Dzisiaj jest 12 lip 2025, 0:19

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

CICHY proszę, napisz mi w końcu wyraźnie bo ja mam cały czas problem ze zrozumieniem Twojego poczucia męczennictwa - czy treści zawarte na stronach:
http://www.nop.org.pl/
http://nopzgc-akcje.blogspot.com/
są treściami pod którymi się podpisujesz, czy nie? bo ja to już się czasami gubię, aha i czy np akcja NOP-u pt. referendum w sprawie burmistrza zostanie wymieniona w zakładce akcje NOP-u, takie jak np zakaz pedałowania?
http://www.nop.org.pl/?artykul_id=144
aha i CICHY proszę no weź powiedz, czy gdyby do akcji referendum firmowanej przez NOP - na firmówce NOP-u przecież - dołączył się oficjalnie jakiś związek Romów czy Greków w Polsce albo np. gmina żydowska, gdyby takowa w naszym mieście istniała, to byś ich z otwartymi ramionami na tym firmowym druku dopisał?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

nikos pisze:
Witam
Krytyczny już w swoim ferworze żle zapamiętuje co kto pisał.

:) och, mea culpa :)

nikos pisze:
Mój koń trojański tak go zdenerwował ?. Bój się go.Widzę że już jest nerwówka. :smt026.

Rozemocjonowałeś się własnym pomysłem:). Niepotrzebnie.

nikos pisze:
Czy będziesz miał możliwość ewentualnego powrotu do pracy w urzędzie gminy Zgorzelec ?

Ach...rozumiem, przeszliśmy do zawoalowanych gróźb :) i nie dziel skóry na niedźwiedziu :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

neandertalski, ponieważ i ja mam problem ze zrozumieniem, choć w moim przypadku ten problem dotyczy Twoich postów, wyjaśnij mi proszę kto w Twoim mniemaniu byłby jedynym godnym zainicjowania referendum w sprawie odwołania kiepskiego burmistrza (bo chyba zgadzasz się, że Gronicz nie zachwyca???), i jak ma się referendum, obojętnie przez kogo przeprowadzone do (prawdopodobnie) jesiennych wyborów samorządowych, w przypadku odwołania burmistrza?
Wciąż bowiem z uporem łączysz inicjatorów referendum z próbą przejęcia przez nich władzy w mieście. Mało tego, próbujesz, w moim odczuciu, przekonać wszystkich, że zmiana obecnego burmistrza będzie jednoznaczna z powołaniem na to stanowisko kandydata reprezentującego NOP. A jest to absurd,...i dobrze o tym wiesz.

Czy nie zauważyłeś tego, że Ty właśnie a nie Cichy emanujesz tutaj nietolerancją, dyskryminacją i nienawiścią do ludzi mających odmienne niż Ty poglądy na rozmaite, społeczno-polityczne kwestie??? ;-)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

