Dzisiaj jest 11 lip 2025, 22:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Wczoraj byłem świadkiem czegoś niesamowitego. Ochroniarze wpuszczajacy kibicow na mecz urządzili sobie prawdziwe polowanie na dzieci nie posiadające karnetów ( biletów). :smt021 Owszem klub ( pan Waśniewski) poinformował na stronie internetowej w przeddzień meczu że wstęp wolny dotyczy dzieci w wieku do lat 5 będących pod opieką rodzica ale zdaje sie to chyba troche późno . :smt021 Regulamin wstepu powinien być znany od dawna. Czakając na żonę w pobliżu bramki wejściowej mogłem obserwować całą sytuację. Ochroniarze zamiast kontrolowac bilety skupili sie na wyłapywaniu dzieci - małych przestępców próbujących wejść za darmo na mecz razem ze swoimi rodzicami. :smt021 Zaangażowanie w łapankę dzieciaków było tak duże ze ja osobiscie przeszedlem bramke bez skasowania biletu i mysle ze nie tylko ja. Łapanka dotyczyla wszystkich dzieci, których wiek mógł wsazywać na więcej niz 5 lat . Nie zawsze mozna to było udowodnić. Ochroniarze byli bezwzgledni, nie wzruszały ich łzy dzieci i prośby zaskoczonych rodziców. Tłumaczyli się że to nie ich wymysł :smt021 Naprawde był to przykry widok . Szkoda tylko że na fotkach robionych 3 metry obok do galeri Zgorzelec.info nie widać dramatu małych kibiców i po raz kolejny możemy oglądać tylko fotki zadowolonych buziek. Mam prośbę do Alexandra zrób troche takich fotek przy następnej okazji może kogos to poruszy i ochroniarze nie będa juz tak nadgorliwi .
Panie Wasniewski moze Pan to czyta . Czy naprawdę te kilkanaście może troche więcej dzieci w wieku powyżej 5 lat nie może wchodzić za darmo ? Pan tego nie rozumie bo pana dzieci maja akurat poniżej 5 lat . Ustalmy dużo wcześniej jakieś zasady .. niepotrzebne nam są sceny łapanek na małe dzieci. Wychywytywania za kołnierz, łapanie za rekę jak jakis przestepców i tym podobne .

A wogóle czy jest jakiś regulamin ?

Tytuł:
obserwator
obserwator

Z pewnością nie było to przyjemne ani dla rodziców ani dla dzieci, które chciały być na meczu. Ale...
W zeszłym roku nikt tego nie pilnował. Kupiłam bilet za 50 zł, miejsce siedzące, a z obu stron byli rodzice z dziećmi. O komfortowym miejscu za 50 zł mowy być nie mogło, miejsce miałam na samej górze i cały mecz STAŁAM na ławce nie mogąc praktycznie się ruszyć. Uwagi zwracać nie chciałam, bo poniekąd rozumiałam sytuację a i do kłótliwych nie należę...
Inny mecz, znowu bilet za 50 zł. Obok mnie siedziała pani z synem, który miał ok 8 lat. Oboje mieli karnety. Nie mogli się zmieścić na swoich miejscach ponieważ pan obok również był z synem, który też miał ok 8 lat ale karnetu już nie posiadał...
Najwyższa pora by to ujednolicić, bo dlaczego jedni mają płacić a drudzy kosztem innych nie?
Dzieci do lat 5ciu zmieszczą się na kolanach rodziców i dlatego nie muszą posiadać karnetów... ale dziecko dziecku nierówne, dlatego uważam, że wstęp powinien być uzależniony od wzrostu a nie wieku.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Druga sprawa...co z trzy,cztero lub pieciolatka za kibic? Nie do konca jakos przekonuje mnie sens zabierania tak malego dziecka na taka impreze.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
dziecko dziecku nierówne, dlatego uważam, że wstęp powinien być uzależniony od wzrostu a nie wieku.
popieram, albo wzrost, albo waga, urządzenia do ważenia są w posiadaniu organizatorów.
Cytuj:
co z trzy,cztero lub pieciolatka za kibic? Nie do konca jakos przekonuje mnie sens zabierania tak malego dziecka na taka impreze.
tu się nie zgodzę, niemniej zasady wpuszczania powinny być czytelne, jednoznaczne oraz znane powszechnie /np. przez wywieszenie odpowiednich komunikatów przy wejściu/. Wtedy można będzie wyłapywać /jak będzie kogo/

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

chyba trochę to wykrakałem :(
http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.php?t=3098
no i też się nie zgodzę z gadaniem, co to za kibic co ma 5 lat...
inna rzecz, ze rozmowy przez telefon z klubem w sprawie jasnej informacji, to temat sam w sobie ciekawy :/

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:
Druga sprawa...co z trzy,cztero lub pieciolatka za kibic?
,

bombas3 pisze:
tu się nie zgodzę, niemniej zasady wpuszczania powinny być czytelne, jednoznaczne

I taka jest moja wersja :)

Idąc dalej tym tokiem rozumowania można dojść do wniosku , że nie warto czymkolwiek zainteresować malutkie dziecię , bo nie ma po co ;) A przecież masz maleństwo i na pewno (skoro Cię to interesuje) pokażesz kiedyś gdzie gardło zdzierasz ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.