Dzisiaj jest 10 lip 2025, 15:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

dla pana Pitury to jest najwyrazniej sensacja skoro porusza ten temat na stronie,
jak pan burmistrz smial wybrac sie na spotkanie z mieszkancami Zgorzelca nie ratujac w tym czasie czyjegos zycia albo nie zwracajac uwagi ze ktos zle zaparkowal albo czemu pan burmistrz nie odsnierzal parkingow lub nie latal dziur,
skandal !!!!
jak pan Aleksander byl by burmistrzem napewno to by robil a nie marnowal czas na ta strone wypisujac takie brednie

Tytuł:
rekrut
rekrut

zaglądam czasami na forum, nie biorę często udziału w dyskusjach, ale widzę to, co niektórzy na tym Forum, że w wielu przypadkach nie porusza się istoty sprawy tylko kto kogo lubi albo nie . Fajnie byłoby dyskutować na temat spraw, a nie na temat konkretnych ludzi. Oczywiście, ludzie decydują o sprawach, ale przyklejanie im łatek na forum mnie, chociaz jestem kobitką, zbytnio sie nie podoba. Sprawa poruszona przez Aleksandra była konkretna : czy udział burmistrza czy starosty w spotkaniu kółek rózańcowych czy innych gremiów był wydarzeniem na skalę miasta. Ja to odbieram jako zwykłą, codzienną pracę, a nie jako wydarzenie dla pracy rzecznika prasowego. To tyle

Tytuł:
obserwator
obserwator

a czy rzecznik nie powinien informowac o pracach burmistrza jakbyscie nei wiedzieli nazwa biura gdzie rzecznik pracuje nazywa sie wydzial promocji i informacji ,
wiec informuje ludzi o tym co burmistrz robil i gdzie bo moze was to nie interesuje ale innych ludzi tak, wiec nie czytajcie nikt was nie zmusza do tego

Tytuł:
rekrut
rekrut

Arturze, nie bądź taki wrażliwy na swoim punkcie :) Owszem, rzecznik powinien informowac nas o ważnych sprawach z zakresu prac burmistrza. Ja też chętnie to czytam, żeby wiedzieć, co w Zgorzelcu się dzieje. Ale dzień pracy burmistrza to załatwianie ważnych spraw dla mieszkańców. Udział burmistrza i innych ludzi z urzędu na herbatce w stowarzyszeniu to jakby kurtuazyjna wizyta, która powinna mieć miejsce ( skoro było zaproszenie) , ale naprawdę, to nie powinno być w rubryce wydarzenia, bo to tylko swiadczy o tym, jaka jest gradacja spraw w tym mieście. A poza tym piękny dzień dzisiaj i jeżeli nie jesteś w pracy, zrób sobie spacer. To dobre dla ducha. Ja dzisiaj mam wolne i też już zmykam . Pięknego dnia :)

Tytuł:
pismak
pismak

ArturZgorzelec pisze:
a czy rzecznik nie powinien informowac o pracach burmistrza jakbyscie nei wiedzieli nazwa biura gdzie rzecznik pracuje nazywa sie wydzial promocji i informacji ,
wiec informuje ludzi o tym co burmistrz robil i gdzie bo moze was to nie interesuje ale innych ludzi tak, wiec nie czytajcie nikt was nie zmusza do tego

Pozdrawiamy fana i wielbiciela Pana Burmistrza, a jednocześnie (pewnie też) Urzędu Miasta!!!!!!
Dobrze jest mieć TAK oddanego obrońcę... :))

Tytuł:
obserwator
obserwator

Judytko jestem chory wiec nie wyjde na spacer

co do milosnika urzedy raczej nie ale wkurzaja mnie ciagle bezsensowne ataki pana Pitury na ten urzad i co by nie zrobil to by bylo zle tak jak juz pisalem w tamtym roku sie jakos nie czepial ze burmistrz uczeszczal na te spotkania

pan Pitura wszystkich krytykuje i zwraca uwage a sam nie jest swiety i tym bardziej jak to juz ktos wspomnial sam chodzi na spotkania i sie usmiecha z tymi zlymi urzednikami co nic nie robia

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Arturze coś Ty tak naskoczył na Aleksandra?? W każdym jednym poście krytykujesz jego i jego pracę. Temat wątka dotyczy pracy Burmistrza a nie pracy Aleksandra jeśli nie zauważyłeś. Temat do dyskusji wymyślił niezły i sprowokował co niektórych do wyrażenia swojego zdania. Ciebie jednak zauważyłam bardzo zbulwersował. Mam rozumieć że uważasz naszego Burmistrza za super człowieka rządzącego miastem który jest bez skazy?? Bo z Twoich wypowiedzi tak wynika. Niech odwiedza sobie rencistów,emerytów, działkowców czy kogo tam sobie chce, a może też mógłby odwiedzić szkoły zorganizować spotkania z młodzieżą zrobić coś w kierunku rozwoju miasta, może miasto zrobiłoby super plac zabaw dla dzieci i Burmistrz pojawiłby się na jego otwarciu?? Coś co sprzyja rozwojowi naszego miasta a nie rozwojowi pomidorów czy marchewek !!!

