Dzisiaj jest 12 lip 2025, 4:56

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 60  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Obserwujesz Kazimierza Walotkę Jolu??? To rzuć, proszę, kilka przykładów z twoich obserwacji, które świadczyłyby o zdominowaniu przyszłego burmistrza przez w/w ludzi.

To moje obserwacje i nic ci do tego.
przekorny pisze:
Swoją drogą,... twoja anonimowość przechodzi powoli do historii... ;-)

Pewnie tupiesz i przestępujesz z nogi na nogę nie mogąc się doczekać aż moja anonimowość przejdzie do historii :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
Czepialski pisze:
A oto lista wspierających:
"W komitecie poparcia “Marszu Niepodległości” znaleźli się m.in. senator Ryszard Bender (PiS), b. europoseł LPR Maciej Giertych, kandydat na prezydenta Warszawy Janusz Korwin Mikke, muzyk Paweł Kukiz, prof. Jerzy Robert Nowak, poseł Stanisław Pięta (PiS), publicyści Jan Pospieszalski i Rafał Ziemkiewicz, b. poseł Artur Zawisza oraz prof. Jan Żaryn z IPN i UKSW.
Na uwagę też zasługują pochlebne felietony wspomnianych Rafała Ziemkiewicza i Korwina Mikke oraz Bronisława Wildsteina."

Czym to gremium Tobie podpadło?
]:->

Po przeczytaniu niektórych nazwisk na tej liście zapłakałem. Czym sobie zasłużyli ci ludzie, że"borowe dziadki" - pogrobowcy AH znaleźli dzisiaj takich wspierających? Czyżby Kukiz czy Żaryn nie przeczytali tez ideologicznych organizatorów marszu?

A w naszej zgorzeleckiej rzeczywistości to już rzeczywiście nic jak się rozpłakać. Dopiero co po akcji NPD w Goerlitz nasz aktywny radny, dziś kandydat na urząd BM - I.Aniszkiewicz - pytał się o reakcję władz miasta na te działania. A dzisiaj w komitecie go wspierającym zasiada człowiek utożsamiający się z propagatorami podobnych idei?

Może nadszedł czas na odświeżenie składu komitetu poparcia?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

makaron pisze:
Walotka, z całym szacunkiem do jego osoby, ale wg mnie już jest zdominowany przez dwóch panów "uczesanych inaczej". Nie wierzę aby mógł podejmować sam decyzje bez uzgodnienia ich z w/w

Ale Walotce pewnie się odbija i to nieźle od pewnego czasu :lol:
W razie wygranej :
Cytuj:
Ireneusz Owsik zniknął z katalogu IPN ponieważ nie pełni już funkcji członka zarządu powiatu. To jest jedyny powód. Aktualnie jest osobą prywatną i jako taka nie podlega lustracji. Gdyby był osobą publiczną, w dalszym ciągu figurowałby w katalogu IPN. Więc umorzenie nie jest tożsame z oczyszczeniem z zarzutu.

Ale nie od dziś wiadomo, że ryba się psuje od głowy, p.O już włosy wyszły, więc coś jest na rzeczy :P
pisor pisze:
Ile trzeba zarabiać żeby mieć taką zdolność kredytową, oświadczenie majątkowe wykazuje śmieszną kwotę za wynajm studentom stancji

Przecież ma całkiem pokaźną pensje jako Burmistrz, bodajże ponad 10 tyś pln. Więc w czym problem?
pisor pisze:
Podaj inwestycje Gronicza tylko nie pisz o nowej hali sportowej,
o najdroższym Orliku którym zainteresowała się CBA, był NIK coś słyszałeś

Dlaczego nie o hali? ja jestem akurat z tych co chwalą sobie tą inwestycje.
Orlik, owszem było CBA, ale i co dalej? jakieś zarzuty do burmistrza mieli? słyszałeś coś o tym? podziel się z nami tymi nowinkami. Na ul. Prusa chodnik i kawałeczek ulicy, ale gdyby tak co roku po takim kawałeczku to po paru latach uzbiera się troszkę, nie będzie to pewnie szczyt marzeń ale... Rewitalizacja Śródmieścia - II etap / całkowita wartość projektu 4 992 999,18 zł / przyznane dofinansowanie 3 494 600,13 zł , pozyskanie środków na remont ul. Zam. Lubańskiej i Lubańskiej, Zagospodarowanie terenów przy ulicy Parkowej dla potrzeb sportu i rekreacji / całkowita wartość projektu 1 599 559,79 zł / przyznane dofinansowanie 1 119 531,90 zł , ale co ja ci będę wymieniał i tak sie czepisz internetu itd.
Można mówić, że obiecywał co innego, ale tego będą się czepiać tylko ci co chcą.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Marcopollo pisze:
Ireneusz Owsik zniknął z katalogu IPN ponieważ nie pełni już funkcji członka zarządu powiatu. To jest jedyny powód. Aktualnie jest osobą prywatną i jako taka nie podlega lustracji. Gdyby był osobą publiczną, w dalszym ciągu figurowałby w katalogu IPN. Więc umorzenie nie jest tożsame z oczyszczeniem z zarzutu.

