Dzisiaj jest 12 lip 2025, 11:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1473 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 99  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Dylewicz najtańszy nie jest, ale można by o niego powalczyć:
http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... ponsorami/

Ostatnio zmieniony 22 cze 2011, 12:13 przez paawlus, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

paawlus pisze:
Dylewicz

Po co nam ten stary "odlotowy" dziad tutaj :P

To już lepiej Kikowskiego ściągnąć i koleżkę przetrenować, żeby nie pieprzył akcji w najważniejszych momentach, tak jak to robił w meczach z nami :D

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

manzir pisze:
paawlus pisze:
Dylewicz

To już lepiej Kikowskiego ściągnąć i koleżkę przetrenować, żeby nie pieprzył akcji w najważniejszych momentach, tak jak to robił w meczach z nami :D

Dylewicz nie jest aż taki stary. Posiada za to doświadczenie jakiego brak Kikowskiemu. Filip występował w różnych ligach w Europie i byłby lepszym wzmocnieniem niż Kiko. Lepiej obsadzić strefę podkoszową, bo na razie mamy tylko tam Gabińskiego na 4 i o nikim nie słychać na centra ( oficjalnie nic nie słychać ) :roll: . Trzeba obstawiać równomiernie niż 3 graczy na jednej pozycji.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

manzir pisze:
paawlus pisze:
Dylewicz

Kikowski ma już 25 lat. Myślę że więcej się z niego nie wyciśnie, a Dylewicz taki stary nie jest, podkoszowy Polak by się przydał. Pozycja PF obsadzona byłaby Polakami. Niestety wiadomo że tani nie jest.
PF-Dylewicz/Gabiński

Jeżeli Anwil podpisał z Nowakowskim to ciekawe co z Koszarkiem. Podobno interesował się nim Trefl, ale czy stać ich na tych wszystkich Polaków?
Na PG- Moore/Koszarek też całkiem dobrze się prezentuje.

Spośród tych dwóch, lepsza opcja z Dylewiczem.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Mysle ze nawet jezeli by nas bylo stac na Koszarka to po tym co gral we Wloszech nie zgodziłby sie na role rezerwowego tak jak napisales

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Co on takiego niesamowitego grał we Włoszech? 4.7 pkt. 1.6 asysty nie czyni go poza Polską zawodnikiem wartościowym.Polskie kluby, na które go stać to Prokom, Turów, Trefl, może Czarni i Anwil. Większość z tych klubów już Koszarka nie potrzebuje. Jeżeli nie zejdzie z ceny o pracę będzie mu ciężko.
Pisząc "PG- Moore/Koszarek" nie koniecznie miałem na myśli Koszara jako zmiennika. W sumie jest mi to obojętne.

Tytuł:
pismak
pismak

Tom 11 napisał ;Filip występował w różnych ligach w Europie :shock: trochę przesadziłeś ! Rok w lidze włoskiej !

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Blair pisze:
dla mnie niepojete jest jak w ogole mozna rozwazac kwestie startu w europucharach - majac takiego sponsora jak PGE wystep w EuroCup to nasz zakichany obowiazek, a nie tylko opcjonalny przywilej. Jak klub chce w przyszlosci myslec o ciagnieciu wiekszych pieniedzy od PGE, jezeli majac mozliwosc reprezentowania sponsora w Europie dobrowolnie z tej mozliwosci rezygnuje? Jestem calkowicie przekonany, ze jezeli - tfu tfu - w tym roku puchary zostana odpuszczone, to w przyszlosci jeszcze nam sie to mocna czkawka odbije... Juz nawet niech bedzie ten Wroclaw, zeby tylko grali ;x chociaz i tak chyba tak jak wszystkim najbardziej pasi mi Liberec ;]

PGE równie dobrze mogło powiedzieć, że Turów nie ma obowiązku startu w EuroCup. Po prostu sponsor nie jest bardzo zainteresowany występami w europejskich pucharach i nie chce wydawać dodatkowych pieniędzy. PGE w sporcie się rozdrobniło a na chwilę obecną najważniejszymi dyscyplinami dla nich wydaje się piłka nożna, siatkówka i żużel. Może jest to myślenie irracjonalne, bo przecież o lepszą reklamę niż gra w europejskich pucharach trudno. Wydaje mi się jednak, że priorytetem dla sponsora są rozgrywki ligowe a puchary- można startować ale niekoniecznie. W takiej sytuacji włodarze klubu muszą się zastanowić czy kosztem startu w pucharze ( przy założeniu budżetu w granicach 4-5 baniek ) warto w nich w ogóle wystartować. Zresztą do końca tygodnia niedaleko i wszystko w sprawie EuroCup powinno się wyjaśnić.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Cypis pisze:
Tom 11 napisał ;Filip występował w różnych ligach w Europie :shock: trochę przesadziłeś ! Rok w lidze włoskiej !

Już zapomniałem dopisać i już się czepiać zaczynają. Jest starszy i zarazem bardziej doświadczonym i wartościowym zawodnikiem od Kiko, którym zainteresowanym jak na razie jest Słupsk. W Eurolidze też grał. Wątpię, żeby zarówno Pawłowi jak i Filipowi składano jakieś oferty gry w barwach PGE. Takie jest moje zdanie. Trener ma jakiś plan i jego się będzie trzymał.

