Dzisiaj jest 11 lip 2025, 22:36

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 217 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

Defender pisze:
YELLO_35 pisze:
Ale dlaczego? Że tak spytam...
Inne poglądy wykluczają takie działania?
Nie wykluczają ale cortland wyraźnie określił z kim chce nawiązać współpracę. Mając umiarkowane poglądy centroprawicowe nie wyobrażam sobie współpracy z NOP czy Ruchem Palikota. Szanuję poglądy innych osób ale nie ze wszystkimi chciał bym współpracować.

Myślę że Defender mniej więcej dobrze to określił.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

cortland pisze:
Czy może wśród tutaj obecnych są osoby które chciałyby założyć lokalne stowarzyszenie którego celem byłoby zrobienie coś pozytywnego dla lokalnej społeczności (cel strategiczny - poprzez następne wybory samorządowe - obszar gmin miejskiej i wiejskiej Zgorzelec) a przede wszystkim zająć się następującymi tematami:
:roll:
cortland pisze:
- podatek od nieruchomości - zrównanie w opłatach nieruchomości gospodarczych przylegających do budynku i nieprzylegających (przecież stan obecny jest chory a to zależy tylko i wyłącznie od interpretacji gminy - która w większości gmin jest na niekorzyść obywatela),
czyli bardzo konkretny cel do załatwienia. Masz przylegająca czy nieprzylegającą? :roll:
cortland pisze:
- transparentność zatrudniania i zarobków w JST i spółkach zależnych,
he he trochę naiwne bo ta transparentność jest wprost zależna od tej "zależności". To w tym postrzegam problem, który na płaszczyźnie samorządowej jest nie do rozwiązania. Populistyczne, naiwne.
cortland pisze:
- internetyzacja szerokopasmowa miejsc którymi nie są zainteresowani operatorzy (są takie miejsca, trochę w mieście i DUŻO w gminie i są na to pieniądze do wzięcia z UE),
grząskie, był pewien Pan który obiecywał już darmowy internet dla ploretariatu, no ale skoro dają "unici" to dlaczego nie...
cortland pisze:
- ekologia - dopłaty do kolektorów i oczyszczalni,
w gminie wiejskiej daja to dlaczego by nie w miejskiej... ;)
cortland pisze:
- jeszcze dodam o żywotnej sprawie - aktywne wspieranie żłobków, przedszkoli, tzw. 'domowych przedszkoli' - to dla społeczeństwa jest dużo ważniejsze niż ładowanie pieniędzy w hale czy rolkowiska...
dzieci, demografia, polityka prorodzinna to chwytliwy temat ale te dzieciaki jak już oderwą się od "cycka" lepiej aby nie upodobniały się do UFOludków z długimi palcami, chudymi rączkami i dużymi główkami wpatrujące się wyłącznie w ten monitorek podpięty do tego Twojego szerokopasmowego internetu.
Wolę roześmiane dziatwy, których charaktery kształtuje ruch i "bania" na sport, który trzeba mieć gdzie uprawiać. Bez infrastruktury to raczej niemożliwe. :roll: OT jak sie patrzy... ;)

Ostatnio zmieniony 27 wrz 2011, 7:14 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
A na temat niejakiego DUTKIEWICZA to niebawem przygotuję kilka tematów o w/w personie.
Co za tym idzie "jaki pan taki kram".

Po owocach ich poznacie.
Myślącym pod rozwagę.
http://www.nop.org.pl/2011/09/18/wrocla ... czerwonym/
http://www.nop.org.pl/2011/09/12/kultur ... wroclawiu/
http://www.nop.org.pl/2011/05/21/komuni ... wroclawiu/
http://wyborcza.pl/1,76842,7843429,Apel ... iuszy.html
http://www.nacjonalista.pl/2010/09/02/w ... z-w-akcji/
]:->

[ Dodano: Wto Wrz 27, 2011 7:44 am ]
http://bukojer.salon24.pl/321377,pomnik ... -we-lwowie
To tak na deser.

