spróbować. Mnie zainteresowało dwóch graczy a w szczególności:
Grzesiu Grochowski, którego już spokojnie można posyłać na parkiety TBL w roli zmiennika mam nadzieje Robinsona. W meczach z teoretycznie łatwiejszymi przeciwnikami on spokojnie sobie poradzi, jest to typowy rozgrywającego, który skupia się tylko i wyłącznie na podawaniu piłek kolegom. Kilkuletni kontrakt na prawdę mógłby zaowocować na przyszłość.
Drugi zawodnik to Piotr Niedźwiedzki. Nie wiem czy miał kontuzję bo długo nie grał. Jednak jeśli na przyszły sezon będzie zdrowy to chciałbym żeby również podpisał z Turowem wieloletni kontrakt na początku jako ten 5 podkoszowy. Grał już u boku Rajkovicia, także nie powinno być problemu.

Pewnie co niektórzy wiedzą że Turów wystąpi w przyszłym sezonie w 3 lidze. Także w razie czego młodzi mogli by sobie pograć.

.../Grochowski
Zamojski/Chyliński (W trudniejszych meczach mógłby być zmiennikiem Robinsona)/Leszczyński
.../...
.../Kulig/Niedźwiedzki
Hrycaniuk/...

Marzę o tym by tak wyglądała Polska część Turowa. Spośród obcokrajowców z ubiegłego sezonu zostawiłbym Robinsona, Opacaka i Zigeranovicia. PF - Stević SF- Ginyard. Skład na złoto, zdecydowanie.

Zapraszam do dyskusji. Myślę że temat ciekawy.

rekrut
rekrut

Cytuj:
Pewnie co niektórzy wiedzą że Turów wystąpi w przyszłym sezonie w 3 lidze. Także w razie czego młodzi mogli by sobie pograć.

O co chodzi z tą 3 ligą? :)

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Turów z rocznika 96 i młodsi wystąpią w przyszłym sezonie w 3 lidze pod wodzą Dariusza Tomasika. Wzmocnień żadnych nie będzie. Do składu dołączą Leszczyński, Bukowiecki i Bodziński. Celem tego jest ogrywanie młodych w koszykówce seniorskiej. Awans do 2 ligi byłby super osiągnięciem.

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Hakunamakatek pisze:
Turów z rocznika 96 i młodsi wystąpią w przyszłym sezonie w 3 lidze pod wodzą Dariusza Tomasika.

o i tu trzeba powiedzieć, że słuszną linię obrała nasza partia! naprawdę dobra wiadomość. fajnie jakby nie brakowało kibiców na ich meczach. a propo - moje pytanie, będą grali mecze popołudniami? na starej hali, czy na maratońskiej?

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

należałoby chyba pisać w starej hali na maratońskiej. Mimo,iż nowa nie wybudowana to ta na maratońskiej to żadna nowość

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

bog180 pisze:
ta na maratońskiej to żadna nowość

a czy ja gdzieś napisałem, że hala na maratońskiej jest nowa?

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

no " na starej Hali czy na Maratońskiej?" - czytając ze zrozumieniem jest to jednoznaczne, ale oczywiści ja pisałem trochę zaczepnie i z drwiną , chyba nikt ligowych nawet III-cio ligowych meczy nie wyrzuci na Traugutta .

obserwator
obserwator

skoro jeszcze nie powstala nowa hala,to ta na Maratonskiej wciaz jest najnowsza, wiec nie wiem co na celu ma to czepianie sie

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Za trzy godziny z hakiem meczyk trzeci półfinałowy...
Coś mi sie wydaje, że mimo kontuzji Szubargi i Frasunkiewicza w Anwilu, łatwy ten mecz nie będzie... mają ostatnią szansę aby przedłuzyć ten półfinał... a wygrać u siebie we włsnej hali i to z faworyzowanym Turowem...

No chyba, że faktycznie usatysfakcjonuje ich brąz i będą przygotowywać się już teraz na AZS... w co nie chce mi sie wierzyć...

Ważne, żeby nasze tury zagrali dobre spotkanie, na wysokiej skuteczności, twardej obronie i z jak najmniejszą iloscią strat... i będzie 3:0 :)

Turów !!!

obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Skoro już myślimy o sezonie ogórkowym to dla mnie skład mógłby wyglądać następująco
Robinson/Grochowski
Chyliński/Trice/Leszczyński
Ginyard/Opacak
Cel/Kulig/Niedźwiedzki
Hrycaniuk/Zigeranovic

Watpie żeby Zamoja udało się ściągnąć bo na niego pewnie gruby hajs trzymają w ZG : )

A co do dzisiaj to liczę na 3:0 ; ) i szykowanie najwyższej formy na Stelmecik ; )

pismak
pismak
Awatar użytkownika

No i nasi dostają bęcki... po pierwszej kwarcie... :( no nic, jeszcze troche czasu... ale kiepsko to wygląda...

rekrut
rekrut

nie rozumiem postępowania Rajkovica..
świetnie grał Aaron, walczy, jest na fali, zdobywa 2 kosze i...zostaje zdjęty z boiska
a potem nie wiem po jaką cholerę Rajkovic wpuścił popaprańca Stelmacha... szybko 3 faule i Anwil szybko powiększył wtedy przewagę...
powinni go jak najszybciej wywalić z Turowa

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1714 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 115  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.