Dr. Dre pisze:
Panie Grzegorzu polecam odwiedzić psychiatrę.
Dziękuję za radę.
Możesz powiedzieć przy okazji do jakiego Ty chodzisz?
Będę miał wtedy wiedzę, do jakiego nie pójść, bo Twój nie rokuje, czytając Twoje wypowiedzi. (też potrafię być złośliwy - ale po co?).
Dr. Dre pisze:
Zauważyłem u Ciebie spore zaburzenia emocjonalne, spowodowane albo jakimś kryzysem osobowości albo finansowym.
Nie mierz wszystkich własną miarą. To dobra rada.
Dr. Dre pisze:
Proszę przyznać się tu na forum,
Dla Ciebie jestem gotów na wiele.
Dr. Dre pisze:
jaki interes masz na remoncie starej hali?
Doktorku
Widzisz, dla Ciebie cyferki to bagno, taki wniosek wysnuwam po przeanalizowaniu Twoich wypowiedzi. Nie czujesz ich kompletnie.
Doktorku może spróbuję jeszcze raz.
Doktorku, jeśli masz dwie możliwości na uzyskanie hali:
Pierwsza to remont hali za kwotę ok 25 mln zł i dostosowanie jej do wymogów PZK i dodatkowo wybudowanie w tej kwocie hotelu i miejsc noclegowych i jeszcze czegoś
Druga to założenie wydania 52 mln złotych na budowę nowej halę i to bez gwarancji na to, że to będzie koniec wydatków.
To gdyby to były Twoje pieniądze, to jaki wariant byś wybrał?
Jeśli to tłumaczenie do Ciebie nie trafi, to zapłaczę nad sobą albowiem uważam, że proste, podstawowe argumenty są jasne nawet dla dzieci, to znaczyć będzie, że nie potrafię jasno wytłumaczyć oczywistych zagadnień i muszę nad sobą popracować.
Dr. Dre pisze:
Jaki interes masz na organizowaniu FPG?
Ja wiem Doktorku, że pewnym ludziom nie mieści się w głowach, że można dążyć do tego by Zgorzelec nie zatonął bez wyciągania łapy po pieniądze.
Doktorku taki już jestem.
Tutaj masz prawo zganić mnie o chorobę psychiczną. W dzisiejszych czasach taki "ja" robi coś beż pieniędzy.
Dziwne ale prawdziwe. Festiwal Grecki to, po upadku koszykówki, jak piszą w komentarzach ludzie, ostatnia impreza o znaczeniu ponadregionalnym. To promocja Zgorzelca. Uwierz mi, że nie jestem przeciw koszykówce. Wprost przeciwnie.
Teraz, kiedy tzw. "dojna krowa" może przestać dostarczać pieniądze bez opamiętania, mogę i ja się przydać.
Oczywiście również za darmo.
Zapamiętaj Doktorku.
Nie sztuką jest bawić się, mając bogatych rodziców.
Sztuką jest mieć zabawki, jak o każdy grosz trzeba walczyć.
Teraz może okazać się, jak ważnym jest ten, czy ów lokalny przedsiębiorca, który od zarania dziejów wspomagał taką, czy inną dziedzinę sportu.
Dr. Dre pisze:
Moje podejrzenia pozwalają mi myśleć, że PRZESZ NA STOŁEK
Doktorku ile razy mam Ci tłumaczyć, że STOŁEK to ja już mam.
Teraz zależy mi wyłącznie na tym, aby lokalny pieniądz zmarnował się w najmniejszym stopniu.
Trąbię na lewo i prawo o tym, jakie są nieprawidłowości i straty spowodowane przez aktualnie zasiadającego w fotelu burmistrza R. Gronicza i nie chcę aby ten stan rzeczy pogłębiał się.
Czy to tak trudno wyobrazić sobie?
Dr. Dre pisze:
Już pisałem Ci kiedyś ze nikt Ci tu nie ufa i nie wierzy w Twoje intencje
Nikt, czyli Ty?
Co do intencji.
Będziesz mi wierzył, jak powiem, że nie będę się starał o żaden stołek w samorządzie?
Dr. Dre pisze:
marzysz o pełnym nieobciążonym budżecie na przyszłe lata aby CIĄGNĄĆ ile się da
Każdy o takim budżecie marzy. Tutaj Ameryki nie odkryłeś.
Dr. Dre pisze:
Krytykować wszystko potrafił nawet LEPPER
Tylko Ty nie zauważasz drobnej różnicy.
Ja krytykuję aktualne władze za działania powodujące milionowe straty w budżecie miasta.
Ja krytykuję wydatki na odszkodowania, które miasto płaci w wyniku działań nieudaczników.
Odnoszę te straty do kwoty 52 mln zł, jakie ma kosztować w założeniach nowa hala.
Przecież przy tym sposobie gospodarowania wyjdzie 75 - 80 mln zł. O to Ci chodzi?
Czy Twoim celem jest wybudowanie po trupach molocha, z którym później bujać się będą następne pokolenia?
Dr. Dre pisze:
Piszesz kocopoły stary.
Czy mógłbyś mnie oświecić w swoim spojrzeniu, bo poza permanentną krytyką mojej osobny, nic konstruktywnego nie napisałeś jeszcze. To taki drobny szczegół.
Dr. Dre pisze:
KOŃCZ OŚMIESZASZ SIĘ
Doktorku z całym szacunkiem ale coraz częściej to właśnie Twoja osoba przypomina mi działanie lepperopodobne albowiem żadnym konkretów a tylko:
NIE, BO NIE!!
P
G
a za 283 dni