[ Dodano: Wto Wrz 27, 2011 7:46 am ]
http://www.antypolonizm.pl/index.php?op ... &Itemid=13

[ Dodano: Wto Wrz 27, 2011 7:48 am ]
I tak można bez końca.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Z Frasyniukiem czy Michnikiem można się nie zgadzać ale gdybym był na jego miejscu i ktoś publicznie przyrównał mnie do Stalina to odwiedził bym tą pseudo redakcję i redaktorowi wyper... bym w "pysk". Nawet tysiąc kiboli by mu nie pomogło. To są właśnie czasy, kiedy poglądy szerzy się depcząc czyjąś godność. Ty Cichy wolałbyś historię 89 roku zlaną krwią miliona naszych rodaków. Ile pieśni by powstało, cmentarzy, a tak co mamy w zamian. Ustawkę czerwonych i tych żydo-komunistycznych "wyborczych" pod okrągłym stołem. Nuda! Mogli sie przynajmniej po pyskach naparzać, bombę jakąś podłożyć np. pod KC PZPR i wysadzić kilkaset Warszawiaków w powietrze. Nasza historia ostatnich 20 lat jest zupełnie pozbawiona bohaterstwa narodowego. Nie ma, komu normalnie stawiać pomników. Poglądy mysiu pysiu są fajne i bezpieczne do czasu, kiedy nikt od nich nie ginie. Zapamiętaj. Jak cos zawsze możesz zorganizować marsz na cmentarz poległych żołnierzy II Armii W.P. Bo to przecie straszni komuniści byli i pewnie kochali Stalina. :smt028

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
Z Frasyniukiem czy Michnikiem można się nie zgadzać ale gdybym był na jego miejscu i ktoś publicznie przyrównał mnie do Stalina to odwiedził bym tą pseudo redakcję i redaktorowi wyper... bym w "pysk". Nawet tysiąc kiboli by mu nie pomogło. To są właśnie czasy, kiedy poglądy szerzy się depcząc czyjąś godność. Ty Cichy wolałbyś historię 89 roku zlaną krwią miliona naszych rodaków. Ile pieśni by powstało, cmentarzy, a tak co mamy w zamian. Ustawkę czerwonych i tych żydo-komunistycznych "wyborczych" pod okrągłym stołem. Nuda! Mogli sie przynajmniej po pyskach naparzać, bombę jakąś podłożyć np. pod KC PZPR i wysadzić kilkaset Warszawiaków w powietrze. Nasza historia ostatnich 20 lat jest zupełnie pozbawiona bohaterstwa narodowego. Nie ma, komu normalnie stawiać pomników. Poglądy mysiu pysiu są fajne i bezpieczne do czasu, kiedy nikt od nich nie ginie. Zapamiętaj. Jak cos zawsze możesz zorganizować marsz na cmentarz poległych żołnierzy II Armii W.P. Bo to przecie straszni komuniści byli i pewnie kochali Stalina. :smt028

A ile tu myśli konserwatywnych zawarłeś.Twój idol JKM wstydził by się 95% Twoich słów.
Wybacz wymiękam.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

cortland pisze:
Defender pisze:
YELLO_35 pisze:
Ale dlaczego? Że tak spytam...
Inne poglądy wykluczają takie działania?
Nie wykluczają ale cortland wyraźnie określił z kim chce nawiązać współpracę. Mając umiarkowane poglądy centroprawicowe nie wyobrażam sobie współpracy z NOP czy Ruchem Palikota. Szanuję poglądy innych osób ale nie ze wszystkimi chciał bym współpracować.

Myślę że Defender mniej więcej dobrze to określił.

