Dzisiaj jest 12 lip 2025, 11:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
Po drugie dlatego, że próbowano zakamuflować udział radykalnej partii politycznej w powoływaniu Grupy Inicjatywnej

Dlaczego kłamiesz?
Proszę o dowód tych Twoich łgarstw-inaczej tego nazwać nie mogę.

[ Dodano: Wto Paź 21, 2008 3:01 pm ]
Krytyczny jesteś żenującą marionetką. Syczysz jak żmija, wyjesz jak kundel na widok rasowego psa.
Żenada.

[ Dodano: Wto Paź 21, 2008 3:03 pm ]
krytyczny pisze:
Czy burmistrz jest dobry ? Uwierz mi na kolanie spisałbym bym bardziej przekonywujące powody jego odwołania, niż to co wypłodziła grupa inicjatywna. Może wybrałem po prostu inną drogę.

Z takimi poglądami tylko do nas.

[ Dodano: Wto Paź 21, 2008 3:06 pm ]
100 krytycznych na tym forum nic nie wskóra.
Zegar tyka.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Krytyczny, o socjalisto utopiony(a może udupiony?? Nie, raczej utopijny,..taka tak, to chyba to ;-) ) któryś w niedługim czasie prze ewaluował na gromkiego piewcę demokracji konsensualnej (która zakłada m.in. mnogość partii polit. i szeroką dyskusję pomiędzy nimi zakończoną konsensusem) dziękuję Ci. Tyżeś natchnął mnie, swym skromnym wyznaniem, cyt.:
Cytuj:
Uwierz mi na kolanie spisałbym bym bardziej przekonywujące powody jego odwołania, niż to co wypłodziła grupa inicjatywna. Może wybrałem po prostu inną drogę.

...do wyszukania owych "przekonujących powodów na odwołanie Gronicza. Owocem mych wyszukiwań stał się ten oto spis:

Cytuj:
Młody burmistrz do władzy parł pod błękitno-pomarańczowym sztandarem na którym złotymi zgłoskami wyhaftowano “Wybierz przyszłość dla Zgorzelca!”. Przed wyborami z pomocą starej gwardii spisał wówczas PROGRAM, o to co po roku z niego zostało…

01. Podniesienie jakości kształcenia dzieci i młodzieży oraz modernizację bazy szkolnej.

Jakie szkoły zgorzeleckie są każdy widzi. Nic specjalnego przez ostatni rok się nie wydarzyło, co by pozwalało bardziej optymistycznie spojrzeć w przyszłość. Co prawda burmistrz na początku roku uruchomił “program specjalny” w postaci nagród dla szkół i kadry jednak taki sposób podejścia do tematu wzbudza sporo kontrowersji ale i prawdę mówiąc efektów żadnych nie widać. Przez blisko rok w kwestii modernizacji szkół nie działo się nic. Parę dni temu podjęto jednak decyzję o rozpoczęciu kilku przetargów na wykonanie dokumentacji na remonty i modernizację bazy szkolnej. Jeśli pokrywało by to się z faktycznymi remontami inicjatywa godna podziwu. Szara rzeczywistość jednak skrzeczy i wykonanie dokumentacji nierówna się wcale dalszym pracom. Póki co temu punktowi możemy nadać status : niezrealizowany.

02. Stworzenie centrum Zgorzelca z rozwiniętą funkcją handlowo-usługową

Cokolwiek ten punkt programu miał znaczyć, nie wydarzyło sie nic co można by pod jego realizację podciągnąć. Na Przedmieściu Nyskim ruszyła w końcu budowa Placu Pocztowego. Jednak jest to przedsięwzięcie jest w pełni prywatne i zaplanowane było grubo przed objęciem władzy przez PO. Osobiście nie spotkałem się z żadną koncepcją takiego centrum, być może prace nad nią są prowadzone w głębokiej tajemnicy. Bez dwóch zdań, ten punkt programu otrzymuje status: niezrealizowany.

