Dzisiaj jest 12 lip 2025, 17:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1473 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 99  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Hakunamakatek pisze:
ps. To Ardeli zabawia się w skauta ??

Może w związku z nową fuchą w reprezentacji Polski namawia George'a na zgrupowanie kadry... ]:->

Ostatnio zmieniony 27 cze 2011, 6:46 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Lojek9013 pisze:
Cytuj:
Z kolei TT chce około 3 razy więcej i nawet puchary go nie przekonają.

A czy wiesz ile TT zarabiał w zeszłym sezonie u nas?...z tego co ja wiem to nie była duża suma...

Torey Thomas zarabiał w minionym sezonie 9 tysięcy dolarów za miesiąc...to jest bardzo mało jak na życzenia niektórych graczy z USA, najgorzej sytuacja wygląda z POLAKAMI nie ma ich wielu dobrych na rynku.. z obcokrajowcami nie ma problemu

I jeszcze jedno rozumiem wszystkich tutaj na forum też bym chciał żeby TT został ale bez obrazy co sezon przychodzą nowi koszykarze i zawsze jest ten jeden "KOZAK" który prowadzi drożynę, dziś mówimy o TT a po sezonie jeśli nie zagra w Turowie albo naszej lidze to nikt nie będzie za nim płakał tylko przebąkiwał o 'pozostaniu" przykładowo jakiegoś REESE (tak w przykładzie) czyli nowego naszego TT :) rozmawiałem z TT czeka cały czas na decyzję o EuroCup wtedy zostanie :)

Ostatnio zmieniony 27 cze 2011, 10:01 przez ToreyThomasPGE, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Dokładnie na co nam Bukowiecki i Bodzinski?! Rozumiem ze Bochno juz nie ma ale z całej tej trójki z szacunkiem Szymański da rade tylko w PLK :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

ToreyThomasPGE pisze:
Torey Thomas zarabiał w minionym sezonie 9 tysięcy dolarów za miesiąc...

Jeszcze podaj ile cm ma we wzwodzie :roll:

ToreyThomasPGE pisze:
płakał tylko przebąkiwał o 'pozostaniu" przykładowo jakiegoś REESE

Jakiegoś Reese'a? :shock:
ToreyThomasPGE pisze:
nowego naszego TT

Co to za bełkot :|
ToreyThomasPGE pisze:
rozmawiałem z TT czeka cały czas na decyzję o EuroCup wtedy zostanie
ale jesteś ważny :smt082

Ostatnio zmieniony 27 cze 2011, 10:23 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Cytuj:
Dokładnie na co nam Bukowiecki i Bodzinski?! Rozumiem ze Bochno juz nie ma ale z całej tej trójki z szacunkiem Szymański da rade tylko w PLK :)

Ale o co Ci chodzi? Mają kontrakty dlatego że są naszymi wychowankami.. ogarnijcie się trochę.

Ostatnio zmieniony 27 cze 2011, 10:13 przez Entor, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
ToreyThomasPGE pisze:

ToreyThomasPGE pisze:

ToreyThomasPGE pisze:
nowego naszego TT

ToreyThomasPGE pisze:

Dałem przykład REESA bo nie miałem nikogo na myśli... tak K*rwa ważny.. ogarnij się..
nie podoba się nie czytaj

Tytuł:
rekrut
rekrut

mała spinka się zrobiła :)

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Bez dziecinady - nie to forum :D

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

ToreyThomasPGE pisze:
Dr. Dre pisze:
ToreyThomasPGE pisze:

ToreyThomasPGE pisze:

ToreyThomasPGE pisze:
nowego naszego TT

ToreyThomasPGE pisze:

Dałem przykład REESA bo nie miałem nikogo na myśli... tak K*rwa ważny.. ogarnij się..
nie podoba się nie czytaj

Musisz cały czas pisać wielką czcionka??? I popraw błąd w słowie "drożyna"

Jeżeli Reese i Harris są na celowniku to niestety w takim razie pewnie zrezygnujemy z DK bo wtedy by był problem z rotacja polaków, chyba ze Reese będzie miał polski paszport

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jeżeli Thomas dostawał już w poprzednim sezonie 9K USD to jak na moją wiedzę to jest sporo. Zwłaszcza po grze w Holandii.