Nie wiem skąd wziąłeś te bzdury i w jakiej chorej i przepełnionej nienawiścią głowie się zrodziły, ale przytaczanie ich przez Ciebie świadczyć może jedynie o Tobie samym - i to nie najlepiej... Jeśliby stwierdzono kłamstwo lustracyjne, sprawa miałaby dalszy bieg bez względu na to, czy I.O. lub ktokolwiek inny pełniłby jeszcze funkcję publiczną czy też już nie.

[ Dodano: Sob Lis 13, 2010 9:48 pm ]
Marcopollo, powtarzasz kłamstwa a ten załącznik jest tego dowodem. Nie umorzono sprawy z uwagi na zaprzestanie pełnienia funkcji, lecz wobec braku jakichkolwiek dowodów na to, że I.O. skłamał w oświadczeniu lustracyjnym.

Nie chciałbyś chyba kiedykolwiek w przyszłości być oskarżonym o coś (np. o kradzież, rozbój itp.), czego nie popełniłeś a następnie zwolnionym od zarzutów z braku dowodów???
Czy pozwoliłbyś, aby wówczas wszyscy wokół traktowali Cię jako bandytę, mimo tego, że czułbyś się niewinny??
Spróbuj wczuć się w tę rolę, i przestań powtarzać bzdury... :oops:

Cała sprawa rozpoczęła się od oświadczenia lustracyjnego, które to poddał w wątpliwość IPN jako niezgodne z prawdą. Po przeprowadzeniu śledztwa w tej sprawie prokurator IPN-owska wydała takie oto zarządzenie:

Ostatnio zmieniony 13 lis 2010, 21:50 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

makaron napisał/a:
Walotka, z całym szacunkiem do jego osoby, ale wg mnie już jest zdominowany przez dwóch panów "uczesanych inaczej". Nie wierzę aby mógł podejmować sam decyzje bez uzgodnienia ich z w/w
[/quote]
Marcopollo pisze:
Ale Walotce pewnie się odbija i to nieźle od pewnego czasu :lol:

nie ma czym się odbijać w przeciwieństwie do ciebie !

Tytuł:
rekrut
rekrut

W nawiązaniu do Porozumienia Prawicy to co się stało z jedną panią, a dokładniej Panią Ilnicką. W zeszłych wyborach popierała ich, obstawała za ideami jakie głosiło PP, a co teraz? Aby pan K.W. nie podzielił takich samych losów po ewentualnej przegranej. Sorry, nie przegranej, ale raczej nie "wejścia" po pierwszej turze wyborów. Szkoda by było takiego faceta. Fakt, A.P. na listach nie ma, ale są inne osoby, które w poprzednich wyborach niezbyt "fachowo - kupowały głosy", nie spisały się na powierzonych im stanowiskach prezesów spółek, itp. A teraz te osoby przedstawiają swoje plany przyszłościowe, które w tamtym czasie miały być zrealizowane, a nie były. Czyli też słowa rzucane na wiatr, jak u Gronicza....

Tytuł:
obserwator
obserwator

No cóż, wkraczamy w decydujący o naszych głosach czas wyborów. Zaczyna być gorrąco... ale niektórzy wręcz pragną na siebie zwrócić uwagę na forach internetowych. Na jednym z naszych, zgorzeleckich forów ukazał się taki oto wpis jednego z kandydatów do RM, niejakiego Tomasza U. startującego z drugiego miejsca z KWW Porozumienia Prawicy. Może nie byłoby w tym nic dziwnego, ale jego pytania i co gorsza dla niego odpowiedzi jego oponenta zdają się wskazywać na to jaką moralnością dysponuje ów kandydat:
Polecam link:
http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.p ... start=1245

Ps. Mając przed nosem ulotkę KWW Prozumienia Prawicy i czytając czym para się ów kandydat Tomasz U.odnoszę wrażenie, że potrzebuje trzeciej pensji tuż po tym jak pobiera emeryturę wojskową i zarabia jako pracownik energetyki.

Ostatnio zmieniony 13 lis 2010, 22:51 przez Jan.Leszek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 10:29 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Nie wiem skąd wziąłeś te bzdury i w jakiej chorej i przepełnionej nienawiścią głowie się zrodziły

Chyba nie jesteś troszkę na bieżąco proponuję poczytać np. tutaj
Cytuj:
W świetle powyższej decyzji nie można bezkarnie zarzucać Ireneuszowi Owsikowi współpracy z komunistyczną bezpieką. Natomiast jego szczątkowe dossier pozostaje - na wieki wieków - w archiwach Instytutu. Ireneusz Owsik zniknął z katalogu IPN ponieważ nie pełni już funkcji członka zarządu powiatu. To jest jedyny powód. Aktualnie jest osobą prywatną i jako taka nie podlega lustracji. Gdyby był osobą publiczną, w dalszym ciągu figurowałby w katalogu IPN. Więc umorzenie nie jest tożsame z oczyszczeniem z zarzutu.

Ostatnio zmieniony 13 lis 2010, 23:54 przez Marcopollo, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Czepialski pisze:
Może nadszedł czas na odświeżenie składu komitetu poparcia?

