Dzisiaj jest 10 lip 2025, 16:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1521 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 102  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

mm

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 23:08 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Nie mam metrówki w oczach, ale skoro nie ma półtora metra, to łamie przepisy jak nic :grin:

Tytuł:
pismak
pismak

Ca

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 23:09 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

mieszczuch pisze:
Dziś o godzinie 8.40 przed pawilonem na rogu ul.Kościuszki i ul.Prusa oznakowany samochód policyjny STAŁ na chodniku. Przejeżdżając samochodem widziałem dwóch policjantów, obok nich czterech gości. Jeden z nich oparty w połowie o pawilon siedział na chodniku, prawdopodobnie po alkoholu. Nic w tej sytuacji nie znajduję na usprawiedliwienie WJEŻDŻANIA NA CHODNIK.
.

Hej,hej bez przesady.To w odróznieniu od mojej foty spod kauflandu ,była interwencja.Jak mieli zawinąć nawalonego typa ,prowdzaić go pod pachy przez kilkadziesiąt metrów do parkingu?Podobna sytuacja czesto zdaża się na Sybiraków.W okolicy bloku z klatkami2,5,7 czesto sa interwencje domowe.Wtedy radiowóz parkuje na całej szerokosci chodnika i stoi pozamykany,kiedy to stróże interweniuja w jednej mecie .Co innego interwencja jakakolwiek,a co innego wyskok po kawkę czy paczki.

Tytuł:
VIP
VIP

też jestem zdania, że nie należy się za bardzo rozpędzać z tropieniem wszystkiego i wszędzie. Policja ma swoje prawa, nie można jej nakładać ograniczeń w działaniach służbowych a pozasłużbowe wiadomo jak się kończą 8)
i jeszcze pytanie: jakim aparatem robisz zdjęcia mieszczuch? :)

Tytuł:
pismak
pismak

Ca

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 23:09 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
VIP
VIP

acha, bez zooma i do używania z dobrym oświetleniem; ja używam Canona A510, najlepszy z tej serii.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Tak parkuje ³o¶ na warszawskiej

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Nie popadajmy w paranoje - te ostatnie zdjecia z Volvo pokazuja, ze przeginamy z nadgorliwoscia w druga strone. Komu przeszkadza to auto? Piesi moga swobodnie przejsc, bez problemu przejdzie tamtedy rowniez osoba z wozkiem.
Dla mnie Losiem jest osoba, ktora zaparkuje auto tak, ze uniemozliwia innym przejscie pozostala czescia chodnika, lub co gorsza trzeba pojazd obejsc dookola. Losiem jest tez ten, ktory parkuje na zakazach, na miejscach dla inwalidow, zbyt blisko przejsc dla pieszych, czy na trawnikach.
Piotrek

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

falin123 pisze:
Tak parkuje łoś na warszawskiej

A drugi łoś go fotografuje hehehehehe.
Poczytaj kodeks ruchu drogowego,i zaopatrz się w metrówkę.
Jeśli masz internet z tomkowa to uważaj, bo auto nalezy do mgr.inż.J.T

heheheh nadgorliwiec

Tytuł:
VIP
VIP

Faktologicznie, przepisów kodeksowych nie łamie, ale: zasłania widoczność, znam to miejsce, w tle jest wiata przystanku autobusowego, skąd ludzie wyglądają nadjeżdżających autobusów. Dodatkowym elementem na tej linii wzrokowej jest także reklamowa tablica grafstudio bodajże. Bezpieczeństwo na ulicach, to również przejrzystość i dobra widoczność, tablice i samochody można ustawiać, biorąc to pod uwagę, ale to już nie sprawa kodeksu, tylko kultury.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Mi zaparkowane auta, tak jak to Volvo nie przeszkadzaja wcale i nie uwazam, by tak parkujacy mocno ograniczali widocznosc. Popatrzmy ile ludzi mieszka w bloku i ile jest miejsc parkingowych - tam po prostu nie ma gdzie parkowac. Dla mnie najgorszym miejscem w Zgorzelcu jesli chodzi o zaslanianie wyjazdu z drogi podporzadkowanej jest droga przy kiosku Ruchu, tuz przy kosciele na Ujezdzie. Czesto ludzie zatrzymuja sie przy kiosku lub warzywniaku, a ludzie wyjezdzajacy od strony ul.Swietego Jana nie widza totalnie nic probujac wlaczyc sie do ruchu. Widzialem tam wiele stluczek i wypadkow i az dziwi mnie postawa policji, czy strazy miejskiej jezdzacej tamtedy czesto i nawet nie reagujacej. Czy tam musi ktos w koncu zginac?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Blok na Warszawskiej stawiano w czasach kiedy samochodów było 10% z stanu dzisiejszego.Brak miejsc parkingowych przy blokowiskach to problem całego kraju i wielkich osiedli.
Moze zaczniemy wskazywac miejsca szczególnie "ciężkie"w użytkowaniu przez kierowców.
Na szybko przychodzi mi do głowy ulica Kosciuszki na zakręcie z Traugutta.
Kubły sa tak wystawione,że próbując włączyć się do ruchu ,wyjeżdżając z podwórka,nie widać aut jadących Traugutta.Poza tym można stamtąd wyjechać tylko w prawo,a żeby tam wjechać to trzeba zawracac na skrzyżowaniu.Mieszka tam L.D z SM i on nie widzi problemu,pewnie dotąd dokąd ktoś mu nie skasuje VW :)

Ostatnio zmieniony 29 sty 2007, 16:34 przez Ernesto, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Popatrzmy ile ludzi mieszka w bloku i ile jest miejsc parkingowych - tam po prostu nie ma gdzie parkowac.
pierwszy reprezentacyjny podziemny parking w Zgorzelcu powstaje, jak wszyscy wiemy, pod placem pocztowym, na wprost Mostu Staromiejskiego :grin:
Cytuj:
Dla mnie najgorszym miejscem w Zgorzelcu jesli chodzi o zaslanianie wyjazdu z drogi podporzadkowanej jest droga przy kiosku Ruchu, tuz przy kosciele na Ujezdzie.
Cytuj:
Na szybko przychodzi mi do głowy ulica Kosciuszki na zakręcie z Traugutta.
Kubły sa tak wystawione,że próbując włączyć się do ruchu ,wyjeżdżając z podwórka,nie widać aut jadących Traugutta
więc problem kiepskiej widoczności i przesłaniania jadących pojazdów, nie ważne czy przez inne, parkujące samochody, czy tablice reklamowe - jednak istnieje :o , może więc, za radą Ernesto
Cytuj:
zaczniemy wskazywac miejsca szczególnie "ciężkie"w użytkowaniu przez kierowców.
? :-?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

I do takiej akcji włacze się nawet z moimi marnymi umiejetnosciami foto. brawo!!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1521 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 102  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.