Dzisiaj jest 12 lip 2025, 0:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 85  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

ze strony głównej:

Rusketos: manipulował czy został wmanipulowany?

W internecie pojawił się filmik prezentujący "trzy manipulacje" Nikosa Rusketosa jakich rzekomo miał się dopuścić w sprawie Festiwalu Piosenki Greckiej. W kompilacji wykorzystano wypowiedzi Nikosa oraz wyciągi z sesji Rady Miasta. Tymczasem na forum toczy się burzliwa dyskusja w tym samym temacie. Dosłownie przed chwilą Rusketos opublikował m.in. materiały wyborcze kandydata z 2002 roku, który obiecywał "ograniczenie, a wręcz likwidację wydatkowania środków z kasy miejskiej na Festiwal Piosenki Greckiej.

video:

<embed id="VideoPlayback" src="http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-3322751257240959956&hl=pl&fs=true" style="width:400px;height:326px" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always" type="application/x-shockwave-flash">

jeżeli film się nie pokaże to tu jest link: http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 2QL7iOzFAg

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
To już jest naprawdę manipulacja.Ja o tych faktach mówiłem wiele razy ,dałem nawet te uchwały dziś na forum.Teraz widzę że ze PO ze strachu że opublikuje materiały, ktoś zgrał ten film ?.Istnieje jeszcze jeden folder kandydata na radnego z przed dwóch lat kto go ma ?.
Bo wychodzi prawda co chciano zrobić z festiwalem wiele lat temu.Dziś to uczyniło rządzące PO,na czele którego stoi Gronicz. :smt058
Nikos

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Krytyczny, czy to Ty jesteś autorem, współautorem, scenarzystą lub montażystą materiału prezentującego "trzy manipulacje" ??? I czy to Ty umieściłeś je w internecie??? ;-)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Krytyczny, czy to Ty jesteś autorem, współautorem, scenarzystą lub montażystą materiału prezentującego "trzy manipulacje" ??? I czy to Ty umieściłeś je w internecie??? ;-)

Całkiem Cię.... i tu padają niecenzuralne słowa. Coś szybko Ci poszło "odnajdowanie" autorów. Zasada spycha ?

Tytuł:
obserwator
obserwator

w koncu nie wiem, którą uchwałę uchylili , tę z 1998r. o ogólnopolskim festiwalu piosenki greckiej ? jaki to ma związek z innymi przedstawionymi uchwałami? uchwała z 1999 r. jest korzystanie ze znaku miasta jest dla międzynarodowego festiwalu i dla agencji orfeusz. ale czy dla obu razem? bez pał litra nie rozbieriosz. ta uchwała nie dotyczy uchalonej imprezy w 1998r.
ja nie jestem wróg nikosa , nawet raczej jestem zwolennikiem festiwalu, ale robienie zadymy z tego powodu, że prywatna osoba nie dostała od miasta pieniędzy na organizację imprezy, wydaje mi się przesadą. dla mnie odpowiedzialnymi za niezrozumienie tematu sa radni, którzy zamiast przeprowadzić rzetelne rozeznanie, zapoznać się z dokumentami, uchylają bogu ducha winną uchwałę, która mogłaby jeszcze następne lata funkcjonować
nikos już dałbyś sobie spokój, zrobiłeś dobry festiwal pod patronatem marszałka Szmajdzińskiego , włączyłeś ludzi, którzy ci dali kasę, to naprawdę już pozostaw tę sprawę. im będziesz więcej mówił, tym więcej argumentów może być przeciw tobie.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny

Cytuj:
Całkiem Cię.... i tu padają niecenzuralne słowa. Coś szybko Ci poszło "odnajdowanie" autorów. Zasada spycha ?

Czy to znaczy, że nie miałeś z tym nic wspólnego?? Pytam jeszcze raz, bo Twoja odpowiedź nie jest dla mnie jednoznaczna... :shock:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Czy to znaczy, że nie miałeś z tym nic wspólnego?? Pytam jeszcze raz, bo Twoja odpowiedź nie jest dla mnie jednoznaczna...

Może mam Ci to napisać dużymi literami? Nie. Ja myślę, że to Ty.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

A filmu już nie ma... Szybko.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Mało ważne ale ja zawsze myślałem, że żądać czegoś (np. 150 tysięcy złotych ) pisze się przez "z z kropką" a nie przez "rz". Taki fajny film zepsuty :D

Tytuł:
rekrut
rekrut

nikos pisze:
oto obiecane materiały:

http://zgorzelec.info/forum/download.php?id=607

I to ma być dowód przeciw Groniczowi i radnym koalicji PO-PiS?

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Jest :grin:
Cytuj:
I to ma być dowód przeciw Groniczowi i radnym koalicji PO-PiS?
naprawdę nie wiem co ma z tych 'dokumentów' wynikać? :o

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
Cytuj:
Jest :grin:

No nie wiem, jak bym nie próbował dostaję "ten plik wideo jest obecnie niedostępny".

