Dzisiaj jest 13 lip 2025, 13:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1714 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 115  Następna
Autor Wiadomość
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Nie oszukujmy się, PGE należy do skarbu państwa gdzie rada nadzorcza jest narzucona a razem z nią władze klubu. Dlatego cieszmy się że przez następne trzy lata będą dalej sponsorować nasz klub.

Patrząc na dzisiejszą datę to zobaczymy czy Stelmet nie robi sobie jaj z swoich kibiców ;)

pismak
pismak
Awatar użytkownika

ej a gdzie na stronie klubowej news o pokazowym meczu Dennisa Rodmana w Zgorzelcu? Przeciez to juz klasyk ;/

rekrut
rekrut

Torey Thomas za VA !!
Teraz na pewno mamy misia :D

obserwator
obserwator

miastowy pisze:
Torey Thomas za VA !!
Teraz na pewno mamy misia :D

gdyby to nie byl 1 kwiecien to moze nawet bym uwierzyl :smt003

obserwator
obserwator

Lukaszku, dobrze że podałeś żeś jest z marsa, bo już myślałem iż straciłeś kontakt z rzeczywistością, ale skoro jesteś z marsa to nie dziwie się że takowego kontaktu nie masz.
Póki co i mam nadzieję że tan stan się nie zmieni, to ten rewelacyjny klub z Zielonej Góry, tak świetnie zarządzany, z takimi gwiazdami, w który wpompowano tak wielkie pieniądze, jest cały sezon w tabeli za tym strasznym Turowem, gdzie każdy jest z przypadku lub nadania politycznego, a gracze z youtube. Po 8miesiacach trwania sezonu, powinienem  powiedzieć że ktoś tam w Zielonej, strasznie zmarnował potencjał i z pewnością puścił w kanał kupę kasy. Nie napisze tego jednak, bo to jest sport, oczywiście sukces można sobie kupić jak się ma takie pieniądze jak Stelmet i jak robi to Stelmet, można też na sukces zapracować tak jak robia to gracze z Turowa. Drogi jak widać są różne i gdybyś interesował się sportem, to byś wiedział, że nie kolor obręczy się liczy, nie fryzury zawodników, ani kolortstyka reklam na hali. Trenować możesz w pięknym klubie fitnes i nie zrobisz tego co Twoj kolega w piwnicy. Nawet nie wiesz ilu mistrzów Świata czy olimpijskich trenowało w drakońskich warunkach.
Jak to mówią czas pokaże historia zweryfikuje!!!  
Jeszcze jedna uwaga od wewnątrz, taka dość subiektywna. Piszesz że ktoś wcześniej tworzył coś z prawdziwego zdarzenia ... z szacunkiem dla ówczesnego trenera czy managera, ale z akcesorii sportowych zastałem 5 skakanek i kilka desek do balansu (oczywiście bardzo przydatnych) ale w pierwszej lepszej podstawówce było więcej sprzętu do treningu. Wiec wybacz, ale jak ktoś mi mówi o profesjonaliźmie to obdarzam go ironicznym uśmiechem i uwierz nie ma w tym ni krzty zarozumiałości. Pomimo niskiego budżetu klub w tym sezonie zakupił sporo przydatnych rzeczy, pulsometry, laktometr, w treningu pojawiły się nowinki jak trx, oraz innowacje określajace czas reakcji, szybkość i kilka innych rzeczy (i gwarantuje że nie ma tego w żadnym klubie). Zawsze można się do czegoś przyczepić, zawsze zupa może być za słona, ale uwierz że wiele klubów w tym i Stelmet jest w przysłowiowej "czarnej pupie" w stosunku do Turowa, na wielu polach. Nie piszę tego by kogoś bronoć czy się podlizać, bo nie jestem taką osobą, ba... jak już wspomniałem,  obiecałem sobie że pracuje tylko ten sezon, wiec mógłbym krytykować dowoli. lukaszku Ty krytykujesz wszystko i wszystkich nie mając nic a nic  pojęcia o faktach, a jak ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego...
Taki po świąteczny wywód. Pozdrawiam

