Dzisiaj jest 12 lip 2025, 0:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Nie ma się co odnosić do rewelacji z nigdy więcej bo to żadne rewelacje.
Nikt niczego nie ukrywał że pomysł referendum zrodził się tam gdzie się zrodził (w środowisku zgorzeleckiego NOP).Czego przykładem jest komunikat o działaniach w tej kwestii tak sensacyjnie przedstawiony przez krytycznego.
Widzę jak ciężko przychodzi dyskusja na temat zarzutów przedstawionych przez Grupę Inicjatywną. Dlatego kolejny raz przypuszcza się atak na legalnie działającą PARTĘ POLITYCZNĄ lżąc ją i poniżając. Dajecie świadectwo o sobie. Jeśli ktoś zarzuca NOP współpracę z NPD proszę o przykłady z naszych żródeł a nie jakieś wypociny młodych lewaków z Nigdy Więcej poparte-niczym. Proponuję zainteresujcie się kto finansuje te lewackie brednie. Nie ma sensu tłumaczyć że nie jest się wielbłądem. Ze swojej strony zamykam temat NOP. Zainteresowanym natomiast proponuję założyć osobny temat na forum. CIEKAWE CO NA TO ADMIN.
POWODZENIA

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

tak z trzeciej strony to zaczałem się zastanawiać nad czymś innym, tzn. albo platforma jest tak przebiegła, albo narodowcy są tak głupi? pewnie to kwestia do rozważań akademickich, ale wychodzi mi na to, ze tak postawionego referendum nikt przy zdrowych zmysłach w mieście nie poprze. czyli skoro pomysł referendum od jakiegoś czasu wisiał nad miastem, najmądrzejsze co mogłaby zrobić PO to wpuścić w inicjatywę właśnie narodowców.
natomiast narodowców nie broni nic. jeżeli dali się w to wpuścić to nie świadczy o nich dobrze, z kolei jeżeli sami na to wpadli - no to sorry, ale tym bardziej, Pan burmistrz powinien Wam flachę postawić za te inicjatywę :-)
i jeszcze jedno, ja nie bazuję na lewackich wypocinach ale na Waszych stronach organizacyjnych z których zawartości jeżeli jesteś dumny - no to tym bardziej nie mam więcej pytań :/

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
tak z trzeciej strony to zaczałem się zastanawiać nad czymś innym, tzn. albo platforma jest tak przebiegła, albo narodowcy są tak głupi? pewnie to kwestia do rozważań akademickich, ale wychodzi mi na to, ze tak postawionego referendum nikt przy zdrowych zmysłach w mieście nie poprze. czyli skoro pomysł referendum od jakiegoś czasu wisiał nad miastem, najmądrzejsze co mogłaby zrobić PO to wpuścić w inicjatywę właśnie narodowców.

Doczekaliśmy się nawet spiskowej teorii dziejów.
BRAWO.
Ja wiem jedno, ludzie w Zgorzelcu widzą brak działania ze strony władzy . Co słychać podczas rozmów na ulicach miasta. Niech każdy z Was pójdzie popyta znajomych i sąsiadów. Sklepikarzy, taksówkarzy oraz przedstawicieli innych grup zawodowych. Może uda Wam się spotkać byłych petentów Urzędu Miasta w tym petentów Pana Burmistrza, posłuchajcie ich uważnie jak wspominają to przeżycie. Nikt z tych ludzi nie przejmuje się z taką troską jak niektórzy na tym forum tym kto jest inicjatorem całej akcji. Dla nich ważne jest że wreszcie ktoś działa (jak mówią w dobrym kierunku) w ich imieniu. Nic na to nie poradzę że wszystkie lokalne środowiska społeczno – polityczne były głuche i ślepe na to co dzieje się w mieście. Nie chcąc dłużej czekać wzięliśmy się do działania. Jeżeli jesteśmy w błędzie i żle oceniliśmy sytuację to też mieszkańcy to ocenią .Ktoś tutaj na forum napisał dajmy mu skończyć kadencję, taka jest demokracja, ludzie to ocenią za 2 lata. itd. Nie robimy nic innego tylko z tej demokracji korzystamy robiąc REFERENDUM. A jeżeli komuś nie podoba się legalnie działająca partia to jego problem. Ku uciesze niektórych złośliwych adwersarzy napiszę: NIESTETY JEST DEMOKRACJA.
Nie jesteśmy na niczyich usługach a już w szczególności LIBERAŁÓW.
Pozdrawiam