Dzięki. Mam jasność.
Też nie wyobrażam sobie współpracy z ... mniejsza o to ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

CICHY pisze:
A ile tu myśli konserwatywnych zawarłeś.Twój idol JKM wstydził by się 95% Twoich słów.
Wybacz wymiękam.
Tylko że ja nie jestem automatem albo ślepo zapatrzonym maniakiem, który nie ma własnego zdania na sprawę 89 roku. Pamiętam, co JKM powiedział o Michniku na spotkaniu ze studentami gdzieś w okolicach 2000 roku.
Dokładnych słów nie pamiętam, ale leciało to w deseń: Po co zaprzątać sobie głowę Michnikiem lepiej nie kupować "wyborczej" nie czytać jej, a tym najbardziej "dokopiesz" Michnikowi. Tak samo jest z komuchami. Odebrać im "wypasione" emerytury. To boli, a demonstracje czy wiece pewnie ich tylko śmieszą, bawią.. Chyba, że chcesz być "błaznem" zabawiającym komuchów.
8)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
Po co zaprzątać sobie głowę Michnikiem lepiej nie kupować "wyborczej" nie czytać jej, a tym najbardziej "dokopiesz" Michnikowi. Tak samo jest z komuchami. Odebrać im "wypasione" emerytury. To boli, a demonstracje czy wiece pewnie ich tylko śmieszą, bawią.. Chyba, że chcesz być "błaznem" zabawiającym komuchów.
8)

Gazety Wybiórczej nie kupuję.
Jakoś przez 22 lata żadna pseudo prawicowa banda emerytur komuchom nie odebrała.
To przynajmniej demonstracje pozostały które wbrew pozorem kolą w oczy SYSTEM.
A jak już upadnie ta pseudodemokracja (zakamuflowany najsprytniejszy totalitaryzm) to w WOLNEJ POLSCE nie będziemy marnować energii na marsze uliczne. :D

[ Dodano: Wto Wrz 27, 2011 9:07 am ]
Cytuj:
Dzięki. Mam jasność.
Też nie wyobrażam sobie współpracy z ... mniejsza o to ;)

Dzięki.Również mam jasność.
Też sobie nie wyobrażam współpracy z PALIKOTEM.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Dr. Dre pisze:
cortland pisze:
Czy może wśród tutaj obecnych są osoby które chciałyby założyć lokalne stowarzyszenie którego celem byłoby zrobienie coś pozytywnego dla lokalnej społeczności (cel strategiczny - poprzez następne wybory samorządowe - obszar gmin miejskiej i wiejskiej Zgorzelec) a przede wszystkim zająć się następującymi tematami:
:roll:

myślisz że śmieszne? może nie dla wszystkich.

Dr. Dre pisze:
cortland pisze:
- podatek od nieruchomości - zrównanie w opłatach nieruchomości gospodarczych przylegających do budynku i nieprzylegających (przecież stan obecny jest chory a to zależy tylko i wyłącznie od interpretacji gminy - która w większości gmin jest na niekorzyść obywatela),

czyli bardzo konkretny cel do załatwienia. Masz przylegająca czy nieprzylegającą? :roll:

przylegającą, więc nie w tym rzecz;
Dr. Dre pisze:
cortland pisze:
- transparentność zatrudniania i zarobków w JST i spółkach zależnych

he he trochę naiwne bo ta transparentność jest wprost zależna od tej "zależności". To w tym postrzegam problem, który na płaszczyźnie samorządowej jest nie do rozwiązania. Populistyczne, naiwne.

Wydaje mi się że wystarczy odpowiednio twardy kręgosłup u ludzi u steru; może i naiwne... ale do tego należy dążyć, niewątpliwie przy działąniu w dużym ugrupowaniu jest to trudne do osiągnięcia bo zawsze powstaje jakiś system wzajemnych powiązań
Dr. Dre pisze:
cortland pisze:
- internetyzacja szerokopasmowa miejsc którymi nie są zainteresowani operatorzy (są takie miejsca, trochę w mieście i DUŻO w gminie i są na to pieniądze do wzięcia z UE),

grząskie, był pewien Pan który obiecywał już darmowy internet dla ploretariatu, no ale skoro dają "unici" to dlaczego nie...

bo miał całkiem co innego na myśli - nie wiadomo dlaczego zaproponował internet w miejscach w którym wszyscy go mieli, a ja mam na myśli raczej walkę z wykluczeniem cyfrowym
Dr. Dre pisze:
cortland pisze:
- ekologia - dopłaty do kolektorów i oczyszczalni,
w gminie wiejskiej daja to dlaczego by nie w miejskiej... ;)
też