03.Bezpłatny Internet dla mieszkańców Zgorzelca

Jeden z najczęściej podkreślanych przez burmistrza tematów kampanii. Absolutny hit tego krótkiego zestawienia. To miał być wielki sukces, ukłon w stronę nowych technologii i przyjaznego miasta, bezpłatny dostęp do sieci miał wprowadzić nas do awangardy polskich miast. Skończyło się wielką klapą. Bezpłatnego i powszechnego internetu jak nie było tak nie ma i zapowiada się, że nie prędko będzie. W zasadzie pisanie czegokolwiek o tym pomyśle to kopanie leżącego, więc oszczędzę sobie. Status : niezrealizowany

04.Połączenie gminy miejskiej i wiejskiej w jeden organizm administracyjny.

Ciągle po za sloganem uzyskania terenów inwestycyjnych głębszego pomysłu w tym nie widać. Widzenie w tym cudownego panaceum na wszelkie bolączki miasta, jest delikatnie mówiąc kompletnym brakiem poczucia rzeczywistości. Status: niezrealizowany

05. Podniesienie bezpieczeństwa mieszkańców poprzez monitoring głównych ulic i parków.

Każdą osobę która by chciała się przekonać o stanie realizacji tego punktu, zapraszam na spacer wieczorową porą w okolice Domu Kultury lub na Bohaterów Getta. Miejski monitoring jest niezmiennie na tym samym poziomie co rok i dwa lata temu, dzięki czemu równie łatwo dostać w pysk jak rok i dwa lata temu. Status: punkt niezrealizowany.

06.Podniesienie jakości leczenia w szpitalu i w placówkach podstawowej opieki zdrowotnej.

Czy jakość leczenia w ciągu roku się podniosła ? Tu mam wątpliwości, bo co pacjent to inne zdanie. Po za tym szpital znajduje się w gestii starostwa a starosta jest przedstawicielem PiS-u . W zarządzie powiatu osobą odpowiedzialną za służbę zdrowia jest Ireneusz Owsik desygnowany przez Porozumienie Prawicy. Jeśli więc coś drgnęło w kwestii służby zdrowia to raczej oni będą sobie przypisywać zasługi. Moim subiektywnym zdaniem : ten punkt programu lokalnego PO ze względu na nikły wpływ miasta, ma status niezrealizowany i nigdy się nie zmieni.

07.Utworzenie terenów zielonych, które wraz z istniejącymi parkami staną się atrakcjami turystycznymi Zgorzelca.

Sytuacja analogiczna jak w realizacji programu “centrum Zgorzelca”. Dużo deklaracji, dużo słów, efektów nie wiele. Miasto nawiązało co prawda współpracę z Uniwersytetem Przyrodniczym, nie przekłada się to jednak na konkretne widoczne działania. Z żalem znów muszę przyznać temu punktowi status - niezrealizowany.

08. Zadbanie o cmentarz komunalny w Zgorzelcu, który wymaga renowacji, nowych terenów, a w chwili obecnej także uporządkowania

Na cmentarzy bywam (o ile nie zdarzy się pogrzeb) raz do roku, w Święto Zmarłych. Rok to wystarczająco długi okres czasu by zaszły zauważalne zmiany. Prawdę mówiąc nie wiem czy ja tak mało spostrzegawczy jestem czy po prostu nic się nie zmieniło. Te same nędzne ogrodzenie, ten sam asfalt, te same zaniedbanie zapomniane groby. 1 listopada cmentarz wyglądał prawie dokładnie tak jak rok temu, to “prawie” robiące różnice - przybyło grobów. Pozycja numer osiem programu PO otrzymuje status - niezrealizowany, nie che być inaczej.

09. Budowa nowoczesnej hali widowiskowo-kinowej, jako nowoczesnego obiektu kulturalnego, w którym miejsce znajdzie także biblioteka miejska oraz centrum informacji kulturalnej.