przekorny nie rozumiemy się - nigdzie nie napisałem, że NOP chce przejąć władzę.
kto byłby godny zwołania referendum - każdy tylko nie NOP :-) jest mi to obojętne, bo jak wiesz idea referendum mnie nie przekonuje, przy czym zwolennikiem burmistrza i jego kolegów jak może zauważyłeś wcale się nie czuję.
jest moim zdaniem tylko niepokojące, że skrajna prawica - pośród legalnych partii na prawo od NOP jest już tylko ściana - stroi się w piórka, które się kompletnie nie przekładają na to co ta partia głosi na swoich stronach organizacyjnych. natomiast przybrana w te piórka zaczyna być traktowana poważnie, bo zainicjowali nośną w mieście akcję.
czy boję się nazizmu? tak. nie kupuję ich pieprzenia o nowoczesnym nacjonaliźmie i uważam, ze jest ryzykowne branie udziału w akcjach przez nich organizowanych, bo akcja pt. referendum w sprawie odwołania burmistrza Zgorzelca, czy tego chcesz czy nie będzie odnotowana, jako jedna z akcji zainicowanych przez NOP, czyli stanie w jednym rzędzie z akcjami takimi jak "zakaz pedałowania" na przykład. naprawdę Ci to nie przeszkadza?
nie chcę używać przesadzonych porównań, ale np swego czasu jak Hitler zbudował autostradę do Wrocławia to służyła nam ona jeszcze w XXI wieku, czy mamy jednak być mu za to wdzięczni?
NOP jest organizacją nawiązującą do najgorszych tradycji przedwojennego nacjonalizmu, do rasizmu, gett ławkowych, to nie była dobra tradycja. oczywiście dziś ich antysemityzm wyewoluował. ONR w przedwojennej Polsce domagał się wyjazdu Żydów do Izraela - dziś jak czytam na ich stronach NOP domaga się wyjazdu Żydów z Izraela.
mam alergię na nacjonalizm, nic na to nie poradzę, nie musze jednak mieć wcale racji. być może faktycznie NOP to równe chłopaki i pomogą usunąć ze stołka złego burmistrza, być może tak ma dziś wyglądać biblijne dobro które pokonuje zło. tego nie wiem, nikogo nie namawiam do tego aby popierał moje zdanie, ale nie mogę sobie odmówić przynajmniej prawa do tego aby się odezwać, kiedy wydaje mi się, ze coś niektórym w tej historii jakby zupełnie umyka.

P.S.y
a propo tolerancji, tu się z Tobą zgodzę, tzn. jeżeli wg Ciebie Pan CICHY i jego partia są uosobieniem tolerancji, to ja zdecydowanie czuję się nietolerancyjnym oszołomem i nawet specjalnie się z tego powodu nie wstydzę.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Czy nie zauważyłeś tego, że Ty właśnie a nie Cichy emanujesz tutaj nietolerancją, dyskryminacją i nienawiścią do ludzi mających odmienne niż Ty poglądy na rozmaite, społeczno-polityczne kwestie???

Nie no - tu się akurat zapędziłeś ;)

przekorny pisze:
kto w Twoim mniemaniu byłby jedynym godnym zainicjowania referendum w sprawie odwołania kiepskiego burmistrza

Dlaczego jedynym godnym? Kilku nie może być? ;)
Cichy jest "twarzą" referendum - i jak wcześniej pisałem - wg mnie to klasyczny strzał w kolano skazany na niepowodzenie całej akcji. Szkoda tylko , że pośrednio ja sfinansuję to referendum - na które notabene nie pójde pewnie nawet. A może pójdę? Zobaczę jaki będę miał nastrój :)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
ZAPRASZAM
WALKA TRWA
o lepsze jutro dla Zgorzelca

Gwarantujesz??...że odwołanie Gronicza zapewni lepsze jutro dla Zgorzelca?....niezły desperado jesteś

Tytuł:
obserwator
obserwator

YELLO_35 pisze:
przekorny napisał/a:
Czy nie zauważyłeś tego, że Ty właśnie a nie Cichy emanujesz tutaj nietolerancją, dyskryminacją i nienawiścią do ludzi mających odmienne niż Ty poglądy na rozmaite, społeczno-polityczne kwestie???

Nie no - tu się akurat zapędziłeś ;)

Wcale się nie zapędził bo Cichy ani razu nic nie wspomniał o nietolerancji, stara się rozmawiać wyłącznie o referendum, to inni ciągną dyskusje o nietolerancji. To jest forum o odwołaniu burmistrza a nie o poglądach cichego ! :D pozdrawiam :P

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

a nie sądzisz, że komunikat na druczku z logo NOP dla prasy o zainicjowaniu akcji referendalnej jednak zobowiązuje do pewnych wyjaśnień?
akcja zainicjowana, kto chce pójdzie i się podpisze, o czym tu więcej gadać? dlaczego nie można chcieć dowiedzieć się czegoś o autorze projektu?
ja np nie wiem dlaczego CICHY nie chce mi odpowiedzieć na pytanie czy zgodziłby się na oficjalne dopisanie do wniosku przedstawicieli innych grup etnicznych zamieszkujących nasze miasto gdyby takowe wyraziły taką chęć? choćby z Grekami i Romami o których wspomniał nikos. czy pytając o to daję przykład własnej nietolerancji? jest coś złego w tym, że pytam kim jest ten, kto sam stara się być osobą publiczną i skąd się wzięła partia którą reprezentuje? przecież on nie zainicjował tej akcji jako CICHY, tylko jako NOP.

