Dzisiaj jest 11 lip 2025, 20:29

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 85  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Poseł Szmajdziński przyjął honorowy patronat a Pacyniak był przewodniczącym komitetu organizacyjnego.Pytasz wiesz.

Tytuł:
rekrut
rekrut

enigma pisze:
Poseł Szmajdziński przyjął honorowy patronat a Pacyniak był przewodniczącym komitetu organizacyjnego.

Ot, taka sobie niepolityczna impreza :lol:

Tytuł:
obserwator
obserwator

to z całym szacunkiem dla nikosa i festiwalu greckiego, ale tu jasno widać zastosowanie zasady pecunia non olet.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Na scenie pojawili sie także: Szymon Pacyniak, Mirosław Fiedorowicz oraz Jerzy Szmajdziński. Co ciekawe kiedy ten ostatni pojawił się na scenie wśród widowni słychać było wyraźne gwizdy.
Może widownia czekała, aż będą w komplecie? :grin:
Wywoływany trzykrotnie red. Smektała, obecny akurat w Zgorzelcu, normalnie 'olał' organizatorów, bo go nie zaprosili, podobnie jak Gronicza. Festiwal wykorzystany został do celów politycznych, nie bez przyzwolenia organizatorów, a nawet z ich udziałem. Szkoda, bo impreza się ludziom podobała, o czym świadczyła zapełniona widownia.
Pytanie, czy 'ta' właśnie impreza ma coś szczególnego w sobie, czy w ogóle ludzie w mieście mają niedosyt tego typu rozrywki, którą FG wypełnia. Może oprócz Festiwalu Kultur organizować także inne? Amfiteatr będzie wykorzystany i ludzie zadowoleni. Kasę też można znaleźć, jak świadczy przykład FG.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

wronek19 pisze:
Sądząc po frekwencji Festiwal Piosenki Greckiej był udany i warto go organizować

Pełna zgodność - aczkolwiek frekwencja na początku pozostawiała wiele do życzenia :|

wronek19 pisze:
Było również sporo młodzieży co dobrze wróży kolejnym edycjom festiwalu

To zależy w jakim wieku ma być ta młodzież - bo wg mnie było jej mało.

guru23 pisze:
nie jest dobrze, że festiwal stał się rozgrywka polityczną

Też tak uważam - a narzekanie Nikosa podczas imprezy (na Burmistrza konkretnie) nie było zbytnio eleganckie :|

guru23 pisze:
poseł Szmajdziński z Pacyniakiem na jednej scenie, to już chyba jakieś nieporozumienie

Może jakiś nowy kierunek? ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

bombas3 pisze:
Wywoływany trzykrotnie red. Smektała, obecny akurat w Zgorzelcu, normalnie 'olał' organizatorów, bo go nie zaprosili, podobnie jak Gronicza. Festiwal wykorzystany został do celów politycznych.

guru23 pisze:
to z całym szacunkiem dla nikosa i festiwalu greckiego, ale tu jasno widać zastosowanie zasady pecunia non olet.

A gdyby Gronicza zaprosił to impreza byłaby apolityczna.
Idąc Twoim tokiem myślenia to każda impreza na której jest Gronicz ze swoją ekipą jest imprezą polityczną.
A niby dlaczego miałby zaprosić Gronicza (powody są na tym forum podane).

Impreza była udana, frekwencja była spora. Biorąc pod uwagę niewielkie nakłady i próby "upolitycznienia" imprezy na tym forum przez POpaprańców składam gratulacje organizatorom

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
przez POpaprańców składam gratulacje organizatorom

A ty jak rozumiem jesteś malutkim króciutkim PISiorkiem?
Prosiło cię już parę osób na tym forum abyś przy okazji wyrażania swych poglądów politycznych nie obrażał ludzi..To, że utożsamiasz się z inną formacją polityczną nie czyni cię ani lepszym ani nie daje Ci prawa do obrażania ludzi..
Ja jest apolityczny, nie należę i nie należałem oraz nie sympatyzuję z żadną formacją polityczną ale wkurza mnie jak czytam takie uszczypliwości..tym bardziej, że wielu ludzi których cenię należy do PO i wcale nie uważam aby byli jak ich tam nazywasz popaprańcami..

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jaro28 daj na wstrzymanie.
Na mdłości bierze jak słyszę że ktoś jest apolityczny.
A co do obrażania ludzi to lepiej być PISiorkiem jak mieć dziadka z wermachtu.

