Dzisiaj jest 12 lip 2025, 13:18

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Namruf wiesz co - wredny jesteś. popatrz np w 1997 roku Pan Grzegorz Stemler w wyborach do parlamentu odnotował wynik NAJ w okręgu nr 23, a nawet NAJ w okręgu nr 23 i 24 razem wziętych:
http://www.rzeczpospolita.pl/dodatki/wy ... _22.html#6
czepiasz się ;)

P.S.y
i nie czepiajcie się CICHEGO, że ma problem ze swoimi poglądami, każdy by miał na jego miejscu, naprawdę nie ma co mu zazdrościć :-)
tym bardziej gdy się przejrzy strony jego organizacji i choćby spojrzy na bohaterów, których życiorysy przytoczono.
http://www.nop.org.pl/?artykul_id=134

No bo co powiedzieć o wspominanym juz przeze mnie Panu Mosdorfie? Gdy jedna z jego przytoczonych mądrości mówiła:
„Pacyfizm jest równie doktrynerski, jak wegetarianizm, ale nierównie od niego szkodliwszy. Gotowość do ekspresji nie jest celem narodu, ale warunkiem jego istnienia. Społeczeństwa niechętne wojnie ginęły zawsze w ciągu dziejów i zawsze ginąć będą”
powiedział co wiedział, bo hitlerowcy zaraz jak wojnę zaczęli to go wyeksportowali do Oświęcimia i wytłumaczyli na czym wojna polega - z Oświęcimia już nie wrócił, a jeszcze w 1934 był pełen uznania dla niemieckiego i włoskiego faszyzmu.
Z kolei drugi wielki umysł narodowy, Tadeusz Gluziński - którego można znaleźć na stronie, jak widać stwierdził:
„Ustrój demokratyczny od początku do końca opiera się na kłamstwie i oszustwie. Kłamstwem jest, jakoby człowiek miał jakieś przyrodnie prawo do wolności osobistej; fikcją, czyli świadomym kłamstwem jest „kontrakt społeczny Rousseau'a”; kłamstwem jest, jakoby wybory, razem z ich wszystkimi przymiotnikami, dawały naprawdę wyraz woli ludu; kłamstwem jest, jakoby rząd demokratyczny reprezentował wolę parlamentu, a tym bardziej wole ludu. O tym wszystkim wiedzą doskonale wszyscy kierownicy i działacze stronnictw demokratycznych ; głoszenie przez nich tych haseł - to już po prostu oszustwo, a w najlepszym wypadku oszukiwanie samego siebie”.
(Tadeusz Gluziński, „Odrodzenie Idealizmu Politycznego”, Warszawa 1935)
he he, zwłaszcza to "oszukiwanie samego siebie" bardzo celne trzeba przyznać :-)
no i co ma myśleć CICHY zaczytany w słowa Pana Gluzińskiego, gdy ten mu mówi:
„Czytelnik aryjski pragnie przede wszystkim prawdy i pragnienie to jest ostoją naszej cywilizacji”.
nie czepiajcie się go więc, on ma naprawdę problem jako demokrata, któremu nie wolno się wstydzić poglądów swoich czy też swoich kolegów :-))) ja już nawet nie wspominam o bluźnierczych plotkach, opierających sie na twierdzeniach wyssanych z palca i podejrzewających, ze tacy wielcy polscy narodowcy jak Mosdorf czy Rossman to jednak dziwnie słowiańskie nazwiska mają :-)
i ja już nawet nie pytam dlaczego na stronach NOP-u nie ma życiorysu Pana Piaseckiego Bolesława :-)))) po prostu nie chcę być złośliwy...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Boles%C5%82aw_Piasecki

Ostatnio zmieniony 21 paź 2008, 12:19 przez neandertalski, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Namruf pisze:
Wy tu sie produkujecie, a nacjonalistyczny mąciwoda CICHY siedzi cicho jak mysz pod miotłą wstydząc się swoich poglądów!! Jesteś cienki jak nie powiem co, a pchasz sie do tej polityki też nie powien na co....ile to już lat probijesz zaistnieć na scenie politycznej? raz przypadkiem radnym zostałeś, jakbyś był choć troche dobry to pewnie by Cie więcej razy wybrali....poczytaj troche, dokształć sie człowieku, a nie chcesz wydawać nie swoje pieniądze na nikomu niepotrzebne referendum, jak za dwa lata są wybory!!! Ty i ta Twoja GI i cały tan Wasz NOP powinniście wyemigrować sobie na przykład na Syberie, czy do Afryki, wywalczyć kawałek gruntu i tam sobie zrobić wasze wspaniałe państwo.

Jak tu polemizować z czymś takim. Bełkot w dodatku nie na temat.

