Dzisiaj jest 10 lip 2025, 0:13

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 329 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

:wink: Każdy Baran liczy na siebie.

Tytuł:
rekrut
rekrut

jaki BARAN każdy widzi :(

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ach te Barany... :roll:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Fajnie że Dykusyjny Klub Filmowy przeniósł się na forum.Może wreszcie jego idea odżyje.Jeszcze tak na fali narzekania....są przecież ferie zimowe i w tym kinie jest też zima.A przecież jest to taki okres że kino powinno hulać na maxa! Jakiś przeglądzik filmowy,jakaś bajeczka dla dzieci,filmik dla młodzieży. :twisted: Pamietam to kino od czasu Rycha i z żalem stwierdzam że nastały złe czasy dla POZY.Z mojego wrażenia-najgorsze w rankingu od początku istnienia.Ciekawe dlaczego "Poza" kojarzy mi się z filmem J.Jarmusza" TRUPOSZ"?

Tytuł:
rekrut
rekrut

-> post zostal usuniety na wniosek Mariusza Tokarczyka, ktory nie byl autorem niniejszego posta

Tytuł:
rekrut
rekrut

.Nie wiem co o tym sądzić? Czy to jest już szczyt ignorancji czy dno moralne,chociaż jedno drugiego nie wyklucza :twisted: Wiele w życiu widziałem i słyszałem ale taka odpowiedź mnie powaliła.

Tytuł:
VIP
VIP

Tak sie jakos porobilo, ze jak forumowicze znajduja sobie cel to juz suchej nitki nie zostawiaja i dyskutuja bardzo wnikliwie. (patrz: sprawy Noemi, sieciuch.com, Osrodka Rehabilitacji, Daniela Gotthardta, PoZy i innych) Czesto jest tak, ze ludzie sie buntuja i nastawiaja przeciwko nie przyjmujac slow krytyki bo uwazaja ze to co robia jest dobre i tylko oni maja racje.

Wydaje mi sie ze to jest blad, bo w dzisiejszych czasach jezeli przedsiebiorstwo nie ma kontaktu z otoczeniem, to jego odruchy na reakcje rynku sa nieprawidlowe (brak analizy zapotrzebowania) i przedsiebiorstwo gorzej funkcjonuje co czasem prowadzi do bankructwa.

Dlatego uwazam ze pomimo zlosliwosci jakie wystepuja, nalezalo by sie przyjzec tej sprawie blizej i powiedziec wprost albo ze nie macie racji bo... albo zapytac czego forumowicze oczekuja. Tak zerobil na przyklad Pan Gotthardt i wydaje mi sie ze osoby ktore mialy tak krytyczne zdanie docenia to ze padly odpowiedzi na wszystkie pytania ktore zostaly zadane i zlosliwosc sie skonczy. Tak samo powinno byc (tak mi sie wydaje) w tym przypadku. Mariusz powinien podjac temat zamiast obrazac sie na swiat.

Przypomne tylko ze tego typu odpowiedzi nie daja dobrego efektu czego najlepszym przykladem jest ponizsza wypowiedz (link) i dotyczace jej komentarze:
http://forum.zgorzelec.info/viewtopic.p ... mucha#6264

rekrut
rekrut

Witam Wszystkich bardzo srerdecznie niezaleznie od pogladow jakie wyrazacie na temat Kina "Pozy" ktorego jstem skromnym aranzerem. Po pierwsze, zobaczylem na w/w forum wypowiedz podpisana Mariusz Tok- ktora to nie jest moja wypowiedzia a ktos z "szacownych" forumowiczow bezczelnie sie pod mnie podpisuje, więc Wszystkich informuje ze jest to skandal i naduzycie.
Kochani ustosunkuje sie co z mojego punktu widzenia jest sparawa najwazniejsza i o ktora jak sądzę caly się dyskurs wywiązal. Otoż cena biletu tez mi sie wydaje ze jest nie co na wyrost, ale niestety ceny biletow narzuca mi dystrybutor od ktorego zamawiam filmy i nie moge od tych cen odejsc. Jak chce miec filmy w Naszej PoZie
nowe i aktualne tytuly nie odstajace repertuarem od duzych aglomeracji miejskich to taka cena milimalna musi pozostać i tak staralem sie utrzymac cene nizsza od drugiego kina funkcjanujacym w naszym mieście. Co do repertuaru to zawsze bylem i jestem otwarty na wszystkie sugestie, propozycje repartuarowe ze strony Widzów procz tego co zamawiam i jaki realizuje program statutowy przypisany DkF to bardzo czesto choc nie zawsze wszystkie tytuly filmow są mi bliskie ale tez maja swe miejsce na ekranie w PoZie.krotko klikając Dla każdego coś milego:) Serdecznie Wszyskim dziekuję za slowa tu wypowidziane a szczegolnie slowa krytyki ktore biore sobie gleboko do serca. I mam nadzieje ze nie tylko przy kompie czas spedzacie ale i raz w tygodniu do "Pozy" przyjdziecie. Pa pa Mariusz Tokarczyk www.mdk.zgorzelec.com

Tytuł:
rekrut
rekrut

To ile w końcu jest tych Mariuszów T.? A może jest ich dwóch w jednymi tak rozmawiają ze sobą ? Taki Dr Jekyll and Mr Hyde? Jeden Mariusz nie wie co powiedział wcześniej drugi?
Fajne jest to forum, bo można pośmiać się i dyskusje są gorące :D