Tytuł:
pismak
pismak

turek pisze:
niecierpliwością będę oczekiwał riposty

Więc oto ona:
Podczas roznoszenia ulotek zauważyłem, że ktoś wyrzucał materiały wyborcze PO i dziwnym trafem zastępował materiałami Samoobrony. Ze złości, że ktoś zmarnował parę godzin mojej pracy wyrzuciłem ulotkę (sztuk 1) co zostało zauważone przez partyjnych kolegów Cichego. Wytłumaczyłem im o co poszło a ich ulotka wróciła na wcześniejsze miejsce.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

no dobra przekonałeś mnie - sami na to wpadliście. spisków nie węszyłem, tylko prosto wnioskowałem od drugiej strony - czyli kto na Waszej inicjatywie zyska.
a co do tego, ze jest demokracja, to zacznę się chyba jednak z tego powodu cieszyć, przypomnienie o istnieniu takich formacji jak Twoja, skutecznie mi uświadomiło, że dzięki temu właśnie, że - niestety dla Was - jest demokracja, sczeźniecie na marginesie politycznym tego kraju. nie ma więc tego złego - demokracja głupi system ale jak widać czasami się przydaje.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
Ku uciesze niektórych złośliwych adwersarzy napiszę: NIESTETY JEST DEMOKRACJA.

A to z wikipedi: W ostatnich, przyspieszonych wyborach parlamentarnych NOP zdobył 42 407 głosów w 4 z 40 okręgów, w których startował do Senatu. Prawie wszyscy kandydaci partii zajęli ostatnie miejsca w swoich okręgach wyborczych.

Tytuł:
obserwator
obserwator

"w.konrad" napisał

To już teraz rozumiem. Całe zamieszanie z festiwalem, to od dawna zaplanowane działanie. Wszyscy współczujący nikosowi zostali po prostu użyci do realizacji z góry założonego planu. A co będzie jak odwołają Gronicza? Z kim będziesz walczył?[/quote]

Witam

Wy dobrze rozumiecie co ja piszę i o co mi chodzi.Ja robię swoje i nikt w tym mi nie przeszkodzi,tym bardziej niektórzy przemądrzali z tego forum.
Nie było żadnego planu tylko ten skandal wywołał sam Gronicz i jego radni i teraz muszą tą trutkę pić.Ja z wieloma burmistrzami i radnymi walczyłem i politycznie i o rzeczy merytorycznie które dotykały rady.Nie mam planu z kim będę walczył dalej.Kto mi stanie na drodze będzie kolejnym.A pamiętajcie że że mam taki żart że na koniec używam konia trojańskiego.
Nikos

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
Nie robimy nic innego tylko z tej demokracji korzystamy robiąc REFERENDUM.

Jak beznadziejnie brzmi to w ustach kogoś wyznającego m.in. takie zasady:

Cytuj:
Narodowe Odrodzenie Polski głosi konieczność walki z systemem demoliberalnym na drodze Rewolucji Narodowej, którą pojmuje jako całkowitą przebudowę życia społeczno-gospodarczego i politycznego zgodnie z odwiecznymi wartościami cywilizacji łacińskiej.

CICHY pisze:
Dlatego kolejny raz przypuszcza się atak na legalnie działającą PARTĘ POLITYCZNĄ lżąc ją i poniżając. Dajecie świadectwo o sobie.

Większość to cytaty z oficjalnych materiałów Twojej partii. Twoje powyższe słowa oznaczają, że partia sama się lży i poniża.

CICHY pisze:
Nie jesteśmy na niczyich usługach a już w szczególności LIBERAŁÓW.

Tia...a kosztowną kampanie macie pewnie zamiar sfinansować ze składek członkowskich.

CICHY pisze:
A pamiętajcie że że mam taki żart że na koniec używam konia trojańskiego

Koń trojański to wredne narzędzie, potrafi się obrócić przeciwko twórcy.

Tytuł:
obserwator
obserwator

PiTeK pisze:
Więc oto ona:
Podczas roznoszenia ulotek zauważyłem, że ktoś wyrzucał materiały wyborcze PO i dziwnym trafem zastępował materiałami Samoobrony. Ze złości, że ktoś zmarnował parę godzin mojej pracy wyrzuciłem ulotkę (sztuk 1) co zostało zauważone przez partyjnych kolegów Cichego. Wytłumaczyłem im o co poszło a ich ulotka wróciła na wcześniejsze miejsce.

SKORO TAK BYŁO TO CZEMU NIE ZGODZIŁEŚ SIĘ ŻEBY CI MŁODZI LUDZIE ZADZWONI NA POLICJE, WSZYSTKO BY SIĘ WYJAŚNIŁO.

gobo007 pisze:
Bylem za referendum, bylem zdecydowany glosowac za odwolaniem Rafala. Teraz wiem, ze tego nie zrobie. Najbardziej zirytowal mnie fakt, iz Cichy ukrywa informacje o tym, ze to NOP stoi za referendum, ze to NOP je organizuje.

Z tego co wiem większość inicjatorów nie jest członkami NOPU,

Jacoper ty jak zwykle nie na temat... jak nie ciągłe powtarzanie kto będzie ewentualnym następcą( będą nowe wybory ewentualnie) to opisy NOPU, tu chodzi wyłącznie o odwołanie i wtedy będą nowe wybory, NOP nie będzie sprawował władzy. Opis w/w partii mógłbyś dawać jakby wystartowała w ewentualnych wyborach ;]

neandertalski pisze:
i widzę tych nowych, lepszych ludzi na zdjęciach:

http://www.nop.org.pl/?artykul_id=769

to coś nie mogę się przekonać... nawet jeśli nie lubią Pana burmistrza

To samo to nie Ci ludzie będą sprawować władze...

