Dzisiaj jest 11 lip 2025, 21:23

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1714 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 115  Następna
Autor Wiadomość
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Ściema i nic innego 8)
To chyba jedyny element zaskoczenia na jaki stać anwil - myślą, że zaskoczą nas tym jak szubi dubi się pojawi :lol:

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Na forum basketa pojawiła się informacja na temat jakiś drobnych urazów w nszej drużynie:

http://forum.basket2.net/viewtopic.php? ... 05#p187905

Wie ktoś coś więcej ???

rekrut
rekrut

Już teraz zbieramy się na mecz do Włocławka! Zapraszam chętnych do zapisu! Oby było NAS jak najwięcej. Pozdrawiam

http://kktur.cba.pl/index.php?q=taxonomy/term/5

http://plk.pl/aktualnosci/n/12051/wideo ... mocje.html

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

manzir pisze:
temat jakiś drobnych urazów w nszej drużynie

czyli już obie strony zaczynają głosić pomór w swoich szeregach przed meczem ;/

pismak
pismak

neandertalski pisze:
manzir pisze:
temat jakiś drobnych urazów w nszej drużynie

czyli już obie strony zaczynają głosić pomór w swoich szeregach przed meczem ;/

hmmm jeden z naszych kluczowych graczy nie trenował z zespołem i ma pewien uraz czy poważny nie powiem, bo tego nie wiem, czy zagra w pierwszych meczach decyzja zostanie podjęta jutro przed meczem, który to niech pozostanie do jutra niewiadomą, po co ułatwiać życie innym...
edit
skręcona kostka jutrzejszy występ praktycznie wykluczony ...

VIP
VIP
Awatar użytkownika

jimisan pisze:
skręcona kostka jutrzejszy występ praktycznie wykluczony

Chyba nie Robinson albo Chylu - przy skręceonej kostce można powiedzieć, że cały półfinał z głowy, jak nie sezon :(

pismak
pismak

Szubi Dubi tymczasem wygląda bardzo dobrze jak na kontuzjowanego gracza...

rekrut
rekrut

Jestem pewien, że Krzysiu zagra, zwłaszcza że Bauermann będzie na hali.

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

1:0 i to się liczy. Choć 3i4 (początek) Q przespana i było nerwowo, momentem przełamania była piękna 3 RR, który dziś znakomicie rozgrywał. Duży i mały Ivan zagrali dziś mistrzostwo.

rekrut
rekrut

SeaBlade pisze:
1:0 i to się liczy. Choć 3i4 (początek) Q przespana i było nerwowo, momentem przełamania była piękna 3 RR, który dziś znakomicie rozgrywał. Duży i mały Ivan zagrali dziś mistrzostwo.

I jeszcze Chylu, trafiał chyba w najważniejszych momentach.

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Mecz w wykonaniu Turowa, nie oszukujmy się mocno średni. Ważne pierwsze zwycięstwo, lecz ja mimo wszystko zadaje sobie pytania co by było gdyby. Wszystko było dobrze dopóki obrona Anwilu pozwalała nam na wiele. Problemy zaczęły się gdy na rozgrywającego zaczęto stosować pressing. Turów sobie kompletnie z tym nie radzi. W tym meczu nie powodował może strat (choć też ich trochę było, kończonych kontrą), lecz problem z ustawieniem ataku pozycyjnego, którego wynikiem były szalone niecelne rzuty. Gdy do gry wróci Szubarga będzie na prawdę ciężko. Ten element jest zdecydowanie do poprawy.
Druga sprawa to ogromny problem ze zbiórkami. Były momenty w których Anwil trzykrotnie zbierał piłki w ataku. Także zastawianie dechy do popracowania.
Były momenty, w których Anwil bronił agresywnie. Jestem tego zdania że Turów powinien odpowiadać tym samym. Oko za oko ząb za ząb. Nie dać Rottweilerom przejąć inicjatywy, bo jak pokazał dzisiejszy mecz może to doprowadzić do naprawdę nieprzyjemnej końcówki.
Ostatnia sprawa. Więcej optymizmu w grze. To są finały. Brakuje radości w grze, nawoływania do dopingu kibiców, wzajemnego gratulowania. Troszkę tego jest, ale zdecydowanie za mało.

Tak więc na plus:
+Robinson. Mimo problemów z kreowaniem akcji gdy przy nim wariował (często faulując) Vasojević, świetny mecz. Dobry przegląd pola, trójka, REWELACYJNA penetracja pod kosz, i obdarowywanie kolegów czystymi passami. Wszystko czego się oczekuje od prawdziwego rozgrywającego. Według mnie MVP tego meczu.
+Opacak to chyba już tradycyjnie w końcówce sezonu pokazuje niesamowity spryt i doświadczenie przelewane na parkiecie. Wirtuoz w tym co robi. Niczego nie zmienia gra ciągle to samo i niech robi to nadal.
+Chyliński mimo kilku głupich strat, ważne trójki w szczególnie jedna przy stanie +3 dla Czarnozielonych. Takich punktów się oczekuje właśnie od kapitana drużyny.
+Zigi dzisiaj bardzo walecznie pod koszem, bloki + efektowny wsad na pewno mógł się dzisiaj Ivan podobać.

Na minus:
-Kulig i Cel dzisiaj w cieniu. Widać że chcieli się pokazać przed selekcjonerem, lecz im po prostu nie wychodziło. W obronie też bez rewelacji.
-Jackson gra słabo od dłuższego czasu. Dzisiaj może troszkę lepiej, ale od tego zawodnika trzeba spodziewać się zdecydowanie więcej. W szczególności w zadaniach defensywnych.
-Micić dzisiaj zagubiony głupia strata zakończona wsadem Ginyarda. Według mnie słabiutki mecz w jego wykonaniu
-Stelmacha podsumuję krótko. Padaczka.

