Dzisiaj jest 12 lip 2025, 21:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 88  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Marko jak ja lubię gdy polityk mówi że jego koncepcja to wzór cnót a przeciwnika to gra polityczna! Zasadniczo każdy polityk tak gada aby wygrać wybory a resztę to ma tak w poważaniu jak starosta Woroniak wyroki sądu ! I żeby była jasność jestem przeciwny ponownemu wyborowi Gronicza.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Witam.
Dyskusja opiera się raczej na tym co kto komu zza ramienia widział i kto coś słyszał lub jakie plany widział.
Poczekajmy troszkę i będziemy wiedzieli dokładnie co?, kto?, komu? i za ile?
Nie róbmy z rozbudowy starej hali i z budowy nowej hali fundamentów do walki wyborczej.
Bądźmy sobą!!!
Bądźmy kibicami!!!

Najmniej stracą cierpliwi.

Pozdrawiam

Tytuł:
pismak
pismak

PiTeK pisze:
Ktoś wspomniał, że należy stworzyć miejsca parkingowe na terenie Powiatu i Urzędu Skarbowego. Niech mnie ktoś poprawi ale poza istniejącymi tam parkingami tereny zostały sprzedane w ręce prywatne (Gerda?) więc wara UM od tego terenu.

To ja o tym wspominałem. Miałem na myśli jednak budowę parkingu na dawnym placu apelowym. Natomiast wspomniałem o Starostwie i Urzędzie Skarbowym jako o potencjalnych współinwestorach tegoż parkingu, ponieważ także ich petenci korzystaliby z tego parkingu. Zaznaczę to jeszcze raz, że mam na myśli parking wielopoziomowy. Łatwiej byłoby zgromadzić potrzebną kwotę na wybudowanie takiego parkingu przez trzy instytucje niż tylko przez UM. Co do tego placu to można rozważyć albo udział prywatnego podmiotu w tej inwestycji albo jakąś formę odkupienia bądź zamiany na inny grunt. Ale ja szczegółów nie znam więc to pozostaje w rekach władzy aby wykazała się zdolnościami zarządczymi.
PiTeK pisze:
Teren wokół miałby być zamieniony na parkingi więc nie będzie miejsca na budowę sklepów, lokali mogących generować przychody dla spółki. Nie będzie również miejsca na budowę hotelu a sam Dom Sportowca przestanie istnieć.

No taka wersja modernizacji jest "rewelacyjna"!!! Wyburzyć istniejący Dom Sportowca i zrobić parking - bomba , zakładam, że więcej niż 15 do 20 miejsc parkingowych nie uda się tam zmieścić.
Liczę tylko, że tego typu pomysły będą istniały jedynie na papierze i nie zostaną zrealizowane.

Tytuł:
pismak
pismak

makaron pisze:
modernizacji jest "rewelacyjna

Makaronie!!!
Szedłem dzisiaj obok Urzędu Miasta i nagle, zupełnie niespodziewanie ktoś półszeptem zawołał: Grzegoorz!! choć tutaj!!
Wszedłem do urzędu i rozmawiałem z ludzmi o hali.
Wiesz, koncepcja modernizacji, o której wspominałem, że tylko zza ramienia czyjegoś ją widziałem w chwili obecnej objawiła mi się w całej doskonałości.

Cieszę się, że są jednak w naszym społeczeństwie ludzie, którym zależy na rozwoju Zgorzelca.

Cieszy mnie również, że Doktorkowi w smak będzie ta koncepcja albowiem przewiduje docelowo te liczby, o które tutaj zabiegał.

Przyjemnie patrzeć, jak ludzie z cienia powoli realizują pomysły, o które próżno posądzać aktualnie rządzących w mieście.

P
G

a wiecie, że za 285 dni

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Tomczan pisze:
Witam.
Dyskusja opiera się raczej na tym co kto komu zza ramienia widział i kto coś słyszał lub jakie plany widział.
Poczekajmy troszkę i będziemy wiedzieli dokładnie co?, kto?, komu? i za ile?
Nie róbmy z rozbudowy starej hali i z budowy nowej hali fundamentów do walki wyborczej.
Bądźmy sobą!!!
Bądźmy kibicami!!!

Najmniej stracą cierpliwi.

Pozdrawiam

Tytuł:
pismak
pismak

Cypis pisze:
Marko jak ja lubię gdy polityk mówi że jego koncepcja to wzór cnót a przeciwnika to gra polityczna! Zasadniczo każdy polityk tak gada aby wygrać wybory a resztę to ma tak w poważaniu jak starosta Woroniak wyroki sądu ! I żeby była jasność jestem przeciwny ponownemu wyborowi Gronicza.

