szpileczka pisze:
Jeśli macie taki plan, szeroko zakrojoną strategię to podzielcie się tym z resztą społeczeństwa, bo przecież chodzi o dobro miasta i jego obywateli. Jeśli jednak rządzą wami pobudki zmian dla zmian to w dalszym ciągu uważam referendum za wymysł idiotyczny i potrzebny miastu jak świni siodło.
Prześledż proszę od samego początku całą akcję i nie bądź złośliwa.Wyrażnie stwierdzamy że celem jest odwołanie naszym zdaniem złego burmistrza. Co dalej? Wybory nowego. Jeśli pojawią się kandydaci a tak zapewne będzie znajdzie się ktoś kogo poprze Grupa Inicjatywna. Przecież nie zamierzamy chować głowy w piasek. To oczywiste i proponuję do tego nie wracać.
mrbyte pisze:
Te pięć grup zsumowane razem sprawi, że referendum padnie jak kawka. I wiesz co? Wtedy to już naprawdę ktokolwiek kiedykolwiek przestanie się go bać.
Przecież nikt nie twierdzi że referendum odniesie sukces co nie znaczy że nie należy podejmować próby.
[ Dodano: Sro Paź 15, 2008 2:43 pm ]neandertalski pisze:
Wielki Sojusz Kumuchów, Nazistów i PP????? to ma być ta wielka nadzieja białych???
i Ty się dziwisz, ze ludzie boją się takiej alternatywy?
Informuję iż zwróciłem się do admina o zabezpieczenie Twoich postów w których zawarte są określenia obraźliwe dla mojej formacji politycznej tzn. NARODOWEGO ODRODZENIA POLSKI. Jeśli nie wiesz to pragnę Ci przypomnieć iż NOP jest legalnie działającą partią polityczną przestrzegającą prawo i nie życzę sobie wycieczek w stylu nazi, itp.
PiTeK pisze:
Widzę, że zgorzelecki światek układów i układzików pisze nową historię. Bo chyba jeszcze nigdzie nie było aby NOP przecierał szlaki do władzy dla lewicy
To insynuacja czy oskarżenie? Zresztą mniejsza z tym . Powiedz jaki wpływ ma Grupa Inicjatywna na ewentualny wynik wyborczy. To przecież mieszkańcy zadecydują a nie NOP.PO czy inna partia. Oczywiście uporczywe niszczenie materiałów wyborczych któregoś z kandydatów niewątpliwie może mu zaszkodzić.
krytyczny pisze:
Niezależność Grupy Inicjatywnej. W moim odczuciu jest totalną fikcją, a świadczą za tym co najmniej dwie przesłanki. Finanse i brak wizji tego co po ma się dziać po referendum.
Nie interesują mnie Twoje odczucia co do akcji związanej z referendum. Szczerze mówiąc od Ciebie też przyjmiemy wpłatę zwłaszcza że piastujesz stanowisko nazwijmy to rządowe i dość lukratywne zapewne pensja jest nie mała to też liczymy na wiele.
PiTeK pisze:
Już wcześniej wspominałem, że nie wierzę w altruizm i szlachetne przesłanki inicjatorów referendum. NOP albo nie wie komu robi przysługę albo obiecane korzyści ze zmiany ukoją ich nadszarpnięty wizerunek.
Widzisz każdy mierzy według siebie. Twoim zdaniem nie można nic zrobić bez korzyści osobistych. Tym właśnie NOP różni się od PO. My jesteśmy ludzmi ideowymi. A czym to niby NOP nadszarpnął sobie wizerunek ?
judyta pisze:
śmieszne to wszystko z referendum. Mogłabym zrozumieć, burmistrz przychodzi pijany do pracy, jeździ też nie całkiem trzeźwy, otacza się bandziorami , robi z nimi lewe interesy.
Masz rację śmieszne bo przecież burmistrz nikogo nie zgwałcił, nie zamordował, nie jest pedofilem, nie jeździ autem po pijaku, itd. To co oni od niego chcą. Żenująca jesteś.
[ Dodano: Sro Paź 15, 2008 2:47 pm ]azja pisze:
I tu mała teoria spisku: załóżmy, że za Grupą Inicjatywną stoi KTOś (alias Grupa Która Chciałaby
Za nami stoją wszystkie ciemne charaktery Światowego Nacjonalizmu- zadowolona.
Widmo Nacjonalizmu krąży nad Zgorzelcem
azja pisze:
Przeprowadziłam również mały „sondaż” wśród znajomych, i większość reprezentuje podobny punkt wiedzenia.
Co do sondażu wśród znajomych-nie ośmieszaj się. Wyobraż sobie że moi wszyscy wezmą udział w referendum. I tak możemy bez końca.
Fajny plakat wygrzebałaś są jeszcze lepsze.
[ Dodano: Sro Paź 15, 2008 2:51 pm ]Co do wczorajszej audycji radiowej. To formuła miała być nie konfrontacyjna-jak było prowadzone wiemy. Umawiałem sie z dziennikarzami inaczej. Nic dodać nic ująć . Następnego razu w takiej formule nie będzie.
Co do Pana Witkowskiego-bywają słabsze dni.
[ Dodano: Sro Paź 15, 2008 2:57 pm ]judyta
Bądz pewna gdyby burmistrz był przestępcą dawno miał by NOP u siebie w gabinecie.
Tak więc śpij spokojnie NOP czuwa.