Dzisiaj jest 11 lip 2025, 22:36

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

szpileczka pisze:
Gronicz nie jest burmistrzem idealnym, niech skończy kadencję i wtedy go rozliczmy - i tu zgodzę się z grengo.

Tu pełna zgodność.

szpileczka pisze:
P.S. Szykanujesz wszystkich na tym forum, plujesz jadzikiem pięknie

No niestety. Ja myślę (a biegły w polityce lokalnej nigdy nie byłem) , że to samobój z Waszej strony , że to Ty stoisz na czele tej grupy. Ale czas pokaże.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

szpileczka pisze:
Szykanujesz wszystkich na tym forum, plujesz jadzikiem pięknie.

Czy wiesz co znaczy szykanować kogoś?
Za mocne słowa moim zdaniem. Któż się poczuł szykanowany?
Co do plotek to wiem że są domeną kobiet.
POZDRAWIAM

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
Pewien młody kandydat PO do rady miasta w wyborach 2006 roku (pominę dzielnicę dając mu szansę na ostudzenie gorącej głowy)za główny cel swojej kampanii obrał sobie niszczenie materiałów wyborczych konkurencyjnych komitetów. Przyłapany na gorącym uczynku ze łzami w oczach przepraszał i błagał o nie powiadamianie Policji. Własnoręcznie na piśmie opisał zajście przyznając się do popełnienia przestępstwa. Smaku dodaje fakt iż uczynił to na swojej ulotce wyborczej .Dodam tylko że dzisiaj z równą zajadłością broni dokonań – raczej ich braku obecnego Burmistrza Miasta.

No przyznam, że do tej pory dystansowałem się nieco do naszel lokalnej polityki (choć nie odcinałem się od niej zupełnie) ale przytoczony przeze mnie cytat, to moim zdaniem bardzo poważny zarzut (choć dość brutalny) i z niecierpliwością będę oczekiwał riposty ]:-> ]:-> ]:->

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Ja tylko na chwilkę: WIĘCEJ BŁOTA!

Naprawdę, jeżeli ktoś jeszcze miał wątpliwości co do poziomu zgorzeleckiej polityki, to po lekturze tego wątku powinien się z tej przypadłości skutecznie wyleczyć.

Doprawdy, panowie i panie, żal.pl.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Celowo nie wyjawiłem kim jest ów działacz aby uzmysłowić nam wszystkim jak łatwo jest utopić w błocie wszystko.
Przecież wysuwając zarzuty względem Burmistrza staramy się nie używać błota.
To nasi adwersarze stosują ciosy poniżej pasa. Myślę że nie w tym kierunku powinna zmierzać ta dyskusja. Pisząc o w/w kandydacie dałem sygnał że na chamstwo dam stanowczy odpór (grożnie zabrzmiało a ja niespotykanie spokojny człowiek jestem).
:P

[ Dodano: Wto Paź 07, 2008 12:25 pm ]
Kocham Was wszystkich :smt049
To dopiero wyznanie.
A ktoś tu nie lubi gejostwa w kreskówkach.
NARA
Grzeję do pracy.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
Celowo nie wyjawiłem kim jest ów działacz aby uzmysłowić nam wszystkim jak łatwo jest utopić w błocie wszystko.

Ludzki pan, kurcze. Dał cukierka, a mógł zabić.

Tytuł:
rekrut
rekrut

YELLO_35 pisze:
szpileczka pisze:
Gronicz nie jest burmistrzem idealnym, niech skończy kadencję i wtedy go rozliczmy - i tu zgodzę się z grengo.

Tu pełna zgodność.

szpileczka pisze:
P.S. Szykanujesz wszystkich na tym forum, plujesz jadzikiem pięknie

No niestety. Ja myślę (a biegły w polityce lokalnej nigdy nie byłem) , że to samobój z Waszej strony , że to Ty stoisz na czele tej grupy. Ale czas pokaże.

Że z mojej? Czy to o Cichym? Jeśli do mnie, to mnie interesuje tylko jedna partia - Niechęć do głupoty się zwie.

Cichy doskonale zdaję sobie sprawę, ze słów których używam. Bardziej interesowało mnie ustosunkowanie się do jakiegokolwiek mojego jadziku, ale Ty bystrze ominąłeś temat, bo po co odpowiadać na czyjeś zarzuty.
Całe szczęście te kobiece plotki to tylko i wyłącznie słowa Twoich współpracowników i ówczesnych radnych oraz działaczy miejskich. Ale jak mówię - to plotki, więc pewnie sporo rozmijają się z prawdą i nie mają pokrycia w rzeczywistości.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

szpileczka pisze:
Czy to o Cichym?

No nie inaczej :)

mrbyte pisze:
Ludzki pan, kurcze. Dał cukierka, a mógł zabić.