Hali nie ma, nie ma a nawet specjalnego pomysłu jak to zrobić. Wyjątkowy wyborczy humbug, który dla wielu, szczególnie kibiców Turowa jest ciągle niespełnioną nadzieją. Po roku rządów, mamy jedynie mgliste pomysły i niejasne deklaracje. Temat hali wraca jak bumerang, umiejętnie w dodatku jest podsycany przez szefostwo PGE Turów. Moim zdaniem, dopóki miasto nie podpisze z klubem gwarancji, że klub nas nie opuści (a były takie zapowiedzi) inwestowane w halę jest pozbawione sensu. Na dzień dzisiejszy status : niezrealizowane.

10.Pomoc w rozwiązywaniu problemów, z jakimi borykają się wspólnoty mieszkaniowe.

Ręka do góry, Ci którym miasto pomogło. Naszej wspólnocie w niczym. Status : zrealizowane/niezrealizowane - niepotrzebne skreślić wg. uznania.

11. Dynamiczna promocja Zgorzelca jako element spójnej polityki miasta w zakresie pozyskiwania inwestorów.

Słodką tajemnicą ludzi odpowiedzialnych za PR miasta, gdzie tą dynamiczną promocję uprawiają. Zakładam, że wizyta TVN-u na obwodnicy miała charakter efektu ubocznego szeroko zakrojonej tajemniczej akcji promocyjnej.

Wszystko powyższe jest moją subiektywną oceną, opisującą stan na “dziś” . Część z tych punktów od zawsze nie przystawała do rzeczywistości, część była możliwa do szybkiej realizacji. Co gorsza wiele zarzutów z przed paru miesięcy (I po 100 dniach burmistrza) jest nadal aktualnych. Pomimo sukcesu ogólnokrajowego PO w wyborach parlamentarnych, pomimo wprowadzenia własnego posła, pomimo prowadzenia radnego do sejmiku to nadal brakuje w zarządzaniu miastem czegoś co można by nazwać “myślą przewodnią” sprawowania władzy. Najgorsze, że trudno dostrzec jakąś fundamentalną zmianę w stylu prowadzenia polityki miejskiej. PO wpadło w koleiny pozostawione przez poprzedników i tymi ścieżkami przez nich wytoczonymi podąża. Zmiana wystroju gabinetu, zakup nowego auta i lifting strony internetowej to jedynie przemalowanie starego zmurszałego tynku, a nie poważny remont. Rok uciekł, pozostały jeszcze trzy.

Autor niejaki Krytyczny, rok "produkcji" listopad 2007, źródło: http://krytyczny.wordpress.com/2007/11/ ... -wyborach/

Jak widać niewiele się zmieniło, choć kolejny rok upłynął. :smt058

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
krytyczny pisze:
Po drugie dlatego, że próbowano zakamuflować udział radykalnej partii politycznej w powoływaniu Grupy Inicjatywnej

Dlaczego kłamiesz?
Proszę o dowód tych Twoich łgarstw-inaczej tego nazwać nie mogę.

Z oficjalnego pisma waszego złożonego dnia 30 września 2008 (pogrubienie moje)

[...]uprzejmie powiadamiamy Pana burmistrza , że zgodnie z art 11 powołanej wyżej ustawy ukonstytuowała się grupa obywateli o zamiarze wystąpienia z inicjatywą [...]

Widzisz tu gdzieś wskazanie na Narodowe Odrodzenie Polski ? A taki dokument poszedł do "ludzi".

Idąc dalej gdyby to NOP był inicjatorem to zgodnie z ustawą powinien zawrzeć we wniosku:

Cytuj:
jeżeli inicjatorem referendum jest partia polityczna lub organizacja społeczna - nazwę inicjatora, adres siedziby oraz nazwisko, imię, adres zamieszkania i numer ewidencyjny PESEL osoby będącej jej pełnomocnikiem, przy czym do powiadomienia dołącza się poświadczony odpis z ewidencji partii politycznych lub odpis z rejestru organizacji wraz z jej statutem,

Nie zrobiono tego, a jedynie ograniczono się do wypisania osób z imienia i nazwiska.

