Dzisiaj jest 12 lip 2025, 17:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 148  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Fotografia
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
Zastanawia mnie ibanezbass'ie czy celowo otwarcie jest o 19:00? Zależało Ci na sztucznym oświetleniu i braku słonecznego wpadającego przez okna? Że niby mroczny klimat i te sprawy...

Bo mi akurat bardziej pasuje 19:00 (niż zwyczajowo 17:00)

Godzina taka wyłącznie dla tego, aby większej ilości osób pasowało, a w dzień i tak światło dzienne nie wpada do sal wystawowych, więc...

Arski - dzięki za relację!

Więcej zdjęć z otwarcia wystawy można zobaczyć tutaj:

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... db039e86f3

Pozdro :)

VIP
VIP
Awatar użytkownika

ibanezbass pisze:
Arski - dzięki za relację!

Mała sprawa - poza tym przyjemność po mojej stronie :smt023
Fotami możesz się częstować - na maila odpisałem dopiero dziś :smt028

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Ruszył nowy serwis fotograficzny - "odłam" Fujiklubu - zapraszam do zaglądania :smt023

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Myślę, że atmosfera wokół wystawy J.Pureja jest nakręcana na siłę, przesycona niezdrową ekscytacją. Istnieje wielu innych lokalnych fotografików (nie mylić z onanistami sprzętowymi) których dorobek zdjęciowy jest o wiele wyższych lotów przytoczę tu np: http://500px.com/MBrzozowski

VIP
VIP
Awatar użytkownika

viper126pzgc pisze:
Myślę, że atmosfera wokół wystawy J.Pureja jest nakręcana na siłę, przesycona niezdrową ekscytacją. Istnieje wielu innych lokalnych fotografików (nie mylić z onanistami sprzętowymi) których dorobek zdjęciowy jest o wiele wyższych lotów przytoczę tu np:

viper126pzgc - niech kolega Mirosław zrobi wystawę , a będziemy nakręcać Jemu atmosferę. Bo kadry ma zacne :smt023

Musisz jednak zrozumieć , że to co napisałeś można napisać o każdym fotografie. Bo zawsze , w czyjejś ocenie , znajdzie się lepszy. Z autopsji wiem , że sama decyzja o zrobieniu wystawy jest już jakimś przełamaniem - choćby swojej skromności. Kuba o tym też mówił na otwarciu wystawy. Ja Go za to cenię - że wyszedł z tym do ludzi. Robił to już dawno poprzez bloga - ale to co innego...

Ale powiedz mi jeszcze - co to jest ta , jak powiadasz , niezdrowa ekscytacja? Co tu niezdrowego? :roll:

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
Ale powiedz mi jeszcze - co to jest ta , jak powiadasz , niezdrowa ekscytacja? Co tu niezdrowego?

Moze, o to chodzi viperowi, ze na forum/portalu nie bylo takiej ekscytacji ze strony milosciwie nam panujacym jak byly inne fotograficzne wystawy. W sumie tez chetnie przeczytam cos wiecej od vipera na ten temat.

VIP
VIP
Awatar użytkownika

yARO_81 pisze:
Moze, o to chodzi viperowi, ze na forum/portalu nie bylo takiej ekscytacji ze strony milosciwie nam panujacym jak byly inne fotograficzne wystawy.

Może żadna do tej pory nie była przygotowana tak profesjonalnie i z takim rozmachem?
Nie była tak ciekawa i nie zgromadziła tylu widzów?
Może sam Autor wystawy jest po prostu... lubiany?
Pytania można mnożyć...

yARO_81 pisze:
W sumie tez chetnie przeczytam cos wiecej od vipera na ten temat.

No to czekamy :smt020

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Mój post był zamierzony i nie było w nim żadnej dozy przypadku. Miał być poniekąd jak kij włożony w mrowisko. Z czysto, wręcz socjologicznego punktu widzenia interesowała mnie Wasza reakcja. Zainteresowanie moje wynikło po dyskusji jaką wywołała w moim zakładzie pracy osoba Jakuba Pureja, którego zdjęcia osobiście oglądać lubię. Wśród moich znajomych w pracy jest kilka osób, które mniej lub bardziej zajmują się fotografią. Mówiłem im o Waszym stowarzyszeniu i miejscach w sieci, gdzie Wasze prace można zobaczyć. Niestety opinie na temat SZEFA-a nie były zbyt pochlebne, a słowo snob w różnej jego odmianie było najczęściej używanym.

VIP
VIP
Awatar użytkownika

viper126pzgc pisze:
Mój post był zamierzony i nie było w nim żadnej dozy przypadku

O to bym Cię nie podejrzewał nawet :smt020

viper126pzgc pisze:
...na temat SZEFA...