Podsumowując. Jest kilka elementów do poprawy, lecz Anwil to przeciwnik do pokonania nawet 3:0 i to bez większych problemów. Klucz to rozrzucanie piłek na obwód, pomoc w konstruowaniu akcji przez innych graczy, ostra walka pod dechą i entuzjazm po każdym trafionym punkcie. Ja jestem dobrej myśli.
Let's Go TURÓW !

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Mecz wygrany i to najważjsze.

Nasi grali dzisaj bardzo wolono - przypomniał mi się etap gry w VTB - w czwartek ligowy mecz słabo, wolno, a w niedzielę z potencjałem, szybko i to z lepszym przeciwnikiem.
Wydaje mi się, że dzisiaj chcieli "lekko" wygrać mecz, chociaż momentami przez to było gorąco.
Jest tylko jeden dzień odpoczynku, więc wiedzą jak rozłożyć siły. W poniedziałek anwil będzie "wypompowany", bo dzisiaj za wszelką ceną chciał wyrwać G1 i sporo to ich kosztowało, a nasi zagrają szybko i z energią.
Gramy teraz z mocniejszym przeciwnikiem niż tablety - tam mogli grać na prawdziwym luzaku, nie mówię o meczu u tablet, gdzie polfarma grała o życie.

Wydaje mi się, że brak szubiego podziałał pozytywnie na pozostałych i mocno się zmobilizowali - grali szybciej, niż zawsze, kiedy to szubi kozłował bez końca i tylko szybka kontra po błędzie przeciwnika 8)

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Hakunamakatek z większością Twojego wpisu trudno się nie zgodzić, a szczególnie z tym:
Hakunamakatek pisze:
+Chyliński mimo kilku głupich strat, ważne trójki w szczególnie jedna przy stanie +3 dla Czarnozielonych. Takich punktów się oczekuje właśnie od kapitana drużyny.

warto jednak zauważyć, że Michał zagrał z kontuzją kostki a mimo to pokazał, że nawet kontuzjowany potrafi dać kilkanaście punktów drużynie. Te straty wynikały raczej z braku stabilności i walki o utrzymanie równowagi na bolącej nodze niż z braku umiejętności, czy koncentracji. Chłopak pokazał charakter i za to ma u mnie OGROMNY SZACUN!
Na konferencji trener Bogicevic powiedział, że w poniedziałek muszą zrobić wszystko aby ograniczyć poczynania Opacaka, ale zapomniał chyba, że tegoroczny Turów jest na tyle wyrównany, że jak nie idzie jednemu zawodnikowi, to w jego miejsce wkomponowuje się kolejnych dwóch-trzech, którzy ciągną wynik. Moim zdaniem tegoroczny Turów jest najlepiej zbilansowanym zespołem w lidze, w którym nierzadko druga piątka zdobywa więcej punktów niż pierwsza. To świadczy jednoznacznie o sile i potencjale jakim dysponuje Turów.
W poniedziałek sądzę, że Turów jeszcze mocniej siądzie na Anwil, zagra tak jak nas przyzwyczaił w tym sezonie i pozbawi rotwailerki złudzeń, kto w tej parze jest lepszy.
Oby tak było- let's Go Turów :smt026 :smt026 :smt026

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Kompletnie o tym zapomniałem że Chylu gra z urazem, ale być może dlatego że grał z takim zaangażowaniem że po nim tego widać nie było.
Słowa Bogicevicia nie brałbym na poważnie. W dzisiejszym meczu żadna szczególna obrona na Opacaka nie była tworzona. Być może to dla zmyłki by Rajković ograniczył rolę Ivanowi lub po prostu po przegranym meczu, zmęczony nie miał co powiedzieć... :smt003 Kto go tam wie.
W każdym bądź razie tak jak piszesz grengo. W tym sezonie Turów ma tak zbilansowany skład że każdym może coś dołożyć. Zdecydowanie głównym zadaniem Bogicevicia jest wykluczenie z gry Robinsona, bo to on świetnie konstruuje atak pozycyjny Zgorzelczan. Udało się wygrać ten pierwszy, myślę że najważniejszy mecz. Dalej może być tylko lepiej.

Troszeczkę ucieknę od tematu.
Turów od jakiegoś czasu szuka graczy w lidze Słowackiej. Nigdy nie byłem tego zwolennikiem, a teraz byłbym za tym żeby tak właśnie było. Szczególną uwagę zwróciłem na drużynę ze stolicy Inter Bratysławę gdzie trafił Skibniewski. Są obecnie w finale, a w swoich szeregach mają na prawdę dobrych wartościowych zawodników, którzy po udanym sezonie będą na pewno chcieli czegoś więcej.
Na początku sezonu rządzili tam bracia Rancik zdobywając średnio po 20 punktów na mecz. Do Czech powrócił Radoslaw. Jednak nie bracia mnie interesują, a Alando Tucker. Ciągle zadaję sobie pytanie jakie pieniądze muszą być w Bratysławie by udało się ściągnąć takiego zawodnika. Świetna gra na uniwerku, od razu doceniony i wybrany w 1 rundzie z 29 numerem do Suns. Co prawda przygoda z NBA mu nie wyszła, pewnie dlatego że nie dostał szansy, ale mimo to udało mu się trafić do najlepszych lig europejskich. Uważam że to dobra okazja dla Turowa.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Zapraszam do oglądania galerii:
http://www.polskikosz.pl/galeria/919/pg ... 79_68.html

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1714 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 115  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.