Tak więc Cichy zrobiliście wszystko by ukryć to że NOP jest współorganizatorem. Gdyby było inaczej w powiadomieniu nie stało by "grupa obywateli" a dumnie "Narodowe Odrodzenie Polski"

CICHY pisze:
[ Dodano: Wto Paź 21, 2008 3:01 pm ]
Krytyczny jesteś żenującą marionetką. Syczysz jak żmija, wyjesz jak kundel na widok rasowego psa.
Żenada.

Dziś masz dzień szczerości i ukazywania prawdziwego charakteru. Na marginesie na słowo "żenada" kto inny ma na tym forum monopol :)

CICHY pisze:
Z takimi poglądami tylko do nas.

:) Heh... to nie pogląd, to tylko stwierdzenie i wcale nie korzystne dla Was :)

przekorny pisze:
Krytyczny, o socjalisto utopiony(a może udupiony?? Nie, raczej utopijny,..taka tak, to chyba to ;-) )

Co Wam tak dziś ciśnienie skacze ?

A wpis cóż, kończy się takim o to stwierdzeniem :

Wszystko powyższe jest moją subiektywną oceną, opisującą stan na “dziś” . :)

Przekorny, różnica pomiędzy nami jest taka, że dla Ciebie najważniejsza jest walka. Wiecznie jak Ci to kiedyś powiedziałem tkwisz w okopach. Czasami jednak należy z tych okopów wyjść i coś zbudować. Może Ci się to w końcu uda.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny,

Cytuj:
Wszystko powyższe jest moją subiektywną oceną, opisującą stan na “dziś” . :)

Dlatego też zamieściłem pod spodem stosowny dopisek:

Cytuj:
Autor niejaki Krytyczny, rok "produkcji" listopad 2007, źródło: http://krytyczny.wordpres...ok-po-wyborach/

Jak widać niewiele się zmieniło, choć kolejny rok upłynął. :smt058

Wzruszyło mnie, że tak cudownie odmalowałeś wówczas rzeczywisty obraz miasta, który wszak z niemal przysłowiową Szwajcarską precyzją przystaje również do obrazu miasta i stopnia "realizacji" przedwyborczych obietnic Gronicza na dzień dzisiejszy. A upłynął już kolejny długi rok. ;-)

Cytuj:
Przekorny, różnica pomiędzy nami jest taka, że dla Ciebie najważniejsza jest walka.

A dla Ciebie........no dobrze, przemilczę!!! ;-)

Cytuj:
Czasami jednak należy z tych okopów wyjść i coś zbudować. Może Ci się to w końcu uda.

Niniejszym obiecuję Ci, że zaraz nazajutrz po udanym referendum wyjdę z "okopów" i ruszam budować...(cokolwiek to znaczy). :P

Tytuł:
obserwator
obserwator

[b]Wzruszyło mnie, że tak cudownie odmalowałeś wówczas rzeczywisty obraz miasta, który wszak z niemal przysłowiową Szwajcarską precyzją przystaje również do obrazu miasta i "realizacji" przedwyborczych obietnic Gronicza na dzień dzisiejszy. A upłynął już kolejny długi rok. [/b]
Witam
[b]Nawet nie pamiętałem tego nokautującego zestawienia wydarzeń z Groniczem na czele. [b][/[b]b]przedstawionego przez własnego pracownika KRYTYCZNEGO[/b][/b].To jest prawdziwy obraz co się dzieje w mieście.Gronicz za chwilę wystąpi w TV LUŻYCE i będzie nam cukrować ze wszystko jest ok.Od tej pory będzie tym szyderczym uśmieszkiem gadał do kamer i do gazet.Co najważniejsze, nie za swoje pieniądze.Na riposty,odpowiedzi w ramach majestatu prawa będzie płacił podatnik.bo to już jest zlecane z urzędu.
A niech ktoś powie że nie.
Niech Panowie się zrzucą parę groszy,no wszyscy jak jeden dyrektorzy i prezesi w obronie Gronicza z własnej kieszeni.Zobaczymy wtedy tych wszystkich kozaków.Drukujcie ulotki i foldery i pokażcie że wskoczycie w ogień.
Nikos