Tytuł:
obserwator
obserwator

latwo krytykuje pan Pitura burmistrza i wytyka mu bledy i nei tylko mu ale jak pisalem sam nie jest swiety i nie powinien tylko wytykac jego bledy fakt burmistrz nie jest idealny ale czy nastepca bedzie lepszy ??
na to wyglada ze bylbylepszy gdyby wasz wspanialy Aleksander nim zostal bo go tak bronicie,
a sam nic nie robi porzytecznego widzisz dla jednych sa wazne marchewki a dla innych place zabaw ale jakbys nie wiedziala na dzialkach tez sie bawia dzieci i wypoczywaja ludzie wiec to chyba tez jest wazne tak jak twoje place zabaw
nie mozecie spojrzec obiektywnie?
i mi sie wydaje ze burmistrz zajmuje sie tym czym trzeba to jest odp na pytanie a pan Pitura sie zajmuje czym trzeba?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Niewiadomo czy następca będzie lepszy czy też nie raczej wątpie skończy się jak zwykle na obietnicach.

Cytuj:
na to wyglada ze bylbylepszy gdyby wasz wspanialy Aleksander nim zostal bo go tak bronicie

ALEX NA BURMISTRZA :!: :!: :!: ALEX NA BURMISTRZA :!: :!: :!: :lol: :) :D

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Ciągle przewija się wypowiedziach temat "pracy" burmistrza. Ludzie miejscie litość i nie zapominajcie, że owa "praca" nie wynika z podpisanego angażu tylko z WYBORÓW. I jak każda obieralna funkcja jest UPOLITYCZNIONA. Burmistrz, wójt, prezydent, premier choć z jednej strony jest władzą wykonawczą polegającą, jak ktos na forum zauważył na koncepcyjnym myśleniu (chociaż nie zapominajmy też, że jest wykonawcą WOLI Rady Miasta) z drugiej zaś by pełnić swoją funkcję musi mieć poparcie wśród wyborców. Na całym świecie obieralni urzędnicy spotykają się z wyborcami, nie raz i ze znacznie błahszych powodów. Więc wytykanie tego faktu przez Aleksandra jest conajmniej nie zręczne oraz zarazem są świadectwem dość jednowymiarowego postrzegania świata.

Osobą która tu powinna zebrać jest rzecznik, który schematycznie i bez polotu przedstawia działania Burmistrza i Urzędu.
[

Tytuł:
VIP
VIP

no cóż, po w końcu po liku dniach udało mi się tu zaglądnąć i poczytać co ciekawego wypisuje rzecznik, eee to znaczy AndrzejZgorzelec 8)

po krótce odpowiadam:

ArturZgorzelec
Cytuj:
co roku burmistrz i starosta uczestnicza w roznych imprezach zwiazkowych a to dzialkowcow weteranow lub emerytow i nic w tym dziwnego ale panu zaczelo to przeszkadzac

-> nie zaczęło tylko właśnie na to zwróciłem uwagę

krytyczny napisał:
Cytuj:
No cóż ja tylko dopowiem, że Aleksandrowi specjalnie nie przeszkadzało uczestnictwo w wczorajszym SPECJALNYM (czytaj dla wybranych) pokazie prezentacji "brukselskiej"

-> tak, nie przeszkadzało mi to, poza tym uśmiecham się do większości osób, negatywna jest inna sprawa, którą będę chciał się zająć, mianowicie fakt, że rada miasta, ktora swojego czasu podjęła decyzję o pomocy przy projekcie nie została zaproszona, to uważam za niedopatrzenie

z_drw napisał:
Cytuj:
Też się czasami zastanawiam, jak się odbija na Adminie krytyka władzy - na forum.

-> wyrażam moją opinię i mam do tego prawo. Jak sami widzicie część się z tym zgadza, a część nie. Władza tak samo ma prawo się z tym zgodzić, lub nie, ale celem krytyki jest zwrócenie uwagi na problem widziany przez krytykujących. Dlatego jest jedna podstawowa rzecz: nie jestem tu od tego żeby mnie lubić i władza zadje sobie z tego sprawę. Staram się pisać patrząc z mojego punktu widzenia, czasem prowokując, ale cel mam jeden, zwrócić uwage na problemy, błędy itp.

arturzgorzelec napisał:
Cytuj:
jak pan burmistrz smial wybrac sie na spotkanie z mieszkancami Zgorzelca nie ratujac w tym czasie czyjegos zycia albo nie zwracajac uwagi ze ktos zle zaparkowal albo czemu pan burmistrz nie odsnierzal parkingow lub nie latal dziur, skandal !!!