[ Dodano: Pon Wrz 15, 2008 2:50 pm ]
Masz racje Bombas do czerwonego kompletu na scenie brakowało p.Smektały(czerwony dziennikarzyna z czasów PRL). Chyba nie trzeba przypominać z jakiej opcji politycznej startował do RM pan Smektała.
Wracając do festiwalu nie dziwmy się Nikosowi. Po tym jak potraktowali festiwal panowie z PO że nie zaprosił burmistrza.Dość go "skopali". Jak ktoś mówi że to rada to słychać PO bo taka jest prawda.
Może w to miejsce festiwal germański,kierunek modny w tej opcji.

Tytuł:
obserwator
obserwator

widzę, że cichy wszystko sprowadza do konfrontacji z PO. nie wypowiadam się ani za ani przeciw jakiejkolwiek partii, nie mam takiego interesu. obserwuję te układanki i wszystko rysuje się jasno. tak czy inaczej uważam, że festiwal - tak, ale nie za wszelką cenę, jak to , niestety, wyszło, bo pieniądze nie cuchną , wg niektórych.
a szef komitetu organizacyjnego Pacyniak i obok Marszałek Szmajdziński. ktoś kogoś wrobił politycznie kosztem idei festiwalu greckiego

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

guru23 pisze:
widzę, że cichy wszystko sprowadza do konfrontacji z PO

Cóż poradzę-czego się tkną to śmierdzi.
Taki już ich fart.

[ Dodano: Pon Wrz 15, 2008 6:40 pm ]
Co do tych panów na scenie też mi to nie leży,ale mogli być panowie z PO na scenie.
Przecież każdy rozsądny powinien wiedzieć że Nikos zrobi wszystko aby festiwal się odbył. I tak też sie stało.
JEDNYM SŁOWEM BURMISTRZ I CHŁOPCY Z PO STRZELILI SOBIE W KOLANO.
A teraz ich hau,hau,hau wyją jak to Pacyniak,Szmaja ,itd.
Jak to mawia młode pokolenie"Smierć frajerom".
Tylko proszę znowu mi nie wytykać konfrontacji z PO.
Liberał to mój wróg i tyle.

[ Dodano: Pon Wrz 15, 2008 6:42 pm ]
Osobiście wolę Włoskie piosenki.
POLECAM-MASSIMO MORSELLO
AVE

Tytuł:
obserwator
obserwator

zgadzam się z tobą, że to nie była przemyślana decyzja ani rady miasta, ani burmistrza. skoro tylu ludzi chciało obejrzec festiwal, to znaczy, że nie byli jemu przeciwni. natomiast nie zgadzam się z tym, że obojętnie kto, byle forsa była. pomysł zrobienia Pacyniaka szefem komitetu organizacyjnego , w świetle tego, co ludzie w zgorzelcu o nim wiedzą, to naprawdę nieporozumienie. ale to znaczy, ze Nikosowi pieniądze nie śmierdzą. nie ważne skąd, byle były. a to juz budzi rózne pytania

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Wyjechałem w niedziele po festiwalu na koncert.Więc nie miałem okazji wszystkim podziękować za udział ,za sto lat i miłe słowa.
NIKOS

Tytuł:
pismak
pismak

guru23 pisze:
widzę, że cichy wszystko sprowadza do konfrontacji z PO.

Przypominam, że w mieście rządzi koalicja PO - PiS i to właśnie ta koalicja była za likwidacją festiwalu. Część radnych, powiedzmy nie mogła głosować a kto był za organizacją za już Wiecie.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
Jaro28 daj na wstrzymanie.

Nawet żony się nie słucham...więc niby czemu miałbym Ciebie

CICHY pisze:
Na mdłości bierze jak słyszę że ktoś jest apolityczny.

Jak dla mnie możesz nawet rzucać pawiami na lewo i prawo co i tak nie zmienia faktu, że jest właśnie tak jak napisałem

CICHY pisze:
A co do obrażania ludzi to lepiej być PISiorkiem jak mieć dziadka z wermachtu.

CICHY pisze:
guru23 napisał/a:
widzę, że cichy wszystko sprowadza do konfrontacji z PO

Cóż poradzę-czego się tkną to śmierdzi.
Taki już ich fart.

Musieli ci nieźle zaleźć za skórę..ale mam to w tyle
Peace!

Tytuł:
obserwator
obserwator

Chciałbym serdecznie podziękować Panu Robertowi Ostrowskiemu za udzieloną pomoc przy realizacji reportażu przez ekipę TVP INFO "Etniczne klimaty" z udziałem Briana Scotta. Dzięki pomocy Roberta ekipa telewizyjna miała możliwość poznania miejsca pochówku żołnierzy greckich na cmentarzu w Goerlitz z okresu ich pobytu w latach 1916-1919. Wiedza Roberta w tym temacie spotkała się z uznaniem ekipy telewizyjnej z Krakowa. Raz jeszcze serdeczne dzięki. Pozdrawiam

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 85  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.