Cytuj:
czy dalej władze uważają że tej imprezy ma nie być?.Czy ktoś mnie poprosił do rozmów?.Dla ciekawskich pisałem nawet pismo o spotkanie
Nikos, przeczytaj uważnie ten wątek. Kilka razy wyjaśniane już było, że Festiwal Piosenki Greckiej może być za pieniądze sponsorów, miasto nie kwapi się do łożenia na tą imprezę. Żądać od nich nie możesz, bo nie mają żadnego obowiązku tego finansować. Możesz co najwyżej prosić i przekonywać o potrzebie istnienia Festiwalu. Ale tu powinieneś wykazać nieco pokory, możesz też doświadczyć odmowy i uszczerbku na honorze. Nie pomoże Ci tu w żadnym wypadku pieniactwo i obrażanie innych.
I pisz zrozumiale, bo to podstawa, aby kogoś przekonać do swoich racji.
tekst cytowany powinien wyglądać tak:
guru23 pisze:
ja nie postawiłem tezy, że od uchwały zależy organizacja festiwalu. zresztą fakt, że festiwal się odbył, o tym świadczy. pociągnąłem wątek uchwały, bo ten się pojawił i mieści się w temacie.
więc jeżeli uchwała była, to miasto zamiast ją realizować, z powodu konfliktu z nikosem uchwałę uchyliło. tak to się odbiera z zewnątrz.
odniosłem sie do sposobu rozwiązywania takich spraw przez miasto. bo on mi się akurat nie podoba.
z dyskusji, choćby tylko w tym wątku wynika, że niektórzy ludzie nie są zainteresowani istotą problemu, traktują ją pobieżnie i opierają się na tych fragmentach faktów które dla nich sa wygodne.
jak to może być, że uchyla się uchwałę dotyczącą zdarzenia, które powinno być właśnie realizowane. ta uchwała , jeżeli już tak daleko idziemy, powinna być poddana "obróbce" w ubiegłym roku, a nie w czerwcu bieżącego.
zabrakło na początku kwadratowego nawiasu otwierającego.