Ostatnio zmieniony 09 paź 2008, 12:29 przez neandertalski, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Listy na podpisy można otrzymać
w każdy PONIEDZIAŁEK,ŚRODĘ i PIĄTEK
W godzinach od 16 do 18
w Biurze na Warszawskiej 1 pokój 213
lub u mnie-tel.poniżej
ZAPRASZAM
WALKA TRWA
o lepsze jutro dla Zgorzelca

[ Dodano: Czw Paź 09, 2008 1:38 pm ]
Neandertalu złośliwy czy ja dyskutuję o poglądach np.p.Gronicza i jego partii-NIE.
Nie będę się tłumaczył ze swoich poglądów.
Jak Ci nie pasują to idz do odpowiednich organów złóż doniesienie że np. łamią konstytucję lub coś tam i już. Zbieraj podpisy pod wnioskiem o delegalizację NOP, podpal się na znak protestu, nie wiem zresztą rób co chcesz. Na dyskusje o Nop zapraszam do biura i tyle w tym temacie. Mamy dyskutować czy burmistrz jest dobry czy zły i tylko o tym.
Tak myślę że po to jest ten temat.
NARA

Tytuł:
obserwator
obserwator

neandertalski pisze:
a nie sądzisz, że komunikat na druczku z logo NOP dla prasy o zainicjowaniu akcji referendalnej jednak zobowiązuje do pewnych wyjaśnień?
akcja zainicjowana, kto chce pójdzie i się podpisze, o czym tu więcej gadać? dlaczego nie można chcieć dowiedzieć się czegoś o autorze projektu?
ja np nie wiem dlaczego CICHY nie chce mi odpowiedzieć na pytanie czy zgodziłby się na oficjalne dopisanie do wniosku przedstawicieli innych grup etnicznych zamieszkujących nasze miasto gdyby takowe wyraziły taką chęć? choćby z Grekami i Romami o których wspomniał nikos. czy pytając o to daję przykład własnej nietolerancji? jest coś złego w tym, że pytam kim jest ten, kto sam stara się być osobą publiczną i skąd się wzięła partia którą reprezentuje? przecież on nie zainicjował tej akcji jako CICHY, tylko jako NOP.

Ponieważ jakbyś czytał uważnie to Nikos (grek ??) powiedział że między innymi on był autorem zarzutów. Po za tym Cichy jest tylko inicjatorem i a nie kandydatem na burmistrza to co Ci da jak będziesz wiedział jakie ma poglądy. On tylko chce referendum i nowych wyborów. Ty też możesz chcieć referendum lub nie i nic z tym wspólnego nie ma czy lubisz np Żydów, Romów czy greków czy nie

