Dzisiaj jest 11 lip 2025, 20:20

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

hh

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 0:43 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Nie jesteśmy wyjątkiem :

Unijny samobój Łęczycy

Interesujące jak wiele podobieństw.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Mieszczuch, nie wiem kim jesteś ale Twoje wywody przypominaja czkawke niemowlaka połączoną z wymiotami po sfermentowanej kaszce. Zacznij czytac ze zrozumieniem. Stadion w Zgorzelcu powstał dzięki poprzedniej ekipie i Ty z tym nie masz nic wspólnego. Wyraźnie widać że jesteś na usługach obecnego Burmistzra, staraj sie chłopie staraj moze kolejny ochłap Ci przypadnie!!!

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Panowie troche luzu!!!!!
Mieszczuch czy naprawdę uważasz za swój cel dobicie leżącego nawet za cenę kłopotów i to poważnych miasta .
Wszyscy widzimy stadion jest i to piękny skoncentrujmy sie teraz na problemach z jego eksploatacją i na tym jak te pieniądze, nie ważne 1,2, czy 3 miliony, obronic dla miasta.
Sprzeczajmy sie konstruktywnie tu na naszym terenie ale nie wystawiajmy przeciwników politycznych razem z zagrożeniem dla płynności finansowej samorzadów bo satysfakcja będzie gorzka.

Tytuł:
pismak
pismak

Pk

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 0:44 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

mieszczuch,...nawet jeśli tak jest, to szczytem bezczelności jest zadawanie pytania typu:

Cytuj:
Pytanie do Marko. Czy Twój syn przebywający w Irlandii mieszka w Dublinie, ma 28 lat i zaczął pisać na Forum pod nickiem Ziemowit?

, bo kimkolwiek jest ów Ziemowit, to nie masz prawa pytać o jego dane. Twoje inklinacje do tropienia podstępnych knowań opozycji to jedno a podstawowe prawo tego forum, mianowicie prawo do zachowania anonimowości to drugie.
Ma prawo do swojego własnego zdania, czy Ci się to podoba czy nie, a to czy poda swoje dane personalne, czy zechce zachować je w tajemnicy, to tylko i wyłącznie jego sprawa.

Ta sytuacja w zadziwiający sposób przypomina mi tą, w której to pewien naczelnik pewnego wydziału UM z patosem ogłosił niedawno na forum, iż niejaki Krytyczny, to nikt inny tylko .................., pracownik pobliskiego........ który jest tam zatrudniony na stanowisku..........

Prawda, że podobieństwo jest uderzające??? :smt058

Tytuł:
rekrut
rekrut

No to już wiem, kim jesteś okazuje się ,że pewnie musimy się znać. Nie wiem czy mam się z czego cieszyć.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Tak się jakoś złożyło, że miałem okazję poczytać wniosek pokontrolny. Bite kilkanaście stron powoływania się na kolejne paragrafy Prawa Zamówień Publicznych, dotyczących kolejnych zamówień składających się na całość remontu stadionu. Bez wdawania się w szczegóły mój wniosek jest taki - to mogło i może się przydarzyć KAŻDEJ władzy. Wrogiem był pośpiech i napięte terminy. Kolejne protesty poszczególnych wykonawców prowadziły do sytuacji gdy skracał się czas pomiędzy podjęciem robót a nieprzekraczalnym terminem ich zakończenia. W końcu ktoś podjął decyzje, poniósł ryzyko. Patrząc na to całkowicie z boku uważam, że nikt nie działał na szkodę miasta - dramatycznie rzecz ujmując można powiedzieć że miasto padło ofiarą walczących ze sobą firm budowlanych i zawiłego prawa zamówień publicznych, z podkreśleniem roli pierwszego powodu. Przeczytałem też odpowiedź miasta (naprawdę dobrze napisaną) na zarzuty i powiem szczerze, jeśli wojewoda utrzyma karę to tylko, że jej cofnięcie, podważyło by profesjonalizm kontrolujących, co stworzyło by dla wojewody niebezpieczny precedens.

Ważne jest by wyciągnąć z tego naukę. Patrzę w tej chwili na napięty do granic możliwości "plan" na uzyskanie pozwolenia na budowę hali. Grozi dokładnie to samo co z stadionem. Jedna pośpiesznie wydana decyzja, jedna odmienna niż organ kontrolujący interpretacja obowiązujących przepisów i.... bye bye hala.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
Jedna pośpiesznie wydana decyzja, jedna odmienna niż organ kontrolujący interpretacja obowiązujących przepisów i.... bye bye

czyli paranoja biurokracji w praktyce :(

krytyczny pisze:
miasto padło ofiarą walczących ze sobą firm budowlanych

nie wiem czy gdziekolwiek "klient" jest ofiara wałczących ze sobą firm, ba! im więcej firm walczy ze sobą i zacieklej tym chyba powinno być lepiej... chyba. :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut

W wydaniu wtorkowym Gazety Wrocławskiej Burmistrz Zgorzelca obwieścił nam wszystkim, że za wyłącznie jego zasługą odstąpiono od nałożenia kary za sposób wykorzystania pieniędzy unijnych. Gratulacja, tylko dziwne jest to, że to właśnie Pan Gronicz najpierw ujawnił nieprawidłowości, a następnie z wielką determinacją "walczył", abyśmy nie ponieśli dotkliwej kary.Od samego początku wiadomym było, że kary nie będzie. No cóż tak tworzy się "sukcesy" swojego urzędowania. Jestem ciekawa, jak jak zareagują poprzednicy na ten wielki sukces Burmistrza Gronicza?

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Poprzednicy Groniczowi za słowa o stadion wytoczą sprawę karną za zniesławienie.Raz ich pomawiał ,a następnie bronił - oto paranoja.
No i były likwidator MZGM spotka się z Groniczem na sprawie karnej.Ja też jak pisałem jestem w kolejce aby wytoczyć mu sprawę za pomówienia.Nie wiem czy chłop dociągnie do końca kadencji.
Nikos

Tytuł:
rekrut
rekrut

nikos pisze:
jestem w kolejce aby wytoczyć mu sprawę za pomówienia.

Zdradź, kto stoi w kolejce przed Tobą i czym się burmistrz Tobie naraził, bo rozumiem, że chodzi o osobistą zniewagę?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

w.konrad

Cytuj:
Zdradź, kto stoi w kolejce przed Tobą i czym się burmistrz Tobie naraził, bo rozumiem, że chodzi o osobistą zniewagę?

Zapewne cała grecka diaspora. :smt026

Nikos, skoro już pojawiłeś się na forum, mam prośbę. Niejednokrotnie byłem świadkiem nieprawidłowego parkowania samochodów przez Twoich klientów na chodniku przy ulicy Broniewskiego, tuż w pobliżu Twojego lokalu.
Bądź tak miły i zwróć im uwagę, że takie zachowanie jest nie tylko pogwałceniem przepisów, lecz również przykładem braku kultury osobistej. Ponieważ są oni Twoimi klientami, odpowiadasz jako właściciel lokalu za wszelkie uciążliwości, jakie powstają w wyniku jego działalności.
Dotyczy to również, nawiasem mówiąc, Twojego samochodu, który również niejednokrotnie powodował utrudnienia w ruchu pieszych.
Z góry dziękuję... :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Mowa o Stadionie a ten się parkowania czepił :P

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Nikos, skoro już pojawiłeś się na forum, mam prośbę.

To wyślij mu PW :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.