Tak masz racje, każdy, kto startuje w wyborach chce je wygrać. Ja jednak póki co nie mówiłem o swoim startowaniu.
Odnośnie hali sportowej to kwestia bardziej poważna burmistrzem się bywa, ale finanse to już sprawa poważniejsza i ciągła, może doprowadzić do zapaści miejskiej kasy. Dlatego z uporem maniaka powtarzam ,że sprawa bazy sportowej w mieście powinna być dokładnie przedyskutowana. Ja chciałem o tym rozmawiać już dwa lata temu. Wówczas złożyłem wniosek o zorganizowanie debaty w tym temacie. Mimo iż wniosek został przyjęty przez radnych do realizacji nigdy do debaty nie doszło. Wówczas nie było mowy o zbliżających się wyborach.
W swoich wypowiedziach podkreślałem jednoznacznie, że Zgorzelec zasługuje na nowoczesną większą halę sportową i dalej tak uważam, nie interesowało to jednak Gronicza, bo miał wizję.
Temat jest dalej otwarty choć pewnie powinni wypowiedzieć się w tej kwestii niezależni eksperci. Pewnie tylko taka opinia może rozstrzygnąć wątpliwości. Myślę tu o ekspertach, którzy wypowiedzą się w kwestii urbanistycznej, funkcjonalnej i ekonomicznej.

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
Ja jednak póki co nie mówiłem o swoim startowaniu.

Nie mówiłeś o startowaniu ale nie przekreślasz startu w najbliższych wyborach na burmistrza?

Marko zadałem Ci, jako rednemu miasta Zgorzelca, pytanie w wątku "Ekonomia urzędu" i żądam odpowiedzi od radnego tutaj na forum.

P
G

a za 285 dni ....

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
Szedłem dzisiaj obok Urzędu Miasta i nagle, zupełnie niespodziewanie ktoś półszeptem zawołał: Grzegoorz!! choć tutaj!!
Wszedłem do urzędu i rozmawiałem z ludzmi o hali.
Wiesz, koncepcja modernizacji, o której wspominałem, że tylko zza ramienia czyjegoś ją widziałem w chwili obecnej objawiła mi się w całej doskonałości.

Czy przypadkiem Ci wołający to nie byli robotnicy remontujący 2 piętro urzędu? Niedługo robota im się skończy i szukają kolejnego remontu :grin:

Tytuł:
pismak
pismak

PiTeK pisze:
Czy przypadkiem Ci wołający to nie byli robotnicy remontujący 2 piętro urzędu? Niedługo robota im się skończy i szukają kolejnego remontu

Nie Pitku

Nie jest istotne .. kto to jest .. ja opisałem wcześniej, dlaczego nie będę pisał konkretnie o kogo mi chodzi, jeśli ktoś prosił o to.
To chyba zrozumiałe?
Tym bardziej, jeśli obawia się o swoje stanowisko, gdyby się to wydało.

Jedyne co mogę powiedzieć, to fakt, że dokumentacja przewiduje oczekiwaną liczbę miejsc, hotel, miejsca parkingowe dla autobusów, dla samochodów oraz inne możliwości, których jeszcze nie wspominałem.
a cena ... powalająca.
Nie dziw się, że nie piszę o szczegółach, zważywszy na to, że osoba, która jeszcze jest na stanowisku burmistrza nie jest w stanie ogarnąć tego projektu, trzymając się jak tonący brzytwy, swoich założeń co do budowy nowej hali, nie licząc się absolutnie z późniejszymi kosztami.

P
G

a za 285 dni

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Nie dziw się, że nie piszę o szczegółach, zważywszy na to, że osoba, która jeszcze jest na stanowisku burmistrza nie jest w stanie ogarnąć tego projektu, trzymając się jak tonący brzytwy, swoich założeń co do budowy nowej hali, nie licząc się absolutnie z późniejszymi kosztami

dlatego cieszmy sie każdym dniem gdyż coraz bliżej do końca kadencji pana G. ;)

Tytuł:
pismak
pismak

Tomczan pisze:
Bądźmy sobą!!! Bądźmy kibicami!!!

Tomczan !!!Świetne motto działania kibiców.
Dodałbym jeszcze:
Bądźmy sobą!!! Bądźmy kibicami Turów Zgorzelec!!

Teraz, kiedy zabierają nam możliwość decydowania o lokalnym przedsiębiorstwie, jakim była kopalnia i elektrownia, kibice oraz osoby, którym zależy na lokalnej społeczności powinny się zjednoczyć.