Tyle nie dostawał David Logan w pierwszym polskim sezonie z Polpharmą, a kwalfikacje miał wyższe.

Słowa to nie jest sporo - dla mnie akurat jest dużo - bo dla przykładu Polacy na tej samej pozycji dostają/dostawali jakieś 6-7K USD (Szubarga, Koszarek).

Jeśli Thomas podwoił tylko stawkę i liczy na Eurocup to dużo sobie krzyknął. Może za chwile okazać się ,że jakiś wartościowy PG ze Słowacji/Czech/Niemiec z podobnymi statami przyjdzie za mniejszą cenę. Jak na razie rynek jest spory.

BTW. Za 18K USD to pewnie dogadaliby się z Reesem i Harrisem, mając dwa ciekawe transfery - wartościowe w kontekście PLK.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Cytuj:
Może za chwile okazać się ,że jakiś wartościowy PG ze Słowacji/Czech/Niemiec z podobnymi statami przyjdzie za mniejszą cenę. Jak na razie rynek jest spory.

No to wiadomo że jak przyjdzie ze słabszej ligi to nie będzie wołał nie wiadomo ile ale jak będzie grał zajebiście jak TT to w następnym sezonie też będzie chciał więcej zarabiać. A w czym jest gorszy Torey że zarabiał podobnie do Tomaszka a nie wiele więcej od Jarmakowicza.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Wie ktos moze czy w tym roku planowana jest kontynuacja turnieju "Brunatne Diamenty"??

Tytuł:
rekrut
rekrut

@Entor w baskecie płacisz za centymetry. niestety wyżsi mają lepiej;-) Tomaszek w swoim CV miał nieco więcej warte Mistrzostwo Czech niż Thomas osiągnięcia z Holandii. Jarmakowicz przychodził jako wielki talent i niejeden klub go chciał stąd wywindowana cena; a wychodzi sam wiesz jak.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Zgadzam sie z woitekski. Centrzy są zazwyczaj lepiej opłacani, w dodatku Tomaszek jako Polak i to przychodzący z mistrza Czech. Jarmakowicz też zarabiał naprawde sporo bo został podpisany jako jeszcze wielki talent. Wielki ale leniwy. Maciek Strzelecki też nie narzekał na kontrakt w Zgorzelcu. Z kolei Bartek mając kontrakt podpisany jeszcze za juniora mógł liczyć na conajwyżej 3-4k. Z całym szacunkiem dla TT ale nie dałbym mu powyżej 15k za sezon. Znajdzie sie nowy grajek. Co roku sie w takim AZSie Koszalin, czy Kotwicy znajdzie jakiś Amerykanin który zostaje gwiazdą rozgrywek. Logan też sie tak znalazł w Popharmie. Osobiście preferuje grajków z Bałkanów i stawianie na polskich graczy.

Co do Tomka, Oskara i Sebastiana to żaden nie jest gotowy na PLK. Można by spróbować zacząć ogrywać Szymańskiego ale jego rozwój coś stanął w miejscu. Dla Tomka lepiej by było grać w 1 lidze i Oskarowi też bym to proponował. Nie wiem co wam nie pasuje że są w składzie. Jak polska koszykówka ma sie rozwijać jak sie nie daje szansy już na starcie. Rozumiem że sukcesu nie będzie od razu, ale teraz PLK jest ligą kontraktową i dobrze, bo biedniejsze zespoły częściej powinni stawiać teraz na młodych Polaków. Raz bo są tani, dwa bo nie grozi im spadek, 3 bo sie może opłacić. Śląsk zainwestował teraz w młody skład i może jeszcze nie w tym roku ale za 2-3 im sie opłaci.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Cytuj:
@Entor w baskecie płacisz za centymetry. niestety wyżsi mają lepiej;-) Tomaszek w swoim CV miał nieco więcej warte Mistrzostwo Czech niż Thomas osiągnięcia z Holandii. Jarmakowicz przychodził jako wielki talent i niejeden klub go chciał stąd wywindowana cena; a wychodzi sam wiesz jak.

Ale bardziej chodziło mi o ten sezon co będzie. Porównując poprzedni sezon i "umiejętności, dokonania'' Toreya Tomaszka i Jarmakowicza to dalej się dziwisz że TT chce więcej pieniędzy.

Ostatnio zmieniony 27 cze 2011, 12:07 przez Entor, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1473 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 99  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.