Dzisiaj jest 13 lip 2025, 12:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1714 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 115  Następna
Autor Wiadomość
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

nek pisze:
Prawda - rozgrywającego brak. Poza tym potencjał stelmetu jest tak duży że w serii nie mamy z nimi szans. Finał stelmet-trefl, my co najwyżej z anwilem o brąz.

Pełna zgoda, a różnica między Ho ho i Koszarem to przepaść.
Dziś wyraźnie słabszy mecz, zawiodły nawet nasze podpory- Cel i Kulik. Można im ten mecz wybaczyć za tę serię zwycięstw (oprócz Anwilu, ale to osobiście gdzie 100 byłem w plecy :)) W play-off zaczną się gry na poważnie, w 6-tkach praktycznie 4-zespoły z szansami na 1m.

obserwator
obserwator

wygrana czarnych i dalej pozostajemy w grze :D :smt003 :D

pismak
pismak

Co to się dzieje
Czarni wygrywają z Treflem,
APG +20 z Anwilem na początek 4 kw...

w PLK już mnie chyba nic nie zdziwi

obserwator
obserwator

Niech ktoś w końcu z tych pseudodziałaczy przyzakładowego klubiku walnie się w czoło i ruszy cztery litery w Europę i znajdzie w końcu rozgrywajka. Koniec z yuo tube i klaserem z zawodnikami z jedynej słusznej agencji Beobasket.
Az strach pomysleć co byłoby gdyby wszystkie kluby miałyby taką samą sytuację finansową jak my,plątalibysmy się w ogonie. Albo walczymy o majstra albo nie.

obserwator
obserwator

lukaszek pisze:
Az strach pomysleć co byłoby gdyby wszystkie kluby miałyby taką samą sytuację finansową jak my,plątalibysmy się w ogonie. Albo walczymy o majstra albo nie.
Czegoś nie rozumiem, ponoć mamy najniższy budżet od lat. Najmniej zarabiający pierwszej piątki Stelmetu, zarabia pewnie więcej niż najlepiej opłacany Turowa. Prawdopodobnie sam Łukasz Koszarek inkasuje tyle co połowa naszej drużyny. Przed sezonem czytałem, że Turów jest "obstawiany" na środek tabeli. Inne kluby co chwila robiły rotacje i zakupy, Turów miał za to sporo wypraw w vtb i pewnie nie małe koszty z tym związane.
Kiedy zaproponowano mi pracę w klubie, pomyślałem super, zawsze chciałem zostać w sporcie. Mimo, że słyszałem ..."to będziesz pracował z leniwymi chimerykami ..., etc" to jestem w100% przekonany, że mało który sportowiec wykonał tak katorżniczą pracę jak NASI zawodnicy w trakcie sezonu. Nie raz zdarzały się sprawdziany gdzie zawodnicy zakwaszali się powyżej 20 a nawet 25mmol/l, jeśli Ci to coś mówi, to wiesz ile charakteru wsadzali w trening (nie będę mówił kto miał 30mmol/l, bo tylko konie sportowe zakwaszają się do 40mmol/l), jeśli dalej nic Ci to nie mówi, to masz racje ... kupować, kupować, kupować.
Pomimo tego, że to świetni ludzie i najlepszy Team jaki widziałem, już dawno obiecałem sobie że pracuje tylko jeden sezon, więc chciałbym zobaczyć Michała, Arona, Damiana, Iwana, Piotrka, Djorje, Vukasina, Iwana, Dejvida, Russela, Wojtka, Tomka, Oskara, z medalem na szyii, w glorii chwały, a jak to będzie medal z najcenniejszego kruszcu,to będę szczęśliwy :) Co by nie było, dalej pierwsi w tabeli ... tacy słabi, co nie "znawcy" sportu ?
Wesołych Świąt i zdrowszej głowy po.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Pomeczowe wypowiedzi:

http://zastal.net/wypowiedzi-przedstawicieli-turowa-po-meczu-ze-stelmetem/

http://rzg.pl/radio-zielona-gora/sport-zielona-gora/stelmet-znow-lepszy-od-turowa/

http://zastal.net/lukasz-koszarek-mozemy-grac-na-takim-poziomie-ze-ciezko-bedzie-nas-zatrzymac/

http://www.zielonagora.sport.pl/sport-zielonagora/1,130887,13658390,Prezent_od_koszykarzy_Stelmetu__Zgorzelec_ponownie.html?bo=1#TRLokZielTxt

Na trybunach zalogowani m.in. El Professore, "Ex Prezes Słońce" Roman L., Linartas i agent z krainy deszczowców chilli B.Sabina z Interperformances, a więc być może zakręcimy jeszcze karuzelą transferową ?

