Dzisiaj jest 11 lip 2025, 22:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

od 14 do minimum 18

Tytuł:
VIP
VIP

"Kierowcy radzili sobie znakomicie, kolejki nie były dłuższe niż w trakcie funkcjonowania sygnalizacji świetlnej i dlatego nie było konieczności podejmowania interwencji przez funkcjonariuszy." - oto dzisiejszy raport z przebudowywanego skrzyżowania w Zgorzelcu. Ciekawe jest to, że znaczna część kierowców znalazła idealny sposób na uniknięcie włączania się do ruchu: <b> jadąc od strony obwodnicy trzeba jechać tak jak do Carrefoura. Koło przystanku robimy "nawrotkę" i jedziemy w kierunku centrum już po drodze głównej. Od strony reala jest znacznie łatwiej bo przedostanie się na obwodnicę w kierunku Bogatyni wystarczy wjechać na drogę wewnętrzną na skrzyżowaniu przy realu i drugim wyjazdem przy Carrefourze włączyć się do ruchu. Bez korków, stresu i straty czasu.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

No tak jak policja jest to i jest spokój. Ja dziś tamtędy przejeżdżałem i musiałem "wymusić" pierwszeństwo, które to właśnie ja miałem. Nie mogło się obyć bez klaksonów, bo wszyscy jechali mimo znaku STOP, a mnie jakby nie widzieli :smt030 Zwariować można

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
nie było konieczności podejmowania interwencji przez funkcjonariuszy

Zwłaszcza że funkcjonariusz pojechał zaraz za Tobą :D

Ostatnio zmieniony 17 lip 2008, 18:34 przez jaro28, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

cykklo89 pisze:
No tak jak policja jest to i jest spokój. Ja dziś tamtędy przejeżdżałem i musiałem "wymusić" pierwszeństwo, które to właśnie ja miałem. Nie mogło się obyć bez klaksonów, bo wszyscy jechali mimo znaku STOP, a mnie jakby nie widzieli :smt030 Zwariować można

... jesteś na głównej i jedziesz ... najwyżej blacha Ci się lekko na drzwiach pofaluje ... :smt096

a nuż trafi Ci się jakiś niemiaszek i "przytulisz" 1600€ jak ten "golfista" z głównej ...

ps. ani wczoraj ani dzisiaj nie miałem żadnych problemów z "wymuszaczami" z podporządkowanej ... może to dlatego, że jeżdżę KAMAZem ?

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

No niemiec akurat jechał więc mogłem iść na stłuczkę. Tyle że to by była bardziej moja wina bo bym go walną w tylne drzwi. Ale klakson się przydał :smt096

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jak w tylne drzwi to nie wiem czy Twoja... W zderzak na pewno....

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

cykklo89 pisze:
No niemiec akurat jechał więc mogłem iść na stłuczkę.

idąc za daleko byś nie zaszedł ...

co innego jadąc :twisted:

btw. "niemiec" już na skrzyżowaniu był, a Ty dopiero wjeżdżałeś na skrzyżowanie ... (wnioskuję po tym, że to Ty byś pofalował drzwi komuś .... )

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Jeśli iść (czytaj jechać :) ) na sztuczkę z niemcem to najlepiej na parkingu w Kauflandzie. Tam jest zasada prawej ręki i mało kto o tym pamięta :grin:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

cykklo89 pisze:
Jeśli iść (czytaj jechać :) ) na sztuczkę z niemcem to najlepiej na parkingu w Kauflandzie. Tam jest zasada prawej ręki i mało kto o tym pamięta :grin:

Lepsza miejscówka to wjazd na parking reala.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

cykklo89 pisze:

Zabrzmiało jakby tylko na tym parkingu owa zasada obowiązywała ;) A w Realu to juz nie? Czy innym markecie? Jeśli znaki nie stanowią inaczej.

