AdrianMarkowski pisze:
Lukaszku, dobrze że podałeś żeś jest z marsa, bo już myślałem iż straciłeś kontakt z rzeczywistością, ale skoro jesteś z marsa to nie dziwie się że takowego kontaktu nie masz.
Póki co i mam nadzieję że tan stan się nie zmieni, to ten rewelacyjny klub z Zielonej Góry, tak świetnie zarządzany, z takimi gwiazdami, w który wpompowano tak wielkie pieniądze, jest cały sezon w tabeli za tym strasznym Turowem, gdzie każdy jest z przypadku lub nadania politycznego, a gracze z youtube. Po 8miesiacach trwania sezonu, powinienem powiedzieć że ktoś tam w Zielonej, strasznie zmarnował potencjał i z pewnością puścił w kanał kupę kasy. Nie napisze tego jednak, bo to jest sport, oczywiście sukces można sobie kupić jak się ma takie pieniądze jak Stelmet i jak robi to Stelmet, można też na sukces zapracować tak jak robia to gracze z Turowa. Drogi jak widać są różne i gdybyś interesował się sportem, to byś wiedział, że nie kolor obręczy się liczy, nie fryzury zawodników, ani kolortstyka reklam na hali. Trenować możesz w pięknym klubie fitnes i nie zrobisz tego co Twoj kolega w piwnicy. Nawet nie wiesz ilu mistrzów Świata czy olimpijskich trenowało w drakońskich warunkach.
Jak to mówią czas pokaże historia zweryfikuje!!!
Jeszcze jedna uwaga od wewnątrz, taka dość subiektywna. Piszesz że ktoś wcześniej tworzył coś z prawdziwego zdarzenia ... z szacunkiem dla ówczesnego trenera czy managera, ale z akcesorii sportowych zastałem 5 skakanek i kilka desek do balansu (oczywiście bardzo przydatnych) ale w pierwszej lepszej podstawówce było więcej sprzętu do treningu. Wiec wybacz, ale jak ktoś mi mówi o profesjonaliźmie to obdarzam go ironicznym uśmiechem i uwierz nie ma w tym ni krzty zarozumiałości. Pomimo niskiego budżetu klub w tym sezonie zakupił sporo przydatnych rzeczy, pulsometry, laktometr, w treningu pojawiły się nowinki jak trx, oraz innowacje określajace czas reakcji, szybkość i kilka innych rzeczy (i gwarantuje że nie ma tego w żadnym klubie). Zawsze można się do czegoś przyczepić, zawsze zupa może być za słona, ale uwierz że wiele klubów w tym i Stelmet jest w przysłowiowej "czarnej pupie" w stosunku do Turowa, na wielu polach. Nie piszę tego by kogoś bronoć czy się podlizać, bo nie jestem taką osobą, ba... jak już wspomniałem, obiecałem sobie że pracuje tylko ten sezon, wiec mógłbym krytykować dowoli. lukaszku Ty krytykujesz wszystko i wszystkich nie mając nic a nic pojęcia o faktach, a jak ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego...
Taki po świąteczny wywód. Pozdrawiam
Szacunek Adrian!!!
Mam jednak nadzieję, że popracujesz dłużej niż tylko ten sezon.