Nie jest sztuką czerpać ze źródła, które samo wodę daje, sztuką jest samemu pompować tą wodę ze złóż, do których dostęp jest nadzwyczaj utrudniony.

a przecież ja o tym pisałem wcześniej. Nie pytam nawet, gdzie były związki.

Jak tak dalej pójdzie, to może zostanę kibicem Turowa albo innego zgorzeleckiego sportu.

Z przerażeniem zauważam, że w mojej pesymistycznej wizji, pozostanie nam tylko Festiwal Grecki, jako impreza o znaczeniu ponadregionalnym.

Ale póki co:
Nie damy się.

P
G

a za 283 dni ...

Ostatnio zmieniony 04 lut 2010, 7:21 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Panie Grzegorzu polecam odwiedzić psychiatrę. Zauważyłem u Ciebie spore zaburzenia emocjonalne, spowodowane albo jakimś kryzysem osobowości albo finansowym. Proszę przyznać się tu na forum, jaki interes masz na remoncie starej hali? Jaki interes masz na organizowaniu FPG? Takie zaangażowanie spowodowane jest wyłącznie interesem własnym.
Moje podejrzenia pozwalają mi myśleć, że PRZESZ NA STOŁEK i marzysz o pełnym nieobciążonym budżecie na przyszłe lata aby CIĄGNĄĆ ile się da.

Już pisałem Ci kiedyś ze nikt Ci tu nie ufa i nie wierzy w Twoje intencje. Krytykować wszystko potrafił nawet LEPPER, a jesteś w wypowiedziach do niego bardzo podobny. LEPPERYZM się zdewaluował nawet na płaszczyźnie lokalnej polityki. Piszesz kocopoły stary. KOŃCZ OŚMIESZASZ SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tytuł:
obserwator
obserwator

Coż to za mania, już jeden poseł kierował Prezydenta RP na badania psychiatryczne. Uważam, że taki sposób traktowania uczestników forum jest niedopuszczalny. Grzegorz ma takie same prawa jak my wszyscy i może wypowiadać się bez badań medycznych. Czy ktoś się z Jego poglądami zgadza, czy nie, to już zupełnie inne sprawa. Ja osobiście podzielam Jego troskę o finanse miasta i oto, aby był FPG w Zgorzelcu.

Tytuł:
pismak
pismak

Dr. Dre pisze:
Panie Grzegorzu polecam odwiedzić psychiatrę.

Dziękuję za radę.
Możesz powiedzieć przy okazji do jakiego Ty chodzisz?
Będę miał wtedy wiedzę, do jakiego nie pójść, bo Twój nie rokuje, czytając Twoje wypowiedzi. (też potrafię być złośliwy - ale po co?).

Dr. Dre pisze:
Zauważyłem u Ciebie spore zaburzenia emocjonalne, spowodowane albo jakimś kryzysem osobowości albo finansowym.

Nie mierz wszystkich własną miarą. To dobra rada.

Dr. Dre pisze:
Proszę przyznać się tu na forum,

Dla Ciebie jestem gotów na wiele.

Dr. Dre pisze:
jaki interes masz na remoncie starej hali?

Doktorku
Widzisz, dla Ciebie cyferki to bagno, taki wniosek wysnuwam po przeanalizowaniu Twoich wypowiedzi. Nie czujesz ich kompletnie.
Doktorku może spróbuję jeszcze raz.
Doktorku, jeśli masz dwie możliwości na uzyskanie hali:
Pierwsza to remont hali za kwotę ok 25 mln zł i dostosowanie jej do wymogów PZK i dodatkowo wybudowanie w tej kwocie hotelu i miejsc noclegowych i jeszcze czegoś
Druga to założenie wydania 52 mln złotych na budowę nowej halę i to bez gwarancji na to, że to będzie koniec wydatków.

To gdyby to były Twoje pieniądze, to jaki wariant byś wybrał?

Jeśli to tłumaczenie do Ciebie nie trafi, to zapłaczę nad sobą albowiem uważam, że proste, podstawowe argumenty są jasne nawet dla dzieci, to znaczyć będzie, że nie potrafię jasno wytłumaczyć oczywistych zagadnień i muszę nad sobą popracować.

Dr. Dre pisze:
Jaki interes masz na organizowaniu FPG?

