Dzisiaj jest 13 lip 2025, 13:11

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1473 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 99  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Hakunamakatek pisze:
SF- Wysocki
DragisA pisze:
SF- KW10
a to pewne?? :roll:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

DragisA pisze:
Michael Wright pardon Ali Karadeniz ;-) & Otis Hill to centrzy z nieco ponad 2 metrami nad poziomem morza, a wymiatali jak ta lala...

Dokładnie tak jak piszesz, w Polskiej lidze taki ktoś jak Lauderdale może sobie spokojnie dać radę. Wzrost nie musi być jego minusem , jak jest sprytny i potrafi sie dobrze ustawić pod dziurą to spokojnie sobie poradzi. Pamiętajmy iż Dragisa też wzrostem nie powalał tylko techniką , zawsze wiedział gdzie ma być aby zebrać piłkę. Z tego nowego jeszcze będzie pożytek a wy będziecie sobie w brody pluć hehe. Fakt, że jeżeli chodzi o ruskich to możemy mieć pozamiatane, ale nie myślcie sobie że gdybyśmy mieli zawodnika z 220 cm to bysmy z nimi wygrali od tak sobie :D

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Lauderdale -> poczekajmy do pierwszych sparingów, żeby go oceniać - ciekawe, czy odnajdzie się w eropejskiej koszykówce - teleportuje się do nas prosto po uczelni i nie wiadomo, czy nie będzie miał problemów z przestawieniem się ... :-?

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Zgadzam sie z Hakeeme. Pamietajac jeszcze poczatek poprzedniego sezonu ludzie gadali i pisali co to za zawodnicy z takim skladem bedziemy walczyc ale o utrzymanie sie w lidze a tu niespodzianka vicemistrzostwo . Wiec prozba do niedowiarkow dajmy spokojnie pracowac trenerowi i calemu sztabowi trenerskiemu a rozliczac i pisac bedziemy po sezonie. :)

Tytuł:
obserwator
obserwator

widzę że już zaczyna się marudzenie a przecież takiego centra chcieliśmy , skoczny , dobrze gra tyłem do kosza , efektowny dunker , dobrze broni i blokuje ( 1,5 bloku na mecz ) dość szybki jak na centra itp itp myślę że będzie pożytek z niego . On + Tomaszek myślę dadzą więcej niż Tomaszek i Zigeranović a i tak Kickert w tamtym sezonie pomagał pod koszem pewnie tak samo będzie w tym sezonie . Gabiński , Cel , Kickert na PF , SF Wysocki ? i Mielczarek . A o zbiórkę będzie u Ślimaka walczyć cała drużyna , w ostatnim sezonie chyba Wysocki najlepiej zbierał a to SF więc po co płakać że Dallas nie da zbiórek ?

[ Dodano: Czw Lip 28, 2011 8:43 am ]
i taki mały off-top http://probasket.pl/news/prezes-pge-tur ... orem-39555

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Zgadza się ! Wright, Hill, Drole mimo niskiego wzrostu jak na centra radzili sobie pod koszami, ale oni przed polską liga mieli już duże doświadczenie. Dallas jest jeszcze młody, na swojej uczelni grał mało, a europejska koszykówka jest mu nieznana. Podejrzewam że może się okazać albo mega gwiazdą, albo kompletnym niewypałem.
Mnie martwi po prostu brak jednego zawodnika 210, bez którego w EuroCup będzie bardzo ciężko. Chyba że Winnicki chce spróbować szybkiego basketu, ale to nie z Pietrasem . :D

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Hakunamakatek pisze:
Chyba że Winnicki chce spróbować szybkiego basketu, ale to nie z Pietrasem .

A kto powiedział że Pietras będzie czołowym grajkiem, poza tym Winnicki zdaję sobie sprawę iż nawet gdyby Pietras podpisał to z nim nie ma co liczyć na szybki atak :P

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Hakunamakatek pisze:
ale to nie z Pietrasem

Jeszcze nic nie jest przesądzone i miejmy nadzieję, że ten "połamaniec" to tylko rasowy ogór :P

Psycho dałby nam więcej niż Pietras 8)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Tak tylko napisałem, po prostu nie mogę tego pojąć jak Turów może się interesować takim kalekom, który podejrzewam że nic do zespołu nie wniesie. Prawdopodobnie dostanie role po Jarmaku, czyli grzanie ławy. Póki co kończę narzekać. Wszystko zweryfikuje boisko.

Tytuł:
rekrut
rekrut

tekst typu przed sezonem 2009/2010 ktoś marudził na skład etc. to nie dla mnie. Pierwszy fakt to wtedy byłyc centymetry pod koszem w osobie Ivana Z. i teraz poruszamy temat tylko centra (wówczas np. bardzo pozytywnie zaskoczył mnie transfer Brkića).

Jeśli walczymy o Eurocup czy nawet Euroligę taki gracz z metrażem jest potrzebny. Musi być tzw. mięso na rywali.

Popieram też zdanie Hakuny , będzie bardzo dobrze albo będzie tragedia. Zależy od psychiki i głowy gracza, jego podejścia.

Jedna rzecz, pamiętajmy, że Cel przychodzi z drugiej ligi i nie oczekujmy od niego poziomu Konrada lub Daniela , ktorzy są reprezentantami kraju. Traktujmy go w kategorii wynalazków. Pozdrawiam!

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Mi sie ten Lauderdale podoba, oczywiscie to jest bardziej c niz pf bo z tego co wiem to nie ummie rzucac z dalszej pozycji niz 3m od kosza. Jedyne co mnie martwi to mogace sie pojaiwc problemy ze zbiorka ale to sie da wyeliminowac dobrym zastaiwaniem. Jezeli ten pietras okaze sie prawda to chyba turow planuje zrobic tak jak w ostatnim seoznie czyli jeszcze jednego centra kupic w okienku transferowym tylko wtedy juz na EuroCup bedzie za pozno ale coz i tak nie jesmy faworytami w pucharach

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Pamiętajmy, że drużyny grające w pucharach mają przywileje "transferowe" :D

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

manzir pisze:
Pamiętajmy, że drużyny grające w pucharach mają przywileje "transferowe" :D

Czyli jakie??

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Drużuny grające w pucharach mogły dokonywać trasferów, gdy dla innych drużyn w lidze okno było już zamknięte.

Jednak od tego sezonu jest zmiana ( niestety :P ) i wygląda to tak:

za regulaminem na sezona 2011/2012:

8) Okno transferowe otwarte jest bez przerwy od początku rozgrywek do połowy II etapu lub do 3/4 I etapu (w przypadku braku II etapu).

Wnioskując: wszystkich dotyczą te same zasady - w regulaminie na sezon 2011/2012 nie ma mowy o tym, że drużyny grające w pucharach mają przywileje 8)

Jest to jak najbardziej sprawiedliwe :)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

manzir pisze:
Drużuny grające w pucharach mogły dokonywać trasferów, gdy dla innych drużyn w lidze okno było już zamknięte.

Jednak od tego sezonu jest zmiana ( niestety :P ) i wygląda to tak:

za regulaminem na sezona 2011/2012:

8) Okno transferowe otwarte jest bez przerwy od początku rozgrywek do połowy II etapu lub do 3/4 I etapu (w przypadku braku II etapu).

Wnioskując: wszystkich dotyczą te same zasady - w regulaminie na sezon 2011/2012 nie ma mowy o tym, że drużyny grające w pucharach mają przywileje 8)

Jest to jak najbardziej sprawiedliwe :)

Tak jak myslalem, czyli nie ma zadnych przywilejow ;]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1473 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 99  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.