Dzisiaj jest 10 lip 2025, 19:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 598 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Nie , ale Nikos organizuje kabareton :)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Robert Gruszecki pisze:
Nie , ale Nikos organizuje kabareton :)

A to już żart sam w sobie.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

mrbyte pisze:
to już żart sam w sobie.
dlaczego??

przy okazji: nie chcę specjalnie zakładać nowego wątku ani szukać odpowiedniejszego, mam pytanie: ktoś pamięta w którym roku był u nas Maleńczuk? Było to chyba, jak pamiętam, w Dni Zgorzelca w amfiteatrze, tylko nie wiem, który to był rok. Na stronie Maleńczuka jest wykaz wszystkich jego koncertów, nie ma jednak tego występu w Zgorzelcu.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Chuck Norris jr pisze:
mrbyte pisze:
to już żart sam w sobie.
dlaczego?

Ekstrapoluję z dotychczasowego doboru artystów.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Wystawa po naszym plenerze i koncert grupy BEHAVIOR :)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Zapraszam na koncert grupy BIFF :)

Zespół BIFF tworzą:

Ania Brachaczek: vocal, keyboard, baritone guitar
Hrabia Fochmann: vocal, guitar
Jarek Kozłowski: vocal, drums
Michael Pfeiff: vocal, bass guitar
Piotr "Bojkot" Drążkiewicz: keybord

BiFF to projekt Ani Brachaczek i Hrabiego Fochmana znanych ze współpracy z zespołem Pogodno a zasilanych przez "najlepszą sekcję rytmiczną
w kraju", czyli Jarka Kozłowskiego (Mitch & Mitch) i Michaela Pfeiffa.. Brzmią rockowo, bigbeatowo, tanecznie, czasem glamrockowo.
Oniryczny wokal Ani i słodkie melodie w połączeniu z ironicznymi tekstami i rock&rollową energią tworzą coś, co sam zespół nazywa onirycznym punkiem.

W 2008 roku zadebiutowali piosenką "Ślązak", którą intensywnie promował Pr. III Polskiego Radia. Rok później wydali swoją pierwszą płytę zatytułowaną "Ano".

Obecnie zespół przygotowuje nowy materiał, który planuje wydać jesienią i cały czas koncertuje.

Ania Brachaczek gościnnie zaśpiewała na nowej płycie Acid Drinkers w utworze"Love Shack", który przez trzy tygodnie królował na trójkowej liście
przebojów. Piosenka ta została uhonorowana Fryderykiem 2011 w kategorii „Piosenka Roku”.

W lutym 2010 roku zespół otrzymał siedem nominacji do nagrody polskiego przemysłu fonograficznego Fryderyka w kategoriach: nowa twarz fonografii,
piosenka roku, klip roku, produkcja muzyczna roku, wydawnictwo specjalne - najlepsza oprawa graficzna, kompozytor roku i autor roku za debiutancki album zatytułowany Ano.

Zespół otrzymał dwa Fryderyki w kategoriach: nowa twarz fonografii oraz klip roku.

http://www.myspace.com/video/biff/najno ... 1/62965143

Termin 30 listopada / środa / godzina 19.30 miejsce Dobre Klimaty Zgorzelec

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Bajki za darmo :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Nie mam nic wspólnego z Kuźnią, poza tym że lubię Roberta, ale zapraszam na koncert Biff!
Dla każdego kto słyszał jakieś piosenki zespołu Pogodno powinno to być wielkie wydarzenie:)
Uwielbiam ludzi bawiących się muzyką!
Jesienne drzewa:
http://www.youtube.com/watch?v=j6-EQGgQQgc
Pies - jak dla mnie rewelacja!
http://www.youtube.com/watch?v=XUzKBfmf ... re=related

A tu już może poza konkursem ŚWIETNE wykonanie piosenki Love Shack przez wokalistkę Biff i Acid Drinkers. Cudo:)
http://www.youtube.com/watch?v=CKCl2QbiAkc

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jak do tej pory miałem tylko jedno zapytanie o koncert :( - , i istnieje możliwość przeniesienia koncertu na 2 luty 2012 .

Tytuł:
rekrut
rekrut

W standardzie na koniec roku zapraszam na koncert artystów z PIWNICY POD BARANAMI - to już chyba 4 raz :) - może będzie jakaś nowa tradycja :) , mam nadzieję że uda mi sie zaprosić wszystkich artystów .

"Piwnica pod Baranami"
Kabaret utworzony w 1956 roku z inicjatywy Piotra Skrzyneckiego, działający, z przerwą w latach 1962-1964, w podziemiach Pałacu pod Baranami na Rynku Głównym w Krakowie. Piwnica jest najsłynniejszą sceną kabaretową w Polsce. Tworzą ją artyści różnych specjalności: literaci, muzycy, plastycy i aktorzy, a także przyjaciele zespołu i grupa wiernej publiczności. Po blisko pięćdziesięciu latach istnienia Piwnica obrosła legendą jej ekscentrycznych wykonawców, a styl kabaretu wszedł do potocznego języka jako "styl piwniczny".