pismak
pismak

AdrianMarkowski pisze:
lukaszek pisze:
Czegoś nie rozumiem, ponoć mamy najniższy budżet od lat. Najmniej zarabiający pierwszej piątki Stelmetu, zarabia pewnie więcej niż najlepiej opłacany Turowa. Prawdopodobnie sam Łukasz Koszarek inkasuje tyle co połowa naszej drużyny. Przed sezonem czytałem, że Turów jest "obstawiany" na środek tabeli. Inne kluby co chwila robiły rotacje i zakupy, Turów miał za to sporo wypraw w vtb i pewnie nie małe koszty z tym związane.
Kiedy zaproponowano mi pracę w klubie, pomyślałem super, zawsze chciałem zostać w sporcie. Mimo, że słyszałem ..."to będziesz pracował z leniwymi chimerykami ..., etc" to jestem w100% przekonany, że mało który sportowiec wykonał tak katorżniczą pracę jak NASI zawodnicy w trakcie sezonu. Nie raz zdarzały się sprawdziany gdzie zawodnicy zakwaszali się powyżej 20 a nawet 25mmol/l, jeśli Ci to coś mówi, to wiesz ile charakteru wsadzali w trening (nie będę mówił kto miał 30mmol/l, bo tylko konie sportowe zakwaszają się do 40mmol/l), jeśli dalej nic Ci to nie mówi, to masz racje ... kupować, kupować, kupować.
Pomimo tego, że to świetni ludzie i najlepszy Team jaki widziałem, już dawno obiecałem sobie że pracuje tylko jeden sezon, więc chciałbym zobaczyć Michała, Arona, Damiana, Iwana, Piotrka, Djorje, Vukasina, Iwana, Dejvida, Russela, Wojtka, Tomka, Oskara, z medalem na szyii, w glorii chwały, a jak to będzie medal z najcenniejszego kruszcu,to będę szczęśliwy :) Co by nie było, dalej pierwsi w tabeli ... tacy słabi, co nie "znawcy" sportu ?

Też mnie "bawi" sinusoida zachwytów i wieszania psów na drużynie przez naszych "kibiców" - "dziś mnie kochasz jutro nienawidzisz" cytując pewną piosenkę... zarówno my jak i SZG gramy raz lepiej raz gorzej, wczoraj brakło nam sił w końcówce meczu, nie stoi jednak nic na przeszkodzie aby wygrać w ZG - póki co wciąż liderujemy, czy będziemy pierwsi po szóstkach ciężko wyrokować, będziemy natomiast z pewnością świeżsi bo i będzie nieco więcej czasu aby nabrać sił w trakcie dwóch ostatnich kolejek... tak więc spokojnie, niech zawodnicy i sztab w spokoju pracują dalej, wszystkim natomiast życzę wszystkiego najlepszego z okazji Świąt...

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

AdrianMarkowski pisze:
Pomimo tego, że to świetni ludzie i najlepszy Team jaki widziałem, już dawno obiecałem sobie że pracuje tylko jeden sezon, więc chciałbym zobaczyć Michała, Arona, Damiana, Iwana, Piotrka, Djorje, Vukasina, Iwana, Dejvida, Russela, Wojtka, Tomka, Oskara, z medalem na szyii, w glorii chwały, a jak to będzie medal z najcenniejszego kruszcu,to będę szczęśliwy Co by nie było, dalej pierwsi w tabeli ... tacy słabi, co nie "znawcy" sportu ?

Zgadzam sie z Toba Adrian, tyle, ze wczoraj przegrala nie tyle druzyna co znow trener... Zawodnicy sa na jakich nas stac i wiadomo, ze to tylko ludzie i tez maja lepsze i gorsze dni (nie widzialem u nich jeszcze takiego gwiazdorzenia czy przechodzenia obok meczu jak w SZG) ale IMHO trener nie po raz pierwszy podejmuje bledne dla druzyny decyzje :(

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Nie ma co narzekać na formę naszych zawodników. Wczoraj pokazali walkę i zaangażowanie, ale nie oszukujmy się pewnego poziomu nie przeskoczymy, a na pewno nie Zielonej Góry, która umiejętnościami bije nas na głowę. Potrzebowali czasu by wejść w mecz, ale jak już to zrobili była już tylko gonitwa. Stelmet wydał w tym sezonie ogrom kasy i stworzyli bardzo mocną ekipę, spokojnie na grę w pucharach, śmiem twierdzić że w obecnej sytuacji nie interesuje ich nic innego , tylko złoto. Mają halę, sponsora, kibiców, doskonałego generała drużyny na przyszły sezon jakim jest moim zdaniem Koszarek, teraz tylko Euroliga. Jedyne co ich może teraz zgubić to brak porozumienia ze sobą bo było widać że chemii tam za bardzo nie ma. Śmiem twierdzić że tam może być również konflikt z Polakami, którzy odgrywają w Stelmecie epizodyczne role.
Czy pomogłoby nam wzmocnienie pod kosz ? Zależy jakie. Prokom kilka razy ratował się mocnymi transferami przed play off i to owocowało sukcesem, lecz w taki transfer nie wierzę. By poziomem dorównać Zielonogórzanom, potrzebna by była również alternatywa na Hodg'a dlatego szkoda też że Koszarek nie trafił do Turowa.
Zagadką jest dla mnie tak długie trzymanie Aleksicia. Rozumiem że może być dobrym kolegom w zespole, ale koszykówka to również biznes i trzeba czasem poświęcić coś by było lepiej. Vukasin na boisku dużo gada, ustawia każdego, wszystkim dyryguje, a na boisku nie wnosi zupełnie nic. Jeżeli Koszarek mija go na pierwszym koźle, to co z nim zrobi najszybszy Turner. Chcemy sukcesu, potrzebujemy zmian.

