Dzisiaj jest 10 lip 2025, 19:17

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 354 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 24  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jak już przeczytałam to wsadzę swoje 3 grosze, otóż: Lena, o pokerze słyszałam dobre opinie, grali u znajomych na weselu, ludziom się podobało, jak już wspomniał yARO_81 ich też nogi bolały więc byli zadowoleni :] a co to wypowiedzi MARUNIO, na temat zespołu:
Cytuj:
Wiesz jak czuje się taki muzykant w poniedziałek, jeśli w piątek zagra studniówkę, w sobotę- wesele, a w niedziele poprawiny?

więc ja wiem... i nigdy nie narzekałam, za to nam (zespołom) płacą więc dlaczego miałabym narzekać? No chyba, że tego nie lubisz (bo wnioskuję, że grasz w takim zespole) to może zmień zajęcie...
Cytuj:
Nie jeden muzykant na scenie gra rolę frontmena,- podskakuje, bawi się ze wszystkimi.... a tak naprawdę robi z siebie wariata żeby tylko stworzyć dobry klimat.

i widzisz... jeżeli dla frontmena się taka 'zabawa/praca' nie podoba to też najwidoczniej pomylił zajęcia, nasz lider, który właśnie 'zabawia' towarzystwo uwielbia to co robi, ostatnio nawet tańczył z grupką dzieci na weselu i udawał żabę... Uwielbia to, a jakie zdziwienie wywołuje fakt, że na co dzień jest policjantem. Uwielbia się wygłupiać i robi to z wielką przyjemnością. A jeszcze za to mu płacą... sama rozkosz.

Więc ja nie wiem po co poruszany jest ten temat... zamawiając zespół na wesele mam się martwić tym co zespół będzie czuł w poniedziałek? Ciekawe, czy robiąc zakupy w marketach zastanawiasz się co czuje ta kasjerka po kilkunastu godzinach siedzącej pracy? (To wg mnie jest o wiele bardziej męczące). Jeżeli zespół tak traktuje swoją pracę to nie mam pojęcia dlaczego jeszcze gra... to jest jak bycie księdzem, trzeba mieć powołanie i kochać swoją 'pracę', jeżeli tak nie jest, to nie jest się prawdziwym muzykiem i grajkiem.

Nie pisałam tego by kogokolwiek urazić, ale byś spojrzał na sprawę z innej strony.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ależ rozmowa jest po to aby wymienić swoje poglądy a nie wadzić się o byle słowo. Jak ja wracałem z ciężkiej imprezy, to niejednokrotnie głowa tak mnie bolała że szok, leciała mi krew z nosa- przemęczenie. Zarabiałem pieniądze z własnej i nie przymuszonej woli. Poruszyłem wątek zmęczenia po to, aby ci , co zamawiają kapelę wzięli to pod uwagę, ponieważ niejednokrotnie zdarzało się tak , że klient pytał czy mamy światełka, czy takie talerze (mając na myśli perkusję) a nie np. o to czy dzień wcześniej gram jakąś imprezę. Przecież taki gość nie jest świadomy o co ma pytać i na co zwracać uwagę. Mam nadzieję że komuś pomoże nasz dialog i konkurencja będzie rosła wraz z wymaganiami klienta.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Dzięki za opinię katrin89m:) cieszy mnie fakt, że jest chociaż maleńki plusik za Pokerem:)teściowie się upierali przy tym zespole,a ja zupełnie nie wiem jak grają:(czekam na inne komentarze:)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

MARUNIO pisze:
I całe szczęście że przystajesz na ten koniec chłoposzku bladziutki,

rany..brak słów...pustyś brachu jak kiszki po salmonelli

MARUNIO pisze:
ps. i nie wkładaj swoich słów , w moje usta.

twoje usta już niejedno przyjęły

idź dalej rób fotki airbusów...i zniknij proszę..siorbaczku

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

MARUNIO pisze:
Poruszyłem wątek zmęczenia po to, aby ci , co zamawiają kapelę wzięli to pod uwagę, ponieważ niejednokrotnie zdarzało się tak , że klient pytał czy mamy światełka, czy takie talerze (mając na myśli perkusję) a nie np. o to czy dzień wcześniej gram jakąś imprezę. Przecież taki gość nie jest świadomy o co ma pytać i na co zwracać uwagę. Mam nadzieję że komuś pomoże nasz dialog i konkurencja będzie rosła wraz z wymaganiami klienta.

Jeżeli np. my gramy dzień wcześniej i nie jesteśmy w stanie wystarczająco odpocząć to mówimy, że nie możemy tego dnia... ale raczej się to nie zdarza, więc nie widzę problemu po prostu odmówić klientowi. Mówisz prosto z mostu, że w piątek grasz na przyjęciu i się na sobotę nie wyrobicie i państwo młodzi nie będą pytać o szczegóły instrumentów i innych sprzętów bo już będą wiedzieć, że Twój zespół nie może i pójdą 'dręczyć' inny... który im nie odmówi ;) ale skoro się zgadzasz grać to zależy Ci na kasie (często nie małej :P) i jeżeli dla pieniędzy jesteś w stanie zrobić (prawie) wszystko to nie wiem gdzie problem. Ja czasami nie mogę to nie gram, zespół radzi sobie beze mnie :P Więc i może Ty sobie czasami odpocznij.

