że oficjele Starostwa i Urzedu Miasta przestaną przyjmować ordery z każdego kręgu osób zainteresowanych, jaki się im nawinie...
Czytam ostatnio- odznaczali Ich diabetycy.
Wczęsniej- pewnie "ogrodnicy",znaczy -Działkowcy.
A jeszcze wcześniej- np.transportowcy!
I krwiodawcy, i,,i,,,,
Dla KAŻDEJ grupy zawodowej, społecznej, biznesowej nasza władza robi TYYYLEEE dobrego, że MUS ja odznaczać!
No ja rozumiem, problem diabetyków ważna rzecz. Ale chyba urzędnicy mają w swych zakresach obowiazków dbanie o WSZYSTKICH mieszkańców,czy nie?! TAKŻE i wtedy, gdy to chodzi o diabetyków!
A i wtedy TEŻ, gdy dana grupa społeczna czy zawodowa nie trzyma w rękawie odznaczeń i orderów przeznaczonych do honorowego nadawania!
Czym SZCZEGÓLNYM wyróżnia się praca zwykłego urzędnika, od pracy EKSPONOWANEGO urzędnika, że tego drugiego się odznacza na każdym kroku, i z każdej strony?
No chyba tylko tym, że tych "niższych", tym podlizuchom z różnych organizacji się nie _opłaca_ odznaczać!
Ja im ( tym co i rusz to odznaczanym) tez w pewnym momencie współczuję!
Po jakimś czasie, oni te medale i ordery wożą chyba taczkami, tyle tego mają nawieszanego na piersiach!
Z strony głównej portalu: " Nowe oblicze cmentarza "
Rozpoczyna się druga tura remontu Cmentarza.
I znów stworzy sie OKAZJA do orderowania się wzajemnego!
Wprawdzie remont tej części już zrealizowanej wykonano tak tandetnie, że rzędy krzyży w osiach symetrii,
biegną po linii "siku byka".
Wiadomo, co mam na mysli.
A to podobno dlatego,że poszczególne kwatery nie maja jednolitych wymiarów, i podziałka rozstawienia krzyży sie nie zgadzała.......
Więc ja sie pytam: (!) to nie można tego było na stole DOBRZE rozrysować?! PRZED rozpoczęciem prac?!
No, ale...
Robota spartaczona, medali "byli"....
Zrobi się część drugą. Dokończy sie partaczenie roboty.
Zaprosi sie znów oficjeli....
Wygłosi sie okolicznosciowe przemówienia.....
Salwą się w niebo palnie.....
Pomedaluje się te kilka tych samych co zawsze piersi ,mn. burmistrza, wiceburmistrzów,
i tego od inwestycji nie omijając, (a jakże!)
Goście i oficjele wymedalowani przejdą do rozstawionych stołów z _cateringiem_- (Made In Maciej D.). Na stołach będzie grochówką "wojskowa", co z całą pewnością wojska nie widziała, będą i kiełbasy.....
Żołnierze II Armii WP, posiedzą,pogadają.
I ci jedynie maja najwyższe uzasadnie do tego posiedzenia,pogadania...
A pozostali Goście? A pojedzą, pogadają se, za friko!
No, i zakończy sie druga tura remontu Cmentarza.
A JAK nie było żadnego śmietnika wokół Cmentarza, tak i nie będzie nadal....
I NADAL będą plastikowe butelki, puszki po piwie, kubki z McDonald'sa toczyły sie po poboczach, i torebki foliowe szeleścić, zaczepione w gałęziach drzew...
No bo nawet jak się znajdzie taki jakis PORZĄDNY młodzieniec, a i dorosły-też, co będzie chciał śmieci wrzucić do kosza, GDZIE go ma szukać?!
I kupa śmieci za Cmentarzem jak od blisko roku gnije, tak i pewnie nadal będzie DALEJ gniła......
http://img226.imageshack.us/img226/4855 ... m425ez.jpg
[img=http://img226.imageshack.us/img226/4855/zawojskowym425ez.th.jpg]