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Lukaszek ! Przestań obrażać klub i wszystkich, którzy dla klubu pracują.
Wracaj lepiej na Marsa, albo przenieś się do Zielonej Góry. Uważam, że nasz Klub Turów
jest chlubą Zgorzelca . Raduję się z każdego wygranego meczu i smucę się po meczu
przegranym. Jednak wiem, że nasi zawodnicy stanowią fajny ,dobrze ułożony zespół,
który ma ambicje, aby osiągnąć jak najlepszy końcowy sukces.
Szkoda tylko, że od paru ładnych lat /jeszcze za czasów Filipowskiego/ nie zamieniliśmy
naszego "kurnika" na piękną ,nowoczesną HALĘ, co niestety podważa nasz wspólny autorytet. Mam jednak nadzieję, że za półtora roku stanie na ul. Lubańskiej piękny
obiekt a my kibice rozjaśnimy " czarno-zielone" barwy.

Do Adriana Markowskiego : Z przyjemnością i zaciekawieniem czytam i popieram twoje posty.

obserwator
obserwator

AdrianMarkowski pisze:
Lukaszku, dobrze że podałeś żeś jest z marsa, bo już myślałem iż straciłeś kontakt z rzeczywistością, ale skoro jesteś z marsa to nie dziwie się że takowego kontaktu nie masz.
Póki co i mam nadzieję że tan stan się nie zmieni, to ten rewelacyjny klub z Zielonej Góry, tak świetnie zarządzany, z takimi gwiazdami, w który wpompowano tak wielkie pieniądze, jest cały sezon w tabeli za tym strasznym Turowem, gdzie każdy jest z przypadku lub nadania politycznego, a gracze z youtube. Po 8miesiacach trwania sezonu, powinienem  powiedzieć że ktoś tam w Zielonej, strasznie zmarnował potencjał i z pewnością puścił w kanał kupę kasy. Nie napisze tego jednak, bo to jest sport, oczywiście sukces można sobie kupić jak się ma takie pieniądze jak Stelmet i jak robi to Stelmet, można też na sukces zapracować tak jak robia to gracze z Turowa. Drogi jak widać są różne i gdybyś interesował się sportem, to byś wiedział, że nie kolor obręczy się liczy, nie fryzury zawodników, ani kolortstyka reklam na hali. Trenować możesz w pięknym klubie fitnes i nie zrobisz tego co Twoj kolega w piwnicy. Nawet nie wiesz ilu mistrzów Świata czy olimpijskich trenowało w drakońskich warunkach.
Jak to mówią czas pokaże historia zweryfikuje!!!  
Jeszcze jedna uwaga od wewnątrz, taka dość subiektywna. Piszesz że ktoś wcześniej tworzył coś z prawdziwego zdarzenia ... z szacunkiem dla ówczesnego trenera czy managera, ale z akcesorii sportowych zastałem 5 skakanek i kilka desek do balansu (oczywiście bardzo przydatnych) ale w pierwszej lepszej podstawówce było więcej sprzętu do treningu. Wiec wybacz, ale jak ktoś mi mówi o profesjonaliźmie to obdarzam go ironicznym uśmiechem i uwierz nie ma w tym ni krzty zarozumiałości. Pomimo niskiego budżetu klub w tym sezonie zakupił sporo przydatnych rzeczy, pulsometry, laktometr, w treningu pojawiły się nowinki jak trx, oraz innowacje określajace czas reakcji, szybkość i kilka innych rzeczy (i gwarantuje że nie ma tego w żadnym klubie). Zawsze można się do czegoś przyczepić, zawsze zupa może być za słona, ale uwierz że wiele klubów w tym i Stelmet jest w przysłowiowej "czarnej pupie" w stosunku do Turowa, na wielu polach. Nie piszę tego by kogoś bronoć czy się podlizać, bo nie jestem taką osobą, ba... jak już wspomniałem,  obiecałem sobie że pracuje tylko ten sezon, wiec mógłbym krytykować dowoli. lukaszku Ty krytykujesz wszystko i wszystkich nie mając nic a nic  pojęcia o faktach, a jak ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego...
Taki po świąteczny wywód. Pozdrawiam

Szacunek Adrian!!!
Mam jednak nadzieję, że popracujesz dłużej niż tylko ten sezon.

