Dzisiaj jest 12 lip 2025, 23:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1714 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 115  Następna
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut

hakunamakata pisze:
Jeżeli Ty i Twoi koledzy z balkonu uważacie, że Micicia zdopingujecie do lepszej gry używając epitetów, inwektyw, haseł typu "siadaj na ławę" to się grubo mylicie. W jednym z pierwszych wywiadów DM powiedział, że gra w barwach Turowa to prestiż, wejście na wyższy poziom w jego karierze. Nie ukrywał zadowolenia z przyjścia do Zgorzelca. W Poznaniu odgrywał pierwszoplanową rolę, a jego umiejętności docenił Rajkovic, sprowadzając go do Turowa. Czy w jego grze zauważyliście aby miał na klub, kolegów z drużyny, trenera kolokwialnie mówiąc "wyj....ne"? Może nie jest zawodnikiem klasowym, popełnia wiele błędów, ale może Rajkovic potrzebuje jego energii, spontaniczności, jego ostatniego, decydującego rzutu? Co ja zauważyłem u niego, jakie cechy? m.in. stać go na agresywność w grze, często okraszoną faulami, potrafi kipieć energią. Nie zawsze to daje pozytywny efekt, ponieważ lubi odpalić nieprzygotowany rzut, bądź pod koszem rzucić grzyba. Poza tym trener przydziela mu rolę klepacza. Nie jest to jego naturalna pozycja, nie czuje się na niej komfortowo.
Lepiej na pewno by się poczuł, gdyby zobaczył , odczuł wsparcie kibiców. Nie bierzcie się za trenerkę, prezesurę skoro nie macie w tej materii zielonego pojęcia. Nie zwalniajcie zawodnika skoro nie wiecie jak to się robi. Proponuję zachowanie dalekie od prymitywów z H1.
Jak dla mnie paradoksalnie bliżej Wam z takim zachowaniem do H1 z Włocławka.

Podpisuję się pod tym obiema rękami, dzięki za ten post, bo już zaczęło mi się wydawać, że ze mną jest coś nie tak :)

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Każdy tutaj na forum ma rację. W mniejszym lub większym stopniu, ale ma. Ja jednak jestem zwolennikiem zdania, że własnego zawodnika, klubu, teamu, etc., - się nie kopie!!! Nie ważne jak grają, nie ważne za ile, nie ważne na którym są miejscu - ważne, że są NASI! Co z tego, że są "najemnikami"? Czyż nie tego chcieliśmy? Czy nie chcieliśmy aby nasz Turów był w ekstraklasie? Każdy z nas powinien zdawać sobie sprawę, że po awansie do ekstraklasy skończy się "rodzinna" koszykówka. W ekstraklasie liczy się wynik, a nie to kto ile lat gra dla danego klubu, nie liczy się ilu zawodników to wychowankowie, nie ma przywiązania do barw, etc. Zmądrzejcie więc malkontenci i zdajcie sobie sprawę, że "naszego" Turowa już nie ma. Jest Turów, który zajmuje 1-sze miejsce w tabeli, ma szanse na MP i w tym sezonie może to osiągnąć, ale mając kibiców sukcesu, którzy po 1-2 meczach zmieniają skład i którzy zwalniają zawodników tylko dlatego, że maja spadek formy w dwóch - trzech meczach, to ręce im opadają wraz z entuzjazmem, który Im towarzyszył od początku sezonu. Oni chcą sukcesu tak jak każdy w tej hali, ale nie pomagają im gwizdy, ani okrzyki, które godzą w ten team. Ludzie zmądrzejcie! Pozdrowienia dla "normalnie" myślących.

rekrut
rekrut

[quote="Hakunamakatek"]

Ale dzisiejsza akcja z posyłaniem na ławkę Micicia nie na miejscu. Serbia to taki naród, gdzie ludzie walczą zawsze do końca, dają z siebie wszystko, chociaż czasem im nie wychodzi.