Walnięcie w bok zawodnika wymuszającego pierwszeństwo nie oznacza winy stukającego - bez względu na to czy są to drzwi , błotnik czy zderzak. Tak mi się wydaje w każdym razie.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Ja tam odwiedzam tylko Kaufland i Carrefour. W Carrefourze są znaki dlatego za przykład podałem Kaufland :smt082

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Tutaj tez mamy artykul o naszym skrzyzowaniu:
http://zgorzelec.naszemiasto.pl/wydarzenia/876691.html

Zastanowily mnie ostatnie zdania:
"Są już dwie duże galerie handlowe, niedawno otwarto Castoramę, kończy się budowa następnego supermarketu. Zgłaszają się kolejni inwestorzy zainteresowani budową dużych sklepów."

Pomijajac fakt,ze Castoramy nie otwarto, to czy wiecie cos o kolejnych inwestorach? Kto mialby to byc i gdzie chcialby cos budowac?

Tytuł:
obserwator
obserwator

aleksander pisze:
"Kierowcy radzili sobie znakomicie, kolejki nie były dłuższe niż w trakcie funkcjonowania sygnalizacji świetlnej i dlatego nie było konieczności podejmowania interwencji przez funkcjonariuszy." - oto dzisiejszy raport z przebudowywanego skrzyżowania w Zgorzelcu. Ciekawe jest to, że znaczna część kierowców znalazła idealny sposób na uniknięcie włączania się do ruchu: <b> jadąc od strony obwodnicy trzeba jechać tak jak do Carrefoura. Koło przystanku robimy "nawrotkę" i jedziemy w kierunku centrum już po drodze głównej. Od strony reala jest znacznie łatwiej bo przedostanie się na obwodnicę w kierunku Bogatyni wystarczy wjechać na drogę wewnętrzną na skrzyżowaniu przy realu i drugim wyjazdem przy Carrefourze włączyć się do ruchu. Bez korków, stresu i straty czasu.

Oczywiście, że ten sposób na uniknięcie korków jest dobry, ale 'dla miejscowych' :twisted: 8) . Osoby spoza miasta, turyści i przejeżdżający tranzytem nie znający naszej 'metropolii' mają naprawdę spory problem z pokonaniem tego skrzyżowania :roll: .

Wczoraj przejeżdżałem przez wspomniane skrzyżowanie dwukrotnie raz jadąc z miasta w kierunku Bogatyni, drugi raz w przeciwną stronę.
Pierwszy przejazd ok. 15.45 akurat w okolicy przebywał starszy sierżant z drogówki wraz z 'asystentem'- Alexem i wtedy było OK.
Jednak w drodze powrotnej ok. 20 jadąc od strony Bogatyni do miasta na skrzyżowaniu stałem dobre 10 minut :smt096 . Najpierw obywatelka Niemiec wyjeżdżając ze Zgorzelca w kierunku Bolesławca nie potrafiła płynnie skręcić w lewo, a później musiałem odczekać na przejazd kilku zestawów (ciągnik siodłowy z naczepą) wiozących cytrusy od strony Bolesławca. Nie wspomnę o pojazdach jadących od strony Łagowa- droga z pierwszeństwem przejazdu.
Oczywiście mogłem zastosować 'fortel' Alex'a, ale wczoraj postanowiłem omijać to skrzyżowanie do czasu zakończenia remontu (zwłaszcza, że wyjeżdżam na urlop do końca lipca :D ).

Pozdrowienia dla zgorzeleckiej 'drogówki', która trzeba przyznać stanęła na wysokości zadania (godz.16) :smt023
Jednak prosiłbym Admina o bieżące przekazywanie informacji z sytuacji, które mają miejsce na tym skrzyżowaniu zgorzeleckiej Policji- posty forumowiczów, aby dokładnie ustalić wspominane na początku 'godziny szczytu' (no chyba, że ktoś z Policji przegląda to forum i odpowiednio zareaguje :P ).

Tytuł:
VIP
VIP

Dane zostały przekazane policji, a żeby nie być gołosłownym wszystkie te posty były czytane przez samego komendanta KPP w Zgorzelcu Marka Kazimierczaka.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.