''Oficjalne otwarcie Piwnicy odbyło się w maju 1956 roku. Wkrótce potem studencki klub przekształcił się w kabaret. Pierwsze przedstawienie zaprezentowano 16 grudnia tego samego roku. Wystąpili w nim Barbara Nawratowicz, Kika Lelicińska, Maja Świeżawska, Pusia Pawełek, Krzysztof Litwin, Rajmund Jarosz, Tadeusz Kwinta i Ryszard Fischbach. Konferansjerem był Krzysztof Zrałek (Pankiewicz). Skrzynecki pojawił się w tej roli po kilku przedstawieniach w zastępstwie Mariusza Chwedczuka:

"I kiedy spróbowałem" - przyznawał Skrzynecki - "ludzie zaczęli się strasznie śmiać, chociaż w ogóle nie rozumieli, co mówię." (Joanna Olczak-Ronikier, "Piotr", Kraków 1998)

Ze strony - http://www.culture.pl/teatry-i-grupy-te ... d-baranami

Bilety można kupić w Centrum Sportowym / kasa basenu/ , w sklepie muzycznym BART-MUSIC ul Daszyńskiego , klub AFIRMACJA ul .Parkowa lub u mnie - tel 663559384.
Miejsce to MDK 17 grudnia godzina 20.00.

Tytuł:
pismak
pismak

Czyli po "mandolinach" idziemy do MDQ ;)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Zaproszenie :)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Czas najwyższy aby PREZES STOWARZYSZENIA KUŹNIA wyjaśnił nam wszystkim tu zgromadzonym w jaki sposób STOWARZYSZENIE KÓŹNIA pobiera środki finansowe z kasy Miasta Zgorzelec? Z formy prawnej Stowarzyszenia Kuźnia oraz informacji zawartych w ustawie o stowarzyszeniach jednoznacznie wynika, że może Pan działać tylko w oparciu o składki członkowskie :D Burmistrz Rafał Gronicz zapytany o wysokości kwot sponsoringowych nabrał wody w usta.
Coś tu nie gra, założył sobie Pan 3-osobowe stowarzyszenie i kokosy Pan trzepie, jak tak można?

Korzystając z okazji chciałbym poprosić Pana o STATUT Stowarzyszenia Kuźnia, przypominam, że ma Pan obowiązek mi go tu i teraz przedstawić - bo mam taką zachciankę a Pan ma taki obowiązek :lol:

@YELLO_35: Powyższy post dotyczy imprez organizowanych przez Stowarzyszenie Kuźnia a dokładniej formy finansowania tych imprez. Proszę nie wtrącaj się, nie dolewaj oliwy do ognia i nie trolluj tego wątku.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Chciałem w czerwcu zaprosić ich na koncert - czy są chętni na takie wydarzenie ? , bilety po 25 zł

Leon Hendrix

urodził się 13 stycznia 1948 r. Jest młodszym bratem legendarnego Jimiego Hendrixa. Leon Hendrix jest autorem utworów, gitarzystą. Brał udział w wielu projektach muzycznych, z których najważniejszym był Hendrix Band. Jego vocal i styl gry na gitarze decyduje o brzmieniu zespołu.

'The Leon Hendrix Band' wydał w 2006 r. album Keeper of the Flame. Leon koncertował przez ostatnich kilka lat z zespołem The Magic Carpet Ride grając wiele koncertów.

Po raz pierwszy w Polsce w repertuarze brata i swoim.

Wspaniały gitarzysta i wokalista.

z zespołem w składzie: Chaz dePaolo - guit., voc - USA, Łukasz Gorczyca - bass, Tomasz Dominik - perkusja

http://www.youtube.com/watch?v=qNtMeL6j ... re=related

Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 19:04 przez Robert Gruszecki, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Panie Robercie GRUSZECKI proszę o informacje dotyczące sposobów uzyskiwania przez Stowarzyszenie Kuźnia środków na organizację imprez? Jak Pan to robił, że Urząd Miasta Zgorzelec przekazywał Panu pieniążki? Przecież tu jak byk pisze, że Pan tak działać nie może. A może to tak zwana kreatywna księgowość?? :lol:

Jak widać na dołączony zrzucie ekranu Pan Robert założył sobie tzw. stowarzyszenie zwykłe. Facet poszedł na łatwiznę i nie wysilił się, nie chciało mu się szukać 15 osób do założenia prawdziwego stowarzyszenia.

Cytuj:
Art. 42.
1. Stowarzyszenie zwykłe nie może:
1) powoływać terenowych jednostek organizacyjnych,
2) łączyć się w związki stowarzyszeń,
3) zrzeszać osób prawnych,
4) prowadzić działalności gospodarczej,
5) przyjmować darowizn, spadków i zapisów oraz otrzymywać dotacji, a także korzystać z ofiarności publicznej.

2. Stowarzyszenie zwykłe uzyskuje środki na swoją działalność ze składek członkowskich.

Gdzie znajdę statut Stowarzyszenia Kuźnia oraz jakieś sprawozdania finansowe? Dlaczego od roku czasu bardzo skutecznie ogranicza Pan dostęp do tych informacji, które de facto są informacjami publicznymi?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 598 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 40  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.