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

CICHY sensem mojego życia nie jest walka z nikim, jeszcze nie oszalałem. dyskutować nie mamy o czym bo różnimy się światopoglądowo i ani ja Ciebie ani Ty mnie do niczego się nie przekonamy, strzępienie jęzora na projekcję własnych mądrości nie ma tym bardziej żadnego sensu.
mówisz teraz o Grupie Inicjatywnej ale komunikat inicjacyjny był firmowany na druczku NOP - powtarzam, jak dla mnie to robi pewną różnicę i do czegoś NOP zobowiązuje, naciąganie tego pod inicjatywę obywatelską jest dopisywaniem sobie poparcia tam gdzie go nigdy nie było.
nigdy nie pisałem, że NOP chce zastapić burmistrza CICHYm.
za to w sumie jakby się zastanowić to ten Wasz wniosek ma pewien sens. jeżeli uda Wam się zebrać podpisy i ludzie wykopią Pana Gronicza to zastanawiając się na chłodno, kto będzie miał po nim szansę sytuacja wygląda w sumie ciekawie. no bo tak POwiacy mają w plecy, PiS po tym jak ich starosta nie okazało się pijak i złodziej - "bo każdy pijak to złodziej" - i ze stołka wykopać się nie dał, też nie za bardzo ma wiele do powiedzenia. kumuchy - wiadomo, ciszej nad tą trumną. na dobrą sprawę to eliminując wszystkich okazuje się, że Wasze szanse w ewentulnych wyborach nie byłyby wcale takie absurdalne.
jak nie my to kto - jak nie teraz to kiedy?
unia i zachód się sypią, kryzys finansowy, PO i PiS diabła warte, kumuchy w grobie a poczucie o niesamowitości własnego narodu obudzić zawsze łatwo. w każdym razie nawet jak własnego kandydata nie wypuścicie, to sława obalaczy złego burmistrza przy Was pozostanie i jest to dla Was szansa na przejście z politycznego marginesu na polityczne salony - od czegoś trzeba zacząć :-)
w sumie to ciekaw jestem jak to się skończy, narodowcy byli zawsze w Zgorzelcu kabaretem, w najlepszym razie w postaci Florka i Pisklewicza spacerujących po ulicach niczym kubuś puchatek z prosiaczkiem, ale może faktycznie idzie nowe tym razem?
"powodzenia" demokraci ;)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
w sumie to ciekaw jestem jak to się skończy, narodowcy byli zawsze w Zgorzelcu kabaretem, w najlepszym razie w postaci Florka i Pisklewicza spacerujących po ulicach niczym kubuś puchatek z prosiaczkiem, ale może faktycznie idzie nowe tym razem?

Aż się oplułem herbatą. Florek to był gigant! W każdym względzie.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Jest nadal :) chyba nawet pracuje jako wykidajło w "Ambasadzie" w Pieńsku ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

z dziejów walki w Zgorzelcu o Wielką Polskę, najbardziej pamiętam jak kiedyś, w czasach gdy TIR-y do granicy stały wzdłuż ul. Kościuszki, miało miejsce starcie Floriana ze zdaje się bułgarskim "najeźdźcą" stojącym w kolejce. Florek nabuzowany ognistą wodą nie mógł znieść, ze jakieś "kasztany" rojeżdżają jego piastowską ziemię i interweniował, z relacji wiadomo, że bitwa była krwawa - znaczy dostał wpierdziel na tyle bolesny, ze musiało interweniować pogotowie - no i tu miała miejsce zdrada, bo lekarz w karetce okazał się "ciemnoskóry" więc Florian jako osobnik charakterny nie chciał mu się dać dotknąć :-)
narodowcy w Zgorzelcu nigdy nie mieli lekko...
ale tak z trzeciej strony to krótką listę w panteonie wielkich zgorzeleckich narodowców, powinien chyba jednak otwierać nie kto inny tylko Lancek McRocky? on też chyba jeszcze żyje? chyba był pierwszy, przy czym skomplikowane szukanie drogi do poczucia własnego ducha narodowego oddaje najbardziej legenda mówiąca o tym, jak to Lancek występował w charakterze statysty w jednym z filmów kręconych na terenie byłego obozu koncentracyjnego i powrócił do Zgorzelca z planu filmowego z portretem Hitlera pod pachą, od tamtego czasu portret ów miał wisieć na ścianie w jego pokoju a Lancek miał pokazywać go palcem i mówić, ze to jego tata.
Co by nie mówić Lancek to żywa - zdaje się wciąż jeszcze, wbrew wszelkim prawom natury - legenda. nawet jeżeli, jak to powiadał kiedyś mój kumpel Lancek kiedyś nosił się na hipisa, później na punka, później na skina - a teraz to chyba na konia szmaciarza ;)

Ostatnio zmieniony 10 paź 2008, 19:33 przez neandertalski, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Nie wiem jak Wam ale mi ten wątek się zaczął naprawdę podobać :)
Taki historyczny się zrobił i w ogóle ;)

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 34  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.