Ogólnie wiem o co Ci chodzi ale naprawdę zwykły obywatel, który chce zatrudnić zespół nie zajmuje się jego losem czy będzie zdychał tydzień ze zmęczenia czy nie... dla niego jest ważne to żeby zespół zagrał, było wesoło i żeby goście długo wspominali wesele... a dla Ciebie da pieniądze i oficjalnie będą wszyscy zadowoleni :D później możesz wydać parę groszy z zarobionej kasy i kupić sobie w aptece aspirynę i odespać kolejny nieprzespany weekend ;)
Jak już będę miała mieć wesele i trafię na Twój zespół to obiecuję, że zapytam o zdrowie i samopoczucie każdego grajka :] hehe ;) Może mi się zniżka trafi? :P

I już nie 'bijcie' się bo Lenka ma tu poważne pytania przed (najprawdopodobniej) najważniejszym dniem swojego życia a tutaj chaos :P aaa i Lena jak teściowie się upierają przed ślubem to strach myśleć co będzie potem?! :D Powodzenia i szczęścia na nowej drodze życia ;)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

jaro28 pisze:
pustyś brachu jak kiszki po salmonelli

Zapomniałeś dodać .. i jak moja głowa.

jaro28 pisze:
idź dalej rób fotki airbusów...

oooo :shock: - widzę że śledzisz moją osobę i chyba chcesz podjąć dyskusję na kolejny, nie znany dla ciebie temat?- niestety możesz tylko czytać i pytać.

ŻAŁOSNY JESTEŚ

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

MARUNIO pisze:
i jak moja głowa.

fakt zapomniałem...sorry...Twoja głowa też

MARUNIO pisze:
niestety możesz tylko czytać i pytać.

czytać uwielbiam..a pytać zwykłem tylko mądrzejszych od siebie..także będziesz miał spokój ...

MARUNIO pisze:
ŻAŁOSNY JESTEŚ

Taaa....mój Ty biedny sfrustrowany fotografiku z króciutkim obiektywem

Trzymaj się..spadam nad morze..ale napisz coś twórczego..ponabijamy się z Ciebie wieczorami

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

katrin89m pisze:
I już nie 'bijcie' się bo Lenka ma tu poważne pytania przed (najprawdopodobniej) najważniejszym dniem swojego życia a tutaj chaos aaa i Lena jak teściowie się upierają przed ślubem to strach myśleć co będzie potem?! Powodzenia i szczęścia na nowej drodze życia

O ile się dobrze orientuję, to Lenka ma już dawno za sobą takie akcje ;) Więc raczej pyta o te sprawy w odniesiniu do swojego syna, lub kogoś innego z rodziny :)) Więc chyba życzenia na nowej drodze życia, to nie do Niej ;))) Choć w życiu zdarzają się różne sytuacje, i jeżeli faktycznie dotyczyoby to Lenki, to tym bardziej przyłączył bym się do gratulacji!!! :)) ;-)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

turek, Lena ma podany wiek 27 lat więc raczej nie dotyczy to syna hehe :] (Tak mi się wydaje) ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

O jasny Gwint!!!! Teraz się przyjrzałem :oops: Faktycznie wiek 27 i to nie Lenka a Lena... :grin: Podobieństwo nicków wyprowadziły mnie w maliny... No, to faktycznie wyglada na to, że to pierwsza impreza Leny ;)

Ostatnio zmieniony 05 lip 2009, 0:10 przez turek, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
rekrut
rekrut

He he he, ale się uśmiałam:)faktycznie to mój pierwszy ślub:)syna jeszcze nie mam:)pozdrówka dla katrin89m no i dla turka:):);)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Lena pisze:
He he he, ale się uśmiałam:)faktycznie to mój pierwszy ślub:)syna jeszcze nie mam:)pozdrówka dla katrin89m no i dla turka:):);)

Dziękuję i pozdrawiam również! :) Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia!!! :) A całe to zamieszanie wynikło z tego, że mamy na forum Lenkę i Lenę dodatkowo katrin89m napisała w jednym z postów:
Cytuj:
I już nie 'bijcie' się bo Lenka ma tu poważne pytania przed (najprawdopodobniej) najważniejszym dniem swojego życia
i napisała Lenka a nie Lena, co zupełnie zbiło mnie z pantałyku!!! :grin: :grin: :grin: a jak przeczyta to jeszcze Lenka to pewnie też się uśmieje!!! :D :D :D

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

napisałam Lenka zdrobniale ;) zapomniałam, że jest na forum taki nick hehe :D śmieszna sytuacja ale potrzebna była chyba bo tu wojenne klimaty panowały :D
Również pozdrawiam Ciebie Lena i Ciebie turek także hehe ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

HA ha ha turek ubawiłeś mnie do łez.

Również Was pozdrawiam.

a co do Pokera to grali u mojej kuzynki i faktycznie nogi ludzi bolały ale to zależne jest też od nastroju gości a nie tylko samego zespołu.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Dokładnie, Jagna ma racje co do nastroju ;) Byłam rok temu na weselu znajomych i część gości w ogóle się nie bawiła... a jak ktoś z naszej strony (młodego) chciał zaprosić do zabawy drugą stronę to nawet i wyzwiska padały hehe :D jedyne takie nudne wesele na jakim byłam, a zespół był rewelacyjny... nawet już później sami mówili, że do zabawy zapraszają stronę panny młodej bo gości pana młodego zapraszać nie trzeba :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 354 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 24  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.