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Niniejszym obiecuję Ci, że zaraz nazajutrz po udanym referendum wyjdę z "okopów" i ruszam budować...(cokolwiek to znaczy). :P

Wiesz Przekorny, dla kogoś kogo nie rażą sformułowania "jak pedofil po pięciu minutach pobytu w celi z kryminalnymi", "wyjesz jak kundel na widok rasowego psa." i inne kwiatki z szerokiego repertuaru Cichego - słowo "budować" rzeczywiście jest nic nie znaczącym frazesem.

przekorny pisze:
Wzruszyło mnie, że tak cudownie odmalowałeś wówczas rzeczywisty obraz miasta, który wszak z niemal przysłowiową Szwajcarską precyzją przystaje również do obrazu miasta i stopnia "realizacji" przedwyborczych obietnic Gronicza na dzień dzisiejszy

Na szczęście prawa autorskie należą do mnie :) O ile się nie mylę odpowiedź na zarzuty Grypy Inicjatywnej zostały opublikowane. Odnieś się do nich. Byle błyskotliwie. Ja napisałem co sądzę o referendum. Strasznie mnie to znudziło już, ta dyskusja, więc trochę sobie odpocznę od użerania się z Wami :)

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
iniejszym obiecuję Ci, że zaraz nazajutrz po udanym referendum wyjdę z "okopów" i ruszam budować...(cokolwiek to znaczy). :P

Gdzieś to już słyszałem i nawet widziałem „częściową realizację”. Różnica polega na tym, że to było po wyborach. Może tym razem wyjdzie coś więcej niż czcza gadanina :grin:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Krytyczny,...hmm, nie mam bladego pojęcia skąd się bierze w Tobie przeświadczenie o swej nieskazitelności. Twoje mentorskie wywody również zastanawiają, zważywszy na fakt, jak niewiele potrzebował Gronicz, abyś z Krytycznego przeistoczył się w Pokornego.
Przyznam szczerze, że zdumiewa mnie fakt, z jaką łatwością dałeś się przekabacić, ugłaskać i poddać jego gierkom.

Cóż, powiadają, że wszystkich można kupić, kwestią jest cena. Szczerze mówiąc, byłem przekonany, że nie dasz się aż tak tanio kupić. Stałeś się marionetką w rękach tych, którzy mają teraz niezły ubaw na widok postów, jakie wymieniamy między sobą,....a zapłacili jedynie iluzorycznym poczuciem władzy jaką posiadasz w instytucji w której pracujesz. Pisałeś o budowaniu,...a cóż Ty takiego zbudowałeś???
To co w tej chwili robisz, być może w Twoim mniemaniu jest czymś monumentalnym, z zewnątrz jednak, uwierz, wygląda raczej na miniaturowy domek z piasku.
Doprawdy nie wiem z czego wypływa Twoja duma i samozadowolenie,... :(

ps. Rzeczywiście, odpoczynek dobrze Ci zrobi.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Krytyczny,...hmm, nie mam bladego pojęcia skąd się bierze w Tobie przeświadczenie o swej nieskazitelności. Twoje mentorskie wywody również zastanawiają, zważywszy na fakt, jak niewiele potrzebował Gronicz, abyś z Krytycznego przeistoczył się w Pokornego.
Przyznam szczerze, że zdumiewa mnie fakt, z jaką łatwością dałeś się przekabacić, ugłaskać i poddać jego gierkom.