Tytuł:
VIP
VIP

widać blokowanie jest wybiórcze :grin:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam miłych piszących i czytających :)
Czytam to wszystko z niedowierzaniem. Dyskusja na forum na temat festiwalu trwa od ponad roku. A dzisiaj dochodzi do momentu, że ukazuje się nagrany materiał z konferencji z ubiegłego roku. Jedni drugim zadają kłam, Rada Miasta uchyla Uchwałę o festiwalu, Nikos ze sceny wyrzuca Burmistrzowi Miasta niechęć do Greków i Festiwalu. Rzeczywiście, można się w tym wszystkim pogubić.
Brałam czynny udział w doprowadzeniu do podpisania partnerstwa z Naussą. I chcę powiedzieć, że to wcale nie było takie proste, ponieważ jednak Polacy i Grecy to ludzie o zupełnie różnym temperamencie, podejściu do sprawowania władzy.
Ówczesne władze Naussy potraktowały to partnerstwo jako coś bardzo ważnego dla swoich mieszkańców. Z polskiej strony to patrzenie było trochę inne, bowiem niektórzy patrzyli na to przez pryzmat Nikosa, a wiadomo, jest osobą kontrowersyjną.
Ja patrzyłam na ten problem globalnie. Znałam już wcześniej Europę byłam za granicą na wielu szkoleniach i seminariach , zwyczajnie uczyłam się tego, dlatego wiedziałam, że to jest ważne.
Osobiście nie znałam wielu Greków ze Zgorzelca, oprócz pracowników S.I.Delta, bo z racji zawodu miałam kontakt z osobami niepełnosprawnymi. To byli fantastyczni ludzie, mili, grzeczni, życzliwi w stosunku do Polaków. Znałam kilka lekarek, koleżanek mojego męża. Ci wszyscy ludzie powyjeżdżali ze Zgorzelca.
Dlatego też propozycję strony greckiej przyjęłam b. poważnie, z myślą o mieszkańcach naszego miasta. Wielu z Państwa wychowywało się razem, mieliście swoje koleżanki i kolegów Greków, dlaczego nie połączyć jakimiś mostami naszych miast?
To był mój punkt widzenia. Byłam dwukrotnie w Nausie. Efektem tych wyjazdów było podpisanie partnerstwa. Za mój wkład w to partnerstwo, już nie będąc radną, zostałam uhonorowana Medalem Nausy. Dla władz tego miasta nie było ważne moje miejsce we władzach, docenili to, co zrobiłam. Bo tej całej pracy, która doprowadziła do podpisania partnerstwa, nie widać, ale ktoś ją musiał zrobić.
Dzisiaj, kiedy czytam tę dyskusję na forum, widzę, ile jeszcze wody musi przez Nysę przepłynąć, żeby tę wielokulturowość w naszym mieście pielęgnować. I nie tylko poprzez robienie nowych festiwali, poprzez obietnice wyborcze, że stare na śmietnik, tylko poprzez ulepszanie i pielęgnację tego, co było. A nowe - tak, niech wzbogaca ofertę kulturalną naszego Miasta, bo naprawdę wielu mieszkańców uważa, że jest uboga, potrzebuje czegoś nowego. Ale jak pokazała impreza Festiwal Grecki, jest on potrzebny w tym mieście.
Ze względu na partnerstwo z Nausą może stanowić element porozumiemienia, a nie wojny politycznej, jaką wywołał.
Wierzę jednak, że choć po grudzie, do porozumienia w sprawie festiwalu dojdzie, czego życzę sobie mojemu Miastu.
Hanna I.

Tytuł:
VIP
VIP

Droga pani Haniu, dokonania i zaangażowanie społeczne Pani są powszechnie znane i zbędne jest ich przypominanie.
Natomiast co do tzw. 'współpracy' pomiędzy miastami partnerskimi, to mam wiele zastrzeżeń. Także jeśli chodzi o Naussę. Chętnie bym widział kontakty zwykłych ludzi ze Zgorzelca i z Naussy, a nie tylko wybrańców. Praktycznie dla wielu zgorzelczan ta współpraca to czysta abstrakcja. Takie kontakty mogłyby przełamać stereotyp Greka-Rusketosa, który skutecznie /stereotyp/ przeszkadza w akceptacji odmiennej od polskiej kultury.
Cytuj:
ile jeszcze wody musi przez Nysę przepłynąć, żeby tę wielokulturowość w naszym mieście pielęgnować
pielęgnowana to ona jest /patrz spotkania rodzin muzykujących i choćby festiwal grecki/, gorzej z jej akceptacją przez część zgorzeleckiego społeczeństwa.
Tylko, co myśmy tu dla tej sprawy zrobili, nie licząc podpisywania umów partnerskich i uczestnictwa w wielu zagranicznych szkoleniach i seminariach? Proszę spojrzeć na obecne kontakty z partnerskim Goerlitz.
Partnerstwo ma dość precyzyjną definicję. Może dobrze byłoby przypomnieć podpisaną umowę.

[ Dodano: Sob Wrz 20, 2008 4:50 pm ]
Mówienie i pisanie o wielokulturowaści miasta, kiedy zwykły jego obywatel ma z innymi kulturami kontakt bardzo ograniczony i co nagorsze - wycinkowy, jest nieporozumieniem.
Czy byłaby w ogóle możliwość losowego wybrania kilkunastu obywateli Zgorzelca i umożliwienie im kontaktu np z Grekami w Naussie a nie typowania wg jakiegoś klucza tylko młodzieży? Tak, żeby te kontakty miały charakter bardziej powszechny? Młodzież jest przyszłością i należy jej się miejsce szczególne, ale nie z samej młodzieży składa się społeczność miejska /żeby było jasne: nie piszę o kwestii wieku wyłącznie w kontekście własnej osoby /

Ostatnio zmieniony 20 wrz 2008, 18:30 przez bombas3, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 85  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.