A to mnie nie dotyczy :smt033
A'propos - SZEF'a już nie ma... :roll:

viper126pzgc pisze:
...w moim zakładzie pracy...

Ja w moim zakładzie dowiaduję się , że miałem romans (o którym sam nawet nie wiem). Lubię te zakładowe rozmówki... :smt030

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

viper126pzgc pisze:
Lubię te zakładowe rozmówki...

No ta akurat rozmówka nie miała podtekstów alkoholowych :) Zwyczajnie, kilku facetów lubiących sobie popstrykać, rozmawiało o innych facetach również lubiących sobie popstrykać :)

Dlaczego SZEF-a już nie ma?

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Zakładowe rozmówki :) A może zwykłe plotkarstwo? Jak inaczej określić nazywanie nieznajomych osób snobami? Kuba ani Arski nie byli w Stowarzyszeniu, a w swoim poście dość mocno zbliżyłeś temat wystawy Kuby i stowarzyszenia SZEF, pisząc kilka razy "Wasza"

Wnioskuję, że to zwykła socjologiczna ludzka potrzeba posiadania tematu do plotek zachęciła Ciebie do "włożenia kija w mrowisko" :) Po zdjęciach poznaliście z "kolegami z zakładu pracy" że to snoby czy jak? :)

Lokalni fotoamatorzy, forumowicze i inne niezrzeszone nigdzie ludki też, spotykają się w czwartki o godzinie 20. w pubie Kalifornia przy ul. Powstańców Śląskich na darta, piwko i rozmowy na różne, lokalne, mniej lub bardziej poważne tematy. Można się osobiście przekonać czy ktoś jest snobem, czy nie a nie grzebać kijem w mrowisku, chyba że ktoś to lubi :)

A w temacie zdjęć: Kuby wystawa to bardzo udany pomysł, zdjęcia w olbrzymim formacie robią wrażenie. Mi się podobało. Fajnie że takie rzeczy są robione. Gratulacje Kubie i Szefostwu Muzeum złożyłem osobiście podczas otwarcia wystawy :)

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Atmosfera robi się napięta... :smt020

W ramach rozluźnienia proponuję mistrzów dwóch :

MÓJ BLOG

VIP
VIP
Awatar użytkownika

viper126pzgc pisze:
Dlaczego SZEF-a już nie ma?

TUTAJ masz odpowiedź na Twoje pytanie 8)

Bo chyba nikt więcej się nie wypowie...

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

To może ja jednak coś napiszę, bo temat nie daje Ci spokoju Arku:)

Ekipa dalej istnieje, dalej foci, choć może bardziej indywidualnie, spotyka się co czwartek w Kalifornii. W sumie niewiele się zmieniło. Pewnie Cię rozczaruję, ale nie było żadnych kłótni, walk, obrażania się itp.
Głównym problemem jak to często bywa w stowarzyszeniach była różnica w dążeniu do celu - każdy miał inny cel i inną wizję. Sformalizowanie to nie tylko przyjemności, ale i pewne obowiązki względem stowarzyszenia: finansowe, czasowe i inne statutowe. Kilka osób z ekipy stwierdziło, że brak "kajdan" to większe pole do manewru i większa szansa na rozwój. I chyba nie można się z tym nie zgodzić. Dalej planujemy wspólne wyjazdy, najbliższy to chyba Żagań i tamtejszy offroad na poligonie jakoś pod koniec marca.
Głównym celem zawiązania stowarzyszenia zwykłego, nie KRSowego miał być fakt, że stowarzyszeniu ciężko odmówić i łatwiej jest uzyskać np. pozwolenia na wejście do różnych obiektów, zwykle niedostępnych dla pojedynczych osób.
Faktycznie - dzięki temu zwiedziliśmy nieczynną hutę w Pieńsku.
Poza tym zalet więcej chyba nie było, bo jako stowarzyszenie zwykłe nie chcieliśmy wikłać się w jakieś dotacje/finansowania/sponsoringi itp.
I chyba tyle - życie zweryfikowało sensowność istnienia SZEFa, a ekipa jaka była, taka jest nadal.
Jak zwykle też zapraszamy chętnych na jakieś wyjazdy, czy wypady na wspólne focenie.

VIP
VIP
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:
...temat nie daje Ci spokoju Arku:)

Ależ gobo007 - to nie ja pytałem.
Odpowiedzialem linkiem koledze viper126pzgc'owi - nic w tym nadzwyczajnego , bo zazwyczaj tak robię :)

gobo007 pisze:
Pewnie Cię rozczaruję, ale nie było żadnych kłótni, walk, obrażania się itp.

Przyznam , że rozczarowałeś mnie teraz tym tekstem. Przykro mi , że tak mnie oceniasz :|

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 148  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.