Dzisiaj jest 12 lip 2025, 0:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
gaduła
gaduła

Mi-kel mozliwosci sa nawet w Studniskach Dolnych czy w innej wiosce ale tak na poważnie jak sam widzisz nawet w Warszawce czy we Wroclawiu maja problemy.
mi-kel pisze:
Jak na razie mamy powazne atuty - wicemistrza, dobre wyniki w ULEB, wiec jest z czym startowac w rozmowach z potencjalnymi sponsorami.
za to ogladalnośc telewizyjna kosza "zerowa " w skali kraju wiec nie wiem jaki sponsor rzuci sie na tak łapczywy ;-) kąsek. Podziwiam za optymizm ...spróbuje się zarazic .
Ogolnie jestem jednak zdruzgotany tak jak pewnie tysiace kibicow w Zgorzelcu i nie tylko ....ot tak nam schetyna pod choinke prezencik rzucił ...jest jeszcze cień szansy ze jakos po kosciach sie rozejdzie i cos tam innego wymyslą w końcu w kilku ligach rozbito by czołowe zespoły.

Tytuł:
rekrut
rekrut

malo konkretow......

Ostatnio zmieniony 22 gru 2007, 0:28 przez mi-kel, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Menelopa -Ty jako członek tej parti powiesz wszystko co ci karzą więc jesteś nieobiektywny i będziesz kłamał jak całe PO przed wyborami! Lepiej szukaj wymówek dlaczego żadnej obietnicy wyborczej nie zrealizowaliście.A śmieszniejszej wypowiedzi jak Gronicza po rewelacjach Schetyny o finasowaniu klubów to nie słyszałem.Dwa miesiące wcześniej guru zgorzelecki Kozlowski wraz ze Schetyną i swoimi podwładnymi Groniczem i Brodniakiem obiecują ogrom pieniędzy na budowe hali a teraz "rżną głupa "jaka to strata dla Zgorzelca i sportu.Czyli albo zakłamanie perfidia i obłuda wszyskich z PO albo wy nie wiecie co w PO się dzieje nie mieliście programu,albo był ukryty.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Pan Schetyna zapomniał, ze jak był prezesem Ślaska, to klub był finansowany przez sieć IDEA, a wiec TPSA czyli spółka skarbu państwa. Jak poważni sponsorzy się wycofali i Śląsk gorzej sobie radzi, to próbuje odegrac się na rywalach w inny sposób.

Tytuł:
pismak
pismak

Wypowiedzi przedstawicieli obecnego rządu są szokujące. Ja jednak nie wierzę do końca, że będą podcinać swoją gałąź na której siedzą teraz dosyć pewnie. Przecież takie traktowanie spółek skarbu państwa, gdzie często skarb nie ma większości jest ich dyskryminacją i z trzeba by zmienić sporo ustaw oraz zaproponować inny wariant wspierania polskiego sportu zawodowego. Moim zdaniem chodzi całkiem o cos innego, może o głowy prezesów. Te socjotechniki znamy juz z działań poprzedniego rządu. Pewnie okaże się po jakimś czasie, ze coś jest, a raczej było nieprawidłowe i wtedy głowy polecą. Swoją drogą po co sobie utrudniać, czy nie jest lepiej zadziałać po męsku. Wszyscy wiemy, ze zmiany w wielu spółkach muszą nastąpić, choćby po to by odpolitycznić zarządy.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Myśle i mam nadzieje, że są to tylko nieodpowiedzialne wypowiedzi puszczonych samopas polityków PO . Było ich ostsnio wiele - dofinansowanie in vitro, - wizyta Tuska w Rosji,itp a potem dementowane przez Tuska.
A tak właściwie to czy Prokom SA finansuje Trefla Sopot z pieniedzy po opodatkowaniu czyli z własnego dochodu, czy umowy sponsorskie i inne wydatki są zaliczane do kosztów uzyskania przychodu bo jak tak to jakie to prywatne sponsorowaniu toż to poprostu częśc dochodów Budżetu Państwa zużywaają na własne reklamy.
Spólki Skarbu Państwa pracują w oparciu o majatek trwały bedący własnoscia Państwa ale środki wypracowane sa przez ich pracowników i w żaden sposób nie są dofinansowane przez ten biedny Skarb. A jeżeli mają istniec na gospodsrczym rynku to pozbawienie mozliwosci takiej promocji i reklamy z jakiej moga korzystać firmy prywatne byłoby jawna nierównością gospodarczą.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Czytam ta całą dyskusje i postanowiłem tez cos napisać od siebie jako kibic Turowa:

1) po pierwsze są to narazie propozycje a wiadomo jak to jest w sejmie ile tak ustaw jeszcze maja do zrealizowania czyli to na pewno nie stanie sie z dnia na dzień - są czytania w sejmie, czyta tez to prezydent itp.

2) po drugie co do wypowiedzi naszego prezesa to uważam, że chodziło mu o to że nie interesuje go praca w średnim zespole czy słabym i uważam, ze chodziło mu o to ze jezeli juz by doszło do tego braku sponsoringu ze stony PGE to on będzie pracował nad pozyskaniem nowych sponsorów i żeby na tym koszykówka w Zgorzelcu nie ucierpiała (oby tak było jak mi sie wydaje :P)
co do pozyskania sponsorów to pomagają naszej drużynie wyniki w lidze i na europejskich arenach, przeszkadza za to małą ogladalnosć kosza i brak dużych firm w naszym mieście - czyli tutaj duza praca dla prezesa i zarządu jak to sie rozwiąże

3) co do głosowania na PO musze sie przyznać że tez oddałem na nich głos ale tylko dlatego ze jak nie PO to Pis by wygrało ;/
i nie chciałbym sie wymadrzać ale bałem sie szczerze o to co moze zrobic schetyna z władzą - i to sie sprawdza niestety

wiec na podsumowanie chciałbym zyczyc wszystkim kibicom TUROWA ZGORZELEC oraz Zagłębie Lubin (który sponsoruje KGHM a którego jestem kibicem), aby ta ustawa nie przeszła ;)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

chyba się wycofują z pomysłu. polecam wywiad w gazecie polska

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cała ta sytuacja jest co najmniej dziwna. Gdyby drążyć temat, Prokom też powinien dostać zakaz sponsorowania, bo swą potęgę jako firma zbudował na kontraktach rządowych. Gdyby nie informatyzacja ZUS-u i miliony złotych w nią pakowane przez państwo nie było by "wielkiego" Prokomu. Żeby było jeszcze śmieszniej system informatyczny KWB Turów, też pochodzi od Prokomu :), i zdaje się że do tej pory im płacą za opiekę autorską. Tak więc Prokom ciągnie kasę z tego samego źródła co PGE :) tyle że inną drogą...

Tytuł:
pismak
pismak

Cypis pisze:
Menelopa -Ty jako członek tej parti powiesz wszystko co ci karzą więc jesteś nieobiektywny i będziesz kłamał jak całe PO przed wyborami!

Cypis, chyba Ci się ugrupowania pomyliły. Za dużo się nasłuchałeś o lojalkach czy wekslach praktykowanych gdzie indziej. Stąd wypisujesz bzdury na mój temat :-? To nie jest forum wyborcze i nie jestem tu tubą PO :smt021 . Jak chcesz poznać opinię na ten temat burmistrza = przewodniczącego koła PO to się zwróć do jego rzecznika bądź do niego osobiście. Skorzystaj z tego http://www.zgorzelec.eu/component/optio ... temid,208/
Bo jak na razie nikt mnie nie upoważnił abym go tu reprezentował. Sprecyzuj co w mojej wypowiedzi jest kłamstwem.

krytyczny pisze:
Cała ta sytuacja jest co najmniej dziwna. Gdyby drążyć temat, Prokom też powinien dostać zakaz sponsorowania...

