Eldrich pisze:
Przepraszam Marko "palisz głupa" i odracasz kota ogonem czy rzeczywiście nie zrozumiałeś co napisałem
Ja nie wiem co pali Marko ale wiem, że Marko jest za istnieniem festiwalu a R.Gronicz doprowadził do zaniechania finansowania festiwalu z budżetu miejskiego. To chyba prawda. Przy czym nie jest istotne, wg mnie, że chciał w końcu dać 10.000 zł czy 15.000 zł.
Gdybym był na miejscu Nikosa to też nie wziąłbym tych pieniędzy.
Eldrich pisze:
Tak więc przestań w końcu "truć" i rób dalej to co potrafisz najlepiej.
O !! To może teraz ja zacznę truć !!!!
Bo moim zdaniem moje pieniądze, które płacę do budżetu powinny iść w większej ilości na istnienie festiwalu.
Sądzę, że widocznym dowodem na to, czy należy wspierać festiwal była frekwencja przy SIEDMIOSTOPNIOWYM CHŁODZIE.
Eldrichu moim skromnym zdaniem nie powinno się tłumić głosu Nikosa o wsparcie a zastanowić się nad znaczącą pomocą w organizacji i finansowaniu imprezy.
Z ubolewaniem stwierdzam, że są ludzie, dla których inicjatywy oddolne są z góry skazane na niepowodzenie. Wg nich liczy się tylko socjalistyczne sterowanie i odgórne uszczęśliwianie ludzi. Uważam, że ten etap w Zgorzelcu już przerobiliśmy i powinniśmy mieć gospodarkę oraz kulturę funkcjonującą na podstawie potrzeb Szarej Masy.
Nie darmo używam co jakiś czas określenia Szara Masa względem naszego społeczeństwa albowiem ciągle mam wrażenie, że urzędnicy miejscy tak je traktują.
P
G