-> szczerze? dramatyzujesz :)
Cytuj:
jak pan Aleksander byl by burmistrzem

-> nie będzie, na pewno, wolę oceniać niż być ocenianym :)

z_drw:
Cytuj:
Pozdrawiamy fana i wielbiciela Pana Burmistrza, a jednocześnie (pewnie też) Urzędu Miasta!!!!!!

-> o ile nie biuro rzecznika :D

andrzejzgorzelec
Cytuj:
latwo krytykuje pan Pitura burmistrza

-> bardzo łatwo, tym łatwiej im więcej błędów popełnia, ale najważniejsze jest to że burmistrz jest osobą publiczną i sam chciał tego wyboru, dlatego wszelkie błędy powinne mu być wytykane. Nie ma osób idealnych, ale osoba na stanowisku powinna brać odpowiedzialność za swoje posunięcia.

Tytuł:
VIP
VIP

Kod:
Niech odwiedza sobie rencistów,emerytów, działkowców czy kogo tam sobie chce

No, to cała dość spora grupa wyborców, dodać tu jeszcze kombatantów, emerytowanych mundurowych i starą SLD czy ich można lekcewazyć :?: bez nich ginie za horyzontem następna kadencja :lol:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Aleksander o ile wiem Burmistrz spotyka się również z przedsiębiorcami czyli osobami TAKIMI jak Ty. Idąc Twoim myślenia i z mojego punktu widzenia (czyli nie przedsiębiorcy) to również strata czasu Burmistrza, który mógłby go przeznaczyć na powiedzmy rozwijanie koncepcji rewitalizacji Przedmieścia Nyskiego.
Fatalnie, że deprocjonujesz znaczenie działkowców, kombatantów itp. znaczy się spotyka się z Tobą jest ok, spotyka się z nimi nie jest ok. Idąc dalej a tym toku rozumowania działkowcy, kombatanci to gorszy gatunek obywateli tego miasta.
Oczywiście szczytem naiwności z mojej strony było by sądzić, że Burmistrz spotyka się z nimi tylko i wyłącznie dla docenienia faktu ich istnienia czy działania. Jest to działania polityczne, tak samo jak umożliwienie Twojemu portalowi korzystanie z herbu miasta, chociaż moim zdaniem może to być błąd. Jednak kwestię upolitycznienia urzędu poruszałem parę postów wyżej.

Cytuj:
tak, nie przeszkadzało mi to, poza tym uśmiecham się do większości osób,

Tia..zostawię to bez komentarza, bo otarłbym się o psychiatrię.

PS. Raucik wg. Tadka przeznaczony był dla sponsorów, tak więc jak rozumiem też do nich należysz ?

Edit : Wykorzystywanie wiedzy na temat adresów IP, poszczególnych użytkowników jest cyniczne i wcale nie przysporzającym Ci chwały, a przede wszystkim to taki styl a'la Kurski, równie "wysokich" lotów.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Panie Aleksandrze to prosze sie zdecydowac czy jestem artur czy andrzej bo chyba mylisz 2 osoby i tym bardziej ze nei jestem rzecznikiem tylko obiektywnym obserwatorem, ktorego draznia Twoje pomysly dotyczace np. artykulu na temat baneru w hali, ze to niby juz kampania i od tej pory co burmistrz zrobi to juz jest kampania wyborcza

zgadzam sie z rozmowca krytyczny, po co ten podzial obywateli burmistrz spotyka sie z ludzmi ktorzy go popieraja i krytykuja

a Ty panie Pitura obracasz sie tylko w kregu swoich znajomych ktorzy Ci pochlebiaja wiec jakei moze byc Twoje obiektywne zdanie jestes popularny w swoim gronie przyjaciol i chyba nie znosisz krytyki a tez po czesci jestes osoba publiczna skoro udostepniasz swoj wizerunek imie i nazwisko

wiec nie przyklejaj mi latki obronicy burmistrza, ja tylko komentuje
Twoja nagonke na wszystkich w tym miescie walczysz z urzedem straza miejska i swego czasu z policja pomoglo to cos?

wytykasz innym bledy moze sam sie wez zorganizuja jakas akcje odsniezania parkingow chodnikow sprzatania psich odchodwow bo takie tematy poruszasz na swoim portalu bardzo sensacyjne i dramatyzujace artykuly szufla i wio !!!!