Gdyby dalej drążyć temat to Wiśle Kraków też by się oberwało bo sponsoruje ją Kulczyk, który swój majątek pomnożył sprzedając policji i UOP Volkswageny :P

bog180 pisze:
Myśle i mam nadzieje, że są to tylko nieodpowiedzialne wypowiedzi puszczonych samopas polityków PO .

Wątpię czy ten pomysł zostanie zrealizowane w formie przedstawionej na łamach GW. Mam nadzieje, że jednak ktoś zajmie się uporządkowaniem spraw związanych ze sponsorowaniem sportu przez spółki skarbu państwa, tak żeby w przyszłości oszczędzić kibicom niezdrowych emocji, w dodatku przed świętami :smt111

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Menelopa pisze:
krytyczny pisze:
Cała ta sytuacja jest co najmniej dziwna. Gdyby drążyć temat, Prokom też powinien dostać zakaz sponsorowania...

Gdyby dalej drążyć temat to Wiśle Kraków też by się oberwało bo sponsoruje ją Kulczyk, który swój majątek pomnożył sprzedając policji i UOP Volkswageny :P

No i coś tu jest na rzeczy, bo zarówno Kulczyk, jak i Krauze bez miłosnych uścisków z władzą różnych opcji daleko by nie zajechali. Jest to tzw. "polski model kapitalizmu". Gdyby Schetyna naprawdę miał jaja, to by się zabrał za prześwietlanie styku wielkiego, prywatnego biznesu z polską polityką (nie w stylu Kaczyńskich, broń Boże). No, ale zawsze łatwiej przyłożyć spółkom skarbu państwa, to akurat odwagi nijakiej nie wymaga.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Czytając to forum zauwazyłem ze większość piszących tu pisze żeby pisać, nie ważne czy się na czymś znają czy nie. Takie towarzystwo wzajemnej adoracji nabijające sobie posty.
Pan Kulczyk, co by o nim nie sądzić nie jest sponsorem Wisły Kraków a jest nim Pan Bogusław Cupiał wlasciciek Tele-Fonika Kable zresztą tez dosyć kontrowersyjna postać.
Naprawdę funkcja szukaj w Google nie boli.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Pan Kulczyk, co by o nim nie sądzić nie jest sponsorem Wisły Kraków a jest nim Pan Bogusław Cupiał wlasciciek Tele-Fonika Kable zresztą tez dosyć kontrowersyjna postać.

Był. Od sierpnia 2005 do września 2007. To robi taką różnicę?

Cytuj:
Czytając to forum zauwazyłem ze większość piszących tu pisze żeby pisać, nie ważne czy się na czymś znają czy nie. Takie towarzystwo wzajemnej adoracji nabijające sobie posty.

To pisz, udzielaj się, rozbijaj układ i daj poznać się na własnej fachowości.

Tytuł:
pismak
pismak

Gendok pisze:
Pan Kulczyk, co by o nim nie sądzić nie jest sponsorem Wisły Kraków a jest nim Pan Bogusław Cupiał

Był i jego osoba została przytoczona jako przykład, że wielu można przykleić łatkę "adoratorów miłosnych uścisków z władzą" Ale chyba nie w tym temacie powinna się toczyć rozmowa

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cytuj:
ZUS domaga się od (...) klubów pieniędzy za (jego zdaniem) zaległe składki od premii i nagród za wyniki sportowe. A te, jak pokazują kontrole, są ogromne. Jeśli ZUS wygra pierwsze procesy, jakie toczą się już w sprawie zaległych składek, nawet silne finansowo kluby mogą mieć poważne problemy. A małym i słabym grozi bankructwo.
(...)
Akcje ściągania pieniędzy od sportowców ZUS zaczął bowiem na Dolnym Śląsku, gdzie przeprowadził pierwsze kontrole.

ciekawe jak sprawa wygląda w Turowie?

całość w dzienniku

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.