[ Dodano: Wto Paź 21, 2008 12:54 pm ]
Wielu z Was zarzucając mojej formacji politycznej wszystko co najgorsze pokazało na co ich stać. Mój język na tym forum w porównaniu z Waszym jest niewinny niczym dziewica. Zastanówcie się obrońcy demokracji. Ona jest do d……… i sami tego doświadczacie przy okazji tego referendum. No ale póki co jest i nawet tacy jej krytycy jak my korzystamy z niej i to jest paradoks. Bo nie jest dzisiaj czas na akcje typu marsz na Myślenice, itp. Żyjemy w państwie prawa i tyle (oczywiście mam co do tego wiele zastrzeżeń - ale to inny temat). Powiem Wam dlaczego tak wyjecie. To Wasza bezsilność, macie świadomość że burmistrz jest cienki i należy mu się przysłowiowy kop. Najbardziej boli Was to że Wasze elity polityczne to przespały. I to nie jest nasz problem , my robimy swoje. Co do wypowiedzi niektórych na tym forum – są różne i nie zawsze coś się za nimi kryje. Raz jeszcze podkreślę: do zakończenia referendum Grupa Inicjatywna nie ma i nie będzie miała kandydata na burmistrza. Poprzemy najlepszego (naszym zdaniem oczywiście) z tych którzy wystartują w ewentualnych wyborach ,jeżeli takiego nie będzie to go znajdziemy.

[ Dodano: Wto Paź 21, 2008 1:06 pm ]
NIE MARTWCIE SIĘ CAŁA AKCJA JEST ZAPLANOWANA OD A DO Z.
MAMY SCENARIUSZ OD POCZĄTKU DO KOŃCA. KONIEC TO WYBÓR NOWEGO BURMISTRZA
I dajcie już spokój z tą krytyką NOP.
Powiem szczerze że osobiście mi to nie przeszkadza robicie nam wspaniałą reklamę, z góry dziękujemy. A jutro i tak będzie należeć do nas. Bo to właśnie na naszą korzyść działa nieudolna demokracja która w imię „wolności”, „równości’ i innych pięknych haseł niszczy człowieka. To tak jak Wy(niektórzy) w imię tolerancji ukazujecie swoje zezwierzęcenie wylewając na mnie i moją organizację kubły pomyj. To tylko świadczy o waszej bezsilności. Warto wspomnieć o głosach o eliminacji fizycznej przeciwników politycznych czyli nas. Na naszych stronach takich deklaracji nie znajdziecie.
Dlatego mówiąc „ psy szczekają NOP idzie dalej "wiem co mówię.

Ostatnio zmieniony 21 paź 2008, 13:16 przez CICHY, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

CICHY wiesz dobrze, ze się z Tobą nie zgadzam - choć nie jestem ani zwolennikiem burmistrza ani tym bardziej demokracji, która go nomen omen posadziła na stołku - i nie zmienię się, ale dziękuję Ci za to, ze wreszcie byłeś szczery.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Co do mojej popularności politycznej nie wiele mnie to interesuje. Zawsze robię swoje nie wystawiam piersi do orderów. A że częściej stoję po stronie tych mniej popularnych poglądów cóż począć. Ciężko się płynie pod prąd. Przecież karierowicze dzisiaj są w PO wcześniej w PIS, SLD, AWS, UW, KLD i tak dalej. Zawsze tam gdzie koryto .
Poważny początek mojej drogi politycznej to 31 sierpnia 1982. Dużo by o tym wszystkim pisać ale nie o to chodzi. Nie chwalę się tym i nie afiszuję. Niech każdy spojrzy na siebie i swoją aktywność społeczno-polityczną a póżniej czepia się innych.
MY NACJONALIŚCI JESTEŚMY TWARDZI I PRZYJMĘ TO WSZYSTKO Z OTWARTĄ PRZYŁBICĄ.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

CICHY to nie bełkot tylko prawda, dla mnie organizowanie referendum na niespełna 2 lata przed wyborami (jak Wam sie uda odwołać burmistrza to nowy będzie miał ok rok rządzenia) jest wyrzucaniem publicznych pieniędzy w błoto!! Wami kierują tylko powódki polityczne, nie macie żadnych rzeczowych argumentów i piszę to jako normalny człowiek, mieszkaniec naszego miasta, żaden sympatyk PO czy kumpel burmnistrza....zajmij sie CICHY czymś pożytecznym a nie biciem biany!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Namruf pisze:
dla mnie organizowanie referendum na niespełna 2 lata przed wyborami (jak Wam sie uda odwołać burmistrza to nowy będzie miał ok rok rządzenia) jest wyrzucaniem publicznych pieniędzy w błoto!! Wami kierują tylko powódki polityczne,

To powiedz kiedy jest dobry moment na referendum.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
To Wasza bezsilność

Zgadzam się - ja czuję się bezsilny ;)

CICHY pisze:
A jutro i tak będzie należeć do nas.

A to ciekawe ;) Ale wiara czyni cuda ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

YELLO_35 pisze:
CICHY napisał/a:
A jutro i tak będzie należeć do nas.