Pokazał ludzką twarz ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

krytyczny pisze:
CICHY pisze:
Kolega jak zwykle na temat

Jak najbardziej na temat. Jeśli głównym motywem "zarzutów" jest nie zrealizowanie obietnic wyborczych, to po Twojej stronie leży udowodnienie, że w momencie gdy miałeś taką możliwość swoje obietnice realizowałeś. Bądź wiarygodny i rzeczowy. Walnij na stół dokumentami i pokaż jak powinna wyglądać realizacja obietnic wyborczych, udowodnij żeś lepszy i sprawniejszy. Niszczenie nie jest żadną sztuką, sztuką jest budowanie.

Witam
Ważne Krytyczny że ty się urządziłeś dzięki Groniczowi w muzeum.Przeczytaj swoje posty na różne tematy i tej władzy.Co już zapomniałeś co pisałeś?.
Przynajmniej trochę godności.
Nikos

[ Dodano: Wto Paź 07, 2008 4:25 pm ]
Witam
Przed godziną była TV na ulicach Zgorzelca.I znowu pytali o burmistrza.
Teraz dzięki referendum Zgorzelec będzie słynne.
A może tak jakiś program na zlecenie urzędu zamówi burmistrz w popularnej telewizji.
I będzie na przykład mówił o wizji nowej hali ,parków,i że bardzo pomógł przy festiwalu.
Będzie głośno i hucznie.Nasze głosy naprawdę są mało miarodajne.Wypowiada się na forum kilkanaście osób.Także, bez podniecania się.
Nikos

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
już teraz udało mi się wiele zmienić. Począwszy od zmiany organizacji imprez na terenie miasta

Jeśli BM uważa to za sukces to gratulacje

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
pytasz mnie po raz pierwszy.

Przepraszam, zagalopowałem się tym stwierdzeniem...

CICHY pisze:
Masz rację zajmował się schedą po poprzedniku-remontował gabinet.

O ile Twoja wiedza obejmuje wyłącznie to działanie, to gratuluję znajomości pracy BM...

CICHY pisze:
Co do szansy na dokonanie czegoś-Hitler też ją dostał a co z tego wyszło wszyscy wiemy.

Moim zdaniem przegiąłeś trochę z porównaniami i zanim to znowu zrobisz przemyśl to, bo porównywanie kogokolwiek do tego ludobójcy jest odrażające i totalnie bezmyślne, a poza tym bardzo płytkie. To tak jak byś nie miał innych, bardziej sensownych argumentów...

CICHY pisze:
Nie zwracaj się do mnie Grzegorz S bo swojego nazwiska się nie wstydzę.

Nie wątpię, ale znając Twoje upodobania do rozdmuchiwania różnych spraw wolę się nie narażać, bo mógłbyś mnie oskarżyć o pomówienia w dodatku skierowane personalnie, a tego nie chcę...

CICHY pisze:
Co do sprawowania mandatu radnego w kadencji 1998-2002 zrobiłem tyle ile można było będąc w opozycji.

Acha...

CICHY pisze:
Co do bicia piany i populistycznej paplaniny to waż słowa bo za pomówienia odpowiadamy w trybie wyborczym.

A to już??? bo coś mi się nie wydaje, ale możesz próbować.

CICHY pisze:
I jeszcze jedno przeczytaj dokładnie swój tekst.
Nie wiem czy to można nazwać mianem paplaniny.
To zwykłe brednie.

Rozważ, czy to nie jest obraźliwe??? (czyżby ten sam tryb wyborczy) Rozumiem, że Wam wolno, ale Was już nie...

Poza tym Grześ w innym wątku obraziłeś mnie jako użytkownika forum w zdaniu: "...psy szczekają, a NOP jedzie dalej..." - ja nie czuję się psem i Twoje porównania, których używasz w swoich postach są ni mniej, ni więcej na poziomie rynsztoka.

Uważam, że taki intelektualista, który wpisy innych osób (czytaj: moje) określa mianem bredni nie powinien zniżać się do poziomu rynsztoka w swoich wypowiedziach, ale odnoszę dziwne wrażenie, że ideologie przypominające już kogoś w historii Polski nie są Ci obce. Powoływanie się na Hitlera, dziwne adresy e-mail nawiązujące do faszystów, falanga (mnie kojarząca się na pierwszy rzut oka ze swastyką) jako symbol Waszej partii - czy to nie dziwne?
Dla zainteresowanych poziomem wypowiedzi Cichego odsyłam do
http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.php?p=58150#58150

[ Dodano: Wto Paź 07, 2008 6:27 pm ]
nikos pisze:
Nasze głosy naprawdę są mało miarodajne.Wypowiada się na forum kilkanaście osób.Także, bez podniecania się.

Pełna zgodność. Wracamy do tematu, bo myślę, że jest po dyskusji.

Tytuł:
VIP
VIP

Słusznie. Wracamy do tematu.

Tytuł:
obserwator
obserwator

przekorny pisze:
.fundują nam referendum, żebyśmy mogli wypowiedzieć się, czy należy przez kolejne dwa lata znosić bezczynność burmistrza.