Cóż, powiadają, że wszystkich można kupić, kwestią jest cena. Szczerze mówiąc, byłem przekonany, że nie dasz się aż tak tanio kupić. Stałeś się marionetką w rękach tych, którzy mają teraz niezły ubaw na widok postów, jakie wymieniamy między sobą,....a zapłacili jedynie iluzorycznym poczuciem władzy jaką posiadasz w instytucji w której pracujesz. Pisałeś o budowaniu,...a cóż Ty takiego zbudowałeś???
To co w tej chwili robisz, być może w Twoim mniemaniu jest czymś monumentalnym, z zewnątrz jednak, uwierz, wygląda raczej na miniaturowy domek z piasku.
Doprawdy nie wiem z czego wypływa Twoja duma i samozadowolenie,... :(

ps. Rzeczywiście, odpoczynek dobrze Ci zrobi.

Ziewam jak Cię czytam. Tak normalnie i po ludzku.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
a cóż Ty takiego zbudowałeś???

IMHO Jakuby "zbudował" - mało to?

przekorny pisze:
Wspomogę, jeśli zechcesz mi towarzyszyć do ich siedziby i również takową pomoc zaoferujesz. We dwóch będzie nam raźniej...

Ja wiem , że raźniej by było ale jednak dziękuję ;)

przekorny pisze:
Rzeczywiście, odpoczynek dobrze Ci zrobi.

Mi chyba też :)

Tytuł:
obserwator
obserwator

YELLO_35 pisze:
przekorny napisał/a:
Wspomogę, jeśli zechcesz mi towarzyszyć do ich siedziby i również takową pomoc zaoferujesz. We dwóch będzie nam raźniej...

Ja wiem , że raźniej by było ale jednak dziękuję ;)

Boicie się bohaterzy ?? ;]

Cytuj:

Czy to jest odpowiedź na post przekornego czy może brak argumentów ?? ;]

neandertalski pisze:
Co do mojej popularności politycznej nie wiele mnie to interesuje. Zawsze robię swoje nie wystawiam piersi do orderów. A że częściej stoję po stronie tych mniej popularnych poglądów cóż począć. Ciężko się płynie pod prąd. Przecież karierowicze dzisiaj są w PO wcześniej w PIS, SLD, AWS, UW, KLD i tak dalej. Zawsze tam gdzie koryto .
Poważny początek mojej drogi politycznej to 31 sierpnia 1982. Dużo by o tym wszystkim pisać ale nie o to chodzi. Nie chwalę się tym i nie afiszuję. Niech każdy spojrzy na siebie i swoją aktywność społeczno-polityczną a póżniej czepia się innych.
MY NACJONALIŚCI JESTEŚMY TWARDZI I PRZYJMĘ TO WSZYSTKO Z OTWARTĄ PRZYŁBICĄ.

a gdzie tu o referendum?

właśnie to ty pierwszy zacząłeś pisać nie na temat referendum, stwierdziłeś że Cichy wstydzi się swoich poglądów to Ci odpisał...

YELLO_35 pisze:
Asafa napisał/a:
wyciągnąłeś coś z kontekstu... przeczytaj do końca to może zrozumiesz

Słusznie położony nacisk - może... ;)

Napewno nie zrozumiesz, niepotrzebnie wierzyłem ;]

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny
Cytuj:

Świetna riposta, taka,..na poziomie. :lol: :P

YELLO_35

Cytuj:
IMHO Jakuby "zbudował" - mało to?

