Dzisiaj jest 11 lip 2025, 22:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1473 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 99  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Avaddon18 pisze:
Bo mimo wszystko nie chce mi się dowierzać że PGE nie dało dodatkowych talarów za zasługi na polu bitwy i nad wykonanie założeń przedsezonowych. Ale wszystko jest możliwe

Mogło lub może dać , ale nie musi. Umowa została podpisana na trzy lata na określoną sumę. Jeżeli więc nie ma tam klauzuli o ewentualnym wsparciu finansowym w razie szybszego osiągnięcia wymaganych wyników to zapewne nic z tego nie będzie, tylko dobra wola sprawi że coś dostaniemy. Z drugiej strony , OK, kase nam większa dają , my ściągamy lepszych zawodników co za tym idzie droższych !! i nie osiągamy dobrego wyniku tzn gry w finale TBL i szybko odpadamy z EuroCup !!! I co wtedy może sobie pomyśleć sponsor czyli PGE ??

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Jak niesie wieść gminna Stelmach i Tica przedłużają w Pyrach... czyżby z szczwanego planu rozbioru Pyr nici ???... Kulig ma dwuletni pergamin...

Ostatnio zmieniony 07 cze 2011, 12:51 przez DragisA, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

a moze by tak znow chyla podpisac?

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Właśnie niedawno pojawiła się informacja, że Bartek już złożył podpis na umowie w sprawie gry dla Śląska Wrocław. Straciliśmy dobrego zadaniowca. Powodzenia w nowej drużynie, ciekawe w jakiej roli go tam zobaczymy. A u nas ze składem dalej cisza.

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... raktowani/

:roll:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Niestety to prawda, Bartek opuścił nasz klub, szkoda... Choć tam na pewno będzie jednym z czołowych polaków i dopiero w tedy pokaże na co go stać. A co do transferów lub ściągania nowych graczy jestem za tym aby zasięgnąć po naszego wychowanka, który był wypożyczony czyli Szymańskiego, chłopak spokojnie da rade grać 10-15 min. i na pewno nie będzie osłabieniem, a tylko pomoże, a w przyszłości może to być za 2- 3 sezony drugi Koszarek lub Szubarga, albo może być znacznie lepszy. Pamiętam jego występy w Juniorach tam rzucał średnio po 30 pkt. albo i więcej, Bochno tam rzucał ok. 10 pkt. Oczywiście wiem, że jeden jest do czego innego i drugi też, ale to tylko porównanie, że jeżeli Bartek umiał w Juniorach rzucać średnio po 10 pkt a w PLK już po 6 pkt. to myślę, że Szymański te 10 pkt. by zawsze dorzucił.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Seba grając dużo bo 31 minet w I lidze wykręcał nieco ponad 9 oczek na mecz przy zaledwie 1,3 asysty...

Łapę jak i dobrze ułożony nadgarstek to on ma... szczególnie jeśli chodzi o trójczyny... rasowy strzelec... obawiam się jednak, że jak na PLK będzie mu brakować siły fizycznej i masy mięśniowej do masowanka z black brothers, których na jego pozycji nie brakuje... z drugiej strony dawno nie widziałem Sebastiana na żywo, a więc być może przepoczwarzył się niczym Harris Danesi po powrocie zza Wielkiej H2O ;-)

Ostatnio zmieniony 07 cze 2011, 14:03 przez DragisA, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Seba nabrał masy ale co za tym idzie u niego to spadek szybkości/dynamiki.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Szymański to pierwszoligowy średniak jeżeli miałby wrócić to ewentualnie na 11/12 w rotacji (co by było całkiem dobrym rozwiązaniem). Nam potrzeba coś więcej np. tak jak badyl pisze Michał Chyliński.

Jest jeszcze kilku zawodników, którzy ewentualnie się nadają. Na gwiazdy nas nie stać, ale na Mroza, Mielczarka, Chylińskiego, Skibe, Śniega lub coś z Prokomu można się skusić. Oczywiście zostawienie Wysockiego to podstawa. Gabiński to raczej pewniak.