Zgadzam się w 100%
Po 1 takie okrzyki nie pomogą w poprawie gry, wręcz odwrotnie. my mamy wspierać naszych zawodników, a nie ich obrażać, wyzywać itd..
po 2. Serbowie to naprawdę waleczny i wspaniały naród. A wiadomo że nie ma osoby której wszystko wychodzi. A cenię Djordje za jego waleczność i to że wiele razy nie boi się wchodzi pod kosz, próbować rzucić itd, i tego mi brakuje u reszty naszych zawodników - często boją się spróbować
po 3. Jest bardzo sympatyczny wobec kibiców i ich szanuje, rozmawia.... Więc nie wiem skąd opinie że nie szanuje kibiców

obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Nie wiem czy ktoś z Was to zaobserował ale oglądając ostatnie wideŁo z konferencji u puzlii, widziałem nasza Kicie z szalikiem na szyi naszego klubu, w galerii z wczorajszego meczyku jest focia i tez z szalikiem Kicia siedzi :) Z jednej strony to nic takiego, ale czy widzieliście trenera jakiegos klubu żeby na konferencje przychodził z szalikiem klubu na szyi? Mam cichą nadzieję, że wezmą przykład z Anwilu i to że juz zakontraktowali trenera na przyszły sezon :)) :smt026 :smt026 :smt026 :smt026 :smt026 :smt026 :smt026

obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Z tego co mi obiło się o uszy to Kicia podpisany ma kontrakt na 2 lata.

pismak
pismak

Kobe24 na razie to wy jesteście dla mnie dnem ! Jak długo ma grać który zawodnik to od tego jest trener a on jest rozliczany z wyniku ! Póki jest wynik to wara takim jat ty i podobnym od decydowania!
Z taką pomocą dla klubu to lepiej zabierz swoich kolegów z balkonu i jedz do Włocławka!!

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rajković - 2 lata
Kulig - 1+3
Jackson - 2 lata
Chyliński - 2 lata
Stelmach - 1+1

Kogoś pominąłem?
Szkielet na przyszły sezon jest.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Jackson miał w tamtym roku kontrakt na 2 lata.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Mogłoby pozostać ich na przyszły sezon więcej. :grin:

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Turomaniak pisze:
Nie wiem czy ktoś z Was to zaobserował ale oglądając ostatnie wideŁo z konferencji u puzlii, widziałem nasza Kicie z szalikiem na szyi naszego klubu, w galerii z wczorajszego meczyku jest focia i tez z szalikiem Kicia siedzi :) Z jednej strony to nic takiego, ale czy widzieliście trenera jakiegos klubu żeby na konferencje przychodził z szalikiem klubu na szyi? Mam cichą nadzieję, że wezmą przykład z Anwilu i to że juz zakontraktowali trenera na przyszły sezon :)) :smt026 :smt026 :smt026 :smt026 :smt026 :smt026 :smt026

On ubrany w ten szalik klubowy wychodzi juz z domu. Naprawde szacun bo wiekszosc kibicow wyciaga szaliki dopiero na hali.

ps
To co w tej czesci sezonu pokazuje Opacak... szacun.

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

hakunamakata pisze:
Play-off coraz bliżej, a hala świeci pustymi miejscami? Jeszcze nie tak dawno sytuacja nie do pomyślenia.

Jeżeli przychodzę z żoną przed którymś meczem i chcę kupić bilet -miejsce siedzące - pani mówi BRAK. W domu oglądam przekaz i widzę masę pustych miejsc, wiadomo-KARNECIARZE. Wiele osób chciała by wejść i zapełnić puste miejsca po karnetach, zyskał by klub i mecz. Powinien być stworzony jakiś system- jak osoby z karnetem nie przychodzą -automatem robi się wolne miejsce.
hakunamakata pisze:
Może wspomniany przez Mate "brand" przyniósłby oczekiwany efekt. Osobiście widzę inny problem. Ci którzy chodzą na mecze "skapcieli" i brakuje młodej krwi na trybunach. Może klub powinien wyjść z propozycją grupowej wejściówki dla szkół, zamieścić w szkołach zaproszenie na mecze od Arona, Michała DJ,a ( najbardziej rozpoznawalne twarze), a może KK takie plakaty w szkołach by porozwieszał, a może kibice chodzący na mecze namówili by sąsiadów - może sąsiedzi się wstydzą .

Może osobiście się tym zajmiesz :grin: , bo widać masz pojęcie o koszu i jakies pomysły a my kibice wyjdziemy z taką propozycją - co ty na to????!!!!!!!!!