Oj Krytyczny, Krytyczny! Przecież wcale tak nie myślisz! Sam potrafisz wymienić wiele działań BM Gronicza, które są widoczne dla wszystkich! Przepraszam, prawie wszystkich! A może to tylko prowokacja z Twojej strony? Jak już się wszyscy wystrzelają na "nie" - Ty przedstawisz fakty, które wszystkich przekonają do BM Gronicza?
Tak w ogóle to ja się z Tobą zgadzam! Każdy, kto tylko pomyśli o jakimkolwiek remoncie, powinien być natychmiast odwołany lub wyrzucony.

W sprawie samochodu- zachodniego, też się z Tobą zgadzam! Burmistrz tak małego i prowincjonalnego miasta powinien się poruszać (wszędzie) pieszo, a co najwyżej na hulajnodze! W podróże do województwa niech wypożycza Trabanta! Nie, to też zachód - może być Wołga!

CICHY pisze:
Przyłapany na gorącym uczynku ze łzami w oczach przepraszał i błagał o nie powiadamianie Policji. Własnoręcznie na piśmie opisał zajście przyznając się do popełnienia przestępstwa.

Jak sądzę, trzymasz ten dokument, aby go niezwłocznie przekazać organom ścigania!!! Chyba, że płakał, bo oberwał? Wtedy chyba Ty powinieneś się zgłosić do tych organów.
Poprzez referendum budujmy państwo prawa! A więc tak, czy inaczej - na policję!

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

nikos pisze:
Ważne Krytyczny że ty się urządziłeś dzięki Groniczowi w muzeum.

A ja myślałem, że dzięki wrodzonemu wdziękowi i poprawnej polszczyźnie :)

nikos pisze:
Przeczytaj swoje posty na różne tematy i tej władzy.Co już zapomniałeś co pisałeś?.

Oczywiście, że zapomniałem - jak mógłbym pamiętać. Jak będę tyle lat w samorządzie co Ty, to na pewno zapomnę z kim i jak współpracowałem, W tej materii - jesteś uosobieniem mojej przyszłości :)

nikos pisze:
Przynajmniej trochę godności..

Tak. Z odrobiną godności, która Ci pozostała odpowiedz mi na pytanie : Dlaczego nie ma Cię wśród członków Grupy Inicjatywnej, jeśli jednym z głównych "zarzutów" jest "likwidacja" Festiwalu Greckiego. Powinieneś być w pierwszym szeregu, a nie wysługiwać się innymi a szczególnie NOP-em.

nikos pisze:
przekorny napisał/a:
.fundują nam referendum, żebyśmy mogli wypowiedzieć się, czy należy przez kolejne dwa lata znosić bezczynność burmistrza.

Oj Krytyczny, Krytyczny!(...)

E... o co chodzi ?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

joro

Cytuj:
Sam potrafisz wymienić wiele działań BM Gronicza, które są widoczne dla wszystkich!

,...co też i uczyniłem. Gabinecik, autko,..............( i już wyobraźnia mi zaszwankowała, bądź tak miły i wypełnij to wykropkowane miejsce) :P

Cytuj:
A może to tylko prowokacja z Twojej strony? Jak już się wszyscy wystrzelają na "nie" - Ty przedstawisz fakty, które wszystkich przekonają do BM Gronicza?

Krynico Mądrości- przejrzałeś moje utajnione plany. :lol:

Cytuj:
Każdy, kto tylko pomyśli o jakimkolwiek remoncie, powinien być natychmiast odwołany lub wyrzucony.

Każdy, kto jedynie o tym myśli i myśli, że my myślimy, że myśli o nas i stworzeniu dla nas, szarych i nikczemnych mieszkańców raju oraz, że z jego myśli powstanie kiedykolwiek coś realnego. :P

Cytuj:
Burmistrz tak małego i prowincjonalnego miasta powinien się poruszać (wszędzie) pieszo, a co najwyżej na hulajnodze! W podróże do województwa niech wypożycza Trabanta!

Ależ skądże znowu- gdzież bym śmiał pomyśleć o spacerach Jego Dostojności po naszych dziurawych, pełnych wyrw ulicach. Jeszcze obcasik by sobie złamał, co z pewnością przeniosłoby się na zahamowanie jego myśli, dotyczących....... (znowu problemy z wyobraźnią, uzupełnij, proszę) ;)
Jestem również jak najbardziej daleki od sugestii, że kilkuletnie służbowe autko, którym poruszał się jego poprzednik, w zupełności wystarczyłoby dla Jego Wysokości Rafałka G., którego niezwykle "światły umysł" pozwoli w niedługim czasie (gdzieś w połowie następnej kadencji), cieszyć się nam, szarakom, z miejskich dobrodziejstw, których nam dostarczy (np. 5-ciu nowiuśkich koszy na śmieci albo biblioteki miejskiej,..albo Skatepark, o który bezskutecznie dopomina się zgorzelecka młodzież).

joro, Ty, któryś doznał Objawienia, nie daj się prosić i uchyl rąbka zasłony tajemniczości, abyśmy mogli kłaniać Ci się w pas, dziękując za dokonania na rzecz miasta i jego mieszkańców. Złośliwi bowiem podszeptują, żeś jedynie marnym pisarczykiem w służbie Jego Dostojności,..ale to zapewne tylko marne oszczerstwa. :lol:

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 34  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.