Dzisiaj jest 17 lip 2025, 22:38

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1714 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 115  Następna
Autor Wiadomość
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Zastanawia mnie tylko fakt, dlaczego mecz przełożono na 20.00 - może oczekują, że o tej godzinie przyjdzie więcej ludzi, ponieważ niektórzy pracują do późna.

rekrut
rekrut

A ja właśnie jestem wk....ony bo mecz przełożyli a ja mam nockę i pupcia , mecze powinny być rozgrywane o godzinie 18stej to jest optymalna pora.

obserwator
obserwator

czy dzisiejszy mecz mozna obejrzec gdzies w internecie??

pismak
pismak
Awatar użytkownika

bardzo slaby mecz w wykonaniu Turowa, pozostaje sie tylko cieszyc ze Koszalin jeszcze slabiej...

pismak
pismak

Blair pisze:
bardzo slaby mecz w wykonaniu Turowa, pozostaje sie tylko cieszyc ze Koszalin jeszcze slabiej...

nie da się z tym niestety nie zgodzić...
Brak Damiana(ponoć delikatne podkręcenie kostki) widoczny, skuteczność z obwodu tragiczna, aleeee... takie mecze też czasem zdarzać się będą i mimo wszystko sztuką jest je wygrywać... na + Zigi, Chylu i Russell - mało asyst całej drużyny wynikało ze straszebnych pudeł naszych zawodników z czystych pozycji... Generalnie rzuca się niestety w oczy bałagan na boisku, pomysł, aby DM przebywał podczas ostatnich akcji na parkiecie i na dodatek prowadził wówczas grę słaby ze strony trenera, choć trzeba przyznać, że i koledzy nie bardzo pomagają...
2 punkty cieszą, wygrana cieszy - gra niestety już nie...
Mimo wszystko dzięki chłopakom za walę i wygraną... teraz odrobina czasu, za tydzień wyjazd do Starogardu i warto będzie się nieco "odświeżyć" do tego momentu, a i Kulig powinien wrócić do rotacji...z taką grą jak dziś może być lipa...

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Mecz z AZS-m z gatunku ciężkostrawnych. Na uwagę zasługuje na pewno przechwyt Russela i jego wjazd na pełnej parze wzdłóż linii - punkty miód malina. Ze strony przeciwnej bloczek Bennermana na Micicu też niczego sobie. Na szczęście zawodnik Akademików nic więcej nie pokazał i jego słaba gra ułatwiła Turowowi zadanie.
Kilka spostrzezeń:
1. Brak Kuliga widoczny. Rajkovic ustawia go w zależności od sytuacji i przeciwnika. We wczorajszym meczu Damian mógłby sobie pochasać pod koszem jak i na dystansie. Skoro Zigeranovic porzucał sobie na półdystansie przy Bigusie to co dopiero Kulig. Mam nadzieję, że kontuzja Damiana nie jest poważna.
2. Russel zagrał dobre zawody. Ma szybkość, dużo widzi a i łapka niczego sobie. Jemu brakuje ogrania, poznania zagrywek. Mam wrażenie, że stać go na jeszcze szybszą grę , zwłaszcza z kontry. O ile w ataku nie ma za bardzo się do czego przyczepić o tyle w obronie jest już gorzej. Rywale go gubili, a jest to wynikiem pracy nóg . Jak to mi objaśnił znawca koszykówki - Russel broni równolegle do przeciwnika a powinien na kierunku.
3. Turów ma kłopoty w obronie a wynika to przede wszystkim ze słabych ogniw w drużynie w tym elemencie przede wszystkim Stelmacha ( Leończyk robił co chciał ), Micica ( inklinacje do głupich fauli ), we wczorajszym meczu Opacaka - słabo bronił 1 na 1, krycie na radar, zagubiony przy podwajaniu.

Na dzień dzisiejszy Turów to zespół, który może wygrać z każdym jak i z każdym przegrać. Jak siedzi to mało kto ich jest w stanie zatrzymać. Tylko, że rywale o tym wiedzą i Rajkovic będzie musiał znaleźć inne rozwiazania. Gdzie? Przede wszystkim wykożystać grę 1 na 1 m.in. Jacksona , Russela i Micica. Dajmy temu ostatniemu szansę. Więcej penetracji - tak jak to robi Michał Chyliński. Przy rozciągnietej obronie jest to łatwiejsze. Poza tym coś trzeba pograć pod kosz. Czasami gra wysokich daje rezultaty.