Dr. Dre pisze:
cortland pisze:
- jeszcze dodam o żywotnej sprawie - aktywne wspieranie żłobków, przedszkoli, tzw. 'domowych przedszkoli' - to dla społeczeństwa jest dużo ważniejsze niż ładowanie pieniędzy w hale czy rolkowiska...
dzieci, demografia, polityka parorodzinna to chwytliwy temat ale te dzieciaki jak już oderwą się od "cycka" lepiej aby nie upodobniały się do UFOludków z długimi palcami, chudymi rączkami i dużymi główkami wpatrujące się wyłącznie w ten monitorek podpięty do tego Twojego szerokopasmowego internetu.
Wolę roześmiane dziatwy, których charaktery kształtuje ruch i "bania" na sport, który trzeba mieć gdzie uprawiać. Bez infrastruktury to raczej niemożliwe. :roll: OT jak sie patrzy... ;)

oczywiście jest dużo racji w tym czym piszesz, jednak to o czym napisałem (w sensie wspierania opieki nad dziećmi) sklasyfikowałbym jako pierwszą potrzebę, to o czym Ty piszesz jako dalszą (przypominam że mamy hale sportowe, boiska, 'orliki', wuefy). banię jak Ty to określiłeś na sport można kształtować poprzez bezpośrednie dofinansowanie treningów dla dzieci i młodzieży pod okiem fachowca, jest to inna skala dofinansowania niż budowa hali koszykarskiej (na którą zresztą młodzież będzie chodzić tylko w charakterze widzów) - poza tym dwie już są.

Ostatnio zmieniony 27 wrz 2011, 8:34 przez cortland, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

cortland pisze:
myślisz że śmieszne? może nie dla wszystkich.
Nie napisałem że śmieszne... Moim zdaniem godne uwagi...
cortland pisze:
Wydaje mi się że wystarczy odpowiednio twardy kręgosłup u ludzi u steru; może i naiwne... ale do tego należy dążyć, niewątpliwie przy działąniu w dużym ugrupowaniu jest to trudne do osiągnięcia bo zawsze powstaje jakiś system wzajemnych powiązań
Na wstępie proponuje Ci: nie pisz nic o kręgosłupie moralnym, no chyba że o swoim bo możesz się bardzo rozczarować... w skrócie "nie masz racji" nie wierz w bajki...Ten problem może rozwiązać tylko dobre prawo i własność prywatna, wiara w uczciwość jest utopią. Fakt marzy mi się „tabletka uczciwości”, ale tego jeszcze nikt nie wymyślił, a nawet jeśli, to większość nie będzie chciała jej zażyć…
cortland pisze:
oczywiście jest dużo racji w tym, czym piszesz, jednak to, o czym napisałem (w sensie wspierania opieki nad dziećmi) sklasyfikowałbym jako pierwszą potrzebę, to o czym Ty piszesz jako dalszą (przypominam że mamy hale sportowe, boiska, 'orliki', wuefy). banię jak Ty to określiłeś na sport można kształtować poprzez bezpośrednie dofinansowanie treningów dla dzieci i młodzieży pod okiem fachowca, jest to inna skala dofinansowania niż budowa hali koszykarskiej (na którą zresztą młodzież będzie chodzić tylko w charakterze widzów) - poza tym dwie już są.