Ja wiem Doktorku, że pewnym ludziom nie mieści się w głowach, że można dążyć do tego by Zgorzelec nie zatonął bez wyciągania łapy po pieniądze.
Doktorku taki już jestem.
Tutaj masz prawo zganić mnie o chorobę psychiczną. W dzisiejszych czasach taki "ja" robi coś beż pieniędzy.
Dziwne ale prawdziwe. Festiwal Grecki to, po upadku koszykówki, jak piszą w komentarzach ludzie, ostatnia impreza o znaczeniu ponadregionalnym. To promocja Zgorzelca. Uwierz mi, że nie jestem przeciw koszykówce. Wprost przeciwnie.
Teraz, kiedy tzw. "dojna krowa" może przestać dostarczać pieniądze bez opamiętania, mogę i ja się przydać.
Oczywiście również za darmo.
Zapamiętaj Doktorku.
Nie sztuką jest bawić się, mając bogatych rodziców.
Sztuką jest mieć zabawki, jak o każdy grosz trzeba walczyć.
Teraz może okazać się, jak ważnym jest ten, czy ów lokalny przedsiębiorca, który od zarania dziejów wspomagał taką, czy inną dziedzinę sportu.

Dr. Dre pisze:
Moje podejrzenia pozwalają mi myśleć, że PRZESZ NA STOŁEK

Doktorku ile razy mam Ci tłumaczyć, że STOŁEK to ja już mam.
Teraz zależy mi wyłącznie na tym, aby lokalny pieniądz zmarnował się w najmniejszym stopniu.
Trąbię na lewo i prawo o tym, jakie są nieprawidłowości i straty spowodowane przez aktualnie zasiadającego w fotelu burmistrza R. Gronicza i nie chcę aby ten stan rzeczy pogłębiał się.
Czy to tak trudno wyobrazić sobie?

Dr. Dre pisze:
Już pisałem Ci kiedyś ze nikt Ci tu nie ufa i nie wierzy w Twoje intencje

Nikt, czyli Ty?
Co do intencji.
Będziesz mi wierzył, jak powiem, że nie będę się starał o żaden stołek w samorządzie?

Dr. Dre pisze:
marzysz o pełnym nieobciążonym budżecie na przyszłe lata aby CIĄGNĄĆ ile się da

Każdy o takim budżecie marzy. Tutaj Ameryki nie odkryłeś.

Dr. Dre pisze:
Krytykować wszystko potrafił nawet LEPPER

Tylko Ty nie zauważasz drobnej różnicy.
Ja krytykuję aktualne władze za działania powodujące milionowe straty w budżecie miasta.
Ja krytykuję wydatki na odszkodowania, które miasto płaci w wyniku działań nieudaczników.
Odnoszę te straty do kwoty 52 mln zł, jakie ma kosztować w założeniach nowa hala.
Przecież przy tym sposobie gospodarowania wyjdzie 75 - 80 mln zł. O to Ci chodzi?
Czy Twoim celem jest wybudowanie po trupach molocha, z którym później bujać się będą następne pokolenia?

Dr. Dre pisze:
Piszesz kocopoły stary.

Czy mógłbyś mnie oświecić w swoim spojrzeniu, bo poza permanentną krytyką mojej osobny, nic konstruktywnego nie napisałeś jeszcze. To taki drobny szczegół.

Dr. Dre pisze:
KOŃCZ OŚMIESZASZ SIĘ

Doktorku z całym szacunkiem ale coraz częściej to właśnie Twoja osoba przypomina mi działanie lepperopodobne albowiem żadnym konkretów a tylko:
NIE, BO NIE!!

P
G

a za 283 dni

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Ponieważ masz w wielkim D potrzeby mieszkańców Zgorzelca. Taka była Twoja wypowiedz na temat moich obaw, że Turów nie będzie miał gdzie grać jak będzie remont hali, zresztą forsowany „po trupach” przez CIEBIE.

Doktorek i reszta kibiców zapomniałeś dodać.

Grzegorz pisze:
Makaronie a ja problemu nie widzę, bo wtedy nasz Doktorek dyga co tydzień na mecz do Wrocławia.
Przecież nie wyprze się drużyny?
Bo kibic i drużyna to jedno, ktoś tak powiedział.
Aha .. i na treningi też będzie dojeżdżał.

Jesteś obłudny, teraz nawet kibicem chcesz zostać. Tam gdzie jest szansa na „niezadowolony elektorat” tam TY GRZEGORZU szukasz poparcia. Śmierdzące to odrobine…

Grzegorz pisze:
Tomczan !!!Świetne motto działania kibiców.
Dodałbym jeszcze:
Bądźmy sobą!!! Bądźmy kibicami Turów Zgorzelec!!

Teraz, kiedy zabierają nam możliwość decydowania o lokalnym przedsiębiorstwie, jakim była kopalnia i elektrownia, kibice oraz osoby, którym zależy na lokalnej społeczności powinny się zjednoczyć.

Łapiesz się już wszystkiego jak LEPPER. Chorągiewka !!!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 88  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.