Tytuł:
VIP
VIP

no to lecimy:

Cytuj:
Idąc Twoim myślenia i z mojego punktu widzenia (czyli nie przedsiębiorcy) to również strata czasu Burmistrza

Podsumowując Twoją wypowiedź: poszedłeś tak daleko, że nie zauważyłeś że to nie mój tok myślenia. Przedsiębiorcy to podstawa rozwoju tego miasta, oni decydują o tym w którą stronę ma się rozwijać miasto. Dlatego też inne miasta tak bardzo dbają o inwestorów i o lokalnych przedsiębiorców.
Cytuj:
Idąc dalej a tym toku rozumowania działkowcy, kombatanci to gorszy gatunek obywateli tego miasta.
Ty to powiedziałeś, a ja sie z tym nie zgadzam. Zapytałem tylko czy takie spotkania to jest to czym powinien się zajmować burmistrz, ale oczywiście musiałeś pójść dalej swoim troche dziwnym i naciąganym tokiem myślenia. Wiesz co, nie chodź... Tak bedzie lepiej.

Cytuj:
Panie Aleksandrze to prosze sie zdecydowac czy jestem artur czy andrzej bo chyba mylisz 2 osoby

zwyłke przeoczenie, mam nadzieję że mi wybaczysz tą straszliwą pomyłkę, wcale nie chciałem cię posądzić przez to o schizofrenie. :D
Cytuj:
ze nei jestem rzecznikiem tylko obiektywnym obserwatorem, ktorego draznia Twoje pomysly dotyczace np. artykulu na temat baneru w hali, ze to niby juz kampania i od tej pory co burmistrz zrobi to juz jest kampania wyborcza

niech i tak będzie :) jesteś obserwatorem. To nie zmienia faktu, że my to odebraliśmy jako kampanię. Takie jest nasze zdanie, z którym zgadzać się wcale nie musisz, a kwestia drażnienia... no cóż sprawą indywidualną.

Cytuj:
a Ty panie Pitura obracasz sie tylko w kregu swoich znajomych ktorzy Ci pochlebiaja wiec jakei moze byc Twoje obiektywne zdanie jestes popularny w swoim gronie przyjaciol i chyba nie znosisz krytyki a tez po czesci jestes osoba publiczna skoro udostepniasz swoj wizerunek imie i nazwisko
Jak byś czytał uważniej forum to byś zauważył, że jestem krytykowany na każdym kroku. Poza tym sam to robisz. Dzieje się coś ? Nie :) Bo każdy ma prawo do krytyki i ja to przyjmuję do wiadomosci. Nie chowam się z nazwiskiem i wizerunkiem, bo tak jak kilku użytkowników tego forum chcę, żeby moi romówcy wiedzieli, ze nie jestem wariatem, który jest zamknięty w czterech ścianach, boi się wychylić nos z mieszkania, a forum używa jako płaszczyka anonimowości do bluzgania ludzi i wygłaszania swoich chorych poglądów. Dlatego właśnie nie ukrywam się w przeciwieństwie do Ciebie :) Dlatego jeżeli chcesz mnie krytykować i prowadzić ze mną dyskusję na poziomie, przedstaw się. Niech szyscy poznają, że Pan X Y ma takie a nie inne poglądy, którego drażnią moje newsy. Masz na tyle odwagi ?
Cytuj:
wiec nie przyklejaj mi latki obronicy burmistrza, ja tylko komentuje
Twoja nagonke na wszystkich w tym miescie walczysz z urzedem straza miejska i swego czasu z policja pomoglo to cos?
dalej nie czytasz uważnie, to nie ja ci przykleiłem łatkę tylko z_drw :D, który napisał:
Cytuj:
Dobrze jest mieć TAK oddanego obrońcę... :))

Cytuj:
wytykasz innym bledy moze sam sie wez zorganizuja jakas akcje odsniezania parkingow chodnikow sprzatania psich odchodwow bo takie tematy poruszasz na swoim portalu bardzo sensacyjne i dramatyzujace artykuly szufla i wio !!!!
twoje wypowiedzi sa bardzo naładowane emocjami ale mimo to zaryzykuję stwierdzenie, że piszesz co myślisz, choć nie do końca myślisz co piszesz :) Tłumaczę: sprawa odśnieżania chodników była poruszana na stronie i jednocześnie została podparta ustawą prawną. Zatem z tego wynika sprawa jasna. Chodniki powinny zostać odśnieżone, ale tak się nie stało. Obowiązek ten nakłada na miasto ustawa. Miasto z kolei podpisało umowę z MPGK, które zwyczajnie nie wywiązało się z umowy, stąd wniosek, że można wyciągnąć konsekwencje i podpisać umowę na odśnieżanie z dwiema firmami i podzielić miasto na 2 rewiry. Koszt ten sam, ale jakość obsługi wyższa.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.