Dzisiaj jest 12 lip 2025, 0:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
ucierpi nie tylko mój ukochany klub
nie bądźmy czarnowidzami, ja wierzę, że rozsądek zwycięży, a PO straci wszystkich swoich zwolenników /LID już zaciera rączki/ w naszym regionie, jeśli się nie wycofa z takich pomysłów. Podany powód wygląda faktycznie jak pretekst, przecież jest sto innych sposobów, aby chronić się przed korupcją.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
przecież jest sto innych sposobów, aby chronić się przed korupcją.

tylko trzeba chcieć do nich sięgnąć, a po co skoro można zyskać w oczach włodarzy partyjnych tak spektakularnym działaniem.

Tytuł:
VIP
VIP

będą strajki

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

nawet jesli by to doszlo do skutku to i tak w jakis sposob na pewno udaloby sie obejsc ten przepis wiec puki co nie ma sie co martwic za wczasu...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

grengo - jak się nie mylę to też Cię poparłem i pisałem o tej sprawie podobnie.
No i to się teraz ma ziścic ? A PO miało u nas takie poparcie w ostatnich wyborach i Schetyna też był "bożyszczem" -ludzie mają teraz kaca, a raczej powinni miec 8)
Faktycznie to jest najistotniejszy problem w kraju i jako jeden z pierwszych musial sie znalezc na tapecie :twisted: Ale to tylko obrazuje priorytety i cele członków tej ekipy...

Tytuł:
pismak
pismak

Zaraz, zaraz o co właściwie chodzi? O zlikwidowanie pierwszoligowych drużyn czy o uporządkowanie spraw związanych z finansowaniem klubów? Dlaczego PGE dało „tylko”10mln na Turów? Dlaczego, biorąc przykład KGHM (100mln na modernizację stadionu), nie wzięło na swoje barki sfinansowania modernizacji/budowy hali sportowej, dla swojej drużyny? Są skąpi czy tamci są rozrzutni? A może chodzi o układy i układziki - tego nie wiemy.
Rozumiem obawy związane z możliwością upadku drużyny ale kwestię pozyskania innego sponsora pozostawiłbym menedżerowi drużyny – przecież min. za to dostaje pieniądze. Jestem przeciw likwidacji którejkolwiek drużyny. Jednocześnie popieram próbę uporządkowania spraw związanych z wydawaniem naszych pieniędzy na sport zawodowy. Nie rozumiem dlaczego tacy monopoliści jak np. Poczta Polska wydaje grubą kasę na reklamę podczas wydarzeń sportowych. Którego klienta chcą pozyskać skoro wszyscy jesteśmy skazani na ich usługi?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

menelopa pisze:
Zaraz, zaraz o co właściwie chodzi? O zlikwidowanie pierwszoligowych drużyn czy o uporządkowanie spraw związanych z finansowaniem klubów?

wyborcza pisze:
Ministrowie nie chcą, by spółki skarbu państwa dłużej finansowały zawodowe kluby sportowe

tu nie chodzi o to, czy za mało, czy źle, tylko ma być zakazane. i szlus. ;( a to oznacza koniec takich drużyn jak Turów. i to niezależnie, czy Krygier stanie na głowie, czy na czymś innym.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Zasmuce Was- szczegolnie Ciebie Zubek - Krygier nie "stanie na glowie ani na czyms innym" -

fragment z gw:
Cytuj:
Prezes zgorzeleckiego klubu Arkadiusz Krygier: - Podjąłem się doprowadzenia Turowa do jak najlepszych wyników w kraju oraz na arenie europejskiej i to nam się udaje. Nie interesuje mnie prowadzenie zespołu, który ma mniejsze aspiracje.

Wymowa tych slow jest .... DZIWNA!!!

Ostatnio zmieniony 22 gru 2007, 0:24 przez mi-kel, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak

zubek pisze:
tu nie chodzi o to, czy za mało, czy źle, tylko ma być zakazane. i szlus. ;( a to oznacza koniec takich drużyn jak Turów. i to niezależnie, czy Krygier stanie na głowie, czy na czymś innym.

Wysłuchaj wywiadu Aleksandra Grada, który komentuje artykuł z GW. http://www.sport.pl/sport/1,65025,4772513.html Na prywatyzację spólek skarbu państwa będziemy musieli jeszcze trochę poczekać. Niektóre mogą nigdy nie zostać sprywatyzowane w pełni. Na dzień dzisiejszy chciałbym żeby stworzono przejrzysty system finasowania sportu (i nie tylko) przez spółki skarbu państwa. Wówczas każdy będzie wiedział ile może wydać i na ile może liczyć.