A to ciekawe ;) Ale wiara czyni cuda ;)

wyciągnąłeś coś z kontekstu... przeczytaj do końca to może zrozumiesz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

CICHY ale nacjonalizm jest tak samo skompromitowanym nurtem w XX wieku jak każdy inny, jakie masz argumenty, ze jest inaczej? brak sympatii do narodowców zresztą wynika w dużej mierze właśnie z tego, ze ludzie już ten wariant przerabiali.
nowoczesny nacjonalizm to bzdura, dlaczego? dlatego, że jest niczym innym jak starą prawdą Orwelowską, która mówi, ze "wszystkie zwierzęta są równe - ale są zwierzęta równiejsze". te Wasze prawdy objawione na stronach NOP-u są bzdurą bo same się wykluczają, CICHY nie możesz mówić w jednym zdaniu, ze każdy naród ma takie samo prawo do życia i równocześnie stwierdzać, ze Twój naród jest najlepszy. inaczej mówiąc nie możesz mówić, ze każdy kraj jest dobry ale mój jest dobrzejszy, bo uważanie swojego kraju za lepszy zawsze oznacza, że któryś musi być gorszy - a z tego miejsca jak się sytuacja rozwija z grubsza wiadomo, historia pokazała wielokrotnie - ostatnio np w Jugosławii.
spróbuj to w sobie jakoś przetrawić, fajnie, ze jesteś twardy, ale czasami o kimś kto myśli, że jest twardy można powiedzieć niestety tylko tyle, ze ma zakuty łeb - sam zresztą wspomniałeś o otwartej przyłbicy...
niestety...

Ostatnio zmieniony 21 paź 2008, 13:21 przez neandertalski, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
CICHY ale nacjonalizm jest tak samo skompromitowanym nurtem w XX wieku jak każdy inny, jakie masz argumenty, ze jest inaczej? brak sympatii do narodowców zresztą wynika w dużej mierze właśnie z tego, ze ludzie już ten wariant przerabiali.
nowoczesny nacjonalizm to bzdura, dlaczego? dlatego, że jest niczym innym jak starą prawdą Orwelowską, która mówi, ze "wszystkie zwierzęta są równe - ale są zwierzęta równiejsze". te Wasze prawdy objawione na stronach NOP-u są bzdurą bo same się wykluczają, CICHY nie możesz mówić w jednym zdaniu, ze każdy naród ma takie samo prawo do życia i równocześnie stwierdzać, ze Twój naród jest najlepszy. inaczej mówiąc nie możesz mówić, ze każdy kraj jest dobry ale mój jest lepszy, bo uważanie swojego kraju za lepszy zawsze oznacza, że któryś musi być gorszy - a z tego miejsca jak się sytuacja rozwija z grubsza wiadomo, historia pokazała wielokrotnie - ostatnio np w Jugosławii.
spróbuj to w sobie jakoś przetrawić, fajnie, ze jesteś twardy, ale czasami o kimś kto myśli, że jest twardy można powiedzieć niestety tylko tyle, ze ma zakuty łeb.
niestety...

A gdzie tu o referendum?
I kto tu bije pianę?
A mówią że Cichy.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
Co do mojej popularności politycznej nie wiele mnie to interesuje. Zawsze robię swoje nie wystawiam piersi do orderów. A że częściej stoję po stronie tych mniej popularnych poglądów cóż począć. Ciężko się płynie pod prąd. Przecież karierowicze dzisiaj są w PO wcześniej w PIS, SLD, AWS, UW, KLD i tak dalej. Zawsze tam gdzie koryto .
Poważny początek mojej drogi politycznej to 31 sierpnia 1982. Dużo by o tym wszystkim pisać ale nie o to chodzi. Nie chwalę się tym i nie afiszuję. Niech każdy spojrzy na siebie i swoją aktywność społeczno-polityczną a póżniej czepia się innych.
MY NACJONALIŚCI JESTEŚMY TWARDZI I PRZYJMĘ TO WSZYSTKO Z OTWARTĄ PRZYŁBICĄ.

a gdzie tu o referendum?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Nacjonalisto, ostojo polskości i słowiańska dumo. Czy Ty spod tej przyłbicy nie zauważasz, żeś jedynie marionetką? Tym bardziej użyteczną, że przekonaną o swojej niezależności. Historia pokazuje, że rewolucja zazwyczaj zjada swoje dzieci i z Tobą będzie podobnie. Tkwisz w XIX sposobie postrzegania polityki, a od tego czasu sporo się zmieniło. Naprawdę sporo.

Ps. Ta chwila szczerości dotycząca demokracji była naprawdę cenna.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
nie zauważasz, żeś jedynie marionetką? Tym bardziej użyteczną, że przekonaną o swojej niezależności.

Przygadał kocioł garnkowi.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Asafa pisze:
wyciągnąłeś coś z kontekstu... przeczytaj do końca to może zrozumiesz

Słusznie położony nacisk - może... ;)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
Przygadał kocioł garnkowi.

I tu się głęboko mylisz

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 34  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.