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Stelmet jest teraz, kasa się skończy i znowu będzie Zastal broniący się przed spadkiem. Stelmet sponsoruje jeszcze sport nr1 w Zielonce czyli żużel (znacznie kosztowniejszy) czy długo tak pociągnie??. Były kluby kilku czy jednego sezonu o których nikt już nie pamięta. Podniecanie się innymi drużynami do niczego nie prowadzi.
Turów ma rzeczywiście pecha, bo jak trafi w rozgrywającego to nie ma komu zbierać i na odwrót. Jeżeli odpadną w I-rundzie play-off to wtedy można zastanowić się nad krytyką, a na razie jest nic (jak dla mnie) nie znacząca zabawa w 6-tkach tak dla podwójnego show, a najgorzej wg mnie będzie zajęcie 2-miejsca i trafienie na Polfarmę, która wybitnie nam nie leży.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

SeaBlade dlaczego uważasz, że Polpharma nam nie leży? Bardziej leży AZS z którym na wyjeździe zawsze jest Turowowi ciężko, a może Czarni z Urlepem i trudną do ogarnięcia strategią a może Anwil? Zespół, który mierzy w medal nie może bać się nikogo. Nie może kalkulować kto pasuje a kto nie. Musi wierzyć i ufać w swoje umiejętności. Bodajże 2 lata temu Trefl nam nie leżał - przed play-off z nimi przegrywaliśmy wszystko. W play-off z nimi wygraliśmy 3-1. Czego Turowowi potrzeba? Wiary w swoje umiejętności, świeżości, wsparcia i fanatycznego entuzjazmu/dopingu fanów. Oni muszą poczuć kibiców wsparcie, ich oddech, ich poparcie. Większość meczy Turów przegrywa niewielką ilością punktów. Może zamiast krytykować Rajkovica i udawać znawców, lepiej wypić przed meczem 5 jajek i zrobić taką presję na przeciwnikach i taki hałas, że rywal nie będzie znał swojego nazwiska, klubu który reprezentuje, numer buta który nosi. Proponuję się nad tym drodzy kibice zastanowić.

Zastanówcie się po co na mecze Turowa przychodzicie. Nie oczekujcie od kogoś skoro od siebie nie dajecie NIC!!!

Moim zdaniem ten zespół stać na złoto, przy ogromnym wysiłku kibiców.

obserwator
obserwator

hakunamakata, Święte słowa, podczas ostatniego meczu ze Stelmetem myślałem że coś mnie rozsadzi od środka kiedy na balkonie cały mecz dawaliśmy z Siebie wszystko, 3 dni przed meczem nie mogłem usiedzieć w miejscu, a w momencie kiedy chłopakom najbardziej było potrzebne wsparcie, kilka minut przed końcem meczu reszta hali nawet nie raczyła podnieść swoich czterech liter z miejsc i pośpiewać razem z nami. Przez te 120sekund.. To jest naprawdę żenujące. Chciałem jeszcze korzystając z okazji że piszę ten post pogratulować ochronie zarekwirowania jakże niebezpiecznego i obraźliwego transparentu o treści "Zastal zjedz snickersa bo gwiazdorzysz" :)

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Tak nasza ochrona juz nie raz dawala popisy:-) ale jak inaczej Ci emeryci maja pokazac ile sa warci :P ich najwiekszym osiagnieciem jest zabranie kibicom tego strasznego transparentu oraz rozciaganie liny na czas (A czasem nawet za wczesnie:-)

Najlepsze jest to ze takich twardzieli zgrywaja tylko wzgledem naszych kibicow bo gdy trzeba zainterweniowac odnosnie kibicow przyjezdnych to juz rura mieknie xD