Może nadszedł czas na odświeżenie Twojego mózgu i podreperowanie wiedzy historycznej.
Tyle mam do powiedzenia w tym temacie bo niepostrzeżenie odchodzimy od tematu wątku a o to pewno Ci chodzi.
Wracając do tematu to zainteresuj się czy wśród kandydatów na burmistrza jest osoba która fałszowała dokumenty i naraziła Skarb państwa na poważne straty finansowe.I czy już jest sprawa zgłoszona do odpowiednich organów państwa.
]:->

Ostatnio zmieniony 14 lis 2010, 9:04 przez CICHY, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Marcopollo pisze:
Chyba nie jesteś troszkę na bieżąco proponuję poczytać np. tutaj

Dostrzegam już w Twoich wpisach akt rozpaczy z powodu utraty argumentu przeciw I.O., dlatego też sięgnąłeś już po artykuł napisany w dniu 26 maja br. przez lokalnego dziennikarza konkurencyjnego portalu.
Zwróć uwagę na datę wystawienia pisma przez prokuraturę IPN (18 maja br.) i przyjmij łaskawie do wiadomości, że pismak ów spłodził swoją papkę (która powinna posłużyć studentom dziennikarstwa jako przykład braku rzetelności), prawdopodobnie nie widząc pisma z IPN na oczy!!!

Przyjmij również do wiadomości, że sprawa ewentualnego kłamstwa lustracyjnego (bo w tym temacie toczyło się postępowanie prokuratorskie), miałaby dalszy bieg bez względu na fakt, czy podejrzany o popełnienie tego przestępstwa zajmuje stanowisko publiczne czy też już nie.
Nota bene, za kłamstwo lustracyjnego grozi kara zakazu pełnienia funkcji publicznych na okres lat 10-ciu.

Co do rzetelności dziennikarza, którego "artykułem" tak się podpierasz - niedługo później spłodził "fascynujący materiał prasowy", z którego wynikało, że w Starostwie wzrosło zatrudnienie za czasów poprzedniego Zarządu o jakieś 20-30 osób.
Kolejnym materiałem wypuszczonym przez niego było,... sprostowanie nieprawdziwych danych które zamieścił wcześniej... Bo albo wcale nie wzrosło, albo o 1-2 osoby - już nie pamiętam dokładnie... ;-)

Tytuł:
rekrut
rekrut

CICHY napisał/a:
Cytuj:
Wracając do tematu to zainteresuj się czy wśród kandydatów na burmistrza jest osoba która fałszowała dokumenty i naraziła Skarb państwa na poważne straty finansowe.

Robi się ciekawie, a który to z kandydatów?
Może sam się wypowie? :smt023

Tytuł:
obserwator
obserwator

Ludzie opamiętajcie się!!!!!!!!!!Rozumiem, że wybory to walka ale wszystko powinno mieć swoje granice.
Wydawało mi się, że mieszkam wśród LUDZI a nie dzikusów.
Z Was jątrzy się trujący jad i nienawiść. Wszystkich łysych wycielibyście w pień tylko dlatego, że są łysi. A Wy włochaci to niby co - ANIOŁY?
Gdzie jest ten co nie bardzo wie jakie ma wykształcenie, albo ten co pisze, że już na Tuwima w kąciku wszystko zrobione a prawie pod jego oknami mieszka w namiocie człowiek, albo pani W-ce Burmistrz pisze, że tak pręznie pomaga wspólnotom a toleruje działania wspólnoty na Lubańkiej którą zarządza Prezes bez papierów co jest niezgodne z prawem. Jeszcze coś dodać?
Mnie uczyli trochę inaczej. Ideałów nie ma i najpierw trzeba uprzątnąć swoje obejście a dopiero później wymagać od innych

OBSERWUJ, SŁUCHAJ RZADKO OSĄDZAJ I NIE CHCIEJ ZA DUŻO Platon

Tytuł:
obserwator
obserwator

turek pisze:
noooo.... a to to już jest niemal koronny argument... :| Niech wszyscy radni pobierają diety, ale akurat nie on, bo ma już emeryturę i pensję w energetyce... :roll: Trzeba było samemu kandydować, to też miałbyś pewnie potencjalne szanse na dodatkowe wynagrodzenie z racji pełnionego mandatu radnego... :roll:

Turku drogi! Nie jest mi żal, że i ja mogłem wystartować po pensję, ale boli mnie, że młody emeryt wojskowy, z pewnie niemałą emeryturą, zajmujący komuś, kto tej pracy nie ma, miejsce w energetyce startuje jeszcze na fotel radnego, by pobierać pieniądze z trzeciego źródła. Czy to jest OK?
Ja generalnie jestem zwolennikiem tego, by funkcja radnego była całkowicie funkcją społeczną, za którą nie byłyby wypłacane żadne pieniądze. To pozwoliłoby pokazać ilu chętnych chce na prawdę coś zrobić dla miasta. Gwarantuję, że nie byłoby tłoku ani na listach wyborczych, ani na słupach z plakatami.
Pozdrawiam!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 10:30 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 60  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.