Gdybyś miał w każdej dziedzinie życia taki pogląd to do dziś jeździł byś dużym fiatem albo maluszkiem. Obecne hale są moim zdaniem przestarzałe i bez możliwości ich modernizacji. One nie sa z gumy... Dlaczego moim zdaniem ta nowa hala jest potrzebna? Jak i budowa innych obiektów sportowych? Przykładem mogą być nowe obiekty typu "orlik". W miejscu tych obiektów przeważnie były stare boiska, głównie do kosza, ale nie widziałem takiego zainteresowania tą dyscypliną wcześniej. Przeważnie grały tam jednostki i to bardzo rzadko. Teraz jest inaczej te nowe obiekty przyciągają jak magnes. To jest niestety tak jak z kinami, jak były małe i szare, nikogo nie uraczyłeś, teraz jak zrobiło się kolorowo, nowocześnie to zrobiło sie mnóstwo miłośników kina, szkoda, że tylko multi - kulti - popcorn. Ale chodzą przynajmniej... Sądzę, że młodzi ludzie potrzebują autorytetów, wzorców, a taki Konrad czy Torey dla młodego człowieka jest idolem, którego chcą naśladować... Z tego, co wiem to na budowę tego obiektu przeznaczono środki zewnętrzne, a utrzymanie 3 obiektów jest też wg mnie kontrowersyjne i nierozsądne. Czas może na zmianę tego przestarzałego obiektu. Odnośnie przedszkoli to zgadzam się z Tobą, ale wolałbym, aby każdą rodzinę stać było na opłacenie komercyjnych przedszkoli. Bo dopłaty do czegokolwiek przejadają w sporej części urzędnicy. Lepiej obniżać podatki, tak, aby było nas stać na więcej, a urzędnicy nie pobieraliby „myta” za obrót tymi podatkami. 8)

Ostatnio zmieniony 27 wrz 2011, 12:44 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
moim zdaniem ta nowa hala jest potrzebna

Dr. Dre pisze:
wolałbym, aby każdą rodzinę stać było na...

niestety musisz wybrać :P albo wielkie inwestycje publiczne (czytaj dwukrotnie większe podatki) albo bogate rodziny ze względu na niskie podatki... ale wtedy hala tylko taka na jaką stać sponsorów i kibiców.
Dr. Dre pisze:
wiara w uczciwość jest utopią.

PEŁNA ZGODNOŚĆ!

Ostatnio zmieniony 28 wrz 2011, 8:04 przez tadam, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

tadam pisze:
albo wielkie inwestycje publiczne
tadam pisze:
albo bogate rodziny ze względu na niskie podatki...
pełna zgodność ale najpierw niech te podatki obniżą, bo jak na razie to są pieniądze publiczne. Nie małe...
tadam pisze:
ale wtedy hala tylko taka na jaką stać sponsorów i kibiców.
oczywiście ale aby było to możliwe koniecznie...
tadam pisze:
bogate rodziny ze względu na niskie podatki...
do tego trzeba odwagi, a nie działanie zachowawcze... :roll:

[ Dodano: Czw Wrz 29, 2011 7:53 am ]
Tymczasem niespodziewanie Nowa Prawica Janusza Korwin Mikke zbliża sie do progu wyborczego.
Onet pisze:
Z kolei poniżej progu wyborczego znalazła się Nowa Prawica Janusza Korwin-Mikkego, na którą chce zagłosować 4 procent ankietowanych.

http://wybory.onet.pl/parlamentarne-201 ... lnosc.html :D Dawano mu max 1%

Ostatnio zmieniony 29 wrz 2011, 6:53 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
rekrut
rekrut

W nadchodzących wyborach zamierzam oddać głoś na p. Romana Brodniaka. Wydaje mi się to najlepsza kandydatura. Dosyć aktywnie wspierał lokalny samorząd z tego co pamiętam w ostatnich 4 latach. A Wy co sądzicie o p. Brodniaku?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

ssoko23 pisze:
Dosyć aktywnie wspierał lokalny samorząd z tego co pamiętam w ostatnich 4 latach. A Wy co sądzicie o p. Brodniaku?

przyznam, że nie śledziłem działań pana Brodniaka - nad czym ubolewam, ale możesz napisać w skrócie o tych działaniach. Chętnie poczytam.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

tadam pisze:
przyznam, że nie śledziłem działań pana Brodniaka - nad czym ubolewam, ale możesz napisać w skrócie o tych działaniach. Chętnie poczytam.

Podpinam się pod apel...
Bo mam problem spory z wyborem kandydata... :-?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 217 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.