GDYBY ODWOŁANO BURMISTRZA TO SAMI WYBIERZECIE NOWA WŁADZE

Tytuł:
rekrut
rekrut

Asafa pisze:

Z tego co wiem większość inicjatorów nie jest członkami NOPU,

To może coś bliżej o tych, którzy do NOP-u nie należą?

Tytuł:
obserwator
obserwator

w.konrad pisze:

Nie pamiętam teraz nazwisk wszystkich, ale z tego co wiem to na 7 inicjatorów to 2 lub 3 jest z NOPU, a reszta jest niezależna politycznie...
Dowiem się dokładnie to powiem :)

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
Koń trojański to wredne narzędzie, potrafi się obrócić przeciwko twórcy.

Konia to ma Nikos - to grecki pomysł był ;) Nie Cichego :)
Groźnie zabrzmiało swoją drogą ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Krytyczny już w swoim ferworze żle zapamiętuje co kto pisał.
Mój koń trojański tak go zdenerwował ?.Bój się go.Widzę że już jest nerwówka. :smt026.
Czy będziesz miał możliwość ewentualnego powrotu do pracy w urzędzie gminy Zgorzelec ?.
NOP czy nie NOP jaka to różnica którzy mieszkańcy organizują, i są za referendum.
A co by było jak by to zrobili greccy mieszkańcy Zgorzelca lub Romowie którzy mają obywatelstwo Polskie .
To co im nie wolno ?.
Więc dajcie sobie spokój.Tylko możecie liczyć na przegraną.Nic więcej nie wskóracie.
Nikos

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

nikos kpisz czy o drogę pytasz? dlaczego nie NOP? i Ty o to pytasz jako nacja w Zgorzelcu za przeproszeniem napływowa??? tu jest Polska, Ty wg kryteriów NOP-u jesteś tu obcy.
a gdzie to napisano? a tu:

http://www.nop.org.pl/?artykul_id=7

6. RÓŻNICE RASOWE I KULTUROWE
Trzecia Pozycja popiera koncepcję rasowego separatyzmu, dzięki któremu różniące się grupy rasowe współpracują ze sobą dla wzajemnego dobra, szanując się wzajemnie. Osiedlenie ras w krajach ich pochodzenia jest pierwszym krokiem do pokojowego świata.

czyli krótko mówiąc wg ostatniego zdania, powinieneś współpracować z rasowcami z NOP-u i owszem ale siedząc w Grecji a nie w Polsce. RASOWY SEPARATYZM.
ale jak widać nawet ze świnią można wejść w koalicję byle nasz interes polityczny popchnęła, mogli się PiSudczycy dogadać z Lepperem i eLPRem to i z NOPem w Zgorzelcu można sobie ręce podać we wspólnej walce o lepsze jutro.
brawo

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
Konia to ma Nikos - to grecki pomysł był Nie Cichego
Groźnie zabrzmiało swoją drogą

Dziękuję za rzetelność.
krytycznego jak zwykle ponosi.

[ Dodano: Czw Paź 09, 2008 7:31 am ]
neandertalski pisze:
ale jak widać nawet ze świnią można wejść w koalicję byle nasz interes polityczny popchnęła, mogli się PiSudczycy dogadać z Lepperem i eLPRem to i z NOPem w Zgorzelcu można sobie ręce podać we wspólnej walce o lepsze jutro.
brawo

Zaczyna się widzę wylewanie pomyj.

[ Dodano: Czw Paź 09, 2008 7:32 am ]
Dobry z Ciebie paligłup.

[ Dodano: Czw Paź 09, 2008 8:31 am ]
w.konrad pisze:

Dla oszczędzenia Waszego cennego czasu który mam nadzieję przeznaczycie na akcję referendalną rozwiążę kwestię przynależności do NOP członków Grupy Inicjatywnej.
Jeden członek NOP, jeden czynny sympatyk, pozostałym nie zaglądałem w legitymacje partyjne. Myślę że bezpartyjni.
Ot cała prawda. Teraz znajdzcie inny problem. Wszak są tutaj specjaliści od zawracania Wisły kijem. Naprzód drodzy moi byle nie na temat. :smt021

[ Dodano: Czw Paź 09, 2008 8:36 am ]
Listy na podpisy można otrzymać
w każdy PONIEDZIAŁEK,ŚRODĘ i PIĄTEK
W godzinach od 16 do 18
w Biurze na Warszawskiej 1 pokój 213
ZAPRASZAM
WALKA TRWA
o lepsze jutro dla Zgorzelca
:smt026

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 34  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.