Hmm,...Gronicz twierdzi, że to wyłącznie jego zasługa. A tak naprawdę,..pomijasz najwyraźniej wkład całego sztabu ludzi z MDK-u, czyli głównego organizatora Jakubów. Pani Dyrektor, Beatka, Sebastian i inni w równym, jeśli nie w większym stopniu przyczynili się do stworzenia Jakubów w takiej formie jaką mamy możliwość oglądać teraz.
Dziwię się swoją drogą, że Krytyczny tak bezkrytycznie pozwala sobie od dawna na przypisywanie tylko i wyłącznie jemu zasług za zorganizowanie tej imprezy. Zwykła ludzka skromność nakazywałaby sprostować takie jak Twoje wypowiedzi, "dzieląc się" częścią zasług z innymi którzy również przy organizacji tej imprezy wnieśli niemały wkład. Pozostają anonimowi, w cieniu, gdy tymczasem Krytyczny odcina kupony od tej imprezy.
No ale,...jakoś trzeba budować swój wizerunek i nieważne, że jego budowa odbywa się kosztem pomniejszenia zasług innych.
Krytyczny, czy Ty o takim budowaniu wspominałeś wcześniej??? :lol:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Dziwię się swoją drogą, że Krytyczny tak bezkrytycznie pozwala sobie od dawna na przypisywanie tylko i wyłącznie jemu zasług za zorganizowanie tej imprezy.

Kłamiesz:

Cytuj:
Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 2:37 pm
jaro28 pisze:

I właśnie dlatego uważam, że Krytycznemu należą się GRATULACJE

Jaro sam jeden tej imprezy nie zrobiłem. Nic by z tego nie wyszło gdyby nie zaangażowanie i praca - pani Grażyny Smaś - Grudzińskiej - dyrektorki MDK, Beaty Zygmuntowicz, Sebastiana Klebaniuka, Tomka Szeremety, Jacka Kadłubickiego, głównej dekoratorki Agaty Szmigiel wspieranej przez panie szyjące przez dwa miesiące flagi i stroje, bez pana Krzyśka który dzielnie walczył z elektryką i obsługą techniczną...

Wszystkie te osoby pracowały dla potrzeb Jakubów po za swoimi normalnymi obowiązkami i poświęcając swój prywatny czas, tylko dlatego że dały porwać się pewnej idei. Prostej - zróbmy coś więcej niż parasole i piwo co wcale łatwe nie jest i nie było.

przekorny pisze:
Zwykła ludzka skromność nakazywałaby sprostować takie jak Twoje wypowiedzi, "dzieląc się" częścią zasług z innymi którzy również przy organizacji tej imprezy wnieśli niemały wkład

Przekorny, forum to nie TVN24, ja nie ślęczę przed kompem non-stop. Jaki czas reakcji by cię zadowalał 5 sekund ? Czy może powinien to być program live ?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny

Cytuj:
Kłamiesz:

Mocne słowo, ale cóż, zapewne nerwy Ciebie zżerają, więc Ci wybaczam. :lol:
Na swoje wytłumaczenie mam:
Cytuj:
forum to nie TVN24, ja nie ślęczę przed kompem non-stop.

Wytłumacz to jednak YELLO_35, bo on również musiał to przeoczyć, niesłusznie mniemając, że Ty zbudowałeś Jakuby. I że jesteś jedynie członkiem dość sporej brygady, która dzięki wspólnej pracy stworzyła to co stworzyła. I że przyszłoroczna impreza nic a nic nie straci z tego, że nie będziesz jej współorganizatorem. A kto wie,...może nawet zyska... :roll:

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Ależ mnie już znudziło czytanie tego wątku. Jeszcze wcześniej jakoś mnie to bawiło. Zwłaszcza jak towarzysz CICHY przedstawiał swoje (tu mi się cisną epitety) "mądrości".
Powiem wam wszystkim jedno:
-Jeśli już dojdzie do tego referendum to przede wszystkim będzie to niepotrzebna strata publicznych pieniędzy. Bo jednego jestem pewien - nie będzie wymaganej frekwencji. Nie tylko dlatego, że ja i nikt z mojej rodziny na to nie pójdzie. Większości mieszkańców nie będzie się chciało wyjść z domu na głosowanie. Zobaczycie! Wspomnicie moje słowa. (Choć wolałbym by do tego nie doszło- naprawdę te pieniądze możnaby wydać mądrzej). I mówi wam to zwyczajny, przeciętny, nie związany z żadną partią, układem etc. mieszkaniec Zgorzelca.
Pozdrawiam was... i kończcie już te :smt021

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 34  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.