Tytuł:
rekrut
rekrut

:o Witam Pana Mariusza! Oby już prawdziwego!
Cene zawsze można zmniejszyć. Znajomy kiniarz mi tutaj podpowiedział:
50% ceny biletu zostaje w kasie MDK, a więc jak przyjdzie da Pana kina 30 osób, to musi Pan wykazać sprzedaż 30-stu biletów i oddać dystrybutorowi przy aktualnej cenie biletu: 5.50zł. Jak sprzeda Pan bilet za 8zł, to zmieści się te 5.50 i wygeneruje się zysk w wysokości 2.50zł od od sprzedanego biletu dla MDK. To pozwoli na zapłacenie bieżących wydatków. Na swoją pensję i inne koszty proszę zarabiać na seansach szkolnych, szukaniu pieniędzy wśród sponsorów i za pomocą projektów w funduszach uni europejskiej, a resztę dopłaci MDK, ponieważ dostaje pieniądze na wysoką kulturę m.in. z podatków.
Proszę się nie porównywać cenowo do kina Grunwald, bo to jest prywatne przedsięwzięcie z komercyjnym reperuarem.
A puszczanie chały w stylu Scooby-Doo, jak zauważył już ktoś wcześniej na pewno nie mieści się w programie statusowym DKF.
A może przybliży Pan nam bliżej program statusowy DKF, chętnie zobaczymy, jak Panu do niego blisko.
Czekamy!

Tytuł:
rekrut
rekrut

Adaś:
Cytuj:
Święte piątkowe seanse o 19.00 trzeba koniecznie zoztawić, aby podtrzymać ideę projekcji ambitnych, niekomercyjnych, niezależnych. Tytułów jest sporo i można wybierać. ALE!
Cały czas trzeba zaznaczać swoje istnienie w świadomości społecznej, zwłaszcza wśród młodej widowni,
-zmniejszyć cenę,
-w ciagu roku tworzyć przeglądy, dopasowywać się do świąt z
wydarzeniami filmowymi,
-wszędzie, gdzie jest to możliwe, informować się,
-pozyskiwać sponsorów, czasami przedsiębiorcy potrafią dać małą
kwotę za reklamę
-zrobić karnety
-z powodu niedzielnej WOŚP, nie zamykać kina w piątek!,
-nie puszczać komercyjnych tytułów w piątki,

1.Czy Ty Mariuszu dopasowujesz się do świąt i w tym czasie jest zwiększony repertuar?
2.Dlaczego w piatek przed WOŚP nie było seansu?
3.Czy rzeczywiście można zmiejszyć cenę?
4.Ile przeglądów filmowych w ubiegłym roku było zorganizowanych?
5.Jak jest z pozyskiwaniem sponsorów i czy były podejmowane takie kroki?
6.Czy karnety mają sens?
7.Co myślisz o dodatkowych seansach dla szkół?
8.Jakie masz plany aby polepszyć i uatrakcyjnić ofertę i kino POZA?

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam! Ja mam małą propozycję.
Skoro również się tu toczy dyskusja na temat repertuaru DKF Poza a Mariusz jest otwarty na nasze propozycje to może piszmy co byśmy chcieli zobaczyć w naszym kinie.
Ja zacznę od kilku propozycji, oczywiście są to filmy które Ja bym chętnie zobaczyła ale jak się wypowie większa liczba ludzi to będzie można wyciągnąć jakiś wspólny mianownik (jeśli te filmy już były w naszej Pozie to sorrki - pewnie przegapiłem) tak więc:
Efekt Motyla, Piła2, Rejs w nieznane, Vannila Sky

Można też zrobić tak aby to Mariusz napisał co może sprowadzić np. kilka propozycji z których będzie można coś wybrać i zaplanować jakiś repertuar. (np. w postaci ankiety)

Jest też sporo starszych hiciorów które można odgrzać i sporo ludzi by to obejrzało.
Tak więc zapraszam do pisania co byście chcieli zobaczyć w naszej Pozie.

P.S. Można by też stworzyć odpowiedni dział na forum w którym byśmy na bieżąco dyskutowali na temat repertuaru, tego obejrzanego i tego zaplanowanego

Tytuł:
rekrut
rekrut

Nie wydaje mi się, żeby Efekt motyla, Vanila Sky, czy Piła II to dobry repertuar na Pozę. Można takie filmy puścić w jakimś przeglądzie, aby zaakcentować nowy trend i pomysły we współczesnym kinie, tudzież amerykańskim. A co z europejskim? Azjatyckim? A jak pojawia się nowy film Mistrza, to mała retrospektywa jego wcześniejszych dzieł?
Ostatnio był Olivet Twist... .
Napisz nam Mariusz jakie zrobiłeś przeglądy i festiwale w czasie Twojego kierownictwa. Nie posiłkuj się gotowcami organizowanymi przez Gutek Film, czy SPInkę.
Napisz o Twoim pomyśle, który zrealizowałeś. Doceniam pożegnanie letnie w Amfiteatrze, które mi się bardzo podobało.
Pokaż, że moje ciężko zarobione pieniądze, których znaczna część przeznaczanych jest na podatki, z których pośrednio korzystasz, wykorzystujesz na efektywną kreacją kulturalną.
[b]

Tytuł:
rekrut
rekrut

Przypomniało mi się jeszcze jedno, dlaczego na wakacjach i feriach nie pracujesz efektywniej?!

Tytuł:
rekrut
rekrut

ap:
Cytuj:
oczywiście są to filmy które Ja bym chętnie zobaczyła

i w tym samym ciągu:
Cytuj:
jeśli te filmy już były w naszej Pozie to sorrki - pewnie przegapiłem

Najpierw dwóch Mariuszy wypowiada się w temacie a potem jedna osoba jako kobieta i mężczyzna w jednym ciele.Ja juz dostaje małego pomieszania ale jak to w kinie bywa wszystko jest iluzją :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 329 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.