Na razie nie ma stabilizacji i prawdopodobnie wczorajsze cegły wynikały z intensywnego treningu ( praca nad nadbudową ), mikrocyklu. Teraz jest trochę wolnego i oby świeżość wróciła.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Zapraszam do oglądania galerii z wczorajszego meczu:

http://www.polskikosz.pl/galeria/886/pg ... 82_77.html

rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

A Chylu 2 w konkursie trójek. Szkoda ze nie powtorzyl wyniku z kwalifikacji (20) :DD

obserwator
obserwator

Tylko Turów! pisze:
A Chylu 2 w konkursie trójek. Szkoda ze nie powtorzyl wyniku z kwalifikacji (20) :DD

wielka szkoda ze Aronowi nie wyszedl pierwszy "wsad" w konkursie bo moglo naprawde ciekawie no i co jak co ale Hala LUDOWA o sorki stulecia po remoncie robi wrażenie mam nadzieje ze jaj slask wejdzie do tlb to derby beda w ludowej ten klimat ten smak miod malina kto niebyl niech zaluje no ite dziewczyny kto niebyl niech zaluje naprawde bylo warto zobaczyc prezesa jak rzuca do kosza :shock: pelen szacun za dystans do siebie :grin: :grin:

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Derby derbami, mecz gwiazd meczem gwiazd ale:
- czy przed "szóstkami" , przed rozdaniem karnetów nie warto byłoby zrobić spotkania w formule "open" i na sektor KK zwerbować ludzi ( bądź sami chętni w tym miejscu karnety by zakupili), którzy chcieliby w przyszłości zasilić szeregi KK. Prawa strona sektora liczebnie jakaś taka lichutka i chudzieńka. AŻ wsztyd, aż razi w oczy pustostan po tej stronie KK. Poza tym dlaczego nie wykorzystwane są wszystkie flagi i te małe i te duże w sektorze? Ktoś na początku meczu je położy na sektorze i one leżą pod nogami- to prawie profanacja. Ludzie, ja wiem że jak hala nie pomoże to "pożal się Boże", ale od KK należałoby oczekiwać większego zaangażowania, inwencji twórczej, symbiozy i współpracy z grupą balkonową. Mam wrażenie, że nic nie idzie w kierunku poprawy oprawy i dopingu, albo idzie w słabiutkim stopniu.
W MYŚL ZASADY JAK STOISZ W MIEJSCU TO SIĘ COFASZ.

Samo się nie zrobi.

Ps. 8 marca trzeba spiąć poślady , bo Zielonogórzanie w liczbie ok. np.80 luda zrobią nam kuku. "A to wstyd przed Józkiem czy Ryśkiem"

Pozdr.

obserwator
obserwator

hakunamakata, 8 marca, chyba najważniejszy mecz sezonu zasadniczego, masz rację, trzeba się spiąć. My jako grupa z balkonu przeniesiemy się raczej nad KK, bo przy dużej ekipie z Zielonej to co jest teraz nie zadziała. Mam nadzieję że KK także wykaże jakąś chęć współpracy i razem pokarzemy pseudo klubowi z Zielonej i falubazowym kibicom miejsce w szeregu, zarówno na boisku jak i na trybunach. JAZDA TURÓW !

pismak
pismak

Kobe24 pisze:
hakunamakata, 8 marca, chyba najważniejszy mecz sezonu zasadniczego, masz rację, trzeba się spiąć. My jako grupa z balkonu przeniesiemy się raczej nad KK, bo przy dużej ekipie z Zielonej to co jest teraz nie zadziała. Mam nadzieję że KK także wykaże jakąś chęć współpracy i razem pokarzemy pseudo klubowi z Zielonej i falubazowym kibicom miejsce w szeregu, zarówno na boisku jak i na trybunach. JAZDA TURÓW !

:smt023 tak trzymać, mam nadzieję, że się uda zarówno współpraca jak i osiągnąć odpowiedni wynik czyli np 1pkt do przodu po buzzer beater'ze Piotrka Stelmacha, ok złośliwiec ze mnie bo chyba nic by bardziej zielonogórzan nie zakuło... Dobrego meczu, dobrego wyniku i drżenia ścian "kurnika" sobie i wszystkim życzę...
PS
wiadomo coś na temat zdrowia Damiana? wybiegnie w meczu z PSG?

obserwator
obserwator

http://plk.pl/aktualnosci/n/11795/skibn ... a-azs.html
Skiba poza AZS , teraz pytanie co z zdrowiem VA jak kiepsko to czym szybciej podpisywać Skibę a jak niedługo wraca to można sobie odpuścić . Argumentem za Skibą jest na pewno fakt że rok temu grając w drużynie MR grał sezon życia i był jednym z lepszych podających w lidze .

obserwator
obserwator

MrDax99 pisze:
http://plk.pl/aktualnosci/n/11795/skibniewski-poza-azs.html
Skiba poza AZS , teraz pytanie co z zdrowiem VA jak kiepsko to czym szybciej podpisywać Skibę a jak niedługo wraca to można sobie odpuścić . Argumentem za Skibą jest na pewno fakt że rok temu grając w drużynie MR grał sezon życia i był jednym z lepszych podających w lidze .

pyanie za ile i dlaczego tak drogo
Skiba napewno moglby byc uzupelnieniem rotacji aczkolwiek czy zgodzil by sie byc nr 2 chyba nie bo to juz przerabialismy

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... a-slowacje

Na 99,9% nikt do Turowa już nie przyjdzie. Kasa.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1714 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 115  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.