Tytuł:
obserwator
obserwator

mam nadzieje ze winnicki ma jakis plan i bedzie on dobry. bo jak narazie u nas cisza, co troche dziwi :-?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Tom#11 pisze:
Już zapomniałem dopisać i już się czepiać zaczynają.

Chciałeś chyba napisać: prostują pasztet ogórkowy. :smt082

Ostatnio zmieniony 23 cze 2011, 15:01 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
Aby było rozmaicie to ja preferuję Liberec. Blisko, znajomo, prawie jak u siebie, a nie na ziemi "wroga". :smt028

P.S. Studiujecie w Zielonce lub Wrocławiu? he he :P

Mi Liberec również gra i buczy aleeee podczas Naszych ostatnich występów w Eurocup PzKosz dał embargo na grę poza granicami Rzeczpospolitej. Argumentacja była dość pokraczna (nacisk na promocję basketu w Polsce). Regulamin PLK na sezon 2011/2012 również w klimacie "Teraz Polska"...

Winny Gród bliżej niż Wrocek, nieszpetna nówka funkiel hala no i ludki na trybunach bardziej przyjaźnie nastawione w przeciwieństwie do reaktywowanego WKS-u... pamiętasz gwizdy i buczenie podczas turnieju przedsezonowego w Wrocku ? Poza tym na europejskie puchary zielonogórska publiczność na pewno się wybierze (największa frekwencja w lidze)...

p.s.

Studia...hmm... to było dawno i nieprawda ;-) Choć nie ukrywam, że lobbuje za Zielonką z racji wykonywanej tam pracy...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

DragisA pisze:
Mi Liberec również gra i buczy aleeee podczas Naszych ostatnich występów w Eurocup PzKosz dał embargo na grę poza granicami Rzeczpospolitej. Argumentacja była dość pokraczna (nacisk na promocję basketu w Polsce). Regulamin PLK na sezon 2011/2012 również w klimacie "Teraz Polska"...

Cóż ale PGE jako lider energetyczny w Polsce potrzebuje także promocji w całej Europie, a szczególnie tej bliskiej. Eurocup wpisuje sie idealnie w ten target. Jak by nie było sponsor ma większy interes gry w Libercu niż w Zielonej Górze. Ale realia i
DragisA pisze:
Argumentacja była dość pokraczna
udowodnią że będzie jak zwykle, ktoś sobie urodził w głowie jakiś pomysł, a piastowane stanowisko zrealizuje.

DragisA pisze:
Winny Gród bliżej niż Wrocek,

A4 szybciej, albo podobnie.
DragisA pisze:
ludki na trybunach bardziej przyjaźnie nastawione

Nie do końca, a pamiętasz psy policyjne pod autobusem kibiców Turowa? Odprowadzanie "suką" do rogatek stolicy winnego grodu? Komentarze kibiców Zastalu na korytarzu lub w restauracji? Ja na meczu w Zielonce takich odczuć nie miałem. :roll:
DragisA pisze:
(największa frekwencja w lidze)...

ale czy się przełozy na mecze Turowa nie do końca. To Falubas :P , wierny jak pies.
DragisA pisze:
Studia...hmm... to było dawno i nieprawda Choć nie ukrywam, że lobbuje za Zielonką z racji wykonywanej tam pracy...

i on tu pogrzebany ]:->

[ Dodano: Czw Cze 23, 2011 5:07 pm ]
i dodam : po co eksperymentować skoro jest sprawdzone rozwiązanie.

Ostatnio zmieniony 23 cze 2011, 17:08 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
obserwator
obserwator

po co dyskutujecie o miejscu w ktorym mamy grac? przeciez jeszcze nikt nie powiedzial ze gramy w pucharach

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
A4 szybciej, albo podobnie

aleee ja zwracam uwagę na koszty, w dwie strony to około 100 km mniej... do tego "szybciej" trzeba jeszcze doliczyć dojazd z autostrady na Orbitę... w Zielonej wpadamy pod halę prosto z Trasy Północnej (obwodnica miasta)... jadąc przez Przewóz w tempie "kapelusznika" trasa do zrobienia max w 1:30h

Dr. Dre pisze:
psy policyjne pod autobusem kibiców Turowa? Odprowadzanie "suką" do rogatek stolicy winnego grodu

Eskorta Milicji była wypadkową tej patologii http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... krzyki-fa/

W Zielonej Górze czarny sport to religia jednak kibic koszykówki i speedway-a to dwa różne światy, które wzajemnie się przenikają. Okres letni zarezerwowany jest na W69, a jesienno-zimowy w przeszłości na Szafrana a obecnie CRS. W pierwszej lidze promowano akcje "Za dnia Falubaz, Zastal po zmroku" podczas której żużlowi ultrasi aktywnie włączali się w doping... jak pokazuje przykład zadymy po meczu z Treflem nie wszyscy są potulni jak baranki...z drugiej strony był to jedyny taki incydent baranów

Tak czy siak Zielona Góra ma potencjał i jest spragniona imprez sportowych... pełna hala na meczach kadry w ręczną, ostatnia gala MMA czy planowane na sierpnień mecze siatkarek w ramach Grand Prix

Suma sumarum... Doktorze żebyśmy się dobrze zrozumieli... jestem za TipSport Areną aleee jeśli z przyczyn proceduralnych nidyrydy to proponuję ZG

Ostatnio zmieniony 23 cze 2011, 20:15 przez DragisA, łącznie zmieniany 4 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1473 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 99  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.