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

1.Powiem szczerze, że nie wiedziałem o szaliku na szyi Rajkovica. Facet daje niewiarygodny przykład utożsamiania się z klubem, barwami, zespołem.
2.SeaBlade - może gdybym miał kilkanaście lat mniej i chodził do szkoły to czemu nie. Myślałem bardziej o inicjatywie ze strony samorządów, przewodniczących szkół, trójek klasowych. Poza tym w Zgorzelcu jestem tylko w weekendy. Nie wiem czy wykorzystywane są świetlne banery koło Castoramy i przy budynku gdzie mieszkają zawodnicy. Aż się prosi na nich zamieścić świetlną reklamę zachęcającą mieszkańców do przyjścia na mecze. Przekaz moim zdaniem byłby wyrazisty. Można by wykorzystać "starego trabanta" bądź malucha i z megafonu pozapraszać ludzi niekoniecznie do cyrku :D :D . Możliwości na ściągnięcie 2000 luda na meczyki na pewno jest więcej. Cholera wiosna idzie i trzeba się ze snu zimowego obudzić :D
3. Osoby, które wykupiły karnety a na mecze nie chodzą i blokują miejsca powinny przekazać je chętnym do jego zobaczenia.

pismak
pismak

W Zgorzelcu dużej reklamy o meczach Turowa nie potrzeba, to mała miejscowość a rozrywek mało! Problem w czym innym a mianowicie cena biletów !!!!! Bilety na poziomie 35 zł jest szalona i nie przemyślana przez klub dlatego ratuje się teraz ściąganiem dzieci na balkony aby nie były puste trybuny! Druga sprawa to strona internetowa klubu która nic nie wnosi nowego o naszym klubie tylko powiela informacje o meczu ze stron innych portali. Żadnych ciekawostek wiadomości to samo albo i więcej jest na innych stronach internetowych.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Zapraszam do oglądania fotek z meczu:
http://www.polskikosz.pl/galeria/901/pg ... 74_63.html

rekrut
rekrut

Z racji, iż pierwszy raz wypowiadam się na forum(chodź śledzę ten wątek już wiele lat) witam wszystkich ;)
Pierwszym tematem, który chciałem poruszyć jest to, że gwizdy w stosunku do swoich zawodników to jest kpina, grupko balkonowa, weźcie się ogarnijcie, nie ważne jak źle grałby nieważne jaki zawodnik, a trener podejmował bezsensowne decyzje, jeśli widać, że zostawiają kawał zdrowia i serca dla Naszego klubu to trzeba ich WSPIERAĆ. Jak pokazuje tabela nie jest jeszcze z turowem tak źle i nie ma sensu interweniować i żądać głów. Kobe24, tłumaczenie, że gwizdami chce się DM zmotywować i żeby się zastanowił nad swoimi zagraniami to jest bezsens. Żaden koszykarz nie reaguje tak na zdobyte punkty jak DM(a z nim eksploduje,( choć to może zbyt odważne słowo) cała hala), przynajmniej jeden mecz w końcówce nam wygrał(i jestem pewny, że jeszcze niejeden wygra) i wtedy jakoś nikt na niego nie gwizdał
mam nadzieję,że koszykarze, wcześniej VA, a teraz DM nie zwracają na to uwagi, a nawet nie słyszą
W ogóle mam wrażenie, iż pomimo że jest Was coraz więcej, to nie jesteście głośniejsi niż na początkach, gdy nie było na balkonie nawet 10 osób.

[/quote]
Jeżeli przychodzę z żoną przed którymś meczem i chcę kupić bilet -miejsce siedzące - pani mówi BRAK. W domu oglądam przekaz i widzę masę pustych miejsc, wiadomo-KARNECIARZE. Wiele osób chciała by wejść i zapełnić puste miejsca po karnetach, zyskał by klub i mecz. Powinien być stworzony jakiś system- jak osoby z karnetem nie przychodzą -automatem robi się wolne miejsce.

Nie wiem czy tak jest dalej, ale na początku sezonu nie można było kupować stojących biletów(zanim sprzedano wszystkie siedzące), przez co osoby, które miały miejsca siedzące szły na balkon i zostawiały puste miejsca. Nie wiem po co to było ale może nawet do teraz są przez to luki na widowni.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1714 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 115  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.