Tytuł:
gaduła
gaduła

---mi-kel
Ty chyba czegos nie rozumiesz jezeli spółki skarbu państwa (czyli także Polska Grupa Energetyczna) nie będą mogły sponsorować klubów sportowych to to oznacza nie trudny okres dla zgorzeleckiej koszykowki tylko niestety jej koniec !!!! Bo niby kto by miał w tym mieście sponsorowac klub chocby II -ligowy ??? bo jak nie PGE to i nie BOT ani Kopalnia sam tez nie. A co do Krygiera to tak to moze niezgrabnie ujął. Nie bedzie klubu wiec jakie tam gadanie o mniejszych aspiracjach.

Tytuł:
rekrut
rekrut

saso - rozumiem, rozumiem. Tylko problem lezy w czyms innym - w tym, ze przez cale lata nikt w klubie nei dopuszczal mysli o tym, ze kiedys kasa z Kopalni/elektrowni/BOT/PGE moze (musi) sie skonczyc. Nikt nawet nie probowal DYWERSYFIKOWAC (uwaga, trudne slowo) zrodel finansowania klubu. No i problem obecny moze byc jak ten dyktafon Ziobry....
Czy ktos w klubie sprobowal poszukiwac zrodel utrzymania klubu poza ukladem energetyczno-weglowym? Nie sadze... idylla trwala do wtorku 18 grudnia 2007..... Szkoda , ze nikt z tzw. dzialaczy i kierownictwa klubu wiedzac od dawna o zakusach na uciecie kasy z energetyki , nie zrobil nic by sie odpowiednio przygotowac na taka mozliwosc...

a co do wypowiedzi Krygiera - o jakiej "niezgrabnosci ujecia" mowisz saso??? No chyba ze stwierdzisz, ze pan Krygier nie potrafi wlasciwie przekazywac swych mysli.... Wszystko mozna zrelatywizowac...
Po prostu przykre to dla nas wszystkich. Moze dla Ciebei saso to nie jest tak przykre, ale wyznam Ci szczerze, ze ja bardzo to wszystko przezywam...

Ostatnio zmieniony 22 gru 2007, 0:26 przez mi-kel, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
gaduła
gaduła

mi-kel
Dalej sie nie rozumiemy . Po prostu Zgorzelec to nie Wrocław i tu sprawa sponsora strategicznego jest jasna od poczatku istnienia klubu i nie mozna mówic ze nikt nie szukał innych źródeł . Owszem inne też są ale to nigdy nie beda głowni sponsorzy no chyba ze w lidze okręgowej

[ Dodano: Sro Gru 19, 2007 1:12 pm ]
Wracajac do wypowiedzi Krygiera to tez jednego nie rozumiem ...po co tu mówic o zespole z mniejszymi aspiracjami skoro takiego nie bedzie ....tak mi sie wydaje.Bo jezeli mówimy o zespole z mniejsza kasa to z jaka ?? od kogo ?? Nie widze ...chyba jedynie Citronex ale to nie ten budzet.
Smutne to wszystko i tylko chyba sie burmistrz cieszy bo mu temat z hala pada

Tytuł:
rekrut
rekrut

Saso - mylisz sie albo raczej masz bardzo zawezony punkt widzenia. Po pierwsze - to nie wielkosc miasta decyduje o tym jakiego sie ma sponsora- zobacz na Polonie Warszawa chocby.
Po drugie i najwazniejsze - czy KS Turow -jesli odetna nam PGE - ma czy musi byc sponsorowany TYLKO przez Pana Toronowskiego (Citronex) i kilka podobnych , badz co badz, malych firm? Dlaczego tylko lokalne, miejscowe firmy mialaby "wejsc" w finansowanie koszykowski w Zgorzelcu? Nie dostrzegasz szerszych mozliwosci i naprawde sadzisz, ze nie ma mozliwosci pozyskac duza, moze jakas miedzynarodowa firme???
Znasz takie powiedzenie - "myslec globalnie , dzialac lokalnie"? Polecam to pod rozwage... Jak na razie mamy powazne atuty - wicemistrza, dobre wyniki w ULEB, wiec jest z czym startowac w rozmowach z potencjalnymi sponsorami.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

A ja wam mówię że to jest zagrywka polityczna i RG sobie na tym załatwi stołek na drugą kadencję.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 13 maja 2013, 14:01 przez 100, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.