obserwator
obserwator

[i][i]Jak wspomina pan polską ligę?

Donatas Motiejunas: W kilku klubach panowały niemal amatorskie warunki. Pamiętam, jak pojechałem na mecz do Turowa - parkiet jak w kurniku, dwie zupełnie różne obręcze... I jeszcze ludzie mi mówią, że ten zespół gra w Pucharze Europy! Nigdy czegoś takiego nie widziałem. Zlaliśmy ich totalnie, z rękoma w kieszeniach, ale nie to utkwiło mi najbardziej w pamięci, lecz wspomniane obręcze. Jedna pomalowana na pomarańczowo, a druga na czerwono. Śmialiśmy się z tego strasznie. Ale Włocławek miał fajną halę, podobnie jak Zielona Góra...
[/i][/i]

Wszystko w temacie profesjonalizmu przyzakładowego klubiku:-)

pismak
pismak

Na tych koszach trzeba dograć do czasu wybudowania nowej hali.
Oczywiście koszty nowych koszów poniósł by klub, a nie właściciel hali.
Ile to już mają te kosze? Zaraz chyba trzaśnie im 10 lat.

obserwator
obserwator

zgc_qwerty, Kosze koszami, ale nie przesadzajmy że klubu nie stać na wymianę obręczy ;)

pismak
pismak

Co do kurnika to zgoda do koloru obręczy no może też ale ogólnie co wy i inni mają do koszy i obręczy? W innych halach są lepsze ? nowocześniejsze ?

obserwator
obserwator

Zamojski w Stelmecie,aż miło patrzec jak ten klub się rozwija. Prywatni sponsorzy,piękna hala,prezes i menedzerowie z prawdziwego zdarzenia.I wszystko w krótkim czasie.
A u nas :
- pseudoprezesi z nadania politycznego, umiejący tylko podpisać się na dokumencie,
- klub zarządzany niczym przyzakładowe klubiki rodem z PRL-u,
- przypadkowi ludzie na przypadkowych stanowiskach(jedynie maser to gość wiedzący o co chodzi w swoim fachu);
- koszykarze z you tube lub z jedynie slusznej agencji;
- kręcący się przy klubie roznej masci agenci,menedzerowie traktujący klub jak dojną krowę.
Mozna tak długo i długo.....ale nie chcę pogrązac klubu.
Jedynie okres gdy na stołku był prawdziwy menedzer Krygier i trener z prawdziwego zdarzenia Filipowski dawał nadzieję na to,że może być dobrze i wskazywał kierunek w jakim powinien podążać klub. Ale jak to u nas bywa nie spodobało się to komus i znowu nastały czasy Janków,Waldków itp.
Nie oszukujmy się Turow to taki ciepły k.....dołek, przechowalnia dla politycznych nieudaczników, ciepłe stołki i pensyjka co miesiąc. I jest jak jest.A można byłoby stworzyc klub który co rok grał tak jak Turów Sasza w Ulebie i bił się tam jak równy z równym z innymi, a klub byłby zarządzany przez prezesa i menedzera znającego się na rzeczy. Dlatego Stelmet zbiera w krótkim czasie owoce swojej pracy a my jestesmy i będziemy dopoki pieniadze będzie dawał PGE głęboko w pupie. Szkoda marnotrawienia takiego potencjału i kasy która przelewa się tam gdzie nie powinna.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Lukaszek a gdzie są ci fachowcy jeden , który zgnoił polowe dziś pierwszoplanowych koszykarzy patrz Koszarek, Roszyk ,Skibniewski itp. drugi z krolem banana nakombinował , jeden dzisiaj nawet w porząądnym klubie asystentem nie mół się ostać drugi jest królem "dlaczego ja "itp, to oni zamiast kamienia węgielnego styropian kładli za dużo wiekszą kase i dlatego tak jest dzisiaj, Co nie znaczy że nie mogłoby byc z menagementem lepiej.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1714 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 115  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.