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
OK, kase nam większa dają , my ściągamy lepszych zawodników co za tym idzie droższych !! i nie osiągamy dobrego wyniku tzn gry w finale TBL i szybko odpadamy z EuroCup !!! I co wtedy może sobie pomyśleć sponsor czyli PGE ??

Ja sobie doskonale zdaję sprawę że drożej nie znaczy lepiej- najlepiej widać to na przykładzie Pacceko.

Cytuj:
Mroza, Mielczarka, Chylińskiego, Skibe, Śniega lub coś z Prokomu

Coś z Prokomu raczej odpada - nam są potrzebni zawodnicy z charakterem , którzy się nie gubią bądź nie potrafią sami znaleźć wyjścia z kłopotów. Nam jest tak naprawdę potrzebny skład z tego sezonu + wzmocnienia , ale nie tylko w postaci liczb wykręcanych przez zawodników ale i także mających to coś w sobie czyli stalowy charakter ( na przykładzie małego Ivana widać było że jemu tego brak bo widział tylko siebie ).

Budowa całkiem nowego składu mam nadzieje odpada. Choć jak mówiłem wszystko jest możliwe.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Z drugiej strony może to i dobrze, że taka cisza u nas. Pewnie trwają jakieś negocjacje - szumu nie ma, spekulacji nie ma - wydaje mi się że może to być tylko pozytyw dla klubu - przedstawianie pozyskanych graczy, a nie rozbudzanie płonnej nadziei :)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Mysle ze nie podpisanie kontraktu z Bochno bylo dobrze przeanalizowane, mysle ze Winnicki dobrze sobie to pouklada i bedziemy zadowoleni ze skladu. Rowniez mam nadzieje ze PGE sypnie troche kasa z portfela i TT u nas zostanie ;]

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Co do polaków to zostało ich mało na rynku, kluczowe będzie zatrzymanie Konrada do tego Gabi, jeśli(oby) zostałby Torey to na drugiego pg widziałbym jakiegoś młodego polaka pokroju Śniega niestety ten podpisał już w Wawie, nie wiem jak tam sprawa Nowakowskiego. Co do Tomaszka to jeszcze nie wiadomo, jak odejdzie to trzeba kogoś pod kosz i tu Kulig ale co chwile zmienia się sytuacja z PBG. I jeszcze przydałby się jakiś niski rzucający Kiko/Chylu...

Ostatnio zmieniony 07 cze 2011, 16:38 przez Entor, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Dlatego po odejsciu bartka zakladajac ze zostanie TT to skiba wydaje sie byc dobra opcja na 10 min

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Znowu Ci to napisze, patrzysz tylko przez pryzmat klubu a popatrz na zawodnika, Skiba grał w Polpharmie średnio 31:26 rzucał 9.2 i miał niecałe 5 asyst do tego Chanas odszedł i Polpha będzie też potrzebowała polskich zawodników i nie wydaje mi się że przyszedłby do nas na te 10 min.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Bochen miał pewne zalety - był dobrym zadaniowcem, naszym wychowankiem oraz miał polski paszport. Podjął pewnie taką decyzję licząc na rozwój, nowe wyzwania, lepsze pieniądze, gdybam czy czasem nie też dlatego że we wro studiuje jego dziewczyna? Życzę mu powodzenia w grze, oprócz meczów z nami ;)

Wierzę, że uda się klubowi zakontraktować Polaków na poziomie - z odpowiednim charakterem, mentalnością i umiejętnościami. Z kontraktami w większości klubów idzie powoli, bo trwa "przeciąganie liny" - kto ile da, kogo na ile da się "zrobić" ;)

Ostatnio zmieniony 08 cze 2011, 0:53 przez paawlus, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1473 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 99  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.