"No nie wytrzymam - unia fiskalna, czyli umowa, w które nasz kraj zobowiązał się do bardzo ciężkich obostrzeń i oszczędności w obszarach finansów, mogących wg analityków zahamować rozwój gospodarczy Polski i w zamian wyautowanie, czyli niemożność uczestniczenia w debatach eurogrupy, czyli w praktyce brak prawa głosu w trakcie spotkań regulujących rozmaite kwestie,... to Twoim zdaniem osiągnięcie polskiego rządu??? "
Prosze przekorny........ co ty piszesz??? mówimy o wypowiedzi Sikorskiego czy o ty co zrobiono później ??? Ty mieszasz fakty..... idea o której mówił Radek sama w sobie nie była zła, dawała UE pewne instrumenty wykonawcze, które pozwalałyby usprawnić efektywnoć i zmiejszyć tak znienawidzoną prze wielu biurokrację UE, przy okazji pozwalając zreorganizować "krwiobieg" jakim jest system finansowy z walutą Euro.
A że idee swoje a życie swoje..... no cóż.... Nie twierdze po raz kolejny, że podoba mi się wszystko co robi PO. Jednak jak sam mnie "Nauczasz"

to jest dyplomacja. Zawsze będzie konflikt interesów pomiedzy krajami, pomiędzy Polakami, pomiedzy tymi, którzy mają odmienne zdanie lub interesy. Głównym Twoim problemem jest to, że to co wymieniłeś to są na razie propozycje a traktujesz to jak coś zaklepanego. Nie widzisz, że każdy pręży muskuły aby jak najwięcej ugrać??? A tak poza tym, to co wychodzi na zewnątrz negocjacji to produkt finalny, o którym dowiadują się tacy jak my. Mam nadzieje, że cała sytuacja zakończy się lepszym finałem niż ten, który Ty przewidziłeś.
"fisban napisał/a:
Nie jestem za PO (podkreślam to raz jeszcze) ale czy nie uważasz, że sejm z PISem na czele nie miał lepszej światowej koniunktury gospodarczej????
Nie fisbanie, Ty nie jesteś za PO, Ty tylko nie wyobrażasz sobie innej opcji rządzącej i możliwości istnienia rządu złożonego z kogoś innego, aniżeli z "obywatelskich chłopaków"... "
Nie odpowiedziałeś na moje pytanie, piszesz znowu nie na temat........ Jak już na nie odpowiesz to będziesz miał odpowiedź na to:
"Weź łaskawie pod uwagę, że to nie Lepper, Giertych ani Kaczyńscy doprowadzili do tak przerażającego długu publicznego i że za czasów ich rządów naszym przedsiębiorcom żyło się nieco lepiej i mogli się rozwijać, a to za sprawą niższych obciążeń finansowych, nakładanych przez rząd."
Ale po koledze nie spodziewałem sie uwielbienia dla Leppera i Giertycha...... proszę..... zaczynasz mnie naprawdę niepokoić
[ Dodano: Sro Sty 25, 2012 11:38 am ]Nie no Cichy ładna ta twoja wybranka...... taka "żywcem" z natury wyjęta
Słyszałem że po tej ceremonii była niezła imprezka
[ Dodano: Sro Sty 25, 2012 11:41 am ]och sorki Cichy ... nie zauważyłem że Dr.Dre solidaryzuje się z Tobą, to taka męska, szorstk

a przyjaźń???