obserwator
obserwator

BR3MEK, No właśnie to jest bardzo zauważalne, kiedy pojawiają się jakieś spięcia prowokowane przez kibiców Stelmetu poprzez ich burackie zachowanie z sektora (pogróżki, środkowe palce i dosyć ciekawe wyzwiska) ochrona nie zwraca uwagi, ale wystarczy najmniejsza odpowiedź ze strony kibica Turowa to od razu pojawiają się panowie ochroniarze grożąc wyprowadzeniem z hali. Już zostawiając temat ochrony na naszej hali a wracając do ważniejszych w tym momencie tematów, jutro zamyka się okienko transferowe, bardzo zdziwię się jeśli ktoś zostanie do tego czasu zakontraktowany, mimo wszelkich nadziei chyba musimy pogodzić się z tym że gramy do końca tym co mamy. W kontekście braku zwolnień cieszy wysoka forma Ivana bo w jakiś sposób załata nam to dziurę która była pod koszem, oby tylko nie w taki sposób jak łatane są Polskie drogi .. :) Rzadko piszę tutaj na forum ale bardzo często je czytam. Momentami czuje się jakbym przeglądał forum kibiców Zastalu. Jeśli drużynie idzie, wszyscy są cacy, trener wspaniały, wszyscy są zadowoleni, ale wystarczy jeden albo dwa gorsze mecze a wszyscy chcą głowy trenera. Ludzie, dajcie im spokojnie trenować, ta drużyna pokazała już nie raz że ma charakter, nie wiemy wszystkiego co dzieje się wewnątrz więc tym bardziej śmieszą mnie spekulacje o konflikcie na linii trener - zawodnicy. Powiedzcie mi czy Filipovski nie reagował nigdy żywiołowo ? Nie dostawało się zawodnikom za złą grę ? Chemia w drużynie jest naprawdę dobra, wystarczy zobaczyć jak zawodnicy zachowują się poza parkietem, trzymają się razem, często bywam na hali, mecze młodych itd. i nie jedną odprawę przed meczową widziałem, wszyscy są uśmiechnięci, trener żartuje i śmieje się z każdym z nich. Nie wyciągajmy wniosków po tym co widzimy na ławce w trakcie meczu bo pod wpływem emocji robi się różne rzeczy. Dajmy im trenować i grać w spokoju, bez presji, skupmy się na poprawie własnych błędów (doping) a naprawdę Ci chłopcy dadzą nam jeszcze wiele szczęścia w tym sezonie, póki co jesteśmy liderem tabeli ! Na rozliczenia i wnioski przyjdzie czas po sezonie.

pismak
pismak
Awatar użytkownika

A okienko nie konczy sie czasem 4 kwietnia czyli pojutrze? To prawda wysoka forma Ivana cieszy i to bardzo jednak brak dla niego zmiennika moze go wykonczyc fizycznie :/ Kulig niestety to nie jest rasowa 5 bardziej go ciagni na obwod. Paka jest fajna i zgrana jednak nie mozemy dopuscic do tego co bylo ostatnio jak Iwan byl na parkiecie to Stevic z Borowikiem mogli pomarzyc o zdobywaniu pkt jednak gdy sie zmeczyl gralismy bez srodkowego i rozjechali nas pickami :/ dlatego jestem jak najbardziej za zatrudnieniem rasowej 5-ki ktora da zmiane Iwanowi :-)

AdrianMarkowski mam nadzieje ze zostaniesz z nami dluzej, bo po chlopakach juz widac jaka dobra robote robisz :-) Pozdro :-)

Ostatnio zmieniony 02 kwie 2013, 14:14 przez BR3MEK, łącznie zmieniany 1 raz

obserwator
obserwator

BR3MEK, Okienko transferowego zamyka się ostatniego dnia roboczego poprzedzającego start VI kolejki szóstek o godzinie bodajże 15 czy 16. Co do Damiana, owszem to typowa 4 z uporem maniaka upychana pod koszem. Damian w czasie gry w Turowie i tak zrobił duży postęp, lepiej gra tyłem do kosza, więcej blokuje, bardzo schudł, zrobił się o wiele bardziej dynamiczny.

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

BR3MEK pisze:
AdrianMarkowski mam nadzieje ze zostaniesz z nami dluzej, bo po chlopakach juz widac jaka dobra robote robisz :-) Pozdro :-)

Zgadzam sie w calej rozciaglosci... Kto ma sie niby lepiej zajac ich strona fizyczna jak nie sportowiec?

Ostatnio zmieniony 02 kwie 2013, 13:15 przez yARO_81, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1714 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 115  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.