Dzisiaj jest 11 lip 2025, 22:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

a podobno to ja jestem mistrzem w zaśmiecaniu tego wątku :-)
nie mogę sobie odmówić przyjemności w tym momencie i poprosić niczym bombas o powrót do tematu - czyli referendum ws. odwołania burmistrza. kto wie ale nie powie a kto pijak i złodziej już z grubsza chyba ustalono.
dziękuję

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
podobno to ja jestem mistrzem w zaśmiecaniu tego wątku
typowa megalomania,
przepraszam za wtręt, ale
Cytuj:
nie mogę sobie odmówić przyjemności w tym momencie
:)
dla przypomnienia /także i sobie/:
wątek jest o Referendum w sprawie odwołania Burmistrza.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

megalomania to własne przekonanie, a ja tym razem bazowałem na opini innych
Asafa pisze:
Cytuj:
no i to Ty odszedłeś od tematu, ja się tylko do Ciebie dołączyłem,

NIKT ani Przekorny ani Yellow ani Krytyczny ani Bombas ani Gobo ani Cichy ... poprostu nikt tak nie odbiega od tematu jak Ty.

teraz jednak już we dwóch zaśmiecamy ten watek :-)

P.S.y
ale tak z trzeciej strony myślę sobie, może by tu w tym miejscu podjąć jakieś zbiorowe zobowiązanie niezaśmiecania tego wątku dalej?
każdego - ja też jestem każdy - łapy swędzą aby się wdać z przeciwnikiem w mniej lub bardziej udaną opluwankę, ot takie są chyba prawa forum internetowego nawiasem mówiąc. tymczasem jednak czy to się komuś podoba czy nie, NOP z 99% prawdopodobieństwem doprowadzi w mieście do referendum, można ich nie lubić ale z faktami w ten sposób nie da się dyskutować. ja przyjmuję to do wiadomości, dlatego więcej nie zabieram tu głosu, jak nie mam nic do powiedzenia i szczerze mówiąc nie chciałbym też - może jestem odosobniony w swoim odczuciu, nie wiem, jako megaloman pewnie nie jestem w stanie tego rozsądzić - więcej tych śmieci o muzeum łużyckim i innych podjazdów tu w kółko czytać, niezależnie od tego kto jest autorem wpisów.
niech piszą tu może Ci co mają coś w sprawie do powiedzenia, zapytania czy odpowiedzenia a nie w kółko wyliczanie kto z kim śpi, pije albo się spotyka. CICHEGO tylko bym prosił aby jako grupenfirer więcej nie pisał rzeczy typu wiem ale nie powiem, bo to rodzi śmietnisko, albo wie i powie albo mówi, ze nie ma nic do powiedzenia w tej sprawie. może się mylę, ale bez jakiegoś ułożenia zasad prędzej czy później ten wątek znów skończy się na wzajemnym wypominaniu przysłowiowego bicia murzynów.
albo może w ogóle po uzyskaniu odpowiedniej liczby głosów dla referendum,skasować ten wątek i zacząć od nowa? miesiące zdaje się jeszcze miną do czasu referendum - nie mówiąc o ewentualnym wyborze burmistrza, na razie wątek ten ma miesiąc i już jest trudno się przez niego przebić... w czym nie ukrywam, że mam swój wkład i powiem szczerze dumny z siebie wcale nie jestem, pomimo tego, ze mnie Michał okrzyknął megalomanem

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
ale tak z trzeciej strony myślę sobie, może by tu w tym miejscu podjąć jakieś zbiorowe zobowiązanie niezaśmiecania tego wątku dalej?

Jestem przeciwny - dobry OT nie jest zły i wprowadza nowe życia do starego wątku ;) Przeciez gdyby nie OT-y każdy z nas zapomniałby już o tym wątku. A tak to ciągnie jak szalony ;)

Choć z drugiej strony największą korzyść w tym wypadku ma z tego faktu G.I. - więc może strzelamy gola do własnej bramki? ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

coś jak psy szczekają, a "niemcy" się zbroją ;)

P.S.y
ale z trzeciej strony to trochę jednak szkoda, że wątek ożywa jedynie wtedy gdy, że tak powiem "zboczy".

Ostatnio zmieniony 06 lis 2008, 13:56 przez neandertalski, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
obserwator
obserwator

a ja mam pytanie kto poniesie koszty referendum jesli takowe bedzie niewazne tzn wezmie w nim udzial niewystarczajaca liczba osob uprawnionych do glosowania lub tez nie dojdzie do odwolania burmistrza

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

I kto za to płaci? Pani płaci, Pan płaci.. Społeczeństwo.

Tytuł:
obserwator
obserwator

tadam pisze:
I kto za to płaci? Pani płaci, Pan płaci.. Społeczeństwo.

TO JA DZIEKUJE POSTOJE :smt096

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

marcinp007 pisze:
TO JA DZIEKUJE POSTOJE :smt096

nie... no to właśnie powinieneś pójść żeby była wystarczająca liczba uprawnionych do głosowania, bo jeśli referendum będzie nieważne to wtedy dopiero będzie wyrzucenie pieniędzy w błoto.

Tytuł:
VIP
VIP

A ja dzwoniłem wczoraj bodajże do Andrzeja Wieja, rzecznika sądu rejonowego w Jeleniej Górze, którzy najzwyczajniej oświadczył, że w niejawność wynika bezpośrednio z Kodeksu Karnego i nie jest niczym nadzwyczajnym. Zatem moim skromnym zdaniem nie ma konieczności wieszać na nikim psów za rzekome utajnienie.

Tytuł:
obserwator
obserwator

aleksander pisze:
A ja dzwoniłem wczoraj bodajże do Andrzeja Wieja, rzecznika sądu rejonowego w Jeleniej Górze, którzy najzwyczajniej oświadczył, że w niejawność wynika bezpośrednio z Kodeksu Karnego i nie jest niczym nadzwyczajnym.

Może jakaś podstawa prawna, ;-) to tak z czystej rzetelności dziennikarskiej - "bodajże"

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

tak mnie naszło pytanie czytając:

saso v.2.08 pisze:

czy w kampanii przedreferendalnej Pan Burmistrz będzie występował jako osoba prywatna czy niejako "z urzędu", bo tak się zastanawiam co sądzić o takiej reklamie i czy będzie ich więcej za chwilę.
burmistrz ma prawo informować mieszkańców o swoich planach, sukcesach itd. ale czy ma prawo to robić za pieniądze urzędu w obliczu referendum, czy musi bronić się jako osoba prywatna - ewentualnie partyjna? przy czym referendum dotyczy odwołania burmistrza a to nie jest chyba, ze tak powiem powództwo cywilne. może mi ktoś powiedzieć jak to wygląda od strony formalnej? no bo z trzeciej strony trudno aby burmistrz bronił się jako osoba prywatna i za prywatne pieniądze dowodził osiągnięć zawodowych urzędnika, którego funkcję pełnił.
finansowanie G.I.joe jest chyba określone w ustawie tu przytaczanej kilka razy, a jak to się ma w odniesieniu do władzy, której sprawa referendum dotyczy?

P.S.y
i tak mnie jeszcze naszło pytanie - czy reklama musi mówić prawdę? są jakieś obwarowania dotyczące "prawdomówności" reklam?

Tytuł:
obserwator
obserwator

no właśnie. w tym stylu czytałem juz artykuł Panka o Woroniaku. jestem ciekaw, ile kosztuje taki artykuł w gazecie? mi sie wydaje, że dla mieszkańców to są pieniądze wyrzucone w błoto. a czy muszą w gazetach te portrety pokazywać ? przecież to nie kampania wyborcza. ludzie już widzieli swojego burmistrza na plakatach. a to też podraża koszt publikacji.

Tytuł:
obserwator
obserwator

neandertalski pisze:
megalomania to własne przekonanie, a ja tym razem bazowałem na opini innych
Asafa napisał/a:
Cytat:
no i to Ty odszedłeś od tematu, ja się tylko do Ciebie dołączyłem,

NIKT ani Przekorny ani Yellow ani Krytyczny ani Bombas ani Gobo ani Cichy ... poprostu nikt tak nie odbiega od tematu jak Ty.

teraz jednak już we dwóch zaśmiecamy ten watek :-)

neandertalski pisze:
a podobno to ja jestem mistrzem w zaśmiecaniu tego wątku :-)
nie mogę sobie odmówić przyjemności w tym momencie i poprosić niczym bombas o powrót do tematu - czyli referendum ws. odwołania burmistrza. kto wie ale nie powie a kto pijak i złodziej już z grubsza chyba ustalono.
dziękuję

Bo zawsze tak było. To że raz zauważyłeś że jest nie na temat to nic nie znaczy...

gornik pisze:
I to jest przedstawiciel naszego posła, faktycznie godny przedstawiciel a jak rzeczowo wypowiada się na tym forum (Pitek) :smt044
Często wspominał że ma informacje "z pierwszej ręki"

Szkoda z Takimi ludźmi gadać, ON(PiTek) często wspomina tak jak napisałeś że ma informacje z pierwszej ręki. A jak mu coś nie na ręke to pisze wtedy nagle że pisze w własnym imieniu że od siebie ( nie ma już informacji z pierwszej ręki) lub unika udzielania się na forum dopóki temat nie ucichnie, potem znów się pojawia ze swoimi informacjami z pierwszej ręki, potem znów unika i tak w kółko :smt082

Tytuł:
pismak
pismak

Asafa obiecuje się poprawić i powoływać się wyłącznie na „nieoficjalne źródła”
Nadal przekładam aktywność w rzeczywistości nad